Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא נעשה ככה: ראשית, נתחיל בלהמנע מלהטיח האשמות בכל מיני אנשים וננסה לקדם את הספורט המוטורי העממי בצורה חיובית. כדי לעשות זאת קודם כל צריך לראות כללים המתאימים לאירועים עממיים (דריפט, דראג וג'ימקאנה).

להבנתי, כללים אלו צריכים להתפרסם כחודש לפני האירוע בכדי שכולם יוכלו לראות וללמדם.

אנו עכשיו שבועיים לפני האירוע. האם התפרסמו כללים? אם כן - היכן הם? אם לא - מדוע?

הרי אם יש כללים והם שייכים למיקי יוחאי, לפלוני אלמוני או למוישה זוכמיר, כמו שאבא שלי היה אומר - למה הוא לא מספק אותם לכלל הציבור? הרי לא הגיוני שיהיו כמה סטים של כללים, ואם יש רק סט אחד שכולם עובדים לפיו. איפה הוא?

אחרי שנדע את התשובות לשאלות הללו, נוכל להתקדם ולראות האם יש לכתוב כללים חדשים, ומי אמור לאשר אותם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בוא נעשה ככה: ראשית, נתחיל בלהמנע מלהטיח האשמות בכל מיני אנשים וננסה לקדם את הספורט המוטורי העממי בצורה חיובית. כדי לעשות זאת קודם כל צריך לראות כללים המתאימים לאירועים עממיים (דריפט, דראג וג'ימקאנה).

להבנתי, כללים אלו צריכים להתפרסם כחודש לפני האירוע בכדי שכולם יוכלו לראות וללמדם.

אנו עכשיו שבועיים לפני האירוע. האם התפרסמו כללים? אם כן - היכן הם? אם לא - מדוע?

הרי אם יש כללים והם שייכים למיקי יוחאי, לפלוני אלמוני או למוישה זוכמיר, כמו שאבא שלי היה אומר - למה הוא לא מספק אותם לכלל הציבור? הרי לא הגיוני שיהיו כמה סטים של כללים, ואם יש רק סט אחד שכולם עובדים לפיו. איפה הוא?

אחרי שנדע את התשובות לשאלות הללו, נוכל להתקדם ולראות האם יש לכתוב כללים חדשים, ומי אמור לאשר אותם.

מסכים. הגיוני מאד.

פורסם

אלוהים, שמור אותי מאוהביי, ומשונאיי אשמר בעצמי..." ~ וולטיר

אתמצת כי העובדות לוטות בערפל וכל אחד יספר מה שהוא יודע מנקודת מבטו שלו.

לא מן הנמנע כי הכל מתנהל בשיטת הקומבינה . שחיתות כתבו אחרים מסריח כתבו אחרים.

ברור שבלמים שנחוצים למשאית 50 טון מיאטה לא צריכה, ועדיין היא תהיה בטוחה מספיק לנסוע בכביש וגם להתחרות.

כרגע נדמה שרוצים לחייב את המיאטה בבלמים של המשאית.

אז איך מתקדמים ?

מישהו רוצה להוציא אירוע למה להפריע לו .

וזה לא אומר שלא תמשיך להיאבק על זכויותיך, אבל המאבק על זכויותיך לא צריך לפגוע בשני .

זה לא מצב אני לא, אז גם הוא לא

אלא

הוא כן ואני גם כן אולי אפילו על ידי מינוף "הקומבינה" של השני .

ואסיים בנימה אופטימית

3 שנים שאני מלווה ממרומי הטריבונה ובעזרת המקלדת את הסיפור הזה.

והנה יוצאים מירוצים חוקיים .

מי היה מאמין.

אלון

האמן לי דבר אחד. עד היום אני לא יודע מי שייך לאיזה עמותה ,לא מבין מי מייצג את מי , כי זה שולי בעיני.

החשוב שיהיה ספורט מוטורי עממי ומצידי שיהיו גם מירוצי פורמולה 1, וממילא יהיה גם כל מה שבתווך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

האמן לי דבר אחד. עד היום אני לא יודע מי שייך לאיזה עמותה ,לא מבין מי מייצג את מי , כי זה שולי בעיני.

החשוב שיהיה ספורט מוטורי עממי ומצידי שיהיו גם מירוצי פורמולה 1, וממילא יהיה גם כל מה שבתווך.

מסכים לחלוטין. זה מה שטענתי קודם - את מרבית חבריי לספורט המוטורי העממי, המלחמות בין התאחדויות הראלי, השמאלי והבאלי מעניינות ת'תחת, אם תסלחו לי על הצרפתית. הם רוצים להתחרות. זה הכל.

ומאיפה תקבל תשובות בדיוק ?

דווקא זה נשמע לי, על פניו, פשוט ביותר. אם מיקי יוחאי אחראי לאירוע שיתקיים בעזרת המי-שתרצו בעוד שבועיים, אז הוא אמור לספק תשובות, או מינימום לדעת מי אמור לספק אותן. במקביל, יוסי ניסן, ראש הרשות, צריך להיות מסוגל לספק תשובות בעצמו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה מסוג הדיונים שאף אחד לא יוצא מהם טוב, לצערי גם אני חוויתי זאת בעצמי, מותר לטעות, רצוי לא לטעות פעמיים :lol:

אנשים שנמצאים במעגל העשייה העיקרי כמו ניר ואלון כנראה לא צריכים לפרסם יותר מדי פרטים בפורום, הם פועלים וחשוב שיפעלו כדי לייצג את הספורטאים שבחרו בהם. אבל זה לא מסוג הדברים שצריכים להתפרסם בפורום.

במיוחד שמדובר בספורט עממי שמה שמעניין אותם זה לבוא ולנהוג בלי כל המסביב.

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

במיוחד שמדובר בספורט עממי שמה שמעניין אותם זה לבוא ולנהוג בלי כל המסביב.

יפה אמרת. אני כבר הבנתי שכל דיון כזה פותח קופת שרצים גדולה יותר ומבחינתי זה מיותר לחלוטין.

האירוע לא קיבל אישור - כמו שאמר ישה - נחכה ונראה אם יתקיים. אם יתקיים מבחינה חוקית - דיינו.

כללים עדיין לא פורסמו - מהתכתבות שלי עם מיקי יוחאי הוסבר לי שמחכים שתהליכים מסוימים במשרד הספורט יסתיימו (ככל הנראה העברת תחרויות הספורט העממי לידי התאחדות הראלי והעמותות, לא שברור לי לחלוטין למה הכוונה) ואז הכללים יפורסמו. עדיין לא הוסבר לי מדוע זה משנה, אך נאמר לי שהכללים הם רכוש של קרוס קאנטרי ואינם רכוש הציבור. אני מנסה להבין מה זה אומר. בנוסף, נאמר לי שעקב אותם תהליכים הרשות תאלץ לחרוג באופן חד פעמי מהתקנה של פרסום הכללים לציבור חודש לפני האירוע.

לסיום, נאמר לי חד משמעית שבג'ימקאנה אין צורך בחליפה מלאה אלא רק בקסדה, וזה מעודד. על הדריפט עוד נראה - אולי אפשר להילחם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני מוצא לנכון לחדד את הנקודה ולהבהיר את מה שדרוש הבהרה.

מיקי יוחאי, המשמש כמנכ"ל התאחדות הראלי, כתב כללים לתחום ה-"ג'ימיקאנה".כך נמסר על ידי הרשות.

את הכללים כתב מיקי יוחאי במסגרת היותו "גוף הכשרה" (באמצעות חברת "קרוס קאנטרי") כמשמעותו בחוק. גם זאת נמסר על ידי הרשות.

מסיבה זו הרשות אינה מחייבת את מיקי יוחאי (לעניין זה, חברת קרוס קאונטרי) לפרסם את הכללים כך שיהיו נגישים לכולם, כפי שנדרשות לעשות כן ההתאחדויות המוכרות. שכן, לשיטת הרשות מדובר במסמכים פנימיים של גוף עסקי ואין חובה על פי חוק לדרוש ממנו להציגם.

יובל מלמד אישר למיקי יוחאי את הכללים ובהתאם אישרה הרשות לחברת קרוס קאונטרי, בהיותו "גוף הכשרה" מוכר, להעביר קורס להוצאת רישיון נהיגה ספורטיבית בתחום ה- "ג'ימיקאנה". גם זאת נמסר על ידי הרשות.

אלא מאי, מבקש רישיון הנהיגה צריך לעבור השתלמות ענפית (כך על פי הנחיות משרד הספורט והרשות לנהיגה ספורטיבית, המפורסמות באתר הרשות) בהתאם לכללי הנהיגה הספורטיבית, כמשמעותם בחוק, החלים על תחום הנהיגה הספורטיבית בתחום הנהיגה המבוקש.

ומה החוק אומר? סעיף 5(א)(1) קובע שהכללים הם אלה עליהם החליטה ההתאחדות ושאישרה הרשות. אומנם, סעיף 5(א)(2) מתיר למועדון מסוים להכין כללים - ולא דרך התאחדות - ובלבד שכללים אלה לא יסתרו את הכללים הבינלאומיים המוכרים והכללים עליהם החליטה ההתאחדות.

במקרה שלנו, הכללים אושרו - וכך גם הקורס - ל"גוף הכשרה" ולא להתאחדות או למועדון ספציפי.

בינתיים - התאחדות נהגי המרוצים הגישה כללים בתחום הנהיגה "ג'ימיקאנה".

אני לא מביע דעה על הכללים שהוכנו על ידי מיקי יוחאי - שיכול להיות שהם מצוינים, הן משום שאני לא בקי מקצועית בתחום והן משום שלא ראיתי את הכללים.

יובהר. אין לי ולו טענה אחת כלפי מיקי יוחאי או לחברת קרוס קאונטרי - בתפקידה כגוף הכשרה.

מה עתיד לקרות כעת?

1. יפעילו לחץ על הרשות לשנות את ההנחיות לגבי מתן רישיון נהיגה ספורטיבית (רטרואקטיבית).

2. יהיה מי שיטען כי הכללים הם בעצם לא של קרוס קאונטרי כ"גוף הכשרה" אלא הוגשו על ידי מועדון ספציפי (אלא שעדיין קיימת הבעייתיות שהתאחדות נהגי המרוצים הגישה כללים בתחום זה, וצריך לראות שאין סתירה בין הכללים), אלא שברור שקיימת בעייתיות מסוימת לטעון כיום כי מועדון בתחום הנהיגה "ג'ימיקאנה" ערך את הכללים ולא חברת קרוס קאונטרי.

3. גורמים שונים יבקשו להוציא את ההכרה בתחום ה"ג'ימיקאנה" מידי התאחדות נהגי המרוצים ולהעבירה להתאחדות הראלי.

בפועל, הפעילו, כרגע, את אופציה 3.

ניר

רוני,

זו הודעה שפרסמתי ב- 6.6.2012 בשרשור "מתי יתקיים באמת המרוץ החוקי הראשון?" (תסתכל בשרשורים שלפני 75 יום)

תקרא את השרשור שם, ותקבל תמונה מלאה יותר...

כפי שאמר ישה, לגבי הנחיה של הרשות לפרסם את הכללים חודש לפני האירוע - הנחיה שנכתבה על-ידי ניסן בהמלצת מלמד - ניתן לחרוג ממנה. אתה שואל למה? מיקי יוחאי נתן לך את התשובה...., תסתכל עליה בראי הודעתי מלפני חודשיים ותלמד יותר.

אבל מה לגבי החוק הדורש העמדת הכללים לעיון הציבור? ניתן לחרוג ממנו כי "יש תהליכים" ורוצים שהם יסתיימו...?

שתי הבהרות, ברשותכם:

1. החוק קובע מי רשאי לכתוב כללים - התאחדות או מועדון לנהיגה ספורטיבית אחר שהוא גוף ללא כוונות רווח. ישנה אפשרות אחרת - היא תרגום הכללים הבינלאומיים המוכרים (היינו, FIA). מכיוון שאין כאלה בתחום ה"ג'ימיקאנה" (ואני מניח שגם בתחום הדראג), חזרנו לשתי האופציות הראשונות. והמשמעות לכך, שכללי ה"ג'ימיקאנה" אושרו בניגוד לדין.

בתשובה לשאלות הנוקבות בעניין אי פרסום הכללים כנדרש בדין, יוסי ניסן השיב, שהכללים של ה"ג'ימיקאנה" שהכין מיקי יוחאי, הם רכושו הפרטי וממילא הם נכתבו ואושרו ספציפית להעברת הכשרה ענפית ולה בלבד..., וכל גוף אחר שרוצה להעביר הכשרה ענפית, שיכין כללים אחרים ושיבקש מיובל מלמד לאשר אותם. אם יאושרו - יוכל גם הוא להעביר הכשרה ענפית....(רישיון אחד לענף אחד - על בסיס כללים שונים) ממש כך!

2. לפי הרשות, כללי הדראג והדריפט נכתבו על ידי מועדון הדראג והדריפט ואושרו על ידי הרשות לאחר 12.2.2012 (אתה מבין, גם מתשובה רשמית של הררשות אתה לא יכול ללמוד את העובדות..., אבל נגלה אותן). לא מדובר בכללים של מיקי יוחאי. עכשיו תשאל מדוע הם לא פורסמו....זה הרי האינטרס הראשון במעלה של מועדון הדריפט-דראג...,

או שמישהו אחר כתב את הכללים; או שייעצו למועדון הדראג לא לפרסם את הכללים... איך תדע..., כל המעורבים באירוע, או מכריהם שדרשו איפוק וסבלנות ירדו מהשרשור....כולל קובי שבתאי - נציג אנשי הדראג שמוביל את האירוע "החוקי" שבחר לנבל את פיו כלפיי.

לעניין החוקיות..., עכשיו ברור לנו מה יעשו ברשות. מיקי יגיש היום (אם לא אתמול) בקשה לקיום אירוע. הרשות תחרוג מההנחיות שנדרשו ונדרשות מאחרים - כי זה מיקי יוחאי "ויש מהלכים שצריך לסיים" ובא לציון גואל.

לפחות עכשיו יהיה אירוע חוקי.... (הנה, ישה, משפט שתוכל לצתת ולמרקר).

רגע..., לא בדיוק..., אם תקרא את תשובתו של ניסן מאתמול, אותה צירפתי לשרשור, הרשות לא תחרוג מההנחיות.. אולי מיקי יוחאי יודע דברים שיוסי ניסן עוד לא יודע (ויגלו לו על כך בקרוב...).

ועכשיו תוכל לומר שאני "שם מקלות בגלגלים"...

הוא שאמרתי. עובדים עלינו בעיניים, תוך שעושים שימוש בספורטאים...

עכשיו תקרא שוב את ההודעה שכתבתי ביוני...

ועדיין לא גירדנו חלק מהשכבה הראשונה...

פורסם

אענה לך ניר בקצרה

מעניין לי את הישבן מי ההתאחדות שהכללים שלה יאושרו לספורט העממי .

התאחדות הרעלי ( שגיאה במכוון ) או התאחדות נהגי מירוצים ( כאשר כולם לא מרוצים ) או התאחדות הבית המשותף ברחוב קיש.

נדמה כי יש יותר התאחדויות ועסקנים מספורטאים.

ואם הרשות מתנהלת כפי שאתה טוען שהיא מתנהלת , לא עונה, לא מגיבה, שמה על הפונים אליה זXן אז אתה כיועץ משפטי בונה , יודע את הכתובת .

והיא לא רק על הקיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בגירה, את הפדרמה בכלל אני הכנסתי פה לדיון לראשונה, וזה בכלל של מריאנו אידלמן כשהוא עושה את שאול מופז בארץ נהדרת.

אדרוש את התנצלותך המיידית.

פורסם

ניר, אני עם ישה פה. ועם עשרות חבריי לתחרויות הג'ימקאנה והדריפט (מצטער, לא מכיר את הדראגיסטים). אנחנו לא רוצים להלחם מי כתב כללים, מי אישר מה ומי חבר של מי. אנחנו רוצים להתחרות.

תהיה תחרות שאירגן מיקי יוחאי - סבבה. לא תהיה - נמצא משהו אחר.

נראה את הכללים שמיקי יוחאי כתב - סבבה. לא נראה - נמצא כללים אחרים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...