Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו טנדר (94), הלך הרדיאטור. כמה אמור לעלות אחד חדש ? (כולל עבודה)

nirtzen
שימו לב! השרשור הזה בן 4142 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

כמו שבכותרת - הלך הרדיאטור, אתמול באמצע נסיעה פתאום עפו לי מים לחלון , עצרתי מיד בצד וראיתי אדים ומים משפריצים מהרדיאטור. הוא נפרץ בשני מקומות.

כמה אמור לעלות רדיאטור חדש , האם יש (וכדאי) להתקין אחד תחליפי, או ללכת על המקורי (אם עוד יש דברכזה)

מה עלות העבודה ?

וגם - האם אפשר לעשות את העבודה לבד ? (ידיים יש, ושכל, ואת כל הכלים שצריך)

תודה

ניר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רדיאטור חדש לא אמור לעבור את ה600 שח. מפירוק אתה יכול להביא גם בפחות מ 300. לגבי הפירוק וההרכבה צריך לראות איך הרדיאטור יושב וזה לא מסובך במיוחד. חשוב לנקז אויר בסוף בצורה טובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רדיאטור יד שניה לא צריך לעלות יותר מ-100-150 ש"ח, אין לך ממש דרך לדעת כמה זמן הוא יחזיק.

אני פעם שמתי בסובארו ליאונה אחד משומש אבל הייתי תפרן ברמות על וממש לא היה לי כסף.

ממליץ לרכוש אחד חדש, אתה נוסע בטנדר שזה רכב עבודה ועדיף שהוא יהיה אמין ושלא יהיו בו רכיבים בעייתיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין שום תועלת ברכישת רדיאטור מפירוק.

זה רכיב שיש לו אורך חיים מוגבל, ורכיב כזה שנמצא בפירוקיה נמצא ככל הנראה בסוף ימיו.

שקול רכישת אחד תחליפי בכ-400 ש'.

כאן גם ירכיבו לך אותו ללא תמורה נוספת. (תביא איתך שני ג'ריקנים פרסטון, זה כבר לא כלול...):

http://aviparts.co.il/apage/15627.php#1

התחליפיים שלו מאיכות טובה לא פחות מהמקוריים.

יש לי נסיון מאד טוב איתו,כבר כמה פעמים עם רכבים שונים כולל של חברים ששלחתי אליו, אבל היה כאן גם מקרה אחד ויחיד ,די מזמן, לחבר פורום, שלא חיזקו לו טוב איזה בנד או משהו, אז תהיה עירני בזמן ההרכבה.

להחליף לבד לא יותר מסובך מלהחליף ברז בגינה.

רק הקפד על ניקוז אוויר, כמו שכבר אמרו לך לפני.

כמו כן, מציע לך לוודא שאין עודף לחץ במערכת (עקב בריחת קומפרסיה למערכת קירור), שגרם לרדיאטור שלך להפוך במפתיע למזרקה באמצע הכביש.

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם חשבתי בזמנו לקנות אחד מקורי מפירוק ל 306 שהייתה לי.

בסוף אמרתי לעצמי שלא צריך, ומי יודע מה המצב שלו ...

בסופו של דבר, קניתי חדש, אורדונז !

אחרי חצי שנה הרכב הושבת בתאונה מאחור - הרכב עם הרדיאטור החדש נשלחו אחר כבוד למגרש פירוק.

אז... לפעמים יש מציאות - לא לפסול על הסף.

יום טוב, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי ההרכבה מגיע שלב המילוי בנוזל קירור. גם של הרדיאטור, וגם של מיכל העיבוי.

אח"כ בדיקה ויזואלית של כל החיבורים לוודא שאין נזילה עוד לפני שיש לחץ במערכת. (כי אם יש, אני לא צריך להגיד לך לאיזה מזרקה זה יהפוך כשתניע...).

אח"כ מניעים. עם פקק פתוח ברדיאטור. ממשיכים לרחרח בינתיים מסביב לכל העסק לראות שלא מתפתחת דליפה.

בינתיים, הפקק הפתוח מאפשר לנוזל לרדת בחופשיות לתוך המערכת (המפלס ירד די מהר, וכך תדע שאוויר יצא ובמקומו נכנס נוזל).

אחרי כמה דקות כאלה אתה ממלא שוב וסוגר פקק. מחכה שהוונטות יכנסו לפעולה ועין אחת על שעון החום לראות שהוא לא משתגע.

אם הכל בסדר, צא לסיבוב קטן, תן לרכב להתקרר היטב ובדוק שוב מפלס. אם ירד מעט- לא נורא אלו עשויים להיות שאריות אוויר שיצאו. תקן מפלס ועקוב אחרי התוצאות עוד יום - יומיים.

1. MAZDA 3 ACTIVE 08 1.6

2.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

נפרדנו בצער מהטריוס הקשישה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שבכותרת - הלך הרדיאטור, אתמול באמצע נסיעה פתאום עפו לי מים לחלון , עצרתי מיד בצד וראיתי אדים ומים משפריצים מהרדיאטור. הוא נפרץ בשני מקומות.

כמה אמור לעלות רדיאטור חדש , האם יש (וכדאי) להתקין אחד תחליפי, או ללכת על המקורי (אם עוד יש דברכזה)

מה עלות העבודה ?

וגם - האם אפשר לעשות את העבודה לבד ? (ידיים יש, ושכל, ואת כל הכלים שצריך)

תודה

ניר

היי ניר,

לאחר ההרכבה וניקוז האוויר יש צורך בבדיקת המנוע לוודא שאין נזק לאטם ראש. קיים סיכוי שבעת הבדיקה יתגלו ברכב תקלות נוספות , כך שבכל אופן אני מציע לך גם על מנת לברר עלויות וגם על מנת לבדוק דברים נוספים, אתה מוזמן לפנות למוסך המרכזי בטל, 09-9611000

איל מסובארו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי ניר,

לאחר ההרכבה וניקוז האוויר יש צורך בבדיקת המנוע לוודא שאין נזק לאטם ראש. קיים סיכוי שבעת הבדיקה יתגלו ברכב תקלות נוספות , כך שבכל אופן אני מציע לך גם על מנת לברר עלויות וגם על מנת לבדוק דברים נוספים, אתה מוזמן לפנות למוסך המרכזי בטל, 09-9611000

איל מסובארו.

אני מעריך את הדאגה שלך.

בכל אופן, ככל הנראה אלך על רדיאטור תחליפי. קיבלתי הצעת מחיר הזויה ממוסך סובארו בצפון - 1200 שח לפני עבודה ומעמ.

אגב , בסובארו טנדר אין מיכל עיבוי , אלא צינור ניקוז המנקז אדים מהרדיאטור. איך זה מסתדר עם בדיקת לחץ וניקוז אויר ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מעריך את הדאגה שלך.

בכל אופן, ככל הנראה אלך על רדיאטור תחליפי. קיבלתי הצעת מחיר הזויה ממוסך סובארו בצפון - 1200 שח לפני עבודה ומעמ.

אגב , בסובארו טנדר אין מיכל עיבוי , אלא צינור ניקוז המנקז אדים מהרדיאטור. איך זה מסתדר עם בדיקת לחץ וניקוז אויר ?

וואוו....נישמע מאוד מאוד יקר. מה הם חושבים לעצמם עם מחיר שכזה?

לגבי ניקוז האויר אין למיכל העיבוי מישקל ורלוונטיות בניקוז האויר עצמו כי את הניקוז אתה מבצע דרך פתח הרדיאטור עצמו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
וואוו....נישמע מאוד מאוד יקר. מה הם חושבים לעצמם עם מחיר שכזה?

לגבי ניקוז האויר אין למיכל העיבוי מישקל ורלוונטיות בניקוז האויר עצמו כי את הניקוז אתה מבצע דרך פתח הרדיאטור עצמו.

חייבים לממן את מסך LCD ועמדת אינטרנט בחדר המתנה.

.

לנשמה מיני 1979 -

קישור

לחוויה טנדר סובארו 4X4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מעריך את הדאגה שלך.

אלה המחירים לחלפים מקוריים. רדיאטור לפיאט פונטו של VALEO עולה 900 ש"ח.

בכל מקרה מכיוון שמדובר ברכב ישן יחסית אז כמו שנאמר - תחליפי או משומש.

אל תפחד ממי שמספר לך שבפירוק אין דברים טובים. זה פשוט לא נכון. אף אחד לא תכנן שהרכב שלו יושבת בתאונה, ובד"כ נכון ליום התאונה הכל ברכב היה תקין (או אמור להיות). אז אם אין מעיכות מרובות או מכות בכמויות או כמות היסטרית של חרקים (גם זו אינדיקציה לכמות הזמן שהרדיאטור על הרכב) - אז אפשר לקחת, בטח אם המחיר הוא 100 ש"ח ואתה עושה את העבודה בחצר.

סה"כ מה כבר יכול לקרות? שזרקת לפח 100 ש"ח על החלק ו-50 ש"ח על נוזל קירור פרסטון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלה המחירים לחלפים מקוריים. רדיאטור לפיאט פונטו של VALEO עולה 900 ש"ח.

בכל מקרה מכיוון שמדובר ברכב ישן יחסית אז כמו שנאמר - תחליפי או משומש.

אל תפחד ממי שמספר לך שבפירוק אין דברים טובים. זה פשוט לא נכון. אף אחד לא תכנן שהרכב שלו יושבת בתאונה, ובד"כ נכון ליום התאונה הכל ברכב היה תקין (או אמור להיות). אז אם אין מעיכות מרובות או מכות בכמויות או כמות היסטרית של חרקים (גם זו אינדיקציה לכמות הזמן שהרדיאטור על הרכב) - אז אפשר לקחת, בטח אם המחיר הוא 100 ש"ח ואתה עושה את העבודה בחצר.

סה"כ מה כבר יכול לקרות? שזרקת לפח 100 ש"ח על החלק ו-50 ש"ח על נוזל קירור פרסטון?

אני לגמרי איתך על זה! :-o:mm_yeah:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רדיאטור תחליפי עולה לגיר אוטומטי 750 שקל לגיר רגיל 550 שקל,להחליף זה ממש כמו לגו,אין צורך בלנקז אויר, חצי שעה אני מחליף לך גם רדיאטור וגם תשקיע עוד 200 שקל ויש לך שקט נפשי לטווח רחוק = כל הצינורות שמתחברים אליו על הדרך, מים איכותיים פרסטון לונגלייפ(לא צריך יותר מזה לרכב הזה) .

מפרקים גריל מקדימה 2 ברגים, ועוד 4 ברגים של הרדיאטור עצמו,מורידים מאוורר שעליו בצד עוד 4 ברגים והכל בחוץ,סה"כ לפתוח יש לך 4 ברגי 10, ועוד 4 ברגים 6 של החבקים של הצינורות משני הצדדים,אני הייתי מחליף הכל: יש גם פלנצ מיים ואטם שלו וכמובן טרמוסטט וגם יוניט חום בצד של הרדיאטור , (כל הסיפור הזה עוד 150 שקל בלחץ),ועוד 2 ברגי 10 שצריך לפתוח.

בהצלחה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4142 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...