Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Eurol Turbo Di גם למנוע בנזין ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי המפרט, השמן מתאים גם למנועי בנזין ( ACEA A3\B4).

מה אתה רוצה לשפוך על הנושא?

שמן סינטטי מלא בדרגת איכות SM, מתאים למפרטים של כמה יצרני רכבים מובילים.

Eurol® Turbo DI is a fully synthetic motor oil for gasoline and diesel engines in passenger cars and light duty commercial vehicles. This oil can be applied in cars equipped with catalytic converters, turbo charged engines, soot filters and/or direct fuel injection systems.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמעט כל יצרן שמנים מייצר שמנים יעודיים המתאימים לדגם מנוע מסויים או יצרן בעל דרישות כאלה ואחרות. פתח כל קטלוג שמנים של חברה מוכרת ותראה שיש לה מבחר שמנים באותה הצמיגות. אם לא נכנסים למפרט של כל אחד ואחד ללקוח ההדיוט אין כל דרך להבין מי נגד מי.

במקרה הנ"ל השמן מיועד לרכבי דיזל של VAG וסביר להניח שיש בו תוסף מיוחד או מינון גבוה יותר של רכיבים שתורמים לעבודה תקינה של מערכת ההזרקה, כך אני מסיק מהנאמר.

בגלל העובדה הזו השמן הזה לא היה הבחירה הראשונה שלי למנוע שאינו נמנה עם הדגמים המומלצים על אף העמידה בתקנים והעובדה שיורול היא חברה מוכרת וטובה. בתקופה האחרונה יורול נכנסה חזק לשוק ואני בטוח שתמצא שמן מסדרה אחרת שיתאים יותר למשימה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

במקרה הנ"ל השמן מיועד לרכבי דיזל של VAG וסביר להניח שיש בו תוסף מיוחד או מינון גבוה יותר של רכיבים שתורמים לעבודה תקינה של מערכת ההזרקה, כך אני מסיק מהנאמר.

רוצה להוסיף עוד כמה משפטים בעניין הזה, מאחר ויצא לי לקרוא בשבוע האחרון קצת חומר באינטרנט על המנוע המדובר;

במפרט של השמן נרשם כי הוא מתאים לעבוד במנועי PD של VW. מדובר במנועים בנפח 1.9-2.0 המפורסמים של VW (דיזל כמובן), שהם שידרוג למנועים הקודמים. מנועים אלו מסומנים באות D ו-I אדומות. במנועים אלו החליפו את ראש המנוע ומערכת ההזרקה במערכת שעובדת בלחצים מאוד גבוהים (סוג של מסילה משותפת, ואף יותר). PD הוא קיצור של "PUMPE DOSE", כאשר הלכה למעשה מדובר באינג'קטור שמכיל בתוכו גם משאבה פנימית בלחץ גבוה !

בדגמים אלו, האינג'קטורים יושבים בתוך הראש מנוע עצמו ! והם מייצרים לחץ ע"י הפעלה שנעשית ע"י הקאמשאפט.

מאחר ומדובר במזרק שיש בו קפיץ ממש כמו בשסתום פליטה\יניקה, מדובר למעשה ברכיב שמעמיס על הקאמשאפט ויכול לגרום לשחיקה מוגברת בנקודות מסויימות.

באינטרנט יש המון מידע על החלפה של קאמשאפטים ו/או מזרקים ו/או מנוע שבוצעו בעקבות שחיקה של הקאמשאפט (כאשר בחלק מהמקרים טוענים שלא השתמשו בשמן מתאים שיגן על הקאמשאפט משחיקה) ולכן קיימת חשיבות מאוד גדולה על שימוש בשמן מתאים במנועים אלו.

יש לציין כי חלק מכובד מהפוסטים באינטרנט טוענים נחרצות שלא מדובר בכשל שנובע משימוש בשמן לא מתאים אלא כשל בייצור של החלקים.

מזרקים אלו מקבלים הזנה של סולר ע"י תעלה שנמצא בתוך הראש מנוע עצמו, ולמי שמכיר היא מזכירה מאוד את האינג'קטורים שיש בסובארו אימפרזה\לגאסי משנות ה 90, בהם יש אטם עליון ואטם תחתון.

במקרה של VW, כאשר אחד האטמים מתקלקל או נשחק מכל סיבה שהיא (חום וכד'), סולר חודר למערכת השמן ובמקרים מסויימים, כאשר לא שמים לב, זה יכול להיגמר במנוע גמור.

ככה נראים המזרקים:

1fc1c1c2db5852e08ffc380475e263361b59f22c0fd1073588c6d0d60c9559dc.jpg

ככה הם מורכבים:

p1010137.jpg

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני חושב שהשמן מצויין,

השתמשתי בשמן הזה למנוע בנזין 1.8 20V בסיאט לאון שלי במשך 3 שנים.

השמן מאושר צ'מפיון מוטורס וזה שמן איכותי.

פורסם
רוצה להוסיף עוד כמה משפטים בעניין הזה, מאחר ויצא לי לקרוא בשבוע האחרון קצת חומר באינטרנט על המנוע המדובר;

במפרט של השמן נרשם כי הוא מתאים לעבוד במנועי PD של VW. מדובר במנועים בנפח 1.9-2.0 המפורסמים של VW (דיזל כמובן), שהם שידרוג למנועים הקודמים. מנועים אלו מסומנים באות D ו-I אדומות. במנועים אלו החליפו את ראש המנוע ומערכת ההזרקה במערכת שעובדת בלחצים מאוד גבוהים (סוג של מסילה משותפת, ואף יותר). PD הוא קיצור של "PUMPE DOSE", כאשר הלכה למעשה מדובר באינג'קטור שמכיל בתוכו גם משאבה פנימית בלחץ גבוה !

בדגמים אלו, האינג'קטורים יושבים בתוך הראש מנוע עצמו ! והם מייצרים לחץ ע"י הפעלה שנעשית ע"י הקאמשאפט.

מאחר ומדובר במזרק שיש בו קפיץ ממש כמו בשסתום פליטה\יניקה, מדובר למעשה ברכיב שמעמיס על הקאמשאפט ויכול לגרום לשחיקה מוגברת בנקודות מסויימות.

באינטרנט יש המון מידע על החלפה של קאמשאפטים ו/או מזרקים ו/או מנוע שבוצעו בעקבות שחיקה של הקאמשאפט (כאשר בחלק מהמקרים טוענים שלא השתמשו בשמן מתאים שיגן על הקאמשאפט משחיקה) ולכן קיימת חשיבות מאוד גדולה על שימוש בשמן מתאים במנועים אלו.

יש לציין כי חלק מכובד מהפוסטים באינטרנט טוענים נחרצות שלא מדובר בכשל שנובע משימוש בשמן לא מתאים אלא כשל בייצור של החלקים.

מזרקים אלו מקבלים הזנה של סולר ע"י תעלה שנמצא בתוך הראש מנוע עצמו, ולמי שמכיר היא מזכירה מאוד את האינג'קטורים שיש בסובארו אימפרזה\לגאסי משנות ה 90, בהם יש אטם עליון ואטם תחתון.

במקרה של VW, כאשר אחד האטמים מתקלקל או נשחק מכל סיבה שהיא (חום וכד'), סולר חודר למערכת השמן ובמקרים מסויימים, כאשר לא שמים לב, זה יכול להיגמר במנוע גמור.

איציק

אני בעלים טרי של שני מנועים כאלה קוד BKC ו BLS

בעניין הערבוב של שמן וסולר זה מתרחש אם יש כשל במשאבת סולר המשולבת עם משאבת וואקום, המשאבות האלו מקבלות שימון מהראש מנוע ואם קורה שהאטם הפנימי ביניהם דולף המשאבה מחזירה בקו העודפים סולר עם שמן למיכל דלק ואח"כ הדלק/שמן נשאב חזרה ע"י המשאבה וככה הכל נדפק.

לעניין השמן

השתמשתי בקסטרול אדג' 5-40

קראתי בפורומים אמריקאיים ששם הומלץ על שמן 5-30 והוא היה דליל מידי ולכן נגרמה שחיקה המדוברת בקמשפט.

אם יש לך עוד מידע אשמח לקבל, כמו כן יש לי PDF ייצרן על המנוע הנ"ל ועל גולף פלוס.

פורסם
לפי המפרט, השמן מתאים גם למנועי בנזין ( ACEA A3\B4).

מה אתה רוצה לשפוך על הנושא?

שמן סינטטי מלא בדרגת איכות SM, מתאים למפרטים של כמה יצרני רכבים מובילים.

Eurol® Turbo DI is a fully synthetic motor oil for gasoline and diesel engines in passenger cars and light duty commercial vehicles. This oil can be applied in cars equipped with catalytic converters, turbo charged engines, soot filters and/or direct fuel injection systems.

זאת בדיוק השאלה שלי. האם אפשר להשתמש בו גם במנועי בנזין ?

רשום שהוא מתאים למנועי בנזין, אך רובו הגדול של הפירוט מדבר על התאמה "מופלאה" למנועי דיזל.

הציעו לי את השמן הזה ועוד נאמר לי ע"י החנות כי הוא מסופק למספר מוסכים ביניהם של צ'מפיון והוא מומלץ ביותר.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

האם אפשר? כן, בהחלט, זה רשום במפרט שלו אך השימוש בו מותנה אם הוא תואם את תקן היצרן \ API \ ACEA הרלוונטי לרכבך.

האם מומלץ? שוב וכמו שאמרתי קודם, הוא לא היה הבחירה הראשונה שלי מאחר והוא כנראה מכיל תוספים שמיטיבים עם מנועי דיזל ומערכת ההזרקה המורכבת של VAG ולשם יורול כיוונה את המוצר הספציפי הזה.

אפשר להמשיל את זה אחרת: אתה נמצא בחנות נעליים כי אתה רוצה לקנות נעלי ריצה ובסוף קנית אולסטאר. בהחלט תוכל לרוץ עם אולסטאר אבל זה לא הייעוד שלהם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני כרגע גם בחיפושים אחר שמן אכותי לגרנדה שלי, כעת גיליתי שהשמן של Valvoline SynPower 5W40 מאוד מומלץ ועונה גם על התקן המחיר של MB 229.5 והוא בעל נתונים מאוד דומים של שמן 0W-40. אני הולך עליו לטיפול הקרוב- בהצלחה. (ערכים נמוכים ב40 מעלות ו100 מעלות מראים על שמן דליל יותר לא?)

http://www.valvolineeurope.com/english/products/engine_oils/synpower/cid(805)/synpower_5w-40/product-information?category=cars

AE Viscosity Grade 5W-40

Viscosity, mm2/s @ 100 ºC.

ASTM D-445 13.8

Viscosity, mm2/s @ 40 ºC.

ASTM D-445 80

Viscosity Index

ASTM D-2270 178

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

זה שהשמן עומד בתקן X של יצרן מסויים לא מעיד על שום דבר, זה רק אומר שהשמן עומד בתקן אותו דורש יצרן כזה או אחר ותו לא.

אותך מעניין האם השמן עומד בתקן\ים אותם דורש יצרן הרכב הספציפי שלך.

מספרים נמוכים יותר אכן מצביעים על שמן דליל יותר אך צריך לזכור כי למספר "40" יש טווח (טולרנס) שלשמן מותר להיות בו. המספר נמוך מהטולרנס? השמן מדורג דרגה אחת מטה. גבוה מהטולרנס והוא כבר יחשב כדרגה אחת מעלה.

בגלל זה ישנם שמני "30" שמאוד מאוד קרובים לשמני "40" ולהפך.

איתמר.

פורסם
זאת בדיוק השאלה שלי. האם אפשר להשתמש בו גם במנועי בנזין ?

רשום שהוא מתאים למנועי בנזין, אך רובו הגדול של הפירוט מדבר על התאמה "מופלאה" למנועי דיזל.

הציעו לי את השמן הזה ועוד נאמר לי ע"י החנות כי הוא מסופק למספר מוסכים ביניהם של צ'מפיון והוא מומלץ ביותר.

אם אתה חושש ורוצה להסיר דאגות מליבך אתה יכול לקנות את היורול ה 5W-40 סינטטי מלא "הרגיל" בלי ה DI

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...