Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המרת המכונית לגז


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מקווה שזאת הקטגוריה הנכונה.

 

לאחרונה התחלתי להתעניין בכיצד ניתן לחסוך בעלות אחזקת רכב

כאשר ישר נדלקה לי הנורה של חסכון בדלק, הן מבחינה כלכלית וגם מבחינת איכות הסביבה שגם חשובה לי מאוד (אבל בסופו של דבר את הנזק מרגישים קודם כל בכיס)

 

ואז ראיתי שיש את אופציית הגז,

ועל הנייר נראה שאין לה כמעט מגרעות,

היחידה האמיתית היא הקטנה של תא המטען, לא יודע בכמה.

עניין החניונים לא נראה כל כך מטריד.

 

נראה שלמרות שהמון אנשים מפחדים מגז כדבר מסוכן וכד' למעשה ההפך הוא הנכון

ממחקר מאוד לא מעמיק שעשיתי נראה שגם באמת הרבה יותר זול פר ליטר ומספק בערך אותה צריכת ק"מ/ל

ומזהם משמעותית פחות.

 

רציתי לדעת מה דעתכם על הנושא,

ויותר מכך, אם זה כל כך מושלם למה לא כל מדינת ישראל נוהרת לעשות זאת גם?

האם יש קאץ' או שמא מדובר בעיקר בעניין תדמיתי/תפיסתי שפשוט המון אנשים סתם נעולים על עניין הבנזין?

האם יש פגיעה בכח המנוע? ברמה משמעותית? אני מדבר על משפחתית שהיא מראש משפחתית פשוטה יחסית לא איזה מכונית מרוץ או משהו בסגנון..

 

תודה רבה :)

פורסם

לגבי צריכת גז היא לא כמו צריכה של בנזין אלא בערך 10-20% יותר.

 

לגבי סחיבה אני יכול לומר רק מנסיון שלי שהתקנתי ברכב חדש לא היה שינוי בסחיבה.

 

עכשיו יש הרבה סיפורים (יש פרק תחקיר בכולבוטק) שבהתקנת מערכז גז ברכבים מסויימים גרמה אחרי כמה אלפי או עשרות אלפי ק"מ להרס המנוע.

 

למה לא כולם נוהרים? אני חושב שעדיין יש רתיעה בציבור רק מלשמוע שיהיה לך מיכל גז ברכב וגם אנשים מפחדים שלא יגרם להם נזק וכו.

 

לגבי תא המטען זה אכן תופס מקום. כמה? תלוי בגודל המיכל, אבל יש אופציה כמו שאני עשיתי והיא ויתור על הגלגל הרזרבי לטובת בלון גז טבעתי וככה אתה לא מפסיד מקום.

 

 

לסיכום

אם אתה עדיין רוצה להתקין ואתה בהחלט יכול לקבל חיסכון תבדוק היסטוריה של רכבים מהסוג שלך בדיוק שהתקינו מערכת גז ותראה אם האוטו מתאים. (אתה צריך למצוא רכב שהתקין וכבר נסע כמה עשרות אלפי ק"מ).

אם תשאל את המתקין אם הרכב שלך מתאים בטוח שהוא יגיד שכן ואם תהיה תקלה רצינית בהמשך הוא יתנער מאחריות ויטען שאין קשר למערכת גז.

 

עוד משהו קטן

אם החלטת להתקין תדע שיש מוסכים שלא יקבלו את הרכב לטיפול/תיקון אצלם בגלל המערכת גז.

 

בהצלחה.

ההבדל בין חכם לטיפש הוא ששניהם חושבים אותו דבר רק שהטיפש אומר את זה בקול..:wink:

×
×
  • תוכן חדש...