Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתי ומפואר עד 120K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכרנו את האוטו הקודם בגלל שזלל דלק בטירוף. (מונדאו 2300)

עכשיו אנחנו מחפשים רכב שיהיה מנהלי,משפחתי.

הדרישות הן :

שנת ייצור 2008 ומעלה.

מנוע חזק ושלא יירד מכוחו של הפורד מונדאו.

רמת אבזור גבוהה מאוד : גג נפתח, מגנזיום, פנסי ערפל, מערכת ברמה גבוה הם חובה. (גם עור יתקבל בברכה)

צריכת דלק שלא תרד מליטר דלק ל10\9 ק"מ בעיר (כמובן שכמה שיותר חסכוני יותר טוב)

עיצוב יפה וחדשני.

אז חשבנו כבר על שתי אפשרויות

1. מזדה 6 פרימיום הצורה החדשה 2.5 הבעיה היא אולי קצת בצריכת הדלק

2. פולקסווגן פאסאט 1.8 TSI הייליין הצורה אחת לפני הכי חדשה ופה הבעיה היא שאבא שלי מפחד מאוד מהשוק ששלה, מה יקרה שנרצה למכור ומהאמינות של הגרמניות..

אז מ שיוכל להביע חוות דעת על המכוניות נ"ל ואפילו להמליץ לי על מכוניות אחרות בסגנון הנ"ל.

תודה רבה :).

פורסם

:shock: סטיגמות

:shock: פעם צרפתיות נחשבו ללא אמינות, עכשיו עברנו לגמרניות

:shock: מגנזיום ופנסי ערפל הפכו לאבזור מפנק

:shock: להחליף רכב עם מנוע 2.3 ברכב אחר בעל מנוע 2.5 ולצפות לחיסכון (בהתחשב בכך שבשנים האלה לפורד ולמאזדה היה הרבה משותף ומאזדות לא ידועות כחסכוניות

:shock: התקציב והדרישות נידונו בשבועות האחרונים המון פעמים

:shock: המנטרה של 20 השרשורים האחרונים שקראתי: איך אשר לנחש מה יהיה עם שמירת הערך בעוד כמה שנים?

(זה בערך כמו לחכות כל פעם למכשיר הסלולרי הכי מתקדם שאוטוטו יוצא... אפשר לחכות ככה כל החיים ולא לקנות).

היות וכבר הקלדתי כל כך הרבה אותיות אני אענה בכל זאת - מבחינתי מאזדה 6 היא 3 גדולה, לא מצאתי בה יתרונות מיוחדים שימצבו אותה טוב בסגמנט. הדגם תיכף יוחלף, היא תספוג ירידת ערך נוספת.

במקום הפאסאט הייתי הולך על סופרב ברמת גימור אלגנס שנת 2010 ומנוע 1.8TSI. תקבל פנסי ערפל, קסנון, חישוקי מגנזיום 17", מושבי עור (הקידמיים אפילו חשמליים), לחלקן סאן רוף, מערכת מבחינתי עושה את העבודה (חלקה השקיעו במשודרגת, לי יש את הפשוטה יותר) ובכל מקרה אפשר להשקיע בזה - מערכת לכוד ורכב לכוד.

בכל מקרה מבין השניים הייתי הולך על VW כיוון שצריכת הדלק שלה אכן אמורה להיות בטווח שביקשת והיא מאובזרת, המתקדמת, האיכותית ובעלת התנהגות טובה יותר לטעמי.

באשר לאמינות ועלויות אחזקה - כל רכבי המנהלים יקרים לאחזקה ממשפחתיות רגילות, יש להיערך בהתאם. אם תמצא אקזמפלר ב-100K ישאר עוד 20K לעודף/יישור קו/גיבוי.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אם הסיבה העיקרית למכירה היא צריכת הדלק, אז רק דיזל, היברידית או בכלל הסבה לגז יאפשרו למשפחתית גדולה לצרוך 1 ליטר לכל 10 ק"מ בעיר. (בגז הצריכה גבוהה יותר אך מחיר הגז הוא בערך 60% מדלק). מאזדה 6 עם מנוע 2.5 ליטר ממש לא תאפשר צריכה כזו ובמקרה הטוב היא תשיג 8 ק"מ לליטר בעיר.

פורסם

היי,

שתי האופציות טובות .

המאזדה 6 2.3 מאובזרת וכוללת ריפודי עור גג שמש ומנוע חזק אולם צריכת הדלק לא תעמוד בציפיות שלך מאחר וצריכת הדלק בעיר תהיה גבוהה יותר .

הפולקסווגן גם מאובזרת בגרסת ההייליין שכוללת ריפודי קטיפה ,גג שמש ועוד שלל איבזורים

ובנוסף תציג צריכת דלק משופרת יותר בעיר אל מול המאזדה .

הייתי ממליץ לשקול אופציה נוספת: שברולט מאליבו 2010 2.4 אמנם היא מעט פחות מאובזרת מהמתחרות אך עדיין היא מגיעה עם מנוע עוצמתי וחסכוני ונמכרת סביב ה-110 לרכב משנת 2010,

בהצלחה,

גיא משברולט

פורסם
היי,

שתי האופציות טובות .

המאזדה 6 2.3 מאובזרת וכוללת ריפודי עור גג שמש ומנוע חזק אולם צריכת הדלק לא תעמוד בציפיות שלך מאחר וצריכת הדלק בעיר תהיה גבוהה יותר .

הפולקסווגן גם מאובזרת בגרסת ההייליין שכוללת ריפודי קטיפה ,גג שמש ועוד שלל איבזורים

ובנוסף תציג צריכת דלק משופרת יותר בעיר אל מול המאזדה .

הייתי ממליץ לשקול אופציה נוספת: שברולט מאליבו 2010 2.4 אמנם היא מעט פחות מאובזרת מהמתחרות אך עדיין היא מגיעה עם מנוע עוצמתי וחסכוני ונמכרת סביב ה-110 לרכב משנת 2010,

בהצלחה,

גיא משברולט

אני מבין שאתם מנסים למכור אבל הוא אמר שהוא מחליף את הרכב בגלל העניין של החיסכון בדלק כך שרק מנועיי הTSI יענו על צרכיו.

בטח לא שברולט.

פורסם

עוד פעם מושבי עור...

מתי תבינו שזה פשוט לא מתאים למדינה הרותחת הזו?

הרי אני בקושי מסוגל לגעת בהגה כשאני נכנס לרכב אחרי שעמד בשמש כמה שעות, אז לשבת על זה???

פורסם
עוד פעם מושבי עור...

מתי תבינו שזה פשוט לא מתאים למדינה הרותחת הזו?

הרי אני בקושי מסוגל לגעת בהגה כשאני נכנס לרכב אחרי שעמד בשמש כמה שעות, אז לשבת על זה???

האם היה לך פעם רכב עם מושבי עור? לי אין עם זה שום בעיה. הפעם היחידה בה באמת סבלתי במשך שתי דקות הייתה ביום חם במיוחד באילת (אחד ויחיד). אבל באשר הזמן אני נהנה מאוד.

1f017fbcd7ed11e1b74c22000a1e8aae_7.jpg

וזה לא המספר הגבוה ביותר שראיתי באותה נסיעה...

פורסם
אני מבין שאתם מנסים למכור אבל הוא אמר שהוא מחליף את הרכב בגלל העניין של החיסכון בדלק כך שרק מנועיי הTSI יענו על צרכיו.

בטח לא שברולט.

אלא אם אתה שם מערכת גז ומקבל צריכת דלק של סופר מיני ידנית ואולי אפילו קצת יותר טוב.

מה שכן המאליבו ודאי תאבד ערך מהר יותר בהרבה מפאסאט או מאזדה, לא שהן יותר טובות פשוט ככה זה כאן. אמריקאיות לא מוערכות מספיק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
האם היה לך פעם רכב עם מושבי עור? לי אין עם זה שום בעיה. הפעם היחידה בה באמת סבלתי במשך שתי דקות הייתה ביום חם במיוחד באילת (אחד ויחיד). אבל באשר הזמן אני נהנה מאוד.

חייתי באירופה הרבה מאוד שנים וחזרתי לא מזמן.

חוץ מהרכב הראשון בשורה לא קצרה של רכבים שהיו בבעלותי (ב.מ.וו סדרה 5 E39 שבנסיבות רגילות בחיים לא הייתי קונה בלי עור, אבל זאת היתה יד שניה ובמחיר מציאה) לכולם היו מושבי עור וזה כולל גם את אלה שקניתי כחדשות ובחרתי בעור כאופציה, אבל פה בארץ זה סיפור אחר לחלוטין.

אני לא טוען שאתה משקר חס וחלילה, אבל רק בשבועות האחרונים היו לי שיחות עם שלושה חברים שבמקרה יש להם לא מעט נסיון עם מושבי עור. אחד נהג מונית, השני עובד עבור יבואן רכב יוקרתי ומצורך תפקידו בעל לא מעט נסיון עם מושבי עור, והשלישי מתוקף תפקיד מאוד בחיר נוסע באחד הדגמים היותר יקרים של אודי.

ההמלצה של שלושתם? להתרחק...

נהג המונית היה בוחר במושבי בד אם המרצדסים (שאותם הוא נוהג להחליף כל שנתיים) היו מגיעים עם כאלה,

החבר שעובד אצל היבואן אומר שביום שמש חם בקייץ הישראלי זה כמו לחטוף כוויה כל פעם שהוא נכנס לרכב שעמד בשמש, וזה עם האודי אומר שאם לא היתה לו חניה מקורה בבית ובעבודה, הוא היה סובל מאוד בקייץ.

אגב, המושבים שלך בהירים או כהים?

פורסם

בטח לא שברולט.

אם הוא מנסה למכור - הוא עושה את זה רע. הדלק דומה בכולן.

הייתרון החשוב של המליבו - אמינות - הוא לא מזכיר. בתיקון אחד בגרמניה (וטראומות מתקלה שצ'מפיון לא איתרו באאודי 100 5 צילינדר לפני 20 שנה עד ביקור של המהנדס מגרמניה לא עוזבת אותי ) הוא צוחק הרבה בדרך למשאבה/לנפילות יצחק לוי.

(מבעל מליבו שלא מנסה למכור ).

פורסם

ספרינטר, למזלי יש לי רק ריפודי עור בצדדים של הכיסאות, ועדיין ביום ממש חם (זה לא קורה אצלי לעיתים קרובות) העור כן שורף ולא נעים לגעת בו. ואני לא מדבר על אילת, אלא כאן במרכז כשבחוץ 34 מעלות סטנדרטיות לחלוטין. לא יודע איך אתה שורד בעור מלא :lol:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
חייתי באירופה הרבה מאוד שנים וחזרתי לא מזמן.

חוץ מהרכב הראשון בשורה לא קצרה של רכבים שהיו בבעלותי (ב.מ.וו סדרה 5 E39 שבנסיבות רגילות בחיים לא הייתי קונה בלי עור, אבל זאת היתה יד שניה ובמחיר מציאה) לכולם היו מושבי עור וזה כולל גם את אלה שקניתי כחדשות ובחרתי בעור כאופציה, אבל פה בארץ זה סיפור אחר לחלוטין.

אני לא טוען שאתה משקר חס וחלילה, אבל רק בשבועות האחרונים היו לי שיחות עם שלושה חברים שבמקרה יש להם לא מעט נסיון עם מושבי עור. אחד נהג מונית, השני עובד עבור יבואן רכב יוקרתי ומצורך תפקידו בעל לא מעט נסיון עם מושבי עור, והשלישי מתוקף תפקיד מאוד בחיר נוסע באחד הדגמים היותר יקרים של אודי.

ההמלצה של שלושתם? להתרחק...

נהג המונית היה בוחר במושבי בד אם המרצדסים (שאותם הוא נוהג להחליף כל שנתיים) היו מגיעים עם כאלה,

החבר שעובד אצל היבואן אומר שביום שמש חם בקייץ הישראלי זה כמו לחטוף כוויה כל פעם שהוא נכנס לרכב שעמד בשמש, וזה עם האודי אומר שאם לא היתה לו חניה מקורה בבית ובעבודה, הוא היה סובל מאוד בקייץ.

אגב, המושבים שלך בהירים או כהים?

1. המושבים בהירים וחשבתי על זה במהלך קריאת כל ההודעה שלך. (הרכב עצמו אפור)

2. יש לי חניה מקורה בעבודה (לפעמים מזדמן לשים גם בבית אבל אני מעדיף שלא כי הרכב בולט ומלכלך מטפטופי כביסה, מזגנים וזבל, ציפורים וזבל אחר).

3. בסופרב סט וילונות יעיל מאוד ששומר על המושב האחורי מוצל תמיד ורק הקידמיים סופגים אור שמש ישיר.

4. למעט מקרים בודדים אני לא נכנס לרכב במכנס קצר או גופיה וכמעט ואין מגע בין חלקי גוף חשופים לריפודי העור.

5. בימים חמים במיוחד אני נוהג לפתוח את חלונות הרכב באמצעות השלט בזמן שאני צועד לכיוונו וכך יוצא שהוא מתאוורר קלות בטרם אני מתיישב. באותו יום חם ציננתי את ההגה באמצעות המזגן.

באופן אובייקטיבי אפשר להגיד שעור מתחמם יותר (אגב בסופרב הוא משולב אלקנטרה ויש לכך הרבה יתרונות בעיניי), די ברור שבנגיעה בריפוד עור ארגיש חום גדול יותר מאשר בנגיעה בריפוד בד, אבל לי באופן אישי זה לא מפריע (אני גם לא נדבק עליו) וכמו שציינתי רוב הזמן אני נהנה מהריפוד, משמעותית יותר מאשר אני סובל.

ככל הנראה יש לי פטיש חזק לשילוב של עור ורכבים (דש-בורדים עטופים בעור עושים לי את זה) למרות שבביגוד ובריהוט בבית אני מעדיף בד.

באותה מידה אני מסוגל לבחור ברכב שחור מבלי להתחשב בעניין החום (היו לי רכבים שחורים בעבר) מבלי להתעמק בכלל אם הרכב מתחמם יותר או שזה מיתוס.

בשורה התחתונה לא הייתי פוסל מושבי עור בארץ באופן גורף.

• תוכן חדש...