Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק יונדאי גטס 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האמת שבמקרה יצא לי לנסוע היום לבאר שבע וחזרה עם הגטס 2008 שלי (בדרך כלל אני נוסע נסיעות קצרות בעיר) ,

והגעתי לצריכת דלק מפתיעה למדי של בערך 1 ל14-15 ! אז כנראה שנסיעות בעיר זה הבעיה של הרכב הזה.

זאת אכן לא בדיקה מספיק טובה.

וגם אם:

"נראה שנסיעות בעיר זה הבעיה של הרכב הזה"

אז הם פיספסו את המטרה, בטור אחד שיש לו גטס במשפחה.

גם נסיעה מחוץ לעיר זאת הבעיה שלו, אם לא בדלק אז בכל פרמטר אחר.

פורסם

כל סופר מיני אוכלת יותר בעיר,

אין מה לעשות.

גם הקליאו שלי עושה בעיר 1:11-1:12 ובימים גרועים מאוד גם 1:10.

מחוץ לעיר כמובן מדובר על אופרה אחרת וצריכת דלק לא פחות ממדהימה (לפחות עבורי) של 1:18, בכביש שכולל עיקולים, נסיעה ב90-100 קמ"ש כל הדרך, לא מעט עקיפות, עליות.

אז בגטס 1:14-1:15 מחוץ לעיר זה נתון הגיוני שגם אני הייתי עושה, אבל זה אומר לנסוע בערך כל הדרך 90 קמ"ש ולהאיץ בעדינות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שלום לך.

תוצאי רגע את הראש מהחול.

למה לקנות יונדאי גטס עם צריכת דלק גבוהה מושבים לא נוחים ועם חגורת טיימינג?

יש רכב המתקרא דייהטסו סיריון שזה עתה רכשתי לאשתי.

רכב חמוד ,צריכת דלק משולבת 1/13 ,מנוע וגיר שטויוטה יצרה,

גובה של 155 עם הרגשה של נסיעה במיני ואן נוחה מאוד וללא חגורת טיימינג(מה שמוזיל טיפולים)

אז נכון היא טיפ-טיפה יותר יקרה 45 למודל 2008 אבל באמת אין מה להשוות!

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
האמת שבמקרה יצא לי לנסוע היום לבאר שבע וחזרה עם הגטס 2008 שלי (בדרך כלל אני נוסע נסיעות קצרות בעיר) ,

והגעתי לצריכת דלק מפתיעה למדי של בערך 1 ל14-15 ! אז כנראה שנסיעות בעיר זה הבעיה של הרכב הזה.

מסכים איתך, כבעל גטס בעצמי .

הרכב הזה מבחינת צריכת דלק מעולה בכבישים מהירים , אבל שנכנסים איתו לעיר - המחוג של הדלק עושה צניחה חופשית.

לשם העניין, בצעתי עם הרכב נסיעות בכבישים מהירים בלבד במשך יום שלם, יום טיול שכזה, הרכב ביצע 540 קילומטר על 39.5 ליטר, לאחר מכן תודלק שוב באותה כמות וביום המחרת חזרתי לשגרה (נסיעות עירוניות וקצת בין עירוניות) , לאחר 4 ימים הגעתי ל390 קילומטר נסיעה עם כמות דומה של דלק.

יונדאי גטס מעולה לנסיעות מהירות ובינעירוניות בדגש, בפנים עירוני, הוא נחשב די אסון אבל אני חי עם זה טוב.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
שלום לך.

תוצאי רגע את הראש מהחול.

למה לקנות יונדאי גטס עם צריכת דלק גבוהה מושבים לא נוחים ועם חגורת טיימינג?

יש רכב המתקרא דייהטסו סיריון שזה עתה רכשתי לאשתי.

רכב חמוד ,צריכת דלק משולבת 1/13 ,מנוע וגיר שטויוטה יצרה,

גובה של 155 עם הרגשה של נסיעה במיני ואן נוחה מאוד וללא חגורת טיימינג(מה שמוזיל טיפולים)

אז נכון היא טיפ-טיפה יותר יקרה 45 למודל 2008 אבל באמת אין מה להשוות!

בהצלחה!

בנוגע לחגורת טיימינג בגטס, אמנם יש חגורה אך מחליפים אותה אחת ל6 שנים ולא 3 כפי שנהוג ברכבים אחרים בעלי רצועת טיימינג.

סתם ככה בשביל לסדר את האוזן.

מבחינת דייהטסו סיריון? לא יודע מה אהבת באוטו הזה, אבל אני בתור חובב מכוניות מיני , מעולם לא באה לי טוב בעין ובנהיגה המכוניות הזאת.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

ממש הרמת לי להנחתה..:-)

הרכב חסכוני ,אמין מאוד ,חסכוני בטיפולים,

נח הן מבחינת מושבים והן מבחינת כניסה ויציאה אליו.

הוא מרווח מאוד כמו רכב משפחתי.

הבגאז שלו קטן.

עובדה שנעות יותר סיריונים על הכביש ,והשוק שלהם חזק יותר למרות הסתלקות היבואן מהארץ

אומר משהו לגבי איכות הרכב וסחירותו.

יונדאי גטס עם המנוע המשופר גם רכב חביב ,אבל יש תלונות מרובות על נוחות נסיעה איומה .

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

אני לא בטוח בכלל שיש יותר סריונים,הגטס במכירות הייתה הצלחה גדולה,מעבר לזה הסריון גם פופולרית בליסינג,לכן איך השוק שלה חזק?

רק פראייר ישלם מחירון כאשר חברות ליסינג מנחיתות את המחירון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ממש הרמת לי להנחתה..:-)

הרכב חסכוני ,אמין מאוד ,חסכוני בטיפולים,

נח הן מבחינת מושבים והן מבחינת כניסה ויציאה אליו.

הוא מרווח מאוד כמו רכב משפחתי.

הבגאז שלו קטן.

עובדה שנעות יותר סיריונים על הכביש ,והשוק שלהם חזק יותר למרות הסתלקות היבואן מהארץ

אומר משהו לגבי איכות הרכב וסחירותו.

יונדאי גטס עם המנוע המשופר גם רכב חביב ,אבל יש תלונות מרובות על נוחות נסיעה איומה .

סיריון? נוח?

אתה רציני?

חסכוני לפי מה ששמעתי - נכון, אמין - מסכים, טיפולים זולים - הגיוני,

נוח מבחינת מושבים - ממש לא. אני ממש לא חושב כך.

מרווח? עפת טוטאלית על עצמך.

גם גטס וגם סיריון הן מכוניות סופר מיני אמינות שהצליחו בליסינג וזכו לתחזוקה זולה.

לגטס יש מנוע חזק יותר, וצריכת הדלק כנראה מעט פחות טובה,

ונוחות הנסיעה בגטס דווקא הייתה סבירה, לא הייתי אומר וואו אבל לא סבלתי ממנה, מן הסתם ביחס לקליאו היא לא כל כך נוחה, אבל קליאו זה צרפתי וצרפתי לרוב זה נוח.

השוק של סיריון ושל גטס הוא בעייתי, בשני המקרים מדובר ברכב שהשוק מוצף בו, קל למצוא אקזמפלר טוב וקשה למכור.

עם הגטס שהייתה לי נאצלנו ללכת לטרייד אין בגלל שלא היה אפשר למכור במחיר הגיוני, אנשים הציעו מחירים מצחיקים מאוד (למרות שנתוניו של הרכב היו טובים יחסית למה שהלך בשוק, רכב בן 4 עם 75 אלף ק"מ, יד 2, יד ראשונה השכרה, טסט היה לשנה, רכב מטופל אחריי יישור קו ומצבר חדש), היום קשה למכור כל רכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני לא בא לעשות יחסי ציבור לינדאי גטס, אני רק רוצה להפנות את תשומת לבך לנקודה הבאה:

רכב צריך לבדוק כמכולול של תכונות והוצאות, ולא לפסול על נקודה ספציפית אחת, לפני ששקללת את כל השאר.

לדוגמא, אם תקני רכב יקר יותר, שנחשב יותר חסכוני, אולי רק בעוד כמה שנים תחזירי את ההוצאה הנוספת.

אם תקני רכב ישן יותר, שנחשב יותר חסכוני - אולי היתרון בצריכת דלק יתבטל על ידי הוצאות גבוהות יותר על אחזקה.

איזה רכב היה לך?

בגדול ובהכללה מסויימת - כל מכונית עם מנוע 1400-1500 סמ"ק וגיר אוטומטי סטנדרטי 4 הילוכים צורכת בערך כמו גטס או קצת (ממש קצת) פחות. אני מדבר על מכוניות כמו מאזדה 2, סוזוקי סוויפט 1500, וכו'.

חסכון מורגש תמצאי במכוניות עם גיר ידני או אוטומטי רציף/רובוטי ומנועים בנפח 1200 ומטה.

+1

בין כל הגלישות לכאן ולכאן מהנושא, מי ומה יותר טוב ונוח. קיבלת תשובה מדוייקת ששווה לקרוא פעמיים שלוש, להפנים. ואז לחשוב שוב.

חיסכון בדלק הוא לא נקודת השיקול העיקרית ואף לא היחידה ברכישת רכב. וגם אם קנית רכב חסכוני אך לא תקפידי על אחזקתו ועל נהיגה נכונה. מה יעזור לך שהוא חסכוני על הנייר? אפילו דבר פשוט כמו לחץ אוויר נמוך מהדרוש בצמיגים יכול להשפיע לרעה על צריכת הדלק של הרכב.

כמו שכתב בוקי בחכמה רבה, החיסכון בדלק של רכב חסכוני עשוי לעיתים לעלות ביוקר בשל הוצאות אחזקה גבוהות אם קונים רכב ישן יותר. אם קונים רכב חדש/יקר יותר, עד שתכסי את הפרש המחיר באמצעות החיסכון בדלק, את עשויה לגלות שהפסדת אותו מבחינת מחיר המחירון של הרכב. אז איפה פה החיסכון?

אם הרכב שמתאים לך זולל קצת יותר דלק אך מפצה על זה בדרכים אחרות, זה עשוי להיות מספיק לכשעצמו לעיתים.

גילוי נאות, אני בעלים של גטס ידנית מהדגם עם המנוע החסכוני יותר מזה כשנה וחצי.

בשבילי היא נוחה לנסיעה ונהיגה אם כי לקח לי זמן להתרגל לקופצניות שלה על במפרים בהשוואה לרכבים משפחתיים "ארוכים" יותר (במכוניות קטנות מרגישים יותר קפיצות בכביש).

הגטס בסה"כ נוחה לנסיעה ויודעת להיות רחוקה מזללנית בכבישים ביעירוניים אם נוהגים נכון/חסכני בלי האצות חזקות ולחיצות.

ותכונה בולטת שלה היא האמינות. פרט לטיפולים, האוטו לא רואה מוסך טפו טפו טפו.

פורסם

כל מה שבוקי כתב נכון, וגם מה שאתה הוספת.

אך בתור אחד שגם לו יש גטס במשפחה, אתה חייב לאודות כמוני, שהם פיספסו את המטרה.

רכב קטן שהמטרה שלו זה בעיקר נסיעה בעיר.

ובסוף יוצא שהוא לא חסכוני בעיר רק בבין עירוני וגם זה ב-?.

אך מצד שני מאוד לא נוח לנסיעות בין עירוניות, כי זאת לא המטרה שלו.

זה כמו שתקנה מגפיים, וכל פעם שתוציא את הרגל היא תהיה מלאה במים, אבל תגיד לא נורא לפחות הסוליה פה חזקה ומחזיקה שנים.

האוטו לא ממלא את הפונקציה שלשמה הוא נועד.

ואם יש אלטרנטיבות נוספות, חבל לא להתעניין.

פורסם

נסעתי בגטס שנתון 2004 ובגטס שנתון 2009.

בשנתון 2004 הרכב זולל דלק בצורה קיצונית, במיוחד שמדובר ברכב קטן.

בשנתון 2009 ההרגשה היא שהרכב פשוט לא צורך כמו סופר מיני, אלא כמו רכב במידה משפחתית ואף יותר. כאילו לא ניסו לעשות

את האוטו סופר מיני שצורך דלק בצורה סבירה ומטה.

• תוכן חדש...