Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פירוק הטייקונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מוכן בבקשה להסביר, לאט, בעברית מודרנית, במונחים של הדיוט אגב שימוש בבדידים, מה בדיוק קורה שם?

אני לא מצליח לעקוב או להבין על מה המהומה כל כך.

תודה לרש"י החדש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בגדול -

כמה אנשי עסקים (AKA טייקונים) הקימו חברות ענק באמצעות הלוואות גדולות שקיבלו מה"גופים המוסדיים".

גופים מוסדיים - שם מכובס לבתי ההשקעות שמטפלים בכספי הפנסיה של רוב אזרחי ישראל, מכיוון שהמדינה הפריטה את הטיפול בפנסיה.

עכשיו העסקים חלשים, הרווחים של הטייקונים מאותן חברות ענק נמוכים וקשה לשלם ריבית על ההלוואות שלקחו מהמוסדיים. כתוצאה מכך המוסדיים מאיימים לפרק את החברות כיוון שהן לא משלמות את החוב.

בכלכליסט בדקו את עלות פירוק החברות הללו ומצאו שפירוק שלהן יעלה כך וכך שקלים בממוצע לכל אחד מהאנשים שחסכו לפנסיה באותם גופים מוסדיים.

מקווה שזה היה מספיק פשוט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כתוצאה מכך המוסדיים מאיימים לפרק את החברות כיוון שהן לא משלמות את החוב.

ה"מוסדיים" לא בדיוק מאיימים "לפרק", משום שאין להם את הסמכות לפרק... אבל בדיוק כמו בנק, הם אומרים ללווה - תחזיר את הכסף, או שניקח אותך לבית משפט/כינוס נכסים (שזה פחות או יותר משמעות הפירוק).

ה"טייקון" מצידו, מנסה לשכנע שעדיף ל"מוסדי" לעשות ויתורים ובמקום לקבל את כל הכסף בחזרה, הוא מציע רק את חלקו (מה שנקרא "תספורת"). ה"מוסדי" יכול להסכים להסדר, או לסרב, ול"טייקון" לא תהיה ברירה אלא למכור את כל הנכסים במטרה להחזיר את החובות או חלקן (פירוק)

מה שמעצבן הוא, שהאזרח הקטן לא יכול להגיד לבנק "אין לי כסף להחזיר לך על המשכנתא שנתת לי, בוא נסגור על הסדר חוב של 50%" - הבנק מצידו ישתין עליך (מה שהם לא ממהרים לעשות עם ה"טייקונים").

מה שעוד יותר מעצבן, הוא שאותם "טייקונים" מפשלים פעם אחר פעם, ומגיעים עם ה"מוסדיים" להסדרי חוב שוב ושוב, אולם אותם "מוסדיים" ממשיכים לתת להם קו אשראי כמעט בלתי מוגבל.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אם אתה חייב 100 אלף שקל לבנק - אתה שייך לבנק.

אם אתה חייב 100 מליון שקל לבנק - הבנק שייך לך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מכיר את המשפט הזה בוריאציה קצת אחרת -

אם אתה חייב 100 אלף ש"ח לבנק - אתה לא ישן בלילה.

אם אתה חייב 100 מיליון ש"ח לבנק - מנכ"ל הבנק לא ישן בלילה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המאסטרו היטיב להסביר ואליק הוסיף מידע חשוב נוסף.

עוד מיספר סוגיות:

אמנם כעת חלק מהטיקונים לא יכולים או רוצים לשלם כי העסק במצב לא טוב, אך כשהיו מרווחים " על הנייר" כי ערך הנכסים שקנו עלה, לא היססו לחלק דיבידנדים גבוהים, למשוך משכורות של מיליונים, לעיתים להעסיק בני משפחה בשכר מיליונים וכן מילונים למנהלים בגלל כשרונם.אם ההצלחה הייתה נמשכת, זה היה ממשיך. אם מנהל מפוטר, בדרך כלל יש לו" מצנח זהב" כלומר פיצוי במיליונים.

המשמעות היא כזו:אם טייקון לוקח סיכון והרויח, הרווח שלו. אם הפסיד, ההפסד שלנו- פנסיה, ביטוח מנהלים ועוד כלי חיסכון.

ככל שהמינוף גבוה יותר, כלומר החלק של ההלוואה מתוך ההשקעה גבוה יותר- הסכוי לשקוע גדול יותר.

כעת נסבך קמעה:

ישנו מושג בשם אדרס פיפל מוני- כסף של אחרים שאתה משקיע ביתר קלות דעת מכספך שלך- כלומר זה המצב אצל משקיע מוסדי.

לעיתים זה מעודד סכון גבוה בהשקעה- הצלחת- יש בונוסים וקידום, הפסדת בטווח הארוך- לא נורא. אתה כבר בתפקיד אחר ובונו ס כבר קיבלת.

יש עוד. חלק מן העובדים במוסדי יכולים מחר לחפש עבודה אצל הטייקון, או הבכירים יותר- לעשות עימו עסקים. זה עלול להשפיע על שיקול דעת בהשקעה.

אך אל דאגה, יש גם פיקוח: עובדי מישרד האוצר וגופי פיקוח פוקחים עיין. מצד שני, חלקם הגדול המועסק במשכרות ציבוריות סבירות של עשרת אלפי שקלים[אני לא ציני]כבר עשויים לפזול לתפקיד הבא- אצל המוסדי, או אצל הטייקון עצמו. בשכר גבוה בהרבה. מיליונים.

מי שעוד סבלני לקרוא, יבין כעת שהמצב הזה הוחמר מאוד לאחר רפורמת בכר שנתקבלה, אגב, בזמן ששר האוצר היה אחד- בנימין נתניהו. בתקופה זו חלו שנויים מהותיים בניהול הפנסיה ושאר מנגנוני חיסכון. הבנקים אולצו למכרם לבתי השקעות וחברות ביטוח . אלו קנו במחיר גבוה ומיהרו לכסותו על ידי השקעות שעושים כשמצויים בלחץ, אך יותר מזה על ידי העלאת דמי הניהול. כמובן עובדים בגופים חזקים משלמים פחות. מהותית.

אגב, זה הגביר תחרות על תשואות- כלומר הישגים והגביר סיכון בהשקעה. מי שהצליח כאמור נחשב כגאון, לא כמסוכן והרויח בהתאם ואינני מדבר על עשרות אלפי שקלים בחודש.

כמובן מישהו צריך לשלם כל זאת, הן בשנות שיגשוג , הן בשנות שפל.

לא הזכרתי מונופולים, לא נכנסתי לסוגיות חקיקה ולשאלה היכן מועסקים פוליטיקאים רבים לאחר פרישה מהכנסת.

אלו היו מיספר נקודות , בסדר אקראי ועל קצה המזלג...וקצה הקרחון.

כמובן יש גם מקרים ספציפיים חביבים וחוקיים[ שוב, ללא ציניות]

כמו דנקנר שלפני מיספר שנים קנה מניות מיעוט באי דיבי בשיא המשבר הקודם במחיר מציאה. כוונתי לכך שמחזיקי מניות מיעוט היו חייבים למכור, גם אם האמינו שהמניה תתאושש.

ישנו תשובה שיצר חוב עצום בדלק נדלן, אך אנשים השקיעו שכן היא הייתה חלק מאימפריה רחבה יותר של דלק ישראל.

ומה קרה כשדלק נדלן הסתבכה? היא הופרדה כדת וכדין מחברת האם, כדי שחברת האם לא תישקע איתה ולא תערוב לחובותיה.

אלו הארזים, הגדולים.

אחד המקרים היותר ענינים הוא של אילן בן דוב, ארוך ומפותל מדי לכאן. ושל טיקונים קטנים יותר.

פורסם

עוד טיפה:

חלק מהטיקונים עושים חייל בעסקיהם האחרים, אך לא ישלמו חוב. חברה בע"מ.

האם להם ישאר משהו? ודאי , יותר ממשהו.

האם זו דרכו של עולם? כנראה, אך יש אוירה צבורית, ערכית ורגולטורית[חוקית] המעודדות יצירת מצב זה. מאוד.

האם יש פקוח ורגולציה על בעל הון בנוסח של פיקוח על בעל רכב המייבא חלק מח"ול כדי לחסוך דמי תייווך רצחניי? ואינני מדבר על מיסוי גבוה לאזרח ומאידך מס חברות נמוך.

אגב, כל שציינתי כאן ועוד של ציינתי הם דברים חוקיים. לעיתים מתרחשים במצבים כאלו דברים לא חוקיים.בשקל או שניים.

דמיינו מה קרה בשוק הסלולרי בפער המחיר- אז והיום.כן, יש בעייתיות אך זו לא הסוגיה כאן}אולי בעוד תחומים יש פער כזה? או יותר?

פורסם

מאסטרו- עכשיו הבנתי. תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הבעייה העיקרית שלנו היא שהמוסדיים נמצאים בבעלות הטייקונים.

נוחי מנפיק אגרות חוב ומנורה ששייכת לו קונה אותם בכספי הפנסיה של עמיתי מבטחים. נוחי לא יכול לשלם אז הוא פונ לנושים ומגיע איתם להסדר שיקבלו רק חלק קטן מהחוב. עכשיו נוחי מסכים לתספורת שנוחי מציע וכך כולנו מפסידים את חסכונותינו (אותם חסכונות שאנחנו מחוייבים בחוק לשים אצל נוחי במנורה או אצל בן דב באסלנס). המדינה כמובן לא ערבה לכספים שחסכנו אחרי שניכו מהם דמי ניהול שמנים מאוד. תעשו לבד חשבון כמה זה חצי אחוז מ 40מיליארד שקל וזה מה שלוקחים חוץ מהשלושה אחוז שלוקחים מכל הפקדה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם אתה חייב 100 אלף שקל לבנק - אתה שייך לבנק.

אם אתה חייב 100 מליון שקל לבנק - הבנק שייך לך.

Give man a gun, and he can rob a bank

Give man a bank, and he can rob the world

:-P

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

נייט דרייבר, נוחי זה כלל ולא מנורה.

אקסלנס זה תשובה ולא בן דוב.

אמנם לא דייקת בפרטים אך את התמונה הכוללת אתה מבין.

אליבאבא, מתנצל

אם זה מנחם אותך, לי זה עלה יותר. תרתי משמע.

• תוכן חדש...