Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרוייקט חסכון בדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^

:lol: מעולה! "תעקוף, בכיף!!!"

כל עוד אתה לא גונב את הרמזור הקצרצר (מתאמן היטב) ולא נאלץ לסחוט את הדוושה בשום שלב (אופס, ירוק מהבהב), אז למה לא. בשביל זה נועדו מכוניות אחרות בכביש, לא רק כדי לייצר פקקים ולהפריע לתנועה :)

כמובן, לא גונב רמזורים, ולא סוחט את הדוושה. הכל בשלווה, אם לא מצליח אז לא, לא קרה שום אסון. :-)

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היי כאחד שבדרך לקנות פולו עם מנוע ותיבה זהים לשלך מעניין אותי דווקא כמה הרכב צורך בנסיעות בינעירוניות או משולבות אצלך.

אם יצא לך לבדוקהנתונים כאלה אשמח לשמוע אותם.

דור

שוב, תלוי באופי הנהיגה....

על 90-100 אתה יכול להוציא נתונים מצוינים של צריכת דלק, אין לי יותר מידי נסיעות בינעירוניות בכדי לתת לך נתון מדויק אבל במשולבות אני מגיע ל1:14.

אני מאמין שבבינעירוני בנסיעה מתונה אפשר לעשות 15.5 ק"מ לליטר

היתרון הגדול של התיבה שיש ברכב הזה הוא שבעת המהלכים שיודעים לשמור יופי על סל"ד נמוך גם במהירויות גבוהות.

בסיאט טולדו 1600 שהייתה לי קודם, 3500 סל"ד בשביל 100 קמ"ש עם 4 הילוכים (אוטומט)

בפאביה 1800-1900 סל"ד בשביל 100 קמ"ש עם 7 הילוכים.

אם אתה בכיוון של נסיעות בינעירוניות למה לא לבחור במנוע דיזל? סתם שאלה על הדרך.

פורסם

הרכב שלי לא צנום מנוע ולוגם טוב טוב דלק, אבל עם הרגלים טובים הוא קצת יותר חסכן.

אני בודק מידי שבועיים עד חודש לחץ אוויר בצמיגים, נמנע כשהמזג האוויר נעים להשתמש במזגן, חלונות לא פתוחים עד הסוף בשביל המקדם גרר (זה למהדרין) ונוסע רגוע עד גבול השפיות כן?! יודע להכיר טוב את התיבה האוטומטית ואת המהירויות שהסל"ד אפקטיבי וכך אני מגיע ל530-540 ק"מ בערך למיכל. לרוב המוחלט אני נוהג ואין איתי עוד נוסע. ברכב יש מחשב דרך המחשב מראה לי בדר"כ 7 עד 8 ק"מ לליטר בכביש בין עירוני ו9-10 בעירוני ממוצע בערך 10 ק"מ לליטר, נראה לי די הגיוני התוצאות שהן די זהות ואף מעט לפה או לשם מהתוצאות מהספר רכב.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

בסיאט טולדו 1600 שהייתה לי קודם, 3500 סל"ד בשביל 100 קמ"ש עם 4 הילוכים (אוטומט)

טולדו עשה 100 על 3.5K? גולף ונגזרותיו עם גיר הזה עשו 100 על 3K. בבין עירוני לא בעייה להגיע על אוקטביה 1.6 אוטומט ל 1 ל12.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני את פרוייקט החיסכון בדלק שלי עשיתי בצורה קיצונית יותר. מכרתי את הרכב ורכשתי קטנוע 300 סמק חדש :)

אוכל לי 1:32.5 , חוסך כל חודש 500 שקל ..

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
אני את פרוייקט החיסכון בדלק שלי עשיתי בצורה קיצונית יותר. מכרתי את הרכב ורכשתי קטנוע 300 סמק חדש :)

אוכל לי 1:32.5 , חוסך כל חודש 500 שקל ..

איזה קטנוע ? אני עשיתי פעם חשבון שקטנוע בסוף יעלה לי יותר כי יש ביטוח יקר וגם טיפולים תכופים שהם גם יקרים, שלא לדבר על בטיחות ונוחות. היה לי בעבר קטנוע 250 סמ"ק והוא לא הגיע לצריכה כל כך טובה כמו שאתה כותב.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם

אצלי בדיקה ריאלית בשיא הקיץ תהיה עם נסיעה עם מזגן. נשמע לי לא הגיוני להתבשל באוטו בשביל חסכון. אם בשביל להיות חסכוני האוטו דורש שתיסע בלי מזגן, קנית רכב לא חסכוני.

אגב, בפביה עם הילוכים ידניים, כמה סל״ד עושה הרכב ב100? (דיברתם על הdsg עם 7 הילוכים, חסר לי הנתון לידני)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

עשיתי ניסוי דומה שכזה עם הונדה סיויק לפני כחודש בערך.

עד היום הייתי מוציא ממיכל דלק מלא של 50 ליטר בערך 570-550 ק''מ בנסיעה רגילה שכוללת האצות חדות מידי פעם כיאה לסגנון הנהיגה שלי.

בניסוי נסיעת סבתא, הצלחתי להוציא מ50 ליטר מקסימום מטורף של 627.5 ק''מ למיכל דלק 8), ראוי לציין שזה היה שבוע שחור שלא נהנתי בו כלל מהנסיעה, והתפללתי שאגיע כבר למחוז חפצי, ושזה יגמר,ולא עניין אותי מהמוזיקה הסופר איכותית שלי שבקעה מהרמקולים שבדרך כלל מעניינת אותי מאוד.

מסקנה:עוד 30-40 שקל בשבוע לא שווים את זה שאסבול מהנסיעה באוטו שלי!, אבל היי, איש איש באמונתו יחייה.:roll:

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
עשיתי ניסוי דומה שכזה עם הונדה סיויק לפני כחודש בערך.

עד היום הייתי מוציא ממיכל דלק מלא של 50 ליטר בערך 570-550 ק''מ בנסיעה רגילה שכוללת האצות חדות מידי פעם כיאה לסגנון הנהיגה שלי.

בניסוי נסיעת סבתא, הצלחתי להוציא מ50 ליטר מקסימום מטורף של 627.5 ק''מ למיכל דלק 8), ראוי לציין שזה היה שבוע שחור שלא נהנתי בו כלל מהנסיעה, והתפללתי שאגיע כבר למחוז חפצי, ושזה יגמר,ולא עניין אותי מהמוזיקה הסופר איכותית שלי שבקעה מהרמקולים שבדרך כלל מעניינת אותי מאוד.

מסקנה:עוד 30-40 שקל בשבוע לא שווים את זה שאסבול מהנסיעה באוטו שלי!, אבל היי, איש איש באמונתו יחייה.:roll:

ההבדל בין נהיגת "סבתא" לנהיגה בזבזנית הוא דק, היתרון בא לידי ביטוי אם לא מגזימים בשני האפיקים.

מזגן מפעילים כשחם או שרוצים (במזג האוויר הנוכחי בערב אני לא מפעיל, מספיק סאן רוף) לחץ אוויר תקין בצמיגים,להימנע מקיקים ו"פתיחות" מהירות עד 90 קמ"ש בערך, וככה אפשר להוציא יותר. היום הגעתי לתחנת דלק עם קצת פחות מרבע מיכל והצלחתי להגיע לשיא של 587 ק"מ.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...