Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ מנוע, מה לפני מה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן לפני שאנחנו צוללים לשיפוץ המנוע של המרצדס יש לנו סוגייה, מה לבצע קודם? או יותר נכון, מהם השלבים לשיפוץ?

האם כדאי לנקות בקיטור את כל הגריז והג'יפה לפני הפירוק של המנוע? או לשלוח לניקוי חול? וגם זה, לפני הפירוק או אחרי?

אני שואל זאת משום שהפחד שלי זה עניין החריטה והחלקת המשטחים שמא ניקוי החול או הקיטור יפגעו בהם.

מה הייתם ממליצים?

תודה

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

אין שום מניעה לנקות עם קיטור,אפשר גם לרסס בחומר ניקוי(אפשר גם בסולר)ולשטוף לאחר מכן.

רצוי לנקות לא רק מהסיבה של מראה הטינופת, הניקוי מאפשר לראות טוב יותר את החיבורים ואת הברגים,וכמו כן

מאפשר הסרת שכבת הלכלוך שמונע חדירת ספרי נגד חלודה לברגים עקשנים וחלודים.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

אני לא הייתי מנקה עם קיטור, ודאי לא עם חומרים אגרסיביים .

נראה לי שניתן להסתפק בניקוי עם טרפנטין/נפט/דס"ל תוך שימוש במברשת, לצורך הורדת השכבות המשמעויות וחשיפה של חיבורים קיימים. רק לאחר הפרוק לנקות כל חלק בנפרד ובאופן יסודי, לפי אופיו. בעיקר עם טרפנטין ומברשת קשה (פלסטיק או פליז).

פורסם

תודה לעונים,

השאלה היא מה עם עניין הצבע, אני מעוניין להוריד את הצבע הישן וחלודה שטחית שהתפתחה שם עם השנים כהכנה לצביעה

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

תוכל לקרוא תיאור של ניקוי מנוע ישן ונוטף זוהמה כאן:

http://wp.me/pXLKy-jI

אגב, אחדים מטובי השפצים ממליצים על ניקוי בסודה, כי הוא אינו פוגע במשטחי האטימה. ע"ע ליאור ברוך.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
אני לא הייתי מנקה עם קיטור, ודאי לא עם חומרים אגרסיביים .

נראה לי שניתן להסתפק בניקוי עם טרפנטין/נפט/דס"ל תוך שימוש במברשת, לצורך הורדת השכבות המשמעויות וחשיפה של חיבורים קיימים. רק לאחר הפרוק לנקות כל חלק בנפרד ובאופן יסודי, לפי אופיו. בעיקר עם טרפנטין ומברשת קשה (פלסטיק או פליז).

קיטור הוא לא בהכרח אגרסיבי, אמנם המושג קיטור נשמע למי שלא משתמש בו לרב כמו משהו מזיק, אך מנסיון, בשימוש יום יומי

ושימוש נכון-ניקוי ממרחק סביר ללא הצמדה, אין שום נזק להיפך הסרת שומן טובה יותר עם נוזל חם מאשר קר.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
קיטור הוא לא בהכרח אגרסיבי, אמנם המושג קיטור נשמע למי שלא משתמש בו לרב כמו משהו מזיק, אך מנסיון, בשימוש יום יומי

ושימוש נכון-ניקוי ממרחק סביר ללא הצמדה, אין שום נזק להיפך הסרת שומן טובה יותר עם נוזל חם מאשר קר.

אודה לך אם תציין היכן כתבתי שקיטור הוא חומר אגרסיבי.

לענין השני - הבעיה עם הקיטור היא לא החום אלא הלחץ הגבוה שעלול לפגוע באלמנטים רגישים. במקומות בהם צריך חום הייתי מנקה עם מים חמים וסבון, באמצעות מברשת.

אני יכול לספר לך מה עושים במנועי טיסנים, העשויים מאלומיניום: מכניסים אותם שלמים לסיר עם מים ונוזל כביסה ומרתיחים לפרק זמן. כל השומן יוצא. לאחד מכן מייבשים ומניעים מיד. המנוע יוצא כמעט כמו חדש.

פורסם

שלום

הכול מותר רק לא ניקוי חול!!!

לא ניתן לנקות מנוע אחרי ניקוי חול כמו שצריך! ומבטיח לך אם תעשה ניקוי חול או בסודה בהתזה

אתה תשפץ פעמים את המנוע ובשיפוץ השני תעלץ לחרוט את כול המנוע.

הנכון הוא לנקות בסבלנות את המנוע על השולחן בסולר ,נפט,דלק, בירה מכבי, לפרק את המנוע ולבצע ניכוי כימי למנוע , נכון להיום יש בעיה אם ניכוי כמי אבל יש מקומות שעדין נתן לבצע ניכוי כימי וזה הכי טוב למנוע.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...