Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת שמן במנוע TSI 1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם הרכב (סופרב) קצת יותר משנתיים ומרגיש שחזרתי 20 שנה אחורה. אני מחזיק דרך קבע ליטר שמן (לא זול...) וממלא אחת לכמה אלפי ק"מ (אין חוקיות)

לפני שבועיים בדקתי שמן. המפלס היה במחצית הטווח - תקין. אתמול הנעתי את הרכב ומיד קיבלתי התראה על מפלס שמן נמוך וזה אחרי כמה מאות ק"מ בלבד מהבדיקה.

רכב חדש ומודרני ואני מוצא את עצמי עסוק באובססית שמן.

היבואן כמובן טוען שזה נורמלי ותקין. אני לא מצליח להבין מה נורמלי ותקין בהוספת 3 ליטר שמן בין טיפולים.

מה המצב אצלכם?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל זה לא הפורום המתאים לתקלה שלך.

דבר שני אם אתה מחפש מישהו שיגיד לך שזה בסדר או שגם אצלו המצב זהה וזה תקין אז זה לא יקרה. ברור שמשהו תקול אצלך באוטו.

יש לי בבית 3 רכבים

אוקטביה 2009

מזדה 2 2008

איביזה 2005

שלושתן רואות שמן רק בטיפולים.

טפל רכבך בהקדם וכמו שצריך כל זמן שהתקלה עוד בחיתוליה.

פורסם

חבר'ה, במקום לקפוץ ישר ולכתוב הודעות כאלה ואחרות - תעשו חיפוש קצרצר - במקרה הזה (במנוע הזה בכל דגמי הקונצרן) יש תופעה של "אכילת שמן", זה ידוע ומוכר ליבואן ומוכר בקונצרן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא יודע אם זה שטויות במיץ או סתם במים, אבל התקלה הזו ידועה בפורום ויש לא מעט אנשים אשר התלוננו עליה.

התשובה שכולם קיבלו היא כי זה תקין ואין מה לעשות.

לדעתי פותח השרשור הגדיר את זה הכי טוב: "אני עם הרכב (סופרב) קצת יותר משנתיים ומרגיש שחזרתי 20 שנה אחורה."

אכן, ברכב חדש לא הייתי מצפה להתעסק עם מפלס השמן, בטח לא ברכב שמתיימר לשמש "מנהלים" או אנשים מבוססים פלוס.

פשוט לא ראוי.

פורסם

עם וותק של שנים על 1.8T, 1.8TSI וכרגע 2.0TSI אני יכול להעיד שהתופעה מוכרת, דובר על כך רבות כאן בפורום.

אני לא נדרש למלא הרבה, בדר"כ יש צורך להשלים כחצי ליטר שמן בין כל טיפול.

פורסם
אני לא נדרש למלא הרבה, בדר"כ יש צורך להשלים כחצי ליטר שמן בין כל טיפול.

זה אכילת שמן?!

גם אצלי תקין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מפתיע אותי הדבר הזה, כנראה ככה תוכנן המנוע, אצלי בלאנטיס 2003 ואין תזוזה של מילימטר במפלס שמן אפילו אחרי נסיעה לאילת ואחרי כמה אלפי קילומטרים טובים, פשוט כלום! נשאר יציב על הMAX

אם זה התכנון של המנוע, מעניין לדעת למה מתכננים ככה מנוע? מאיזו סיבה? הרי סופרב זה רכב לאנשים קצת יותר מכובדים (הייעוד שלו) ולא הייתי רוצה למצוא את עצמי בחליפה יוצא למלא שמן.

ד"א - אבא של חברה שלי מתעניין בפאסאט חדשה מהסוכנות, יש לה מנוע 1.8T גם, האם גם הוא צריך לצפות לצריכת שמן כזו?

אם כן אז הרכב יורד מהפרק לאלתר, הבנאדם מנכ"ל, הדבר האחרון שיש לו בראש זה למלא שמן ברכב, הוא לא יעשה את זה בחיים אז המנוע ייגמר בטוח וחבל, כרגע יש לו קאמרי 2009 והרכב לא רואה מוסך חוץ מטיפולים למרות שנוסע המון(!!)

פורסם

אין מנוע טורבו שלא אוכל שמן. מטבע הדברים, השמן משמש גם לסיכוך המגדש (למעשה ציר המגדש "צף" על שמן במעין מיסב שתוכנן לך) ולכן מטבע הדברים נוצר פחת בכמות השמן לאורך זמן. כל העניין תלוי כמובן בסגנון הנהיגה. מי שגודש את הרכב למוות בכל יציאה מרמזור וטוחן את המנוע בסל"ד גבוה כל היום - שלא יצפה מהמנוע שלו לא לאכול שמן. לנטיס שלא צורכת שמן? הצחקת אותי - שם השסתומים מתקתקים כמו רקדן סטפס והשמן פשוט הופך לבוצה בראש המנוע...

We are the Human Race

פורסם

הוא מנכ"ל, אבל כשהוא בא להניע את הרכב והלוח שעונים מראה שחסר שמן, מי ימלא?

ובקשר לקאמרי, רצה שינוי, אבל אולי באמת כדאי להישאר עם קאמרי. הבנתי שיש קאמרי היברידית בקרוב ייבוא סדיר?

daniel_sh - הצחקתי אותך או לא, אתה מוזמן לבוא לבדוק, שום צריכת שמן, אפילו לא המזערית ביותר.

פורסם
אין מנוע טורבו שלא אוכל שמן. מטבע הדברים, השמן משמש גם לסיכוך המגדש (למעשה ציר המגדש "צף" על שמן במעין מיסב שתוכנן לך) ולכן מטבע הדברים נוצר פחת בכמות השמן לאורך זמן. כל העניין תלוי כמובן בסגנון הנהיגה. מי שגודש את הרכב למוות בכל יציאה מרמזור וטוחן את המנוע בסל"ד גבוה כל היום - שלא יצפה מהמנוע שלו לא לאכול שמן. לנטיס שלא צורכת שמן? הצחקת אותי - שם השסתומים מתקתקים כמו רקדן סטפס והשמן פשוט הופך לבוצה בראש המנוע...

יש מנוע טורבו שלא אוכל שמן, קוראים לו 1.6THP אשר נמצא בפיג'ו/סיטרואן/BMW.

אני כבר שנה וחצי עם המנוע ויכול להעיד בוודאות מוחלטת כי הוא אינו אוכל שמן!

אני בטוח ש-VAG היו שמחים לדעת איזה סנגורים יש להם בפורומים השונים..

הוא מנכ"ל, אבל כשהוא בא להניע את הרכב והלוח שעונים מראה שחסר שמן, מי ימלא? הפועל בתחנת הדלק הקרובה..

ובקשר לקאמרי, רצה שינוי, אבל אולי באמת כדאי להישאר עם קאמרי. הבנתי שיש קאמרי היברידית בקרוב ייבוא סדיר?

.

יש קאמרי היברידית כבר בדור הקודם אך לא ייובאה לארץ ע"י היבואן הרישמי (טימטום שלא).

לדעתי רכב מוצלח מאוד, אשר שומר על כל הייתרונות של הקאמרי הרגילה (יש לי אחת ואני נהנה מכל רגע) אך משפר את צריכת הדלק הלא כל כך מדהימה.

למיטב הבנתי, קאמרי היברידית חסכונית בכ-30% יותר מקאמרי רגילה, זה עדיין לא פריוס, אך בהחלט צריכה מעולה בקטגוריה שלה.

מה המניעה מלהביא אותה בייבוא אישי?

פורסם

אין מניעה להביא בייבוא אישי האמת, אבל פחות רצון להתעסק, שלו לא שלי :lol:

אני אציע לו את האופציה, לא חושב שהוא יאהב להתחיל להתעסק עם למלא שמן, כולל ללכת לתחנת דלק למלא, כי לדעתי זה סתם מטרד, הקאמרי לא מצייצת והיא עושה בערך 40 אלף קילומטר בשנה. וזה לא שמטפלים בה במסירות מיוחדת, לפי הספר וזה הכול.

קאמרי היברידית ניראה לי תיהיה מצוינת בשבילו.

טוב שנכנסתי לשרשור הזה, עזר לי:wink:

פורסם

גם אני שותף לחוויה. כל כמה אלפי ק"מ אני משלים ליטר שמן. התחושה היא שצריכת השמן עולה ככל שהנהיגה הופכת אגרסיבית יותר.

ישנו שרות דרכים של חב' הליסינג שיכול למלא את השמן עבורי (והם הציעו להביא לי רכב חלופי על גרר) אבל בד"כ נוח לי יותר למלא שמן לבד. ברור לי שאף אחד לא יעשה עם זה כלום.

לא בטוח שהייתי רוכש את הרכב באופן פרטי בידיעה שיש בעיה כזו, אבל היות והוא משמש אותי רק 3 שנים (ליסינג) אני רגוע.

מחיר של כ-65 ש"ח אחת למספר חודשים בתמורה למה שאני מפיק מהרכב לא מפריע לי.

את הקאמרי החדשה באופן אישי אני ממש לא אוהב. מרגיש כאילו הם ירדו ברמה. היא נראית קטנה יותר והעיצוב משאיר רושם פשוט וזול יותר. יש רכבים שמוצאים חן בעיניי יותר במחיר הזה ואפילו הקוראניות החדשות מתחילות להראות כאלטרנטיבה ראויה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...