Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צוללות, רבותי, צוללות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ו the devil finds work for idle hands ( :lol: ) אני רוצה לאתגר את עצמי בבניה של משהו מעניין. המטרה הסופית היא צוללת, שמתפקדת כמו אחת אמיתית, רק קטנה. את רוב רובן של הבעיות הטכניות פתרתי, אבל הידע שלי באלקטרוניקה לוקה בחסר.

לטובת השקיעה, אני אצטרך מנוע חשמלי שמפיק יחסית הרבה מומנט*, ופועל באיטיות. בנוסף, אני צריך כמה סרבו-ים, המוגבלים בתנועתם (60-75 מעלות). אם יש כאלה שאפשר להגביל בעצמי - יותר טוב.

הגוף יהיה עשוי מצינורות ביוב פלסטיים. כיצד אני מחבר ביניהם, מבלי לפגום אותם ע"י קדיחה ודברים דומים? עדיפות לדבק עמיד במיוחד, כמובן. בנוסף, אני אצטרך לוח אלומיניום קטן (בהגזמה - 20 סמ"ר, בעובי של מילימטר אחד, אפילו פחות). היכן אני רוכש דבר כזה?

מהו טווח ריאליסטי של גלי רדיו במים? התכנון הוא לצלילה של שני מטר.

האם ישנן חנויות בארץ (תל - אביב) בהן אני יכול לרכוש את הרכיבים? האם יש חנויות בהן אני יכול לקנות גלגלי שיניים קטנים, מוטות מתכתיים / פלסטיים קטנים וציוד דומה?

תודה מראש

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

זה אחלה רעיון להחזר הוצאות :D

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תשתמש במערכת רדיו טובה של טיסנים, אתה יכול בקלות לעשות לסרבואים הגבלות תנועה, מרכוז, מהירות, מיקסינג (להזיז כמה ביחד) וכן הלאה. יש גם פתרונות זולים לעניין - חפש משהו בשם Turnigy 9X, ובכלל את כל מה שאתה צריך אתה יכול להזמין מhttp://www.hobbyking.com (סוללות, מנועים, בקרים למנוע, סרבואים וכו').

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא הייתי סומך על גלי רדיו במים, אלא אם כן התכנון אמור לגרום לה לצוף במידה והיא לא מקבלת אות.

תוכל לשים מצוף מחובר לתיל בתור אנטנה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

למה צריך מנוע לצלילה? המנוע משמש רק לתנועה קדימה.

שליטה בצלילה וציפה אתה מקבל ע"י מילוי מים/אויר במיכלי ציפה.

שליטה בפניה ובעילרוד אתה מקבל ע"י הגאים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגלל חוסר היכולת של גלי רדיו לעבור ביעילות בתווך של מים מלוחים, קשר רדיו עם צוללות נעשה בתדרי VLF 3-30 KHz .

הגודל של אנטנות השידור בתדרים אלה מגיע למספר קילומטרים.

כמובן שכל הציוד הקיים בטיסנאות לא יתאים לתקשורת תת מימית.

לכן האפשרות של אנטנה צפה היא הפתרון השימושי ביותר.

שקיעה ואיזון של צוללת נעשים על ידי מיכלי ציפה. כדי להציף את הצוללת תזדקק למיכל אוויר דחוס.

פורסם

אתה בטוח שנדרש מיכל אוויר דחוס?

אם לדוגמה ישים סוג של בלון בתוך גוף הלחץ של הצוללת, וימלא אותו במים לשקיעה, ואז ירוקן אותו לציפה, לא נראה לי שיהיה צורך באוויר דחוס לדחיקת המים החוצה.

יהיו שינויים בלחץ האוויר בגוף, אבל הם מינוריים לטעמי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
כדי להציף את הצוללת תזדקק למיכל אוויר דחוס.

אין ממש צורך במיכל אויר דחוס נוסף (בטח לא בכלי בקנה מידה כזה קטן), מספיק 4 מיכלי ציפה ב 4 הפינות שכל אחד מלא בכחצי מים וחצי אויר דחוס שמקושרים בניהם (קדימה אחורה) וע"י שליטה בסולונואידים אתה מעביר מים קדימה לצלילה או מים לאחור לציפה.

בכדי שכל זה יעבוד, צריך לבצע על תחילת הצלילה איזון של הצוללת כך שתהיה לה ציפה טבעית (לא צפה ולא שוקעת אלא עומדת במקום בזמן צלילה), מבצעים את זה ע"י משחק ביחסי המים והאויר.

איך תבצע את זה בצוללת כזאת קטנה, אני לא ממש יודע.

יש לי בחנות אוגרים סיבירים, אולי תכשיר אותם בתור צוות צוללן?

פורסם

bagira,

לא הבנתי כיצד אתה משנה את מצב הציפה של הצוללת ממצב נייטרלי לציפה חיובית על ידי העברת מים בין מיכלי הציפה בלבד.

העברה בין המיכלים כאשר משקל הצוללת קבוע וכמות האוויר הכוללת נותרת ללא שינוי רק תשנה את האיזון של הצוללת. כדי שהצוללת תעלה על פני השטח ותישאר צפה, צריך לדחוק את המים מתוך מיכלי הציפה או להקטין את המשקל של הצוללת על ידי שחרור של נטל (ballast) בצורת משקולת חיצונית שתנותק מן הצוללת בפקוד מרחוק. זה מנגנון שיפעל באופן חד פעמי.

nitch

ה"בלון" עליו אתה מדבר הוא מיכל הציפה של הצוללת. הוא נמצא מחוץ לגוף הלחץ, וממולא במים כדי לצלול.

איך תרוקן את הבלון ממים? מניין יגיע לחץ האוויר שידחוק את המים החוצה?

פורסם
bagira,

לא הבנתי כיצד אתה משנה את מצב הציפה של הצוללת ממצב נייטרלי לציפה חיובית על ידי העברת מים בין מיכלי הציפה בלבד.

את מצב הציפה של הצוללת משנים ע"י הכנסת מים בכמות שכזו עד שמשקלה הסגולי של הצוללת משתווה למשקל הסגולי של המים.

אולי ההסבר לא מדויק ברמה הפיזיקלית אבל ברמה העקרונית זה מה שמבצעים בכל צלילה של צוללת.

העברה בין המיכלים כאשר משקל הצוללת קבוע וכמות האוויר הכוללת נותרת ללא שינוי רק תשנה את האיזון של הצוללת. כדי שהצוללת תעלה על פני השטח ותישאר צפה, צריך לדחוק את המים מתוך מיכלי הציפה או להקטין את המשקל של הצוללת על ידי שחרור של נטל (ballast) בצורת משקולת חיצונית שתנותק מן הצוללת בפקוד מרחוק. זה מנגנון שיפעל באופן חד פעמי.

אתה טועה, מערכת הציפה היא מערכת סגורה אשר משחקים כל הזמן רק בכמות של המים במיכלים השונים.

בצוללות אמיתיות (לא כאלה לאוגרים) המיכלים מלאים במים מתוקים ומהווים מאגר חרום לשתיה.

אחת הסיבות (מעבר לפן הטכני) הן ששחרור אויר לים יחשוף את מיקום הצוללת באופן מיידי.

כאשר הצוללת נמצאת במצב ציפה אפס, כל שדרוש לצוף הוא להעביר מים אחורה, אויר קדימה ולהפעיל מנועים וההפך ע"מ לצלול.

בצלילת חרום אכן יש נוהל של פתיחת מיכלי ציפה לים, שחרור האויר וצלילה מהירה כמו אבן אבל זה רק במקרה חרום וגם אז, צריך לעשות את זה בזהירות כי בדיוק כמו שמנוע המטוס לא מסוגל להוציא מטוס מסחרור, גם מנוע הצוללת לא מסוגל לעצור צלילת חרום שכזו, אם יצאה משליטה.

nitch

ה"בלון" עליו אתה מדבר הוא מיכל הציפה של הצוללת. הוא נמצא מחוץ לגוף הלחץ, וממולא במים כדי לצלול.

איך תרוקן את הבלון ממים? מניין יגיע לחץ האוויר שידחוק את המים החוצה?

כאמור, ממערכת סגורה. מתבצע משחק בין 4 מיכלי ציפה שכאלה.

לא רק שזה הגיוני, לא רק שזה בטוח (גם מבחינת המערכת וגם מבחינת גילוי צוללות) אלא שזה גם מהיר יותר כי אתה לא רק מקל את החרטום אלא גם בד בבד מכביד את הירכתיים (וההפך).

פורסם

המנוע הנדרש לציפה הוא כדי לפתוח ולסגור את המזרקים, שישמשו כתאי ציפה. אני רוצה להימנע משימוש באוויר דחוס, כי זה רמאות, לא?

האם אין שום דרך להתחמק מאנטנה צפה? זה נשמע קצת מעאפן. האם יש הבדל משמעותי בעניין בין מים מתוקים למלוחים (עד כמה הצפיפות מפריעה)?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

רמאות? :shock:

ככה עובדת כמעט כל צוללת בעולם (ואני כותב כמעט רק בגלל שאני לא רוצה לכטוב "כל" ולטעות).

פורסם
רמאות? :shock:

ככה עובדת כמעט כל צוללת בעולם (ואני כותב כמעט רק בגלל שאני לא רוצה לכטוב "כל" ולטעות).

אז טעות שלי :oops:

מקריאה של אתרים, ראיתי שיש 3 גישות לעניין:

1) להשתמש בשקית של אינפוזיה ולחבר למשאבת מים

2) צלילה בעזרת מדפים בלבד

3) בוכנות

הקטע הוא ששימוש באוויר / העברת מים או מה שזה לא יהיה יצריך יותר ידע ממה שיש לי, וייקר את הפרוייקט מאוד (המשאבות האלו לא הכי זולות בעולם). בגלל זה הרעיון של שאיבת מים מבחוץ נראה לי עדיף: כל מה שאני צריך זה בורג חילזון, משטח עם שיניים (ה-rack מ- rack and pinion) ושני מזרקים. המשטח יחובר למוט שיתפוס את הראשים של המזרקים (מה שמחזיר אותי לשאלה על משטח האלומיניום - מהיכן לקנות?), וירחיק אותם - מה שיגרום לשאיבת מים מבחוץ, או יקרב אותם - ואז המים יפלטו החוצה

עריכה: hgilad123: הקיטים שם נורא יקרים :\ מה שכן, אני "אגנוב" את הרעיון שלהם להסב קיט פלסטיק רגיל

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...