Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(התלבטות בבחירת) מעבד למחשב LOW END.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

בדרך כלל אני לא שואל שאלות כאלו אבל הפעם סיבכתי את עצמי.

אני צריך להרכיב מחשב חדש ולא מצליח לבחור מעבד שיתן מקסימום במינימום מחיר.

על הפרק עומדים שני מעבדים AMD VISION A6-3500 ואינטל I3 2120.

הבעייה שאני לא בטוח על מה לשים דגש.

מצד אחד אינטל עדיף על פני AMD מבחינת ביצועי מעבד, מצד שני AMD עדיף על אינטל מבחינת גרפיקה.

המחשב אומנם לא מיועד בעיקר למשחקים, אבל כן חשוב שהוא יריץ משחקים לא הכי חדישים(שנה-שנתיים) וכמובן לא על מקסימום גרפיקה.

מפה האפשרות לקנות AMD ובעתיד הקרוב לשלב את הכרטיס שלו בעזרת HYBRID CROSSFIRE אם 6670 נראת כמשתלמת מבחינה כלכלית.

לאומת זאת הביצועים של AMD כמעבד משמעותית חלשים מI3.

לכן השילוב בין I3 ל אותו 6670 יכול להיות אפילו יתן תוצאות טובות יותר מבחינת משחקים?

מעבר לזה , ללא שילוב של כרטיס דיסקרטי AMD מציע כרטיס שווה ערך לרמת כניסה של כרטיסים דיסקרטיים.

מכאן שיכול להיות שהמובנה בAMD יהיה מספיק.

אבל שוב נשאלת השאלה אולי בכול זאת עדיף אפילו I3 אם כרטיס ברמת כניסה שיעלה איזה 200 שקל מאשר המובנה של AMD.

אני ישמח לשמוע דעות לכאן ולכאן, מה עדיף במקרה הזה.

תודה.

אודי A4

דימה.

פורסם

המעבד של אינטל משמעותית חזק מהמעבד של AMD, ולעומת זאת הביצועים הגרפים ממש במעט יותר טובים אצל ה-AMD לעומת האינטל.

בכול מקרה, משחקים חדשים יחסית של השנה שנתיים האחרונות, לא תוכל לשחק על 2 הכרטיסים הנ"ל, תהיה חייב לשדרג לכרטיס מסך חיצוני(ה-6670 במקרה הזה). ובמצב כזה, אני לא בטוח שהמעבד של ה-AMD יספיק, ואולי הוא יהווה צוואר בקבוק של כול המערכת.

וסתם להתרשמות, לחבר שלי יש את השילוב הנ"ל( 2120 I3+ 6670) והוא משחק בכול המשחקים, כולל הבטלפילד החדש ברזולוציה אחת לפני הכי גבוהה, ואין שום תקיעות או עצירות במשחק.

פורסם

העניין שה6670 ביחד אם ה6530 בקרוספייר נותן שילוב מצויין שמעלה את הרמה כמה שלבים מעל.

אבל כאן נכנס אפקט צוואר בקבוק כי המעבד חלש.

לאומת זאת באינטל השילוב המתקבל הפוך אבל יכול להיות שהוא נותן יותר?

את האמת אני נוטה יותר לכיוון הAMD, פשוט כי המובנה הרבה יותר מתקדם מזה של אינטל.

אבל אם היתי בטוח לא היתי שואל :)

אודי A4

דימה.

פורסם

באופן אישי, אני גם בהתלבטות לגבי מחשב כזה ואחר,

בץור מעבד - סביר להניח שאלך על הסדרה של AMD בגלל השילוב של כרטיס המסך במעבד, וגם בגלל התוצאות העדיפות שיש כשאתה מוסיך למערך כרטיס מסך חיצוני.

על כל פנים

הייתי ממתין כחודש בשביל להצטייד במעבדים החדשים שמוציאה AMD לשוק הזה..

נתין לראות פירוט שלהם כאן.

פורסם

למה לך להסתבך עם crossfire?

קנה מלכתחילה כרטיס חזק בהרבה בתקציב של שני הכרטיסים.

לעניין - קנה אינטל, תמוך בתעשיה מקומית :-D

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

MadCat_LE אם היה תקציב לשני כרטיסים ההחלטה היתה חד משמעית אינטל.

היבריד קרוספייר , הכוונה לקרוספייר בין הכרטיס המובנה בליבה השלישית במעבד לבין הקרטיס הדיסקרטי.

העניין שאני קונה כרטיס בודד ב400 שקל ומקבל תוצאה זהה לכרטיס של 1500 שקל.

אודי A4

דימה.

פורסם

מבלי להסתכל ברחבי הרשת (צריך לצאת להביא את החברה הבייתה) אני מהמר שאין שום סיכוי שזה יתן לך את התוצאות הללו.

יותר מאוחר אבחון את העניין לעומק אבל זכור תמיד - אין ארוחות חינם.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

הסתכלתי קצת על הא ועל דה...

גם ה-6530 וגם ה-6670. שניהם לא הכי הכי...

הביצועים שלהם ביחד *אולי* מתקרבים לביצועים של-4850 ישן.

שמע, אם התקציב לחוץ, יש תמיד אפשרות נוספת - לפתוח יד2 ולחפש יד שניה.

לפעמים יש מציאות (למרות שהרבה אנשים חיים בסרט) ותוכל לקנות משהו טוב בכ-400-500 ש"ח.

דוגמה עכשוית - HD5770 ב-370 ש"ח (הייתי חוטף! זה חצי מחדש).

פורסם

יד2 אכן אלטרנטיבה, את האמת נזכרתי היום בנפלאות האיביי מבחינת יד שנייה, מתברר ששם המצב עוד יותר טוב.

העניין שאני עוד מתלבט, מצד אחד אני רוצה מחשב כמה שיותר קטן, וכרטיס כגון 6670 יגדיל את המארז פלאים.

מצד שני אני מחפש ביצועים שהם טיפה יותר מהממוצע.

אומנם אני לא חיי בסרטים ואני מודע לזה שהדברים לא הולכים יחד.

בקצרה כמו שאמרתי בתחילת השרשור אני לא מצליח להחליט אף על פי שאני כן יכול לומר מה טוב יותר ומה פחות :)

לפחות בעבודה שלי הכול פשוט, 2X6990 ואם היה תקציב אז היה כבר 4X6990, אבל כאן חוץ מכרטיס מסך לא משנה לי איזה מעבד יהיה, אפילו P4 היה מתאים אם היה לו לוח תומך 4X6990.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...