Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם. אשמח לעזרה דחופה בנושא. אנחנו מתכננים נסיעה ארוכה לאילת. יש לי מאזדה 6 שנת 2004 5 דלתות. כרגע יש במושב האחורי שני כיסאות בטיחות אחד מהם סל קל לתינוקת בת חודש. אישתי כמובן לא תרצה לסוע כל הדרך מקדימה אלא לשבת אם התינוקת מאחורה. מה שאומר מבחינתה שיהיה מאוד צפוף בין שני הכיסאות בטיחות. שאלתי האם ניתן מבחינת החוק להעביר את הכיסא של הילד שהוא בן 4 למושב הקידמי ולהזיזו מקסימום אחורה עלמנת להתרחק כמה שאפשר מהכרית אוויר. מותר לציין כי בספר ההדרכה של הרכב כתוב שבמידת הצורך זה ניתן לעשות רק לוודא שמרחיקים את הכיסא. שוב, האם יש תקנה שבפירוש אומרת שזה אסור. כלומר האם שוטר יכול לתת דוח על זה?

כמו כן, מישהו יודע האם ברכב הזה ניתן לבטל את פעולת הכרית אויר בצד של הנוסע ליד הנהג? האם יש כפתור לזה?

תודה רבה מראש לכולם

פורסם

בשום אופן אין להתקין את מושב הבטיחות במקום שבו יש כרית אויר פעילה. אם כרית כזו תפתח היא בהחלט עלולה לפצוע את התינוק בצורה חמורה ביותר ואף לגרום למותו. מה שצריך להדאיג אותך הוא בטיחות התינוק, העניין המשפטי שולי לחלוטין.

אם אין אפשרות לבטל את כרית האויר הקדמית הימנית לא תהיה לכם ברירה אלא להצטופף בספסל האחורי. בימים שמשפחתי היתה במצב דומה היתה לנו יונדאי אקסנט ואשתי הסתדרה בין בוסטר משמאל לכסא בטיחות גדול (לבן 4) מימין. השלישי, שהיה תינוק ישב בסל קל במושב הקדמי הימני, אבל באותו רכב היתה כרית אויר בודדת (לנהג) כך שלא היתה בעיה של כרית אויר ימנית. בסידור זה נסענו לכל מקום, כולל מחיפה לאילת וחזרה ואשתי יצאה מהצפיפות בשלום. לך יש מאזדה 6 האמורה להיות יתר מרווחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בלי ניטרול הכרית אוויר אסור בהחלט. סכנת נפשות !!

זאת דורש גם החוק!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמו כן, מישהו יודע האם ברכב הזה ניתן לבטל את פעולת הכרית אויר בצד של הנוסע ליד הנהג? האם יש כפתור לזה?

תודה רבה מראש לכולם

בדוק בספר הרכב או שאל בפורום הכללי.

בכל מקרה, אין להושיב תינוק במושב הקדמי עם כרית עובדת, גם עם כסא מורחק, הכרית תהרוג אותו גם במקרה של תאונה קלה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

OK חברים תודה רבה קודם כל לכולכם!

בלינק המצורף ששלח המגיב האחרון בפירוש כתוב מה מוגדר בחוק. להלן ציטוט מתוך הכתבה:

"

ברכב בו מותקנות כריות אוויר מול המושבים הקדמיים מותר להושיב במושב שלצד הנהג -

ילד מגיל שלוש ועד גיל שמונה כאשר הוא יושב במושב מגביה (בוסטר) המתאים לגודלו ולמשקלו של הילד וחגור בחגורת הבטיחות המותקנות ברכב.

ילד מגיל שמונה ומעלה כאשר הוא חגור בחגורת הבטיחות המותקנת ברכב והיא מונחת על חזהו באלכסון. "

זאת אומרת מה שכתבתם ישה ו-SPERIAL לא בהכרח נכון מבחינת החוק. כמובן שאני מקבל את מה שאמרה המגיבה הראשונה לגבי השיקול האישי. דרך אגב אם לא שמת לב כתבתי ובמושב הקידמי הכוונה להושיב את הילד בן ה-4 ולא את התינוקת. דרך אגב לא יודע אם ראיתם אבל ציינתי כי את המושב מזיזים מקסימום אחורה במקרה של הושבת היליד בן ה-4 מקדימה

בקיצור אני מבין שמבחינת החוק מותר (ע"פ מה שכתוב הכתבה) אבל לא מומלץ, נכון?

תודה

פורסם

מה שהובא שם בלינק שגוי שכחו להוסיף את המגבלה הבאה

זו לשון תקנה 83א שלא מופיעה בלינק

(ד) לא יסיע אדם ילד במושב הבטיחות במקום שיש מולו כרית אוויר, אלא אם כן נותק המנגנון להפעלתה.

לא כיסא אחורה ולא שאר שטויות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

במקרה שלך מה שכתוב בחוק משני לחלוטין. חשובה בטיחות הילד.

אישית, למעט אותו מצב שהזכרתי קודם, לא הושבתי ילד במושב הקדמי לפני שהגיע לגיל 14. החבר'ה שלי יחסית נמוכים וצמחו בגיל מבוגר יחסית ולא רציתי לחשוף אותם לסיכונים לפני שהגיעו לממדים שבהם ידעתי כי אמצעי הבטיחות יגנו עליהם, ובמקביל הגיע השלב שבו צריך ללמד אותם את יסודות הנהיגה (כמובן במבט מימין, הוראת הנהיגה המעשית היא עניין למורה מוסמך בלבד והם לא נגעו בהגה, בידיות ובדוושות ברכב שלי לפני שקיבלו את הרשיון המיוחל).

אם מה שמטריד אותך הוא החוק לפני בעית הבטיחות כדאי מאוד שתשנה את סדרי העדיפות שלך, ומהר. ובבגשה סלח לי אם אני מעליב אותך, אבל הדיון כאן גלש לפסים שליליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
במקרה שלך מה שכתוב בחוק משני לחלוטין. חשובה בטיחות הילד.

אישית, למעט אותו מצב שהזכרתי קודם, לא הושבתי ילד במושב הקדמי לפני שהגיע לגיל 14. החבר'ה שלי יחסית נמוכים וצמחו בגיל מבוגר יחסית ולא רציתי לחשוף אותם לסיכונים לפני שהגיעו לממדים שבהם ידעתי כי אמצעי הבטיחות יגנו עליהם, ובמקביל הגיע השלב שבו צריך ללמד אותם את יסודות הנהיגה (כמובן במבט מימין, הוראת הנהיגה המעשית היא עניין למורה מוסמך בלבד והם לא נגעו בהגה, בידיות ובדוושות ברכב שלי לפני שקיבלו את הרשיון המיוחל).

אם מה שמטריד אותך הוא החוק לפני בעית הבטיחות כדאי מאוד שתשנה את סדרי העדיפות שלך, ומהר. ובבגשה סלח לי אם אני מעליב אותך, אבל הדיון כאן גלש לפסים שליליים.

מלבדך לא ראיתי שמישהו גלש לפסים אישיים. את מה שמטריד אותי כתבתי ובשביל זה פתחתי את הדיון. אני באמת מודה לך על העזרה אבל לך אולי כדאי לשנות סדרי קריאה! כי אם לא שמת לב כתבתי ועשיתי הבדלה בין מה שהחוק אומר ומה מומלץ. אני בהחלט מבין את בעיות הבטיחות ותאמין לי גם נוהג לפיהם בכל מה שקשור לבטיחות ילידי פשוט רציתי להבין מה בדיוק אומר החוק.

פורסם

אם אני לא טועה במאזדות אפשר לבטל את כרית האוויר לנוסע מימין ע"י מפתח הרכב.

אם אני לא טועה בצד שמאל של הנהג למטה באזור של כיוון גובה האורות ( משמאל להגה ) יש מקום להכניס את המפתח ולבטל את כרית האוויר . ככה זה בכל אופן במאזדה 3 של אבא שלי ( שוב אם אני לא טועה ) .

יש מכוניות שזה נצא משמאל לנהג יותר למטה באזור של פתיחת תא המטען, תבדוק .

פורסם
אם אני לא טועה במאזדות אפשר לבטל את כרית האוויר לנוסע מימין ע"י מפתח הרכב.

אם אני לא טועה בצד שמאל של הנהג למטה באזור של כיוון גובה האורות ( משמאל להגה ) יש מקום להכניס את המפתח ולבטל את כרית האוויר . ככה זה בכל אופן במאזדה 3 של אבא שלי ( שוב אם אני לא טועה ) .

יש מכוניות שזה נצא משמאל לנהג יותר למטה באזור של פתיחת תא המטען, תבדוק .

תודה רבה ELAD. תגיד, איזה שנה המאזדה שלכם. והאם התכוונת למפתח הרגיל של התנעת הרכב או מפתח מיוחד אחר?

תודה

פורסם
יותר פשוט להתקשר ולשאול מוסך מאזדה או לגשת לאחד המוסכים ולברר.

לפי מה שראיתי בגוגל, בפרסום של רכב דומה שהוצע למכירה, ציינו שיש אפשרות לביטול כרית אויר לנוסע.

אתה יכול בבקשה לשלוח לי את הלינק של ההודעה שראית?

תודה רבה

פורסם

עכשיו שמתי לב שיתכן וזה לא מודעת מכירה אלא מפרט טכני שפרסם האתר ההוא

ועדיין לא התעמקתי במהות האתר:http://www.icar.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_6/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_6_%D7%99%D7%93_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%9310/version3353/

אם אתה צריך טלפון של מוסך מאזדה, את זה יש בדפ"ז ואני חושב שבכפרים הערביים היו עונים גם בשבת.

• תוכן חדש...