Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון הצבע בגג (לבד)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן יש לי פיג'ו 206 כחולה,הלכה בגג התפוצצה והתחילה להתפשט אז החלטתי לטפל בזה.

קניתי שתי ספריים לפי קוד הצבע מטופ קולור,שייפתי את הגג עם נייר רגיל ולאחר מכן נייר מים,והתחלתי בתהליך הצביעה.

מה שקרה זה שבגלל שזה צביעה עם ספריי ואולי בגלל שהחלל גדול נוצר לי על הגג מעין פסים,צבעתי את הרכב לאורך (מהמכסה מנוע לבגאז') ובעצם אם מסתכלים על הרכב באור רואים פסים של צביעה.

חשוב לציין שעשיתי שלוש שכבות לגג וחשבתי שכשזה יתייבש זה יראה רגיל,כמו שצובעים קיר של בית שרואים את הפסים בהתחלה.

עכשיו עוד לא שמתי את הלכה לגג מכיוון שרציתי לתת לזה ייבוש,ייבשתי במשך 24 שעות וזה השתפר אבל עדיין יש פסים על הגג.

חשבתי אולי לעשות לגג פוליש?

את הפוליש לעשות אחרי ריסוס הלכה או עכשיו שהצבע ללא לכה?

מה בעצם עשיתי לא נכון?

תודה מראש לעוזרים ושבוע טוב!:-D

-I'd rather loose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car, is your story, so don't let someone else write the book. -Moog 

פורסם
כל הכבוד על היוזמה!

לא עדיף לעשות את זה אצל פחח שיראה נורמלי?

קודם כל תודה! כמובן שעדיף אצל פחח אבל תסכים איתי שיותר כיף לעבוד על הרכב לבד, וכמובן שאם לא היה יוצא טוב הייתי הולך לפחח.

התוצאה שקיבלתי כרגע היא מדהימה ביחס למה שהיה ולא מכוערת,התוצאה טובה אבל הייתי מעדיף שהיא תהיה עוד יותר טובה :-D

-I'd rather loose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car, is your story, so don't let someone else write the book. -Moog 

פורסם

זה הצבע אחרי שכבה 2 מתוך שלוש אבל בהחלט אפשר לראות את הפסים:arrow:

וזה לא פספוס בצביעה כי כאשר אני עברתי על הפסים עם הספרי הפס פשוט עבר לאיפה שריססתי.

47709089.jpg

פורסם

הבעיה לא אצלך.

מאוד קשה להגיעה לתוצאות טובות עם ספריי צבע במשטחים גדולים.

בטח עם צבעי רכב שזמן היבוש שלהם הוא מאוד מאוד מהיר.

ברגע שאתה מתיז את הצבע רסיסי הצבע מתחברים על המשטח ויוצרים שיכבת צבע אחידה.

שיכבת הצבע בספריי היא מאוד מאוד דקה ולכן יש להתקדם עם הספריי מאוד מאוד לאט ורק לאחר שאתה כבר רואה שהצבע באותו פס אורך יתחבר, אתה ממשיך הלאה.

כלומר, אתה תמיד צריך לדאוג לצבע בסמוך ובהמשך לשיכבת צבע טריה.

בפיסטולט יש לך אפשרויות כיוון, כמו לחץ אוויר, רוחב ההתזה והכיוון שלה, כמות הצבע ועוד.

ולכן במשטחים כאלו תקבל תוצאות טובות הרבה יותר, למי שיודע.

רק שכאן יש עניין אחר של יחסי דילול שיכולים גם כן להשפיע לא מעט על איכות הצביעה.

מה שקורה אצלך זה שהצבע לא יתחבר בצורה אחידה בכל האזורים (אזורים עם יותר צבע ופחות צבע), אם תעביר את היד, גם תרגיש שהפסים שפחות מבריקים הם מחוספסים יותר מהמבריקים.

אגב בעיה דומה יכולה להיות לך גם עם להקה ולא רק עם הצבע.

פורסם

פלג תודה על העזרה :) בעצם אתה אומר שאין מה לעשות בנידון? פוליש במקרה הזה לא יעזור לי?

jlavi2002 הספריי עולה 70 שקל,אצלי השתמשתי באחד וחצי לגג.

לגבי הכמות אין לי מושג, זה כמו ספריי רגיל אותו גודל.

פורסם

לפי מה שזה נראה, זה שינויים במרחק ההתזה שלך בכל פס ופס. יכול להיות שאני טועה, אין לי מושג איך עבדת.

עוד סיבה אפשרית זה שאם הפח של הגג היה חם בזמן העבודה אז הצבע מתייבש מהר מידי בהתזה וכתוצאה מכך השכבות שהתזת לאחר מכן לא משתלבות עם השכבות הראשונות.

כמו כן, פלג: הספריי מוציא שכבות בעובי אחיד, בפיסטולט אפשר לכוון את עובי השכבות לפי כמות הדילול - זה נכון - אבל השכבות של הספריי (בדרך כלל) יוצאות בעובי שכבה סטנדרטי. ריסוס באופן מאוד מאוד איטי עלול להביא למצב של התזת יתר על נקודה או מקטע בודד, ועשוי להביא לנזילות של צבע, ובכך להרוס את העבודה.

פורסם

לא אמרתי שהשכבות בספריי לא אחידות.

בפיסטולט ניתן לכוון את כמות הצבע בהתזה, גם על ידי החלפת דיזות (צבע יסוד למשל משתמשים לרוב בדיזה גדולה יותר).

וגם על ידי כיוון הבורר, גם כיוון פריסת הצבע משפיע לא מעט על כמות הצבע באותה נקודה.

לא סתם פיסטולט טוב עולה לא מעט כסף.

לגבי התזת יתר זה נכון, אם כי בצביעת גג נושא הנזילות פחות בעייתי מדלת או כבלל צביעה אנכית.

ריסוס מאוד מאוד איטי אכן יכול ליצור בעיות אבל לא התכוונתי להגזים במושג איטי.

צריך לדאוג להתקדם רק לאחר שהמשטח כבר מקבל את אחידות הברק שלו ופה יש קושי בצבעי רכב שזמן היבוש מאוד מאוד מהיר.

ברגע שהשיכבה עבה יותר זמן היבוש גדל ואז השורה השניה של הצבע יכולה ליתחבר עם הראשונה.

בכל מקרה די קשה להסביר זאת בהתכתבות.

הידע שלי בתחום הוא בעיקר מצביעת רהיטים, לכות דו-קומפוננטיות, וצבעים אטומים.

וגם מספר תיקוני צבע ברכבים שלי אישית.

פלג_

פורסם

הבעיה היא בצביעה של משטחים אופקיים.

נורא קשה לשמור על זווית אחידה עם הספריי במיוחד שהמשטח גבוה והגישה אליו ממש לא נוחה.

פורסם
בתמונה שצרפת זה לאחר ציפוי לכה? או לפני?

לפני לכה, עוד לא עישיתי לכה לגג בכלל בגלל שאני חושב לעשות פוליש לפני:arrow:

אף אחד לא יכול להגיד לי אם פוליש יעזור/יטשטש?

אם כן אחרי שאני שם לכה או לפני (איך שהגג עכשיו) ?

פורסם

פוליש לדעתי לא יתן כלום.

בטח לא אחרי לכה, אחריי הלקה זה כמו לנקות את הליכלוך בחלק הפנימי של החלון מבחוץ.

יכול להיות שהלכה עצמה תטשטש מעט, אם הצביעה תהיה טובה.

במידה ולא, סביר שתקבל את אותם הסימנים גם בצביעת הלכה.

פורסם

אוקי אז איך אתה ממליץ לי לשים את הלכה כדי למזער את הזנק עד כמה שניתן? ריסוס איטי ומגובה שווה לאורך הרכב?

פורסם

ראשית גם אני לא צבעתי רכב מעולם אך יש לי ניסיון בצביעת רהיטים וגם דלת של רכב שיש לי ספייר .

יש לפחות שני סוגי צבעים לרכב ויתכן שיותר זה מה שאני מכיר .

ברק ישיר וסוג שני צבע מטאלי .

לעניינך , הפסים הללו זה מראה על כך שהצבע לא כיסה בצרה טובה את האיזור בו יש פסים .

למה זה קרה , דילוג בין "פס" ל"פס" , שצובעים אווביקט ולא משנה מהו , נאמר שרוחב המניפה הוא 10 ס"מ , אז עולים ל -5 ס"מ וכך שוב .

Sound Stream -Trantula 800.2

• תוכן חדש...