Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק יונדאי גטס 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. אני מחפשת רכב חסכוני ואמין כבר זמן רב. היה חשוב לי שנתון גבוה עד כמה שניתן במחיר נמוך במידת הנכונות לרכב אמין עד 40 אלף. כעת שהתבססה ההחלטה על יונדאי גטס, פרמטר אחד מאוד מדאיג אותי, עניין צריכת הדלק שלה. נאמר לי שצריכת הדלק שלה השתפרה בשנתונים מ2008 ומעלה, אך מחקירות פה ושם עולה שזו עדיין צריכת דלק גבוה למכונית מיני. צריכת הדלק של המכונית הישנה שלי עשתה 1/13 לכן קצת קשה לי להשלים עם רוע הגזרה. כי ראיתי ונסעתי על הגטס דרך חברות ליסינג ואני ממש מרוצה מכל החבילה בסך הכל. נאמר לי שהגטס עושה 1/10-11. עד כמה זה תלוי בנהג? אני קצת מפחדת שאני מכניסה את הראש בחול. עזרה בבקשה.

פורסם

ברמה העקרונית אם את לא נוסעת רוב הזמן בעליות/ירידות ולא קורעת את האוטו, הצריכה המשולבת של הרכב היא 1 ל11, בדיוק דיברתי על זה השבוע עם חבר בעל גטס עם מנוע 1399 החסכוני יותר כביכול.

אם את רוצה לחסוך יותר אז לכי על גיר ידני.

סה טו.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

סופו של דבר, רכב קטן ובסיסי עם צריכת דלק של רכב גדול ובסיסי.

מחיר נמוך ברכישה, חלקים זולים ורכב די אמין.

מי שמחפש חיסכון בדלק, זה לא הרכב בשבילו.

פורסם

הגטס מציעה צריכת דלק סבירה, אבל לא יותר מזה, לא לצפות עכשיו לנתונים של 1:15 בעיר, כי הוא לא ייתן את זה.

בזמנו עם הגרסה האוטומטית של 1.4 ב2008 הייתי עושה בעיר לכל היותר 1:12 כשנהגתי כמו סבתא, ו1:10-1:11 לרוב, כמובן ששימוש במזגן או ריבוי בפקקים גם הוריד את צריכת הדלק ל1:9 (זה רכב שלרוב התנייד בעיר אצלי).

מחוץ לעיר המצב היה עדיף כמובן.

אך שום דבר לא מתקרב לעובדה שאני עושה עכשיו 1:15 משולב בלי להתאמץ בכלל, מחוץ לעיר עושה 1:18 ובתוך העיר משהו כמו 1:12-1:13 (הכול עם מזגן).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בדקתם גם את הגרנדה פונטו? המחירון שלה נמוך גם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה רבה לכולכם. כעת אוציא את הראש מהחול, ואמצא רכב אחר (הסיוט ממשיך). יאללה בהצלחה לי.

אני לא בא לעשות יחסי ציבור לינדאי גטס, אני רק רוצה להפנות את תשומת לבך לנקודה הבאה:

רכב צריך לבדוק כמכולול של תכונות והוצאות, ולא לפסול על נקודה ספציפית אחת, לפני ששקללת את כל השאר.

לדוגמא, אם תקני רכב יקר יותר, שנחשב יותר חסכוני, אולי רק בעוד כמה שנים תחזירי את ההוצאה הנוספת.

אם תקני רכב ישן יותר, שנחשב יותר חסכוני - אולי היתרון בצריכת דלק יתבטל על ידי הוצאות גבוהות יותר על אחזקה.

איזה רכב היה לך?

בגדול ובהכללה מסויימת - כל מכונית עם מנוע 1400-1500 סמ"ק וגיר אוטומטי סטנדרטי 4 הילוכים צורכת בערך כמו גטס או קצת (ממש קצת) פחות. אני מדבר על מכוניות כמו מאזדה 2, סוזוקי סוויפט 1500, וכו'.

חסכון מורגש תמצאי במכוניות עם גיר ידני או אוטומטי רציף/רובוטי ומנועים בנפח 1200 ומטה.

פורסם

היונדאי אוטו סבבה אבל לא יותר-הוא זול לרכישה,חלפים זולים וביטוחים לא יקרים אבל אני לא הצלחתי לשרוד באוטו הזה.

קיבלתי אותו כרכב חלופי ל3 ימים וסבלתי מהמושבים והנוחות נסיעה.גם אם הוא היה עושה 1/40 לא הייתי קונה אותו רק בגלל זה.

תעשי נסיעת מבחן,אם ה לא מפריע לך-אוטו סבבה במחיר סבבה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

נסעתי לסירוגין במאזדה 2 שכורה. ממוצע 1:11. לא הרבה פחות מה-3.

בפונטו ידני שמעצבן עם הכיבוי שצריך לזכור לבטל בכל תחילת נסיעה - 1:15.

בקיצור -מינימום יפנומטית 1.6. גם לתפרנים. לא שווה לשבת מכווץ בשביל כלום חיסכון.(בבית לא נוותר על המליבו).

פורסם

מה צריך לבטל בפונטו?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גאלאנט מיושנת (2001) רכב גדול עם מנוע 2000.

נותן נתונים טובים יותר מהגטס 2008.

את שניהם יש לנו במשפחה.

מדובר על נסיעות משולבות.

הגטס נותנת הממוצע 1ל-9.5

והגאלאנט נותנת בממוצע 1ל-10-10.5.

בבין עירוני (אילת) בנסיעה לא עדינה במיוחד צריכת הדלק היתה 1ל-13.

עם הגטס....אני מעדיף לא לעשות נסיעות כאלו.

זה לשם השווה בלבד.

בהצלחה

פורסם
מה צריך לבטל בפונטו?

מערכת STOP&START אני מניח.

כלומר לא "צריך" לבטל אותה, אלא אפשר לבטל אותה.

אבל הביטול הוא לא קבוע, היא חוזרת לפעולה לאחר כל כיבוי יזום של המנוע, בנסיעה הבאה.

פורסם

האמת שבמקרה יצא לי לנסוע היום לבאר שבע וחזרה עם הגטס 2008 שלי (בדרך כלל אני נוסע נסיעות קצרות בעיר) ,

והגעתי לצריכת דלק מפתיעה למדי של בערך 1 ל14-15 ! אז כנראה שנסיעות בעיר זה הבעיה של הרכב הזה.

פורסם

אורי צריכה אמיתית בודקים לפי צריכה צשולבת נסיעה אחת בכביש מישורי על מהירות קבועה היא לא מדד. כמו כן החישוב הוא לא מדויק יהיה.

• תוכן חדש...