Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן גולף דור 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד מהדגמים שהחלטתי לחפש הוא גולף דור 4 בין השנים 2001-2003. התקציב הוא 30K גמיש ולאחר סינון הגעתי לשלוש מציאות:

1. גולף 2001, יד ראשונה מאישה מבוגרת, מצב מכני מעולה (נבדק) , 143K, מנוע 1.6 אוטומט, רמת גימור קומפורט.

2. גולף 2003, יד ראשונה ממבוגר, היסטוריית טיפולים מלאה אצל מורשה(לא נבדק עדין מצב מכני) , 149K, מנוע 1.6 ידני, רמת גימור קומפורט.

3. גולף 2003 ידנית, 80K, יד שניה מנוע 1.6 ידני רמת גימור בייסיק.אין היסטורית טיפולים.

הנקודה אני מתלבט לגביה היא סוג הגיר. אהבתי מאוד את האפשרות הראשונה אך הגיר שם הוא אוטומט. עד כמה הדבר ישפיע על תצרוכת הדלק ברכב? הנסיעות שלי הן עירוניות במשך השבוע ומסתכמות בעד 100קמ ופעם-פעמיים נסיעה לגוש דן וחזור (מירושלים, 120 ק"מ סך הכול). בתוך עיר אני יודע שההשפעה גדולה יותר אך איך היא תבוא לידי ביטוי מחוץ לעיר?

כמו כן אשמח אם משהוא יוכל להעשיר לי את הידע על התצרוכת בגרסת ה2.0, זה יכול לפתוח לי אופציות נוספות( אולי אזכה למצוא ג'נריישן שמורה).

בגדול מה שחשוב לי ברכב ע"פ סדר העדיפויות זה: חווית נהיגה, נוחות, תצורכת, ואמינות. אני עושה משהוא כמו 1200 ק"מ ממוצע לחודש שחלקם הגדול (600-800) הוא מחוץ לעיר. אשמח לעוד הצעות מלבד הגולף.

פורסם

עדיף קח גולף ידנית כך גם יהיה חסכוני יותר ואמין הרבה יותר. גיר אוטומטי בגולף האלו עדין למדי. מבחינת חוויית נהיגה, אנשים רבים חושבים שעם ידני החווייה טובה יותר.

מבין מכוניות שציינת לדעתי 2-3 האופציות הטובות ביותר לקילומטרז' אין משמעות, קח את הרכב שהוא שמור יותר מבין השתיים. יש עדיפות קלה ל2 כי זו רמת גימור גבוהה יותר.

מנוע 2.0 חזק יותר, יש לו יותר מומנט על טורים נמוכים. עדיין יחסית לשאר מנועי 2.0 המנוע חלש. אם אתה רוצה גולף חזקה אז V5 או 1.8GTI אופציות טובות יותר (ויקרות יותר). גם מנוע 2.0 הוא צרכן שמן לא קטן.

אם חיסכון חשוב לך מאוד, אז יש דיזל SDI שהוא חלש ויש את הTDI שהוא חזק. בנוסף לגולף אופציות טובות זה שקודה אוקטביה, בורה ולאון. אוקטביה TDI ידנית למצוא קל יותר מכל השאר - רכב אמין מאוד וחסכוני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מחזק את קודמי. פחות ממנוע 2.3 לגולף זה בדיחה. הרכב כבד מאוד ואפילו מנוע 2.0 לא סוגר את כל הפינות (עליות עם רכב עמוס ומזגן). מחזק גם את עניין הגירים האוטומטיים-עוד לא יצא לי לשמוע על גולף מהדור הנ״ל שהגיע ל 150k קילומטר בלי דרמות מצד הגיר.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

לאחר פרסום הפוסט הלכתי לראות את האופציה השניה ( 1600 ידנית,2003,149K) ואני חייב להגיג שהמנוע קצת אכזב את הרושם מהגימור המפואר האיכות והנוחות כשנכנסתי לרכב.. בהחלט הרגשתי שלא יזיק קצת כח בעליות עיר הקודש שלנו..

עד כה ביררתי יותר על גרסת ה1600 ודי מצאו חן בעיני החוות דעת על הנוחות אמינות ותצרוכת בינונית סבירה ( 1:12 משולב). עד כמה ה2000 סמק משנה את הרכב? מבחינה טכנית אמרנו 15 כוחות סוס יותר לערך ויותר מומנט.. אבל מה לגבי האמינות והתצרוכת?

פורסם

אם אתה משווה 2 ליטר ידנית ל 1.6 אוטומטית, אז ההבדל זניח ואולי ה 2.0 תהיה אפילו חסכונית יותר.

אם משווים אוטומט מול אוטומט אז ההפרש בניהם דיי גדול. יש לחבר כזאת והוא מלין הרבה על נושא עלויות הדלק.

ולגבי 1.6 ידנית אני לא יוכל לעזור לך יותר מדיי כי לא יצא לי להיתקל באחת כזאת ואני גם לא מכיר אף אחד שמחזיק בה. תאלץ לחכות לתשובה ממישהו שמכיר.

פורסם

כגולף אוטומט נשלל אצלי על הסף לא משנה באיזה נפח מנוע..הבנתי שאתה מחזיק בגולף 2.0 ידנית. יש לך מדד צריכה שלה? אני עושה משו כמו 400קמ לחודש והיתר(עד 600) בינעירוניים..

אתרתי גולף 2.0 ידנית קומפורטליין 120K...כל מה שנשאר זה לקבל חוות דעת ממך כמחזיק אחת כזאת ולבדוק מצב מכני.

פורסם

היתה לי גולף 2000 מנוע 2 ליטר, אוטומט.

מנוע מיושן ועייף, זללן של דלק, ולגמרי לא שקט.

לי גם היו לא מעט בעיות מכאניות.

במשך חצי שנה עברתי בין המוסכים השונים, אף אחד לא עלה על הבעיה שבגללה הרכב היה נכבה בהאצה ובשיוט.

עד שבסוף הפתרון היחיד עבורי היה למכור.

בכל אופן אני הבנתי שהמנוע 1.6 היא אופציה טובה יותר, לא יודע אין לי ניסיון, ועכשיו גם לא מעוניין בניסיון.

וה V5 נחשב לאחד המחלות הכי קשות של אותו דור, עד היום אנשים לא יוצאים מימנה, טוב שהיא נכחדה.

בהצלחה.

נ.ב

עם לא הבנת עד עכשיו, אם אתה שואל אותי אישית, חפש לך רכב אחר.

פורסם

תראה, אני עושה נסועה שנתית בערך של 7k קילומטר עם הגולף (ועוד 4k בערך עם הקטנוע). את הרכב קניתי בעצם כברירת מחדל כי לא מצאתי gti שתאמה את הדרישות שלי. אחרי שלא מצאתי gti לא הסכמתי להתפשר על כל רכב מתחת למנוע 2 ליטר ובשום פנים ואופן אוטומט. הגולף באופן מיידי הפכה לאופציה כי אין הרבה רכבים אחרים שמתאימים לדרישות הנ״ל. עכשיו, בתור רכב הגולף היא לא יותר מרכב משפחתי+. זאת אומרת שאם א

ה מחפש רכב שיתן לך בעיטות בגב כשאתה לוחץ אז זה לא זה. מה כן? המומנט שמגיע בסל״ד מאוד נמוך עוזר לך להיות תמיד ראשון ברמזור בלי להתאמץ יותר מדיי ובכלל בנוף הארץ ישראלי המלא בליסטומטיות אתה תתברג בכביש קצת מעל הממוצע מבחינת סחיבה ומהירות שיוט. האחזקה הכוללת מאוד דומה לסיביק 97 שהייתה לי. צריכת דלק משולבת יכולה להיות 1:12 עם רגל רגועה על הגז. זהו אני חושב..תרגיש חופשי לשאול עוד שאלות אם תצטרך.

פורסם

וה V5 נחשב לאחד המחלות הכי קשות של אותו דור, עד היום אנשים לא יוצאים מימנה, טוב שהיא נכחדה.

פרט, הסבר ונמק בבקשה. אילו בדיוק בעיות יש למנועים האלו? מעבר לזה שמנוע הזה כל מה שהיה צריך להיות מנוע 2.0 ולא היה, זה אחל'ה מנוע - סוחב טוב, שרשרת תזמון ולמרות כמות אי זוגית של בוכנות עובד חלק. הבדל לאומת 1.6 הוא שמיים וארץ.

מעבר לזה, אני רוצה להוסיף מניסיון מנוע 1.6 אמין.

לי אישית לא היו שום בעיות עם מנוע V5 ויש חבר פורום שעשה הסבה לרכב בעל מנוע כזה לגיר ידני וגם הבנתי ממנו שמנוע הזה אמין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תראה, אני עושה נסועה שנתית בערך של 7k קילומטר עם הגולף (ועוד 4k בערך עם הקטנוע). את הרכב קניתי בעצם כברירת מחדל כי לא מצאתי gti שתאמה את הדרישות שלי. אחרי שלא מצאתי gti לא הסכמתי להתפשר על כל רכב מתחת למנוע 2 ליטר ובשום פנים ואופן אוטומט. הגולף באופן מיידי הפכה לאופציה כי אין הרבה רכבים אחרים שמתאימים לדרישות הנ״ל. עכשיו, בתור רכב הגולף היא לא יותר מרכב משפחתי+. זאת אומרת שאם א

ה מחפש רכב שיתן לך בעיטות בגב כשאתה לוחץ אז זה לא זה. מה כן? המומנט שמגיע בסל״ד מאוד נמוך עוזר לך להיות תמיד ראשון ברמזור בלי להתאמץ יותר מדיי ובכלל בנוף הארץ ישראלי המלא בליסטומטיות אתה תתברג בכביש קצת מעל הממוצע מבחינת סחיבה ומהירות שיוט. האחזקה הכוללת מאוד דומה לסיביק 97 שהייתה לי. צריכת דלק משולבת יכולה להיות 1:12 עם רגל רגועה על הגז. זהו אני חושב..תרגיש חופשי לשאול עוד שאלות אם תצטרך.

ענית לי פחות או יותר על הכול.. אני לוקח את הרכב לבדיקה עוד מעט( קומפורט 2001 2.0 ידנית, 120K.) בהנחה שהתוצאות יהיו חיוביות ואכן אני אראה בעיניים היסטוריית טיפולים אצל מורשה כמו שהמוכר תיאר, יש לצפות לרמת אמינות גבוהה?

פורסם

שיהיה בהצלחה. מכל מקום ואם מסיבה כלשהיא לא יסתייע, כדאי מאוד לשקול בורה מאותם שנתונים, לא נופלים מהגולף משום בחינה, זהים לה מכנית, עדיפים ברמת גימור וזולים באופן שאינו פחות ממשמעותי, עד כדי קפיצה בשנתון, אולי שניים.

ברשותי בורה 2 ליטר אוטומטית, כבר למעלה מ 12 שנה ( קיבלתי אותה חדשה מהחנות ), עם 180K ק"מ, מכיר גם מכוניות אחרות ועדיין מדובר במכונית מפנקת, נוחה בנסיעה, עם כוח זמין בכל לחיצה על הדוושה, צריכת דלק סבירה מאוד ואצלי לפחות גם אמינה. ולא מוכר כי כמעט כל תחליף שנשקל אחת לכמה זמן, מתגלה כסוג של אכזבה יחסית, גם באופן מוחלט, ודאי יחסית להפרשי המחירים.

• תוכן חדש...