Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בספר רכב מצויין סיווג לשמן מנוע: SG/SH/SJ.

באתר אוטוסטור (לדוג׳) יש שמן של וואלוולין, ו-2 של קאסטרול ואף אחד מהם אינו עונה על הסיווגים האלה ע״פ מה שרשום באתר של אוטוסטור.

להתעלם מהסיווג?

פורסם

לא רשמת לאיזה רכב צריך את הדירוגים הללו (ולא את דרגות הצמיגות הנדרשות-האם 10W30 וכו'?).

שלושת הדרגות שציינת הן דרגות של API שכבר פגו תוקף לפני למעלה מעשור.

התקנים הנוכחיים של API הם SL SM וגם SN. נדמה לי שיש תאימות לאחור לתקנים שציינת אך שווה לבדוק מול היבואן/יצרן-יתכן שתוכל להשתמש בשמנים הרשומים באתר ברכב שלך.

מבדיקה זריזה שערכתי-על חלק מהשמנים של אמריקן איגל רשומים הדירוגים הללו, אך לא הייתי שם אותם ברכב.

פורסם

הצמיגות 10W40 אלא אם כן מישהו יצליח לשכנע אותי שיש צמיגות מתאימה יותר.

הרכב הוא מאזדה לאנטיס 2003.

זו פעם ראשונה שאני קונה שמן לבד ולא מטפל במוסך. נציג של דלק מוטורס שדיברתי איתו אמר שהשמן היחיד שמתאים זה מוטורקראפט או שמן של דלק אז הבנתי שמשם לא תבוא הישועה.

פורסם
הצמיגות 10W40 אלא אם כן מישהו יצליח לשכנע אותי שיש צמיגות מתאימה יותר.

הרכב הוא מאזדה לאנטיס 2003.

זו פעם ראשונה שאני קונה שמן לבד ולא מטפל במוסך. נציג של דלק מוטורס שדיברתי איתו אמר שהשמן היחיד שמתאים זה מוטורקראפט או שמן של דלק אז הבנתי שמשם לא תבוא הישועה.

מעניין מאוד, באמת מעניין. הוא אמר לך שהשמן היחידי שמתאים זה של מוטוקראפט? איזה צירוף מקרים שבישראל מאזדה ופורד הם ביחד. איזה צירוף מקרים שמוטוקרפאט היא חברה שמייצרת פריטים עבור פורד שנחשבים מקוריים של פורד. מעניין מאוד, אז השמן של פורד הוא היחידי שמתאים למאזדה. מעניין איזה שמן שמים למאזדות בארה"ב ששם אין שום קשר בין פורד למאזדה.

זה בדיוק מעניין איך זה ששמן מוטול שמיובא על ידי חברת ארנב אנרגיה שהיא שייכת למטרו מוטורס ממליצה על מוטול כשמן הטוב ביותר לקוואסקי, ימאהה ושאר הכלים שמטרו מייבאת. אותו הסיפור עם סילקוליין.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

עם כל הכבוד, עקב כך שיבואנים שונים בישראל ממליצים על שמנים כאלה כטובים ביותר למכונות שלהם אותן חברות שמנים תפסו ת*ת בצורה שלא תיאמן. מה שיותר גרוע שזה נכנס עמוק עמוק לתת מודע של הצרכנים עד כדי כך שזה לא מרפה מהם. למשל, ישנם אנשים שיעדיפו לשלם 100-150 שקל יותר למיכל של מוטול מאשר לקנות חברה איכותית "עלומת שם" בגלל שהיא לא מומלצת על ידי אף יבואן. זה גם באופנועים וגם במכוניות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

מעניין מאוד. איזה צירוף מקרים מוזר הקשר המסתורי בין היבואנים.

דרך אגב, על איזה שמן תמליצו? קאסטרול או וואלווליין?

פורסם

אני תמיד העדפתי שמנים עם שם של חברת דלק גדולה. יצרנים , במקרה הטוב, קונים מהם. בפחות טוב הולכים על יותר זולים כמו ההולנדים/בלגים/גרמנים שמציפים עכשיו את השוק.שלא לדבר על made in the eu - פולניה/הונגריה,סלובקיה ועוד חורשים במחרשות עץ עם סוסים.

של,אג'יפ,אסו, אראל ,BP,טקסקו תמיד עדיף על יצרני שמנים ותוספים בלבד ותהיה התדמית שהצליחו לפרסם נפוצה ככל שתהיה.

פורסם

כמובן שהתכוונתי בציניות שרשמתי "מעניין מאוד". אין כאן שום צירוף מקרים. זה אינטרס מובהק. עד כדי כך זה חודר לתת מודע של אנשים שחלקם מסרבים להשתמש בשמן אחר מלבד השמן שהמליץ היבואן בטוענה שזה השמן שבדיוק עונה על המפרטים. אני מבין שיש תקן מסויים לשמן אבל רבאק, אם שמן X ושמן Y עונים שניהם על אותם תקנים אין ממש סיבה להעדיף אותו על פני השני.

פורסם

אצלי יש וולווליין הכחול 10W40, דורבלנד ניראה לי, אני מרוצה.

פורסם
כמובן שהתכוונתי בציניות שרשמתי "מעניין מאוד". אין כאן שום צירוף מקרים. זה אינטרס מובהק. עד כדי כך זה חודר לתת מודע של אנשים שחלקם מסרבים להשתמש בשמן אחר מלבד השמן שהמליץ היבואן בטוענה שזה השמן שבדיוק עונה על המפרטים. אני מבין שיש תקן מסויים לשמן אבל רבאק, אם שמן X ושמן Y עונים שניהם על אותם תקנים אין ממש סיבה להעדיף אותו על פני השני.

אני יודע שהיית ציני. גם אני הייתי.

תודה רבה לכל מי שהגיב.

פורסם
אצלי יש וולווליין הכחול 10W40, דורבלנד ניראה לי, אני מרוצה.

איך בדיוק מרוצים משמן? מה היה לך קודם ומה ההבדל...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

:lol: מרוצה הכוונה שהמנוע שקט, לא מרעיש, אין צריכת שמן בכלל - גם לא אחרי נסיעה הלוך חזור לאילת, שבשבילי זה שיפור משמעותי, הרכב הקודם (פונטו ספייס) היה צורך שמן בצורה קטסטרופלית.

שמעתי על אנשים שהחליפו שמן לסוג כזה או אחר בלאנטיס והיה להם רעש של תקתוקים וכדומה וגם צריכת שמן מסויימת.

בשמן הזה אין לי את זה אז אני מרוצה.

רציתי בהחלפה הקרובה להחליף לסינטטי מלא 5W40/5W30 של קסטרול Magnatec אבל החלטתי שסוס מנצח לא מחליפים.

תוספת:

שכחתי לרשום לך מה היה לפני זה.

לפני זה היה שמן דלקול 10W40, הוא גם היה בסדר גמור, אבל היה ממש מעט תיתוקים בהנעה כשהמנוע קר למשך איזה דקה ובוולוליין גם זה נעלם כמעט לגמרי אז זה השינוי :-)

• תוכן חדש...