Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בטיחות וגג פנורמי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום שכל היצרניות מנסות להיות מודרניות הגיע הטרנד של גג פנורמי ,שלפי הבנתי זה גג זכוכית שמכסה את כל הגג.

עכשיו חשבתי על זה מה קורה במקרה של חס וחלילה תאונה והרכב מתהפך. זה בטיחותי?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה קורה לשמשה הקידמית/אחורית/... בתאונה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מה קורה לשמשה הקידמית/אחורית/... בתאונה?

ברור,אבל עדיף כמה שפחות זכוכית במיוחד אם זה מעל הראש.

פורסם

בסוכנות אמרו שהזכוכית מכסה את כל שטח הגג. רציתי לשאול האם זה מקור לבעיות שיווצרו בעתיד, כמו שבירה, שריטות, בעיה במנגנון הפתיחה והסגירה של הגג, רטיבות וכו'? הבעיה גם שאי אפשר לוותר על גג זכוכית, כי הוא מוצע בשתי הרמות גימור הקיימות.

פורסם

אם האוטו מתהפך זה מתחת לראש.

זו זכוכית מחוסמת, כמו השמשה הקדמית והאחורית.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

השמשה הקדמית והגג הפנורמי - מחוסמים. חלונות הצד והחלון האחורי - לא!

חסינות הגג בזמן התהפכות - תלויה במסגרת ובקורות התקרה ופחות בפח עצמו או בזכוכית שמחליפה אותו. עמידות זו באה לידי ביטוי פחות בהתהפכות ויותר במצב של סדרת גלגולים או כשהרכב עף באוויר/נופל ונוחת על הגג בעוצמה. במבחני הריסוק האמריקניים מצבים אלו נבחנים עם מגבלת מעיכה של עד כ-5 סנטימטרים (נדמה לי) כלפי פנים וגם במקרה של קריסה חמורה יותר, משענות הגב קורסות באופן מדורג כדי למנוע פציעה. ברכבים פתוחי-גג (קבריולט ורודסטר) משולבת קורת גלגול חזקה במשקוף הקדמי ומאחורי המושבים הקדמיים ובחדישים שבהם נשלפות קורות מעל ראשי הנוסעים.

אף על פי כן, קשה לי להאמין ששימוש נרחב במשטחי זכוכית לא יבוא במידה כלשהי על חשבון נוסעי הרכב. גם זכוכית מחוסמת מעיפה כפיסים קטנים בזמן התנגשות חזקה וככל שיש יותר זכוכית - יש יותר רסיסים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אין לפח הגג או לזכוכית של הגג הפנורמי משמעות בטיחותית, בטיחות הגג הינה פונקציה של קורות ABC וכן של קורות הרוחב שמצויות בין ריפוד הגג לבין פח\זכוכית הגג, הם אלה שנותנים לו את החוזק המבני שלו.

אכן הזכוכית בגג פנורמי מחוסמת וככזו לא תתפרק לרסיסים אלא תשאר ״מגובשת״.

הרסיסים הקטנטנים שכן יעופו ממנה מעבר לגרימת שריטות קלות- זה לא מה שיפצע מישהו בצורה משמעותית, בטח לא בתאונה קשה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עדיין יש שוני בן שמשה קדמית ואחורית לעומת שמשת הגג הפנורמי.

יצא לי כבר להתהפך עם רכב (לא אני נהגתי) השמשות הקדמית והאחורית "עפו" החוצה, שמשת הגג לא יכולה כמובן "לעוף" החוצה.

פורסם

אין איזושהי חוקיות להתנהגות שמשה קדמית בעת התהפכות, יכול להיות שגלגול אחד יספיק לה להנתק מהרכב ויכול להיות שהיא תשרוד 10 גלגולים, תלוי בנקודת הפגיעה וכן הלאה.

כנ"ל לגבי הגג, גם לו יש נקודת שבירה מסויימת שאני בטוח שמהנדסי הרכב חשבו וחישבו אותה היטב.

לגבי שימשה אחורית, היא אינה מחוסמת ולכן היא לרוב לא תעקר אלא פשוט תתנפץ כמו החלונות בדלתות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כשיגיע החורף אעדכן אותך, למרות שבשטיפות שאני עושה לרכב שלי אין שום בעיה, והגג בסדר ואין שריטות וכלום (אין לי I30 אבל ולוסטר עם גג זהה פנורמי). יתרון בולט הוא שהגג מגיע כך מהיצרן ועל כן טוב פי כמה וכמה מהתקנה מקומית.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא צפויה שום בעייה , לפחות בשנים הראשונות בחייו של הרכב .

גגות פנורמים נחשבים לחזקים מאוד ועמידים מאוד . כמובן שלאורך זמן , יש חשיבות גם לשמירה על הרכב - מבחינת מנגנון פתיחת הגג או הוילון .

ששי כהן

wheel

פורסם
כשיגיע החורף אעדכן אותך, למרות שבשטיפות שאני עושה לרכב שלי אין שום בעיה, והגג בסדר ואין שריטות וכלום (אין לי I30 אבל ולוסטר עם גג זהה פנורמי). יתרון בולט הוא שהגג מגיע כך מהיצרן ועל כן טוב פי כמה וכמה מהתקנה מקומית.

האם ניתן לכסות את הזכוכית מבפנים, כך שהגג לא יהיה שקוף? או שאין אפשרות ותמיד נוסעים עם גג שקוף? אין בתצוגה עדיין רכב עם גג פנורמי, לכן אני לא יודע איך זה יראה.

פורסם

בטח שיש כיסוי. רוב הזמן אני נוסע עם הכיסוי, רק בלילות מזיז (זה אוטומטי בלחיצת כפתור) אותו ואולי גם פותח את הסאנרוף.

אבל להבדיל מכמה רכבים אחרים שיש להם גג פנרומי, זה לא רק וילון זה ממש כיסוי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

כל זכוכיות הרכב מחוסמות.

זכוכית שאינה מחוסמת גם אינה בטיחותית ולכן אינה מאושרת לשימוש ברכב (נשברת לחלקים חדים).

זכוכית מחוסמת נשברת לרסיסים שאינם פוצעים.

השימשה הקידמית הינה זכוכית למינציה המורכבת משתי שכבות של זכוכית ובניהן שיכבת פולימר ולכן גם כאשר נשברת היא אינה מתפזרת.

גג פנוראמי בטיחותי באותה המידה כמו גג רגיל.

לדעתי זה לא שימושי, ב-3008 יש לנו גג פנוראמי ובחודשים הראשונים הייתי משתמש בו מידי פעם, סתם ללא סיבה, נחמד לא יותר מזה.

לאחרונה לא עושה בו שימוש כלל.

אותו כנ"ל לחלון בגג שיש לי בקאמרי, גימיק מיותר, פתחתי אותו אולי שלוש פעמים מאז שהיא ברשותי.

פורסם
בטח שיש כיסוי. רוב הזמן אני נוסע עם הכיסוי, רק בלילות מזיז (זה אוטומטי בלחיצת כפתור) אותו ואולי גם פותח את הסאנרוף.

אבל להבדיל מכמה רכבים אחרים שיש להם גג פנרומי, זה לא רק וילון זה ממש כיסוי.

אתה מתכוון שכשסוגרים עם הכיסוי מבפנים, אז זה נראה כמו ברכב רגיל ללא גג פנורמי? אם זה ככה, אז זה מצויין.

• תוכן חדש...