Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה - מבקש עזרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קרה לי מקרה לא כ"כ נחמד, יצאתי מהבית עם הרכב ולפני הפנייה הראשונה מהרחוב כאשר הכביש היה יחסית עמוס הגיח לו ג'יפ מחניון בצידו השמאלי של הכביש ונכנס ברכבי בצידו האחורי-שמאלי.

הנזק ממבט ראשון: טמבון אחורי התנפץ לגמרי, אי אפשר לראות מבחוץ אך יכול להיות שגם הפנס התנפץ מבפנים.

הפוגע מעוניין שאכניס את הרכב למוסך שלו ולא יעשה את התיקון דרך הביטוח,

הבעיה היא שאם אני מסכים לכך, אין לי כל ביטוח או דרך לבדוק שאין פגעה חמורה נוספת (שילדה, שאסי).

מה הייתם ממליצים לי לעשות?

תודה רבה :)

פורסם

תלוי בנזק ובאשמה.

אם הוא 100% אשם והנזק קל, ובא לך להקל עליו, בהחלט אפשרי.

אם את חושש מהמצב, ואתה מבוטח - ביטוח. יש לקוות שהוא גם מבוטח, אחרת זה קצת כאב ראש.

ובכל מקרה, אם הולכים על הביטוח, לא כ"כ בטוח שכבר מחר אתה מתקן את הנזק, רוצים קודם שמאי (שלעיתים מתחשב גם בירידת ערך של הרכב בזמן מכירה) ועוד כל מני קשקושים.

היפוטטית, על נזק קטן יחסית, היתי בא ואומר לו שלם לי X והולך ומתקן לבד, הכי פשוט, ואתה עוד יכול לצאת מורווח כספית.

The Beauty & the Beast

בסיפור הזה היפה היא גם החייה

פורסם

הבעלים של הרכב הפוגע עובד במוסך ואומר שיכול לסדר את זה.

לפי בדיקה שאני עשיתי, כל מה שצריך לעשות זה להרכיב טמבון חדש, להחליף את כל הקליפסים ולצבוע בתנור.

מה העלות הכספית של העניין?

הבן אדם טוען שמדובר ב500 שקל, נשמע כמו עבודה חאפרית לא ככה?

פורסם

אם הטמבון שלך התנפץ לחלוטין, אז אתה חייב שיבדוק לך את הרכב שמאי, וזה לא קשקושים כמו שהבחור מעליי כתב.

אתה לא מכונאי מוסמך, ואינך יודע אם נגרם נזק פנימי לשלדת הרכב, ולכן, אם דרך הביטוח, או שמאי שלך, בדוק מה עלות הנזק, קבל הצעת מחיר, אמור לבחור מה המחיר, אם יסכים -יופי. אם לא- אמור לסוכן הביטוח שלך להתגרזן עליו, זה תפקידו.

לחברת הביטוח שלך, תדווח כרגע בכל מקרה, הם צריכים לדעת מזה, כדי שאם תצטרך בעתיד יוכלו לעזור לך.

אם אתה רוצה תיקון טוב ויעיל, אני ממליץ ללכת למוסך יבואן, או פחח כלשהוא שאתה מכיר וסומך עליו, לשם תביא שמאי מטעם חברת הביטח, שיעריך את הנזק, ושהמוסך יתנו לך הצעת מחיר.

טלפן לבחור ותגיד לו (ותקליט את השיחה): "שלום אדוני, אתה רוצה שאני אקח את הרכב למוסך שלך, ואתה תשלם לי בלי לערב ביטוח? הוא יגיד לך כן, ובכך יודה באשמתו בתאונה, אחר כך תגיד לו, תשמע האמת שכבר הייתי במוסך מורשה, עלות התיקון של הנזק היא 10 ש"ח, עלות השמאי היא 5 ש"ח, וירידת הערך היא עוד 3 ש"ח, האם אתה מסכים לשלם לי את ה-18 ש"ח? במידה ולא תסכים, אז אני מעביר את זה לביטוח שלי, ומשם לבית-משפט."

נ.ב. הנושא הזה שייך לפורום משפטי חבר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה שפגע יכול לרצות גם לשלוח אותך לחמותו.

אתה לעומת זאת אמור לגשת לביטוח ולתבוע אותו.

ירצה, יערב את הביטוח שלו. לא ירצה, ישלם את הכסף מכיסו.

בכל מקרה אל תתן לו לקבוע איפה מה ואיך כדי שלא תגלה ביום המכירה של הרכב שלמעשה יש לו פגיעת שאסי עצבנית.

אני חוזר, גש לסוכן הביטוח שלך ותן לו לטפל במקרה.

פורסם

יש התקדמות, הטמבון הורד והרכב נבדק ע"י וע"י העובדים במוסך, הנזק היחיד הוא הטמבון שיש להחליף וחיישני רוורס שהתקלקלו.

מחר אני נוסע למוסך כדי שיחליפו טמבון+יצבעו.

בעניין החיישנים, העסק לא סוכם, אין כל הוכחה שהם נהרסו בזמן התאונה ולכן גם אם הייתי עושה דרך הביטוח סביר שלא היו מחליפים אותם. ידוע לי שחיישנים עולים גרושים, הבעיה היא שאם לא לצבוע אותם בצבע שיצבע הטמבון הם לא ישבו טוב כפי שהיה עד עכשיו.

מה לדעתכם לעשות, להסכים גם אם יחליטו לא להחליף אותם?

• תוכן חדש...