Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נחשפה: מאזדה 6 החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלק הקדמי יותר מדי מרצדס, משאר הזוויות נראית נחמד. רק הבבל"ת הזה של הסקיי-אקטיב לא בא לי טוב :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעבר לזה שהיא נראית טוב, אהבתי את העובדה שהם לא ניפחו אותה יותר מדי (קו מותניים אינו גבוה כפי שמקובל אצל רבים).

לגבי הסקאי-אקטיב, למה קשה להאמין שזה עובד? מדובר על שיפור של הקיים (מוכר) ולא פיתוח רעיונות חדשים שלא תמיד עובדים (DSG).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
החלק הקדמי יותר מדי מרצדס, משאר הזוויות נראית נחמד. רק הבבל"ת הזה של הסקיי-אקטיב לא בא לי טוב :lol:

חשבתי שרק אני רואה את הדמיון :wink:

Mercedes-Benz-CLS-Class_2012-552.jpg

Mazda6_Sedan_2012_still_01__jpg72-small.jpg

בהחלט נראת טוב!

חן

פורסם
לגבי הסקאי-אקטיב, למה קשה להאמין שזה עובד? מדובר על שיפור של הקיים (מוכר) ולא פיתוח רעיונות חדשים שלא תמיד עובדים (DSG).

כי אין לאף אחד באמת מושג מה זה, פרט לתרגיל שיווקי שעובד על הדיוטות ובמסגרתו (עד כמה שהצלחתי לקלוט) כמה פתרונות טכנולוגיים, שמשתנים מרכב לרכב, נקראים בשם מפוצץ. הדבר היחיד שעובד בזה זה הפן השיווקי - זה פשוט מאפשר למאזדה לשים את הלוגו הזה על כל דבר שבא להם במכוניות שלהם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא בדיוק. גם מולטיאייר, TCT, TSI, DSG הם גימיקים שיווקיים, במיוחד המולטיאייר והTSI - כשקוראים/שומעים את אלפא/פולקסוואגן משווקים את המנועים הללו, כל אחד את שלו, אפשר לחשוב שמדובר כאן בחידוש טכנולוגי עצום. בפועל, בסה"כ הוסיפו טורבו.

באלפא קיים גם עניין המולטיאייר - שזה סוג של שיפור, לא מאוד שונה ממאזדה.

בכל אופן, מה שקובע הוא מבחן התוצאה. מאזדה CX-5 מציג ביצועים לא רעים ותצרוכת דלק טובה (כך מבחני דרכים), יחסית למשקל וכח המנוע. לכן נראה שזה לא בולשיט.

פורסם

Cuore Sportivo - כל מה שאמרת מתייחס לשמות של מוצרים/טכנולוגיות קונקרטיים. סקיי-אקטיב זה שם גנרי. זה כמו שאלפא ייצאו עכשיו בהצהרה שהם יוצאים בטכנולוגיה חדשה שנראית, בוא נניח, רוח התלתן. תחת אותו שם גנרי יהיו מנועי הזרקה ישירה, העלאת יחס דחיסה, קורות אלומיניום נושאות עומס - אני מניח שהבנת לאן אני חותר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
Cuore Sportivo - כל מה שאמרת מתייחס לשמות של מוצרים/טכנולוגיות קונקרטיים. סקיי-אקטיב זה שם גנרי. זה כמו שאלפא ייצאו עכשיו בהצהרה שהם יוצאים בטכנולוגיה חדשה שנראית, בוא נניח, רוח התלתן. תחת אותו שם גנרי יהיו מנועי הזרקה ישירה, העלאת יחס דחיסה, קורות אלומיניום נושאות עומס - אני מניח שהבנת לאן אני חותר.

אתה צודק בכך שאין מדובר על אותו הדבר. יחד עם זאת ניסיתי פשוט להמחיש כי בשני המקרים (מאזדה לעומת אירופה) מדובר על לא מעט מאמצי שיווק, כל אחד בדרכו שלו.

אני חושב שמה שמפריע לך אצל מאזדה היא העובדה שלא ניתן לייחס את ה"סקאי-אקטיב" לדבר ספציפי מחד, והעובדה שאין מדובר באיזשהו קונספט מהפכני מאידך. למרות זאת, בפועל זה כן תורם לשיפור ההתנהגות, ביצועים וצריכת דלק. לכן, כמו בכל דבר אחר, נתייחס לתוכן השיווקי בערבון מוגבל ונבחן את המוצר לפי הביצועים שלו בעולם האמיתי. חוץ מזה, אתה לא באמת מצפה ממאזדה להצניע את המאמצים ההנדסיים שהחברה כן עושה כדי לייעל את התוצרת שלה, נכון?

נ.ב. לא יזיק לאלפא קצת מאותה רוח תלתן :)

פורסם

לא דומה בכלל למרצדס. יש הרבה אלמנטים ששונים באופן מהותי - כנפיים קדמיות מודגשות במאזדה לעומת אחוריות במרצדס. חזית "מפוסלת" יותר במאזדה לעומת צידי הרכב שהם כאלו במרצדס. הירכתיים יותר זורמים במרצדס ואילו במאזדה הם יותר מחוטבים ומשלימים את קו ה-muscle car שהעיצוב מנסה לשדר.

לדעתי מדובר בשפה עיצובית שונה מהותית. אם כי שתי המכוניות בהחלט חולקות הרבה אלמנטים הפופולריים היום באופן כללי במכוניות סאלוניות הטוענות לניחוח ספורטיבי.

פורסם
רק הבבל"ת הזה של הסקיי-אקטיב לא בא לי טוב :lol:

לא מסכים איתך. לצרכן הממוצע לא אכפת אם זה טורבו, רובוטי כפול מצמדי או אוגר בתוך גלגל. Sky Active המטרייה של הטכנולוגיות שיעזו למאזדה להשיג את המטרה שלהם של רכבים ידידותיים יותר לסביבה. הגישה שלהם זה שיפור הקיים, חסכון במשקל ופשטות. מי שהטכנולוגיה מעניינת אותו, יכול בכיף להכנס לאתר שלהם ולקרוא שמדובר במנוע אטמוספרי בעל יחס דחיסה של 1:14, הזרקה ושיפורים בפליטה. לא נשמע להיט, אבל בפועל נראה שעובד לא רע.

לפי הביקורות מארה"ב דווקא הגיר שלהם הוא הנקודה המעניינת. הוא מתנהג כמו כפול מצמדי במהירות גבוהה יותר וכמו פלנטרי במהירות נמוכה יותר. ההסברים שלהם לגבי מה שהם עשו לא אומרים לי יותר מידי.

בשורה התחתונה לא מדובר רק בשם אחר לאותו דבר, אלא נראה שיש שיפור של ממש בפועל.

emotion of motion

פורסם

אם הקדימה הוא כמו של cx5 בתמונות זה יפה אבל שראיתי במציאות פחות התלהבתי האחורה יותר יפה

הסקי אקטיב הוא התקדמות המשמעותית וכן האמירה שיש שינוי לטובה בפנים הרכב.

ולפי כתבות ומבחני רכב בארץ ובחו"ל הסקי אקטיב עשה את הcx 5 ליותר חסכני בדלק על חשבון זריזות המנוע הידועה אבל לא באופן משמעותי כך שנשארה גם ההתנהגות הטובה , המנוע היחסית טוב וחסכון בדלק .

למיטבי לכת מוזמנים לקרוא באתרים בחו"ל ובמגזין אוטו למשל.

פורסם

עד לאחרונה, התגובה של דוושת התאוצה במאזדה הייתה דווקא מעולה אך במסגרת החסכון בדלק הוחלט למתן אותה. זה עניין מחשובי נטו. באלפא כשאני מעביר למצב ספורט (דינאמיק) השינוי הוא מאוד מהותי. בתאוצה בהילוכים נמוכים, העברה למצב ספורט מרגישה כמו שחרור בלם יד.

האם יש אפשרות להשפיע על תגובת הדוושה ע"י הנהג במאזדות החדשות?

• 3 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...