Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחרונה עברתי סמוך מאד לעבודה ולסופר, כך שהנסיעות שלי ב99% מהן הן 5 דקות ו-3 דקות (בלי הגזמה). אני פוחד שאם זה לא רק יגמור לי את הבטריה תוך שנתיים, אז זה גם יזיק לסטרטר \ יגרום לכך שמרוב הנסיעות הקצרות המצבר בכלל לא יטען מספיק ואני אתקע בלי יכולת להניע מדי פעם.

האם החשש מוצדק? מה הייתם עושים בשביל לפתור את זה? אולי בשביל להמנע מזה שווה ללכת ברגל 15 דקות (בעליה :( )?

תודה

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

בוקר טוב ,

למיטב הבנתי :

5 דקות אמיתיות ( של שעון לא של ביטוי ) דווקא ישמרו על המצבר טעון

הבעיה היותר מעניינת שלך היא שהנסיעה היא בעליה ישר אחרי הנעת הרכב .

לגביי הסטארטר ברור שיהיה לו בלאי גדול יותר יחסית לנסועה אבל לא יחסית לאם היית נוסע 200 ק"מ כל יום, כי מספר ההנעות נישאר זהה , קח בחשבון שרכבים חדשים עם מערכת עצור-סע מניעים את הרכב אפילו עשרות פעמים ביום .

אז איפה כן יכולה להיות בעיה ? הצטברות משקעים בתאי השריפה ,כי למעשה תסע עם הרכב מתחת לטמפרטורת עבודה בחלק גדול יותר מחייו , כמו כן בלאי למנוע במצב רגיל הוא בעיקר בהנעה ראשונית לפני שהשמן מספיק לסכך את המנוע .

שוב לא משהו נורא אבל יותר ממצב רגיל של נסיעה יותר משמעותית .

מה הייתי עושה ?

בשביל ללכת ברגל לא קונים רכב ומשלמים עליו את כל האחזקה הקבועה השנתית :)

תתייחס אליו בעדינות אם העליה משמעותית והרכב לא התחמם , הוסף תוסף פעם בתקופה כדיי למנוע הצטברות משקעים ושמח על זה שיש לך רכב כשאתה רואה אחרים מזיעים בעליה .

שנהטובה

עפר .

פורסם

אם הרכב משמש אותך רק לדברים האלו אז הייתי שוקל ברצינות לעבור לקטנוע.

בקשר לשאלה שלך: תנסה מדיי פעם לצאת לכבישים פתוחים ולתת לרכב קצת בראש שיקיא את כל הפיח שצבר בנסיעות הקצרות.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

תודה על התגובות.

אני לא מאמץ את המנוע בעליות (משתדל, כמה שאפשר), אבל אני כן אציין שברכבים חדשים (שלי 2001) שמתי לב שכשהמנוע קר, המערכת לבד מעלה את הטורים לאזור ה1500 לכמה דקות הראשונות. בכל מקרה, אני משתדל להשאיר את המנוע בסל"ד נורמלי כדי שמשהו יטען שם.

נסיעות ארוכות יש מדי פעם, ובגלל שבאוטו שלי רק 4 הילוכים זה גם ככה על טורים גבוהים אז אני לא דואג לפיח. כמובן שאני לא מצפה שהבטריה תחזיק כמו קודם - בעבר נסעתי כמעט אך ורק נסיעות ארוכות - של 150 ק"מ בערך - ואז היא החזיקה מעל 5 שנים - וגם אז החלפתי אותה רק כי היא קצת גמגמה ולא ממש נתקעתי.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

אם אתה צריך פעם בשבוע לעשות נסיעה של חצי שעה - זה מספיק כדי לשמור על הרכב

אחרת הייתי מטעין את המצבר פעם בשבוע-שבועיים (אם יש לך שקע זמין) ומוסיף תוסף דלק אחת לחודש

• תוכן חדש...