Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I20 2011 נורת ESP נדלקת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לחבר שלי יש יונדאי איי 20 2011, 1600 סמ"ק עם 25000K. שמנו לב שמידי פעם נדלקת במהלך הנסיעה נורת הESP. זו תקלה ידועה ? מה סביר שהתקלקל ?

הרכב עדיין באחריות יצרן ואני רק רוצה להבין קצת את מהות התקלה כדי שלא יסבנו אותי במוסך ויגידו שרק צריך לאפס את המחשב.

• ספונסר פורום
פורסם

"מחלה" ידועה בדגמי ה-I (יותר נפוצה ב-I30).

תחילה יש לבדוק שלחץ האוויר בצמיגים תקין.

שנית יש לצפות שהנורה תדלק בעיקר לאחר שטיפות הרכב.

אין הרבה מה לעשות חוץ מלחכות שהיא תדלק קבוע ואז תאלצו להחליף את היוניט אור ברקס הבעייתי.

פורסם

התקלה הזו נפוצה מאוד בדגמי ה I30 ומה שתקול כנראה הוא יוניט אור הבלם (אם מדובר על אותה תקלה והמנורה לא תכבה).

במוסך לא יאפסו את התקלה כיוון שהם מכירים אותה,התיקון אורך לכל היותר חצי שעה ופשוט מחליפים את היוניט הסורר שעלותו כמה עשרות שקלים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• ספונסר פורום
פורסם

לא יפה להעתיק קולואטי :wink:

אני רק אעדכן שמהניסיון שלי אכן המוסכים מכירים את התקלה אבל הם לא ששים להחליף חיישן עד שהנורה לא דולקת קבוע.

פורסם

עזרה,הדברים נכתבו על סמך ניסיון אישי (יש ברשותי I30 2009 מזה 8 חודשים) והמוסך לא היסס להחליף את החלק לאחר שאצלי המנורה נשארה דלוקה באופן קבוע.(באופן פתאומי בעת חניה והרמת ידית בלם היד).

חיברו את הרכב בזריזות למחשב וההשערה המשותפת שלי ושל יועץ השירות התאמתה.

אצל פותח השרשור המנורה עדיין לא נדלקה באופן קבוע אך לדעתי זה עניין של זמן עד שתדלק.

ד"א,מה הקשר בין הידלקות המנורה לשטיפת רכב ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

חברים תודה על המידע, אני כבר חששתי שיש תקלה במערכת הESP עצמה או משהו מהותי במערכת הבלימה.

אבל מה הקשר ללחץ אוויר בצמיגים ?

• ספונסר פורום
פורסם

לחץ אוויר לא תקין בצמיגים לעיתים גורם לנורה להדלק בדגם הזה (מניסיון). מה ההסבר הטכני לזה? את זה תצטרך לשאול מהנדס של יונדאי.

בזמן שהנורה דולקת מערכת ה-ESP לא תעבוד, לכן במידה והנורה נדלקה נסה לכבות ולהדליק מחדש את הרכב עד שהנורה תכבה.

קולואטי, אל נא תרתח, אני רשמתי את ההערה כצחוק.

אין שום סתירה בין מה שאתה רשמת למה שאני רשמתי.

מי שנכנס למוסך עם נורה כבויה ומציין שהיא נדלקה בעבר (כמו שציין פותח השרשור) לא יחליפו לו את החיוניט.

מי שנכנס למוסך עם הנורה דלוקה קבוע (כמו שקרה לך) אז יחליפו לו את היוניט.

לכן המלצתי לפותח השרשור לדחות את הכניסה למוסך עד שהנורה תדלק קבוע כדי לחסוך לו טרטורים.

פורסם
לחץ אוויר לא תקין בצמיגים לעיתים גורם לנורה להדלק בדגם הזה (מניסיון). מה ההסבר הטכני לזה? את זה תצטרך לשאול מהנדס של יונדאי.

אין צורך לשאול מהנדס של יונדאי, מספיק קצת היגיון בריא:

מערכת ESP אוספת נתונים מהחיישנים שנמצאים על הגלגלים, מחיישן מצב המצערת, מחיישן ההגה ומחיישן דוושת הבלם.

כאשר באחד הצמיגים חסר אויר, יוצא שההיקף שלו קטן יותר ביחס לצמיג שנמצא מולו, כך שלמעשה עבור אותה כברת דרך הוא "נאלץ" להסתובב יותר.

המצב הזה אפשרי רק כאשר הרכב פונה לכיוון המנוגד לזה שנמצא אותו גלגל, אולם כאשר חיישן מצב ההגה מדווח ל-ESP שההגה ישר, חיישני הגלגלים מדווחים על מהירויות שונות וחיישן דוושת הבלם אינו מדווח על בלימה - חביבי, יש לנו כאן בעיה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• ספונסר פורום
פורסם

אלעד, כל מה שרשמת ידוע אבל מערכות זהות קיימות גם ברכבי מאזדה, פולקסווגן וכו'. מדוע שם התופעות האלה לא קורות?

זה ברור שיש פה פגם בתכנון ולכן בשביל לדעת מה מקור הבעיה יש לפנות למי שתכנן את המערכת.

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מבלבל בין 2 מערכות שונות.

TPMS זו מערכת לבקרת לחץ אוויר בצמיגים, בלי שום קשר לתקינות מערכת ה-ESP.

פולקסווגן זה סתם מקרה פרטי אחד. מה עם טויוטה? פיאט? לרוב היצרנים אין את הבעיה הזו וגם אם תסע עם 10 PSI בצמיגים המערכת ESP תעבוד ולא תדווח על תקלה.

פורסם

טעות, אינני מבלבל בין שום דבר. אני יודע מצוין מה זה TPMS ומה זה ESP.

אני מציע לך לברר כיצד פועלת מערכת TPMS בפולקסווגן. יש יצרנים ששמים חיישני לחץ בחישוק שמשדרים את הנתון ב-RF, ויש יצרנים כמו פולקסווגן, שמקבלים את הנתון הזה בדרך אחרת, לא בשידור RF.

בדוק אותי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

• ספונסר פורום
פורסם

אלעד, הדיון הזה ממש מיותר כי אתה מדבר על א' ואני מדבר על ב'.

אתה מוזמן לקרוא כאן. לא טענתי שהמערכות לא קשורות מבחינת הנתונים אלא שהיצרן לא התכוון שמערכת ה-TPMS תציין שיש תקלה במערכת ה-ESP.

המטרות של ה-TPMS היא למנוע נסיעה עם צמיג בלחץ אוויר נמוך כדי למנוע תאונות וצריכת דלק מוגברת (אשר פולטת יותר מזהמים), לא רשמו שם שום דבר לגבי ניטור תקלות במערכת ESP.

פורסם

אתה צודק, באמת הייתי צריך לקרוא את הקישור שנתת. תראה מה מצאתי בו:

Indirect TPMS

Indirect TPMS do not use physical pressure sensors but measure air pressures by monitoring individual wheel rotational speeds and other signals available outside of the tire itself. First generation iTPMS systems utilize the effect that an under-inflated tire has a slightly smaller diameter (and hence higher angular velocity) than a correctly inflated one. These differences are measurable through the wheel speed sensors of ABS/ESC systems. Second generation iTPMS can also detect simultaneous under-inflation in up to all four tires using spectrum analysis of individual wheels, which can be realized in software using advanced signal processing techniques. The spectrum analysis is based on the principle that certain eigenforms and frequencies of the tire/wheel assembly are highly sensitive to the inflation pressure. These oscillations can hence be monitored through advanced signal processing of the wheel speed signals. Current[when?] iTPMS consist of software modules being integrated into the ABS/ESC units.

מערכת TPMS אינה מציינת שיש תקלה ב-ESP, וגם לא טענתי את זה בשום מקום בשרשור הזה. מה שכן טענתי זה בדיוק מה שכתוב בפסקה לעיל, שאתה עצמך נתת קישור אליה:

מערכת TPMS עקיפה, כלומר: שאינה עושה שימוש בחיישני RF, "רוכבת" על הנתונים שמגיעים ממילא ל-ESP כדי לזהות מצב של חוסר אויר באחד הגלגלים. בחלק מהמכוניות זה ידליק נורת התראה של לחץ אויר נמוך, במכוניות אחרות מצב כזה יגרום להופעת נורת התראה של ESP.

ברור?

פורסם

פנצ'ר אולי ידליק נורה של ESP כמה כבר נוסעים עם פנצ'ר אבל חוסר אויר בגלגל אחד גם ב 50 אחוזים לא יעשה זאת אפילו אם זה רשום בספרות. כך זה לפחות בדגמי הרכב שאני מכיר היטב.

אם כבר מזכירים תקלות של ESP ברוב המקרים הבעיה היא ביוניט אור ברקס או במפלס נמוך של שמן ברקס בגלל בלמים שחוקים.

• תוכן חדש...