Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה נורה חמה יותר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נורות רגילות לרכב בד"כ באות בהספקים של 55W או סביב ה100W

קסנון ברוב המקרים מגיע לסביב ה35W

כך שמבחינת צריכת חשמל (ולכן פליטת חום), הקסנון יהיה קר יותר.

אבל לא חוקי - לפחות אם אין לדגם הרכב שלך גם גרסא שבאה עם קסנון מהמפעל.

פורסם

לרכב יש פנסי לד עם עדשות, אשר עברו כיוון, ובמכון טסטים אמרו שאין בעיה להרכיב קסנון כי אני גם לא יסנוור.

תודה רבה על התשובה.

פורסם

- לפחות אם אין לדגם הרכב שלך גם גרסא שבאה עם קסנון מהמפעל.

הרכב מגיע גם עם קסנון מהחברה, גם כתוב בספר איך לטפל ברכב עם מערכת קסנון.

פורסם

אין לי על הרכב את הפנסים המקורים עם הקסנון בגלל המחיר הגבוה שלהם, רכשתי פנסים לא מקוריים עם עדשות, רשום על הפנס מדבקת אזהרה לגביי מנורות HID אבל כרגע מורכב על הרכב MTEC ואין שום בעיה שם התחממות או משהו, לכן שאלתי לגבי החום שהקסנון יוצר כי הבנתי מהרבה אנשים שהוא המיס להם את כל החיבורים שם.

פורסם

אני מציע שתבדוק זאת שוב.

גם אצי בספר רכב, כתוב איזה שמן מנוע מומלץ למנועי בנזין ואיזה שמן מומלץ לגיר הידני.

ושלי דיזל אוטומט.

איך הלפעיל את החימום במושבים..

או איך להפעיל את הסאנרוף, מיותר לציין שגם את זה אין לי.

בכל מקרה הספר רכב מתאים למספר גירסאות, אתה צריך להתייחס רק למקרה שלך.

תבדוק לפני שאתה מוציא כסף, חבל.

פלג_

פורסם

פלג,

בספר הרכב יש הוראות לגבי החזקת רכב עם ובלי קסנון, הרכב שלי הגיע מהמפעל בלי קסנון, אבל קיים דגם עם קסנון, בשביל להתקין קסנון ברכב צריך להחליף את כל הבית פנס, כי מהחברה הקסנון מגיע עם עדשות, והדגם אצלי בלי, פנסים מקוריים לקסנון עולים ממש הרבה, לכן רכשתי לא מקוריים:wink:

פורסם
נורות רגילות לרכב בד"כ באות בהספקים של 55W או סביב ה100W

קסנון ברוב המקרים מגיע לסביב ה35W

כך שמבחינת צריכת חשמל (ולכן פליטת חום), הקסנון יהיה קר יותר.

אבל לא חוקי - לפחות אם אין לדגם הרכב שלך גם גרסא שבאה עם קסנון מהמפעל.

אני אומנם לא חשמלאי, אבל יש לדעתי פה גם ענין של יעילות ניצול האנרגיה, וזה לא סותר את טענתך הסופית.

נורה רגילה צורכת יותר חשמל אבל מפיקה כמות אור מסויימת והשאר מתבזבז כחום, בעוד שנורת HID צורכת פחות חשמל ועם זאת מפיקה יותר אור.

לענין המסת חלקי פלסטיק/חיווט - קח בחשבון שבנורות HID יש ממיר מתח. אותו ממיר מעביר מתח של 24,000V ב"התנעה" של המנורה ואח"כ מחזיק מתח גבוהה יותר באופן קבוע. כך שיתכן והחיווט הקיים אצלך ברכב לא יספיק ויתחמם מעבר למידה הרצויה.

אם תתעמק בשני הלינקים הבאים (מחיפוש קל ברשת) תראה שבקיט הראשון, שנמכר ללא קיט HID, בהערות הנוספות רשום שהוא מיועד לעבודה עם נורות הלוגן וששינוי לHID דורש התאמה מקצועית. בקיט השני שנמכר עם קיט HID "בילט אין" רשום שהם מבצעים התאמה מסודרת של הנורות החדשות (מה שאני מניח כולל גם חיווט שונה):

1) בלי - http://www.xtralights.com/10volkswagengolfgtihaloprojectorheadlightswledeyelashes-blackpair.aspx

2) עם - http://www.xtralights.com/10volkswagengolfgtihaloprojectorheadlightswledeyelashes-blackpairhidxenonlightskitpackage.aspx

לענין החוקיות - היו פה מספיק שרשורים שדיברו על הענין, ועולה משם שלא מספיק רק שהרכב יכול להגיע כך מהיבואן, אלא שמותקנות בו מערכות של מתזים וכיוון אוטמטי של גובה אלומה. כך שלדעתי בכל מקרה יש פה רמת הימור על כל הענין הזה.

פורסם

לענין המסת חלקי פלסטיק/חיווט - קח בחשבון שבנורות HID יש ממיר מתח. אותו ממיר מעביר מתח של 24,000V ב"התנעה" של המנורה ואח"כ מחזיק מתח גבוהה יותר באופן קבוע. כך שיתכן והחיווט הקיים אצלך ברכב לא יספיק ויתחמם מעבר למידה הרצויה.

.

אז איך אני בדיוק בודק את זה?

באתר של דיגה לד ראיתי רכב זהה לשלי עם אותם פנסים וקסנון, אולי הפנסים פשוט כן מתאימים לקסנון?

בכל מקרה אשמח לדעת איך בודקים, תודה.

פורסם

כמו שציינתי, איני חשמלאי...

לגבי החיווט באוטו - באותו אתר שנתתי אליו לינקים מוכרים גם ערכות חיווט, יתכן וזה כל מה שצריך. יתכן גם ואין באמת צורך בהם. ומצטער אין לי מושג איך לבדוק את זה.

לגבי הפנסים עצמם - הייתי מנסה ליצור קשר עם יצרן הפנסים שברשותך ומברר את דעתם בנושא.

• תוכן חדש...