Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ואסרו חג שמח.

מתנצל מראש על אורך הפוסט.

החלטתי לבצע כמה שינויים קוסמטיים ברכב שלי,ורציתי לחלוק אתכם את התוצאה הסופית,

בהמשך לפוסט הקודם שלי על שינוי ושיפוץ ג'אנטים שביצעתי על הרכב,

החלטתי לעשות כמה שינויים שמשנים את כל מראה הרכב אך לא בולטים לעין במבט ראשון.

לאחר שבעבר צבעתי את פסי הקישוט של הרכב והמראות שהגיעו בשחור לצבע הרכב (כסף, קוד צבע- CS)

הצביעה נעשתה לבד (או ליתר דיוק עם אחי שחבר פורום פה- AmitGO) נקנו 2 פחיות ספרי מטופ-קולר בת"א, פחית ספרי של פריימר וספריי לקה.

התוצאה היא זו:

IMAG0424.jpg

הפרוייקט היה בעיקרון לפני חודש וחצי ככה,רק עכשיו הזדמן לי לעלות:

הכל החל כאשר החלטתי שאני רוצה להרכיב פנסי ערפל ברכב ( אל דאגה לא כדאי שהם יהפכו להיות

נורות איתות או עוד כמה שטויות שראיתי שביצעו פה).

לאחר שהשגתי את פנסי הערפל (זה לא היה קל-תודה לאחי על העזרה) ואת כל הדברים הנלווים כדאי להפעיל/להתקין אותם,

התחלתי בעבודה:

קודם כל פירוק הפנסים הקידמיים של הרכב:

IMAG0618.jpg

IMAG0620.jpg

לאחר בדיקה באתר שמסביר במדויק איך לפרק/להרכיב/לתקן כל דבר ברכבי יונדאי,

המשכתי לפרק את הטמבון הקידמי + הגריל העליון של הרכב:

IMAG0622.jpg

אני לא יודע מה איתכם, אבל אחרי שאני ואחי ראינו את הרכב במצב הזה,

אמרנו חובה לצאת איתו לסיבוב בכביש(חבל שזה לא באמת קרה בסוף מחשש לחוקיות העניין) .

נחזור לעניינו,

בקיצור לאחר פירוק הטמבון והתאמת פנסי הערפל לטמבון, הפנסים הורכבו בהצלחה.

אין לי תמונות של מהלך ההרכבה של הפנסי ערפל על הטמבון (מתנצל-המצלמה לא הייתה לידי).

אבל יש תמונה של הפנסים מורכבים:

IMAG0623.jpg

לאחר שסיימתי להרכיב את הפנסים על הטמבון, עלה לי לראש רעיון לצבוע את החלק התחתון של הטמבון(הגריל התחתון) בצבע שחור -

לפני הצביעה,בדקתי את העניין בפוטושופ ולאחר שראיתי את התוצאה הסופית- אמרתי יאללה הולכים על זה.

מכיוון שהאיזור נמצא קרוב מאוד לרדיאטור וישנו חום רב שם,הצבע שנרכש הוא צבע עמיד בחום של 500 מעלות של יעקובי, צבע פריימיר ולקה שקופה,

מתחילים בשיוף האיזור בצורה עדינה מאוד, ולאחר שתוחמים את האיזור הרצוי,מתחילים בצביעה,

מהלך התיחום(התוצאה בסוף):

IMAG0625.jpg

לאחר שהרעיון הזה הצליח והתוצאה הזו יצאה פשוט מדהימה, אני ואחי הבאנו רעיון למה לא לצבוע בשחור את הבפנים של הפנס,

כלומר את כל מסגרת הפנס מבפנים במקום ניקל לצבוע לשחור (כמובן בלי לפגוע ברפלקטור)

ככה הפנס לפני הפעולה:

2012_08_25_11_34_15.jpg

לאחר בירור מהיר באותו האתר הבנו איך מפרקים והתחלנו בפעולה,

קודם כל לוקחים את הפנס ומורידים ממנו כל בורג,צינורות גומי ואת בתי המנורה בפנס.

כדאי להפריד את חלק הפנס השקוף מבסיס הפנס צריך לחמם אותו כדאי שהדבק שמאחד אותם יתחמם ואז נוכל להפריד,

כמובן שלשם כך גייסנו את התנור אפייה של אמא(טוב שהיא לא יודעת על זה - אמא אם אי פעם תחליטי לגלוש באינטרנט ותמצאי את הפוסט הזה מתנצלים מראש :-P).

מחממים את התנור לחום של 150 מעלות,ומכניסים את הפנס למשך 3-4 דקות אפייה, לאחר שמוצאים (עם כפפות כי זה רותח:onfire:) את הפנס מהתנור, חייבים להתחיל מהר לפני שהדבק מתקשח, מתחילים בלשחרר את הפינים שתופסים את הפנס ולהתחיל להפריד את הדבק בעזרת סכין יפנית.

לאחר ההפרדה של שני החלקים והפרדת הרפקלטור וכל שאר איזור הניקל מהכיסוי השקוף של הפנס,מכסים במסקנטייפ את האיזורים שלא רוצים לצבוע(הרפלקטור) ומשייפים את האיזור כדאי שהצבע יתפס בקלות.

לא השתמשתי כאן בפריימיר מסיבה שאין שום סיכוי שהאיזור ישתפשף והצבע ירד.

צובעים עם אותו הספרי שאיתו צבעתי את הטמבון(צריך צבע שעומד בטמפרטורה גבוה).

נתנו לצבע להתייבש במשך כל הלילה, ויום למחרת התחלנו בלהרכיב את הפנס בחזרה,כאשר חוזרים על הפעולות הקודמות,מחממים את שני החלקים שפורקו בתנור בחום של 150 מעלות כדאי שהדבק יתרכך ונוכל לחבר את החלקים,מחברים את שניהם יחד חזק,סוגרים את הברגים

ומחזירים את בתי המנורה,וזו התוצאה הסופית:

IMAG0724.jpg

לאחר כל זה החלטתי שהגיע הזמן להרכיב את האוטו בחזרה(בכל זאת למחרת זה יום ראשון וצריך לסוע לעבודה).

אז הנה התוצאה הסופית של הרכב מורכב והכל עובד תקין לגמרי:

IMAG0630.jpg

IMG_20121009_WA0001.jpg

IMAG0639.jpg

זהו זה הכל (שוב מצטער על אורך הפוסט :wink:)

בימים הקרובים אפרסם שינוי ידית הילוכים ותיקון פסי חימום חלון אחורי.

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

פורסם

סוף סוף העלת את הפרוייקט.

כמו שאמרתי לך בזמנו, יצא יפה מאוד ולא צעקני בכלל.

(המראות, פסי הקישוט, הגאנטים, הפנסים הקדמיים, פנסי ערפל והטמבון הקדמי)

הפנסים הקדמיים נראים מעולה.

הכי כיף זה לבצע את זה DIY.

תתחדש. :wink:

מתי שהוא שתתפנה (בחור עסוק) תעלה את הפרוייקט התקנה של המערכת, (שהיה מטורף לגמרי).

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

הרכב עצמו מכוער לדעתי כמקורי, אבל הפרויקטים שלך יצאו מעולה ולדעתי ממש שיפרו את המראה של הרכב. שקלת לקנות גריל אחר? לדעתי המקורי הוא אחד הדברים שהכי מכערים את הרכב.

קקטוסולר ידנית

פורסם
הרכב עצמו מכוער לדעתי כמקורי, אבל הפרויקטים שלך יצאו מעולה ולדעתי ממש שיפרו את המראה של הרכב. שקלת לקנות גריל אחר? לדעתי המקורי הוא אחד הדברים שהכי מכערים את הרכב.

לגמריי לא מסכים איתך, אך היופי הוא בעיניי המתבונן, מה גם שאקזמפלר הספציפי הזה שמור מאוד גם מבחינה מכאנית וגם מבחינה קוסמטית מבפנים ומבחוץ. ממש כמו רכב חדש- ואני לא מגזים.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

פרויקט יפה.

LIKE

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה על התגובות והדעות,

וואו שאפו! עבודה יפה!

לגבי הגריל, יכול להיות גם אני הייתי מחליף אותו אבל זה כבר עניין של טעם :-D .

לגבי הגריל,ישנם בשנתון הזה 2 דגמים לרכב שלי,הדגם שלי שהגריל שלו נראה בצורה הזו,

ויש עוד דגם שהגריל שלו נראה כך:

dsc_0008.jpg

ואם תשים לב כל הטמבון שונה גם הוא,

לדעתי הגריל הזה והטמבון לא יפים ,

יותר מזה אין אופציות של גריל חוץ מבארצות הברית שהגריל מגיע כך:

TAC_s_Treasurer_Peter_Clifford_taking_his_01.jpg

אבל לדעתי הוא לא כזה יפה,

אבל שוב כל אחד והטעם שלו

אה וגריל רשת לא בא בחשבון.:?

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

• תוכן חדש...