Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה עם הנעה באלטו 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברים יש סוזוקי אלטו ידנית מודל 2011.

באופן כללי הרכב תקין לגמרי מלבד בעיה קטנה אחת.

בבוקר, האוטו מניע חלק. לעומת זאת, אם מנסים להניע את הרכב אחרי עצירה קצרה שבה המנוע כובה, הרכב לא מניע אלא אם כן נותנים נגיעה קלה על דוושת הגז.

במורשה סוזוקי טענו שזו התנהגות תקינה, ושהרכבים האלו מכוונים לעבוד על סל"ד נמוך, ולכן הדרך הנכונה להניע אותו זה עם עזרה של דוושת הגז.

האם כך באמת הדבר עם האלטו ובאמת לא מדובר בתקלה כלשהי, או שעליהם לדרוש שהנושא יטופל (אם זו באמת תקלה)?

פורסם

שום דבר, רכב צריך להניע במכה בלי גז, רק סיבוב מפתח.

אם זה היה רכב בן 10 הייתי מקבל את זה, רכב בן שנה, לא.

השאלה העיקרית עכשיו אם כדאי לתקן (לא מסובך) או להתרגל לזה.

(יכול ליהיות שעדכון תוכנה יפתור את זה?)

פורסם

תודה על התגובה,

יש בעלי אלטו נוספים שיכולים לשתף אם גם הם נתקלים/לא נתקלו בתופעה הנ"ל?

פורסם

יש לי אלטו 2010 ואין לי את הבעיה שציינת כאן.

לאחר רפרוף בעמוד הפייסבוק של בעלי אלטו (העמוד נקרא " סוזוקי אלטו החדשה"), אכן קיימת תופעה שהזכרת לחלק מהמכוניות בשנת יצור 2011, איך ממה שראיתי ניתן לפתור על ידי עידכון בתוכנה אם אני לא טועה.

מציע לבדוק במוסך מרכזי או במוסך מורשה אחר!

יום טוב

רומן

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

יש לי אלטו וזאת לא בעיה בהנעה, אתה פשוט לא נותן זמן למשאבת דלק להפתח, שאתה פותח את הסוויצ' לפני ההנעה תשמע את המשאבה נפתחת בדיוק 3 שניות ואז תניע.

אחלה יום, אביב.

SEAT LEON 1.8 TSI

burn rubber,not your soul

פורסם

לא, לא תקין.

מה שכן, זמן התנעה ברכב הזה יחסית ארוך. אנחנו מסובבים את הסוויץ' עד שהמנוע מתעורר (אם לרכב אחר לוקח 3 שניות נגיד, אז זה צריך 5).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

גם לי יש אלטו ולא אמורה להיות שום בעיה ומוזר לי שמוסך מצדיק את העניין של להניע עם גז. תנסה מה שהוצע בתגובה מעליי למרות שאני בספק שזה יעזור כי אם בהנעה הראשונה זה מניע אז אין מניעה מכך שיניע בכל הנעה. ותמיד עדיף לחכות 2 שניות לפני הנעה כמו שהוזכר כדי שהמשאבה תייצר לחץ ראשוני.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי סוזוקי אלטו 2011 אוטומטית, ב-2014 התחילה בעיה הנ"ל שרכב לא היה מניע כשמנוע חם (מיד אחרי עצירה) רק בעזרת דבשת גז. פניתי למוסך מורשה - אמרו שבעיה ניתן לפתור ע"י ניקוי בית מצערת, ואכן זה עזר. מאז כל שנה אני נאלץ לחזור על הטיפול הזה ובשנה אחרונה אף פעם בחצי שנה. על כל טיפול כזה במוסך לוקחים 230 ש"ח, פעם אחרונה אחרי שבאתי רק אחרי חצי שנה הסכימו לעשות את זה בחינם אבל עדיין כל ההתעסקות הזאת מאוד מעצבנת.

פורסם

תלמד לעשות את הניקוי בעצמך זה ממש לא מורכב. גם תיהנה וגם תחסוך לא מעט כסף. מה שמוזר שזה מחלה שידועה באלטו ואני לא מבין למה לא מטפלים בבעיה הזו במיסגרת של אחריות מצד היבואן או מעין ריקול לבעיה שהיא סידרתית.

פורסם
תלמד לעשות את הניקוי בעצמך זה ממש לא מורכב. גם תיהנה וגם תחסוך לא מעט כסף. מה שמוזר שזה מחלה שידועה באלטו ואני לא מבין למה לא מטפלים בבעיה הזו במיסגרת של אחריות מצד היבואן או מעין ריקול לבעיה שהיא סידרתית.

ראיתי כמה סרטונים ביוטוב, באמת נראה לא מסובך רק שתי שאלות:

איפה קונים ספריי לניקוי בית מצערת?

באלטו אפשר לסובב מחסום של בית מצערת בצורה ידנית או שמותר רק עם דוושת הגז כדי לא לפגוע בכיול של המחשב?

פורסם

ספריי קרבורטור שעולה 15 שח יעשה את העבודה. לא זוכר אם באלטו המצערת מכנית או חשמלית אך אם היא חשמלית אל תעיז לסובב את פרפר המצערת בכוח אלא על ידי חיבור למקור המתח שלה ופתיחת הפרפר שלהעל ידי דוושת הגז.

• תוכן חדש...