Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה פאביה 1.4 ידני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלק העליון של הדש-בורד בפיאסטה בהחלט איכותי, למטה יותר הפלסטיקה די סטנדרטית. אני גם כן בדעה שתא הנוסעים בפאביה, על כל איכויותיו, די משעמם.

כמו שאמרו - היופי הוא בעיני המתבונן ולכל אדם יש רכב אחר שמתאים לו ולדרישותיו.

הבדלי הכוח בין המכוניות זניחים ביותר ולדעתי זהו אחד השיקולים האחרונים שלפיהם יש לבחור. לרוב הנהגים הנורמטיבים זה לא ישנה כלום ביום יום.

אני נוהג על הפיאסטה החלשה יחסית בתוך ומחוץ לירושלים ההררית ואין לי מחסור בכוח. כאשר אני ראשון ברמזור, אני עדיין 'פותח' מהר יותר מהרכבים שלידי וזה כנראה בזכות הגיר הידני (אני לא מנסה אפילו - זה פשוט קורה).

כאשר אני מתחיל נסיעה מאחורי מכונית אחרת - אם אני אתחיל נסיעה עם לחיצה נדיבה על הדוושה אני פשוט אכנס בו מאחור.

לרכב אין בעיה לטפס את הקסטל במהירות חוקית פלוס ובהורדת הילוך הוא גם לא מתקשה במיוחד לעקוף בעליות תלולות.

נתונים 'על הנייר' נחמדים מאד אם הרוכש הפוטנציאלי רוצה לזנק מהמקום כמה שיותר מהר בכל מצב. בדרך כלל מי שעבר גיל מסוים כבר לא מנסה להיות ראשון בכל תנאי (ולראיה, אני רואה אנשים מיושבים בדעתם שברשותם מכוניות חזקות מאד ועדיין מתחילים נסיעה באותה מהירות כמו שאר הרכבים סביבם - את הכוח והכיף הם שומרים לרגעים מתאימים יותר).

בין הVAG-יות והסוויפט ההבדל הזה עוד יותר חסר משמעות.

בצע נסיעת מבחן ברכבים שאתה שוקל ותוכל להתרשם מכך בעצמך.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתון הקג"מ שהמנוע מפיק בסל"ד מסויים מעיד על זמינות הכח וגמישות המנוע.

לדוג' מנוע א' מפיק 100 כ"ס אך רצועת הכח צרה. כלומר, הכח מתקבל רק קרוב למנתק ההצתה(סל"ד גבוה).

מנוע ב' מפיק 90 כ"ס אך רצועת הכח שלו רחבה יותר.

אתה מקבל 90 כ"ס כבר ב-2000 סל"ד לעומת מנוע א' שמפיק 100 כ"ס אבל רק ב-5000 סל"ד.

כמובן שזאת רק דוג' להמחשה.

פורסם
מצטער על הבורות, אבל עד היום לא באמת הבנתי: מה זה מומנט ומה הוא אומר בשבילי?

למעשה זה לא כל כך שונה מכ"ס, כ"ס נגזר מתוך נתון המומנט, עושים חישוב לפי סל"ד ומומנט מסויימים (מקסימלי) ומגיעים לנתון של הכ"ס.

בצורה הכי פשוטה, כ"ס בא להראות כח מקסימלי של המנוע, מומנט בא להראות את הכח של המנוע בטווח הסל"ד וזה מה שנקרא "גמישות מנוע".

Ctzvi צודק בנוגע לאיכות החומרים בפיאסטה: החלק העליון של הדשבורד בפיאסטה איכותי, מתחת לו, האיכות היא איכות רגילה כמו שתמצא ברכבים אחרים בקטגוריה.

אני לא מסכים עם העניין של הביצועים, אני הרגשתי פער משמעותי מהפיאסטה לאיביזה/סוויפט

פורסם
נתון הקג"מ שהמנוע מפיק בסל"ד מסויים מעיד על זמינות הכח וגמישות המנוע.

לדוג' מנוע א' מפיק 100 כ"ס אך רצועת הכח צרה. כלומר, הכח מתקבל רק קרוב למנתק ההצתה(סל"ד גבוה).

מנוע ב' מפיק 90 כ"ס אך רצועת הכח שלו רחבה יותר.

אתה מקבל 90 כ"ס כבר ב-2000 סל"ד לעומת מנוע א' שמפיק 100 כ"ס אבל רק ב-5000 סל"ד.

כמובן שזאת רק דוג' להמחשה.

כ"ס זאת פונקציה של מומנט וסל"ד, אתה לא תקבל את שיא ההספק ב 2000 סל"ד כמו שהבאת בדוגמה השניה שלך.

פורסם

פריק מיחשוב, אם תקרא בשנית - תבין שראשית התייחסתי אל גרסת הבסיס (1.4) ורק לאחר מכן התייחסתי אל ה-1.2TSI.

אומנם לא הייתי בהתלבטות קפדנית (תמו ימי הסופר מיני אצלו. לפחות לזמן הקרוב), אבל נהגתי בסוויפט הידנית, בפאביה 1.4 הידנית (ואיביזה / פולו) וכמובן פאביה 1.2TSI - כך שאני יודע במה מדובר ומי נגד מי.

הן לא זריזות או מהירות במיוחד - בעיקר לא בהשוואה אל הגרסאות הבכירות יותר (אם יש - TSI, למשל) - אבל יתרון המומנט של הפאביה, שגם זמין בסל"ד נמוך יותר - מורגש (אם תרצה או לא).

לבוא ולומר הסוויפט מהירה יותר - "אני ראיתי" - זה מבחינתי ישראבלוף. נתחיל מזה שנתוני היצרן שלהם - על הנייר - זהים במיאוץ אל 100. מעבר לכך - כל אחד מתפעל קלאץ' אחרת, אתה לא באמת מצפה לקבל השוואה הוגנת. יתרה מכך, גם אם אתה תנהג בהן אחת אחרי השנייה - יתכן שגם ביניהן לא תזנק בדיוק באותו הדיוק או באותה המהירות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קראתי ואני עדיין רואה שהכנסת להשוואה (כן, לאחר שכתבת על ה-1.4) את ה1.2TSI שלא רלוונטי לדיון, זה כמו שאני אגיד שסוזוקי סוויפט ספורט 1.6 חזקה יותר, מה הקשר?

זה שאף אחת מהן לא מטוס זה ברור, בנוגע למומנט,כן, על הנייר יש יתרון לפאביה, בפועל לא מורגש, אולי בגלל ההבדל במשקל (150 ק"ג פער).

שום ישראבלוף, אני לא ממציא שום דבר, לא זורק סתם משפטים לאוויר וברור שמדובר בנהגים שונים, אבל ההשוואה שלי קצת יותר מתוחכמת, מדדתי גם האצות ביניים ממהירות X למהירות Y (גם באותו הילוך, כך שפקטור הנהג יורד) ואפשר לראות הבדל קטןלטובת הסוויפט, מסיבה כלשהי, היא מעט זריזה יותר. (כמו שאמרתי זה לא שהיא הרבה יותר מהירה מהפאביה, הן די דומות)

נתוני יצרן לא רלוונטים, אני יכול להביא לך רשימה של נתוני יצרן ונתונים בפועל, אין קשר ביניהם.

אם תרצה, אני גם אצרף קישורים למשהו יותר מוחשי

פורסם

נתוני יצרן מעידים קלות על מה אמור להיות. ברב המקרים - בפועל זה מרגיש אחרת, גם אם מעט.

הבדל משקל או לא, הפאביה מהירה יותר מהסוויפט בסופו של דבר - גם אם הסוויפט זריזה ממנה בהתחלה (גיר קצר יותר ומשקל קל יותר), הפאביה היא זו שתעלם לסוויפט ככל שתעלה במהירות. אני לא נהגתי בשתיהן באיזור הררי באמת (סטייל כבישי הצפון או כבישי ירושלים הקרובים יותר), אבל מוכן לחתום כי הפאביה תציע נהיגה מעט נעימה יותר בכביש ההרי תודות לאקסטרה מומנט שלה ורצועת כוח רחבה ועדיפה.

אל דאגה, אני מכיר את נתוני היצרן של שתיהן. אין צורך לנסות לחדש לי בנושא.

וסתם לידע כללי, הסוויפט ספורט (היוצאת) מאוד כיפית לנהיגה, אבל חזקה היא לא - הכל מגיע אי שם גבוה למעלה, היא נורא לא זמינה ונורא אנמית בסל"ד הגיוני. הפאביה TSI מרגישה הרבה יותר בשרנית וזריזה, גם מצריכה פחות התעסקות עם הילוכים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה בדיוק מה שאמרתי, שהסוויפט זריזה יותר, זה שבסופו של דבר הפאביה תהיה מהירה יותר במהירויות גבוהות-כנראה שכן, אבל מה זה משנה?

כשאמרתי משהו מוחשי, לא התכוונתי לנתוני יצרן אלא לסרטונים מיוטיוב לגבי אותם רכבים בעת האצה.

שוב, נתתי את הסוויפט ספורט כדוגמה כדי להראות לך שזה חסר משמעות להשוות רכב עם מנוע חזק יותר שלא נמצא באותה קטגוריה, ושוב השוואת לפאביה TSI, כאילו כדי להראות שהפאביה יותר טובה, זה שהTSI הוא מנוע מוצלח מאוד זה ידוע, לא צריך להכניס את זה בכל השוואה כי השרשור לא מדבר עליה והיא מעל הקטגוריה הזו.

פורסם

אני לא מסכים עם העניין של הביצועים, אני הרגשתי פער משמעותי מהפיאסטה לאיביזה/סוויפט

לא אמרתי שאין פער. אמרתי שהפער הזה זניח לחלוטין לרוב האנשים.

כנ"ל איזה רכב יעלם ראשון באופק.

למי שנוסע במהירויות חוקיות ולא מתייחס לכביש כאל מסלול תחרויות, כל זה לא משנה.

Magenta Workshop

פורסם

לא מסכים, מנוע יותר חזק לא קשור למהירות לא חוקית או למסלול מרוצים אחרת לפי מה שאתה אומר כל הרכבים בכביש היו בעלי מנוע 1.4 80 כ"ס וזהו, הרי זה לא מסלול מרוצים, למה צריך יותר?

מנוע חזק יותר, עוזר לסיים עקיפות, עליות, וכן גם האצות מהירות יותר אם צריך, אין שום קשר לא למרוץ ולא למהירות לא חוקית

הפיאסטה הרגישה לי מאוד חלשה ביציאה לכביש המהיר, לא קיבלתי את אותה תחושה באיביזה/בסוויפט

פורסם

נכון לגמרי, אבל אני עדיין חושב שבין הרכבים הנ"ל ההבדלים מזעריים ביותר, גם בהאצות ביניים ועקיפות.

אני רק התייחסתי להשוואות שבוצעו כאן (רכב X יעלם לרכב Y יותר מהר).

הקליאו למשל, שיותר כבדה מהרכבים שנדונו כאן, אכן לא מגיבה טוב כל כך בעקיפות. זו הסיבה שאותה פסלתי מיד אחרי נסיעת המבחן.

אני יכול להעיד שמבחינתי הפיאסטה (בטח אחרי שעברה כמה אלפי קילומטרים והמנוע קצת יותר 'חי') לא מתקשה כלל בנושאים הללו. כשנסעתי פעם על B3 אוטומטית לדוגמא, הרגשתי בעיה הרבה יותר גדולה בעקיפות.

אני מבצע איתה שתיים שלוש עליות לירושלים בכל שבוע.

אבל בסופו של יום - איש באמונתו יחיה וכו' :-)

Magenta Workshop

פורסם
חסרונות של הפאביה?

בטיחות, עיצוב פנים, מראה חיצוני (אובייקטיבי), אחריות קצרה יחסית, ביטוחים יקרים (בעיקר לנהג צעיר/חדש)

ידוע לך כמה עולה ביטוח לנהג חדש? או האם ישנם מחשבונים לכך?

• תוכן חדש...