Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טרייד אין ללאון סדרה 2 שלך לקופרה? זה מקובל,

יום טוב,

התכוונתי כמובן, להחליף את הקופרה שלי (דור 2) לקופרה דור 3 חדשה, לכשזו תצא לשוק...

שוב,

לטעמי מדובר בשיפור ניכר בחלק מהפרמטרים וירידה באחרים.

שומדבר לא מושלם.

שבוע טוב,

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתם רציניים כולכם? הרכב שבלוני, סתמי, לא ממש מכוער, אבל חסר כל ייחוד ושאר רוח. עיצוב הפנים אף יותר שבלוני ואין בו קו אחד מקורי או יפה. בניגוד ללאון 1 שהייתה מאד הרמונית ומאופקת בדרכה (ואני אישית מאד אוהב) וללאון 2 שהייתה, לפחות, מקורית (גם אם לא כוס התה של כולם, ושלי בפרט) - זאת פשוט עגומה. והפורום משתפך כאילו זו ג'נה ג'יימסון על גלגלים...

מסכים איתך שהעיצוב דיי משעמם ולא ייחודי ביחס לדורות הקודמים(כמו שאמרת יש כאלה שאהבו יותר ויש כאלה שפחות).

אין כאן "auto emocion" מבחינה עיצובית.

פורסם
התכוונתי כמובן, להחליף את הקופרה שלי (דור 2) לקופרה דור 3 חדשה, לכשזו תצא לשוק...

שוב,

לטעמי מדובר בשיפור ניכר בחלק מהפרמטרים וירידה באחרים.

שומדבר לא מושלם.

שבוע טוב,

גיא

תהנה מהקופרה, יופי של רכב.

מה דעתך על דור 3? תחליף? אני אישית לא התלהבתי מהרכב. מלבד הפרונט שלה והמשולשים בפנסים שזה חמוד, מאחורה היא לא משהו לדעתי והידיות בדלתות האחוריות ממש לא במקום, איך אמר לי דניאל ידידינו מהפורום? "אפשר להרגע, הלאון החדשה לא משהו", וואלה בוא צודק 100% לדעתי :-D

פורסם
לא רואה מצב שהיא לא תצוייד במערכת מסדרת RCD\RNS.

הנתונים הללו עדיין לא קיימים. אבל מדובר בשלדה חדשה לגמריי, לא מתיחת פנים אז שינויים בטוח שיהיו.

תסתכל על הפאנל שלה, הוא מרובע בקצוות וזה נראה שונה מכל המערכות האוניברסליות שלהם.

פורסם
אתם רציניים כולכם? הרכב שבלוני, סתמי, לא ממש מכוער, אבל חסר כל ייחוד ושאר רוח. עיצוב הפנים אף יותר שבלוני ואין בו קו אחד מקורי או יפה. בניגוד ללאון 1 שהייתה מאד הרמונית ומאופקת בדרכה (ואני אישית מאד אוהב) וללאון 2 שהייתה, לפחות, מקורית (גם אם לא כוס התה של כולם, ושלי בפרט) - זאת פשוט עגומה. והפורום משתפך כאילו זו ג'נה ג'יימסון על גלגלים...

לדעתי ולצערי אתה צודק.

כמו שאמרת, לא מכוער, אבל גם לא משהו לרוץ לספר לחבר'ה, וחבל! הלאון 2 אולי הייתה שנוייה במחלוקת, אבל לזמנה הציגה איזשהו שוני יחוד ורעננות עיצובית (וגם שרידות! תראו כמה שנים והעיצוב שלה עדיין נראה נכון ומודרני) שפשוט לא קיימים בעיצוב החדש אם לשפוט עפ"י התמונות.

נותר רק לקוות שהמציאות מוצלחת יותר מהתמונה, ושהשיפור ביתר הפרמטרים יהיה ניכר ויפצה.

פורסם

לדעתי דווקא מהממת - על הקו הדק שבין אלגנטית לחצופה ומצועצעת. נראית איכותית בטירוף (תא הנוסעים נראה מוצק כמו של אודי) ומרשימה מאוד. בטח הגרסאות הספורטיביות והקופרה R ייראו קרביות יותר.

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

ואז הם תוהים שם בפולקסוואגן למה לא מצליח להם להפוך את סיאט לאלפא רומיאו...

אני לא חושב שהרכב מכוער, בדיוק באותו האופן הגולף אינה מכוערת, אלא פשוט סתמי. הלאון הקודמת, היה לה ייחוד מסויים וגם אם לא כולם אהבו את עיצובה, הוא לא היה בנאלי, משעמם. זה נראה כאילו דחפו שם כל מיני אלמנטים עיצוביים לא קשורים אחד לשני ועוד בצורה מרושלת.

מבפנים, הצליחו להפוך פנים לא ממש איכותי אך בעל איזשהו עיצוב לחסר עיצוב וכנראה שיפור מסויים באיכות החומרים. :roll:

בקיצור, פולקסוואגן הצליחו להרוס את הלאון, alle Achtung!

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בתור בעלים של לאון קופרה ולפני הקופרה החזקתי בלאון טורבו דור קודם אני אישית אהבתי מאוד את הצורה של הרכב אפילו יותר מהצורה שיש לי כיום,הוא פחות משעמם מהלאון הנוכחית ואני באמת מצפה בכליון עיניים לראות איך תיראה הלאון קופרה החדשה,הפעם יש לי תחושה שסיאט שיחקו אותה עם הצורה של הרכב,נחכה ונראה.

כרגע אני עורך את התגובה שלי מהסיבה הפשוטה שלא ראיתי את התמונות שפרסמו פה מלכתחילה,אני ראיתי את הלאון הזאת:

http://www.autobild.de/bilder/seat-leon-iii-bilder-3528623.html#bild5|ref=http://www.autobild.de/artikel/seat-leon-iii-2012--3528498.html

אם זאת אכן הלאון אז אני עומד מאחורי המילים שלי שרשמתי בתחילת התגובה שלי,אבל אם הלאון האמיתית היא הלאון שהצגתם בתמונות בתחילת השרשור אני חייב לומר דבר אחד: איכס!

פשוט איביזה מוגדלת,אין בה שום דבר מיוחד,משעממת ביותר,לא רואה אותה מתחרה עם מראה כזה בשום רכב ספורטיבי.

אם בצורה כזאת התג מחיר שלה ישאר באיזור ה210 K לדגם הקופרה,לא משנה איך היא תסע ותתנהג BRZ של סובארו וGT של טויוטה והג'ולייטה והרנו ששכחתי את הדגם שלה,אני מתכוון לספורטיבי כמובן,יאכלו אותה בלי מלח,וזה לפני שדיברתי על השירוקו GTI,A3 ולא עולים לי עוד רכבים בקטגוריה בראש.

(לא שאני משווה את BRZ ואת הלאון חלילה) אבל המחיר של שתיהן הוא פלוס מינוס זהה.

בכל מקרה שורה תחתונה אני מקווה שהלאון החדשה היא זאת שבקישור ששמתי פה.(הקישור נלקח משרשור אחר בקארס פורום).

פורסם
בתור בעלים של לאון קופרה ולפני הקופרה החזקתי בלאון טורבו דור קודם אני אישית אהבתי מאוד את הצורה של הרכב אפילו יותר מהצורה שיש לי כיום,הוא פחות משעמם מהלאון הנוכחית ואני באמת מצפה בכליון עיניים לראות איך תיראה הלאון קופרה החדשה,הפעם יש לי תחושה שסיאט שיחקו אותה עם הצורה של הרכב,נחכה ונראה.

כרגע אני עורך את התגובה שלי מהסיבה הפשוטה שלא ראיתי את התמונות שפרסמו פה מלכתחילה,אני ראיתי את הלאון הזאת:

http://www.autobild.de/bilder/seat-leon-iii-bilder-3528623.html#bild5|ref=http://www.autobild.de/artikel/seat-leon-iii-2012--3528498.html

אם זאת אכן הלאון אז אני עומד מאחורי המילים שלי שרשמתי בתחילת התגובה שלי,אבל אם הלאון האמיתית היא הלאון שהצגתם בתמונות בתחילת השרשור אני חייב לומר דבר אחד: איכס!

פשוט איביזה מוגדלת,אין בה שום דבר מיוחד,משעממת ביותר,לא רואה אותה מתחרה עם מראה כזה בשום רכב ספורטיבי.

אם בצורה כזאת התג מחיר שלה ישאר באיזור ה210 K לדגם הקופרה,לא משנה איך היא תסע ותתנהג BRZ של סובארו וGT של טויוטה והג'ולייטה והרנו ששכחתי את הדגם שלה,אני מתכוון לספורטיבי כמובן,יאכלו אותה בלי מלח,וזה לפני שדיברתי על השירוקו GTI,A3 ולא עולים לי עוד רכבים בקטגוריה בראש.

(לא שאני משווה את BRZ ואת הלאון חלילה) אבל המחיר של שתיהן הוא פלוס מינוס זהה.

בכל מקרה שורה תחתונה אני מקווה שהלאון החדשה היא זאת שבקישור ששמתי פה.(הקישור נלקח משרשור אחר בקארס פורום).

הלאון החדשה היא כנראה זו שהציגו פה עם הקווים המלוכסנים, אני אישית ממש לא התלהבתי או אהבתי ושמח שרכשתי את דור 2 במבצע. מזכיר לי את השינוי של הונדה סיוויק האצ'בק שמקו מעוגל ויפה הפכו אותה לרכב לא מושך עם תחת משולש וקווים ישרים ואלכסוניים.

יש כאלו שאהבו ויש כאלו שלא, הנקודה היא האם המנוע יהיה טוב יותר מהקודם ואני חושב שכן ואז עולה השאלה האם זו קניה משתלמת או לא. מבחינת עיצוב כולל עיצוב פנים ממש לא משהו לטעמי, השירוקו נשארה מהממת, ה-A3 החדשה יפה יותר וכך הלאה.

פורסם

אני חושב שבהחלט ניתן לומר שהדור הנוכחי הוא Auto Emocion והדור החדש הוא Enjoyneering... :wink:

אני גם חושב שכאשר כולנו נראה אותה במציאות, נחשוב אולי קצת אחרת מכפי שאנו חושבים כעת. הרי היה ברור שהקווים העגולים וההרמוניים יהפכו לקווים ישרים ואולי גם נושכים יותר. כבר מהצגת האיביזה ב-2008/9 היה ברור שהלאון הבאה תקבל את אותו הקו העיצובי של האיביזה, וניתן היה גם לראות זאת בדגם הקונספט IBE. כך שהפתעה? ממש לא. אני שוב חוזר ואומר, בואו נמתין לראות כיצד היא נראית במציאות (על הכביש ולא בתמונות).

הלאון החדשה מתבגרת. היא עדיין זוכרת מהיכן היא הגיעה, וככזו עדיין משדרת 'רוח צעירה', אך מאוד ייתכן שחבר המנהלים הגרמני, שרואה כיצד סיאט משפרת עמדות ומוכרת יותר ויותר משנה לשנה (במיוחד בשנתיים-שלוש האחרונות), מעוניין לחדור גם ללב ה'מבוגרים', וזאת מבלי לאבד את ייחודיות הרוח הצעירה, כך אני רואה זאת בכל אופן.

בכל זאת, נתוני המכירות של הגולף עדיין טובים משל הלאון ובהפרש משמעותי, וזאת על אף העיצוב המאוד שמרני ולא יומרני של הגולף. אולי מישהו בפולקסווגן הבין שכדי שסיאט תצליח באמת להגיע ליעדים האמיתיים שלה (משמע, להפוך למותג רווחי), יש צורך לפנות לקהל יעד רחב יותר, וזאת מבלי לאבד את השיק. אלפא היא לעולם לא תהיה, אבל מצד שני, לאלפא אין את האיכות של פולקסווגן.

אם תשאלו אותי, הלאון החדשה משפרת מאוד את סיכויי ההצלחה של סיאט להפוך למותג משמעותי באירופה.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם
אם תשאלו אותי, הלאון החדשה משפרת מאוד את סיכויי ההצלחה של סיאט להפוך למותג משמעותי באירופה.

בדיוק ההיפך. הלאון החדשה מייצגת את מילכוד 22 ש-VAG נתונה בו. מחד, ציפו מחטיבת סיאט להיות החטיבה הצעירה והלטינית של הקבוצה(פעם הגדירו את זה כתואם אלפא רומיאו. היום הם כבר זהירים יותר). מאידך לא השקיעו בה את המשאבים הדרושים ובכל פעם התאכזבו מחדש מרמת המכירות הנמוכה...

ומאחר וכל מה שנותר לסיאט להציע הוא תמורה נאה למחירים זולים(מה שגם סקודה עושה אך עם תדמית סולידית יותר), הרי שברמה האסטרטגית קצת קשה לראות איך סיאט שורדת לאורך זמן בלי DNA ראוי.

הם יכלו להתפרע קצת עם העיצוב(מישהו אמר ג'ולייטה?) - אך לא עשו זאת.

הם יכלו להציע חוית נהיגה מעט שונה - אך לא עשו זאת.

הם יכלו להציע גרסאות חמות יחודיות לאיביזה - אך לא עשו זאת.

הם יכלו לוותר על ה-Mii - היא מיותרת לארסנל שלהם.

הטולדו? - רכב כזה יכניס מעט מכירות ולא יתרום במאום לתדמית. גם כך, אני מניח שהסקודה ראפיד תהיה פופולרית ממנו.

בקיצור, חוסר חזון וניהול גרוע לאורך כל הדרך.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אני חושב שבהחלט ניתן לומר שהדור הנוכחי הוא Auto Emocion והדור החדש הוא Enjoyneering... :wink:

אני גם חושב שכאשר כולנו נראה אותה במציאות, נחשוב אולי קצת אחרת מכפי שאנו חושבים כעת. הרי היה ברור שהקווים העגולים וההרמוניים יהפכו לקווים ישרים ואולי גם נושכים יותר. כבר מהצגת האיביזה ב-2008/9 היה ברור שהלאון הבאה תקבל את אותו הקו העיצובי של האיביזה, וניתן היה גם לראות זאת בדגם הקונספט IBE. כך שהפתעה? ממש לא. אני שוב חוזר ואומר, בואו נמתין לראות כיצד היא נראית במציאות (על הכביש ולא בתמונות).

הלאון החדשה מתבגרת. היא עדיין זוכרת מהיכן היא הגיעה, וככזו עדיין משדרת 'רוח צעירה', אך מאוד ייתכן שחבר המנהלים הגרמני, שרואה כיצד סיאט משפרת עמדות ומוכרת יותר ויותר משנה לשנה (במיוחד בשנתיים-שלוש האחרונות), מעוניין לחדור גם ללב ה'מבוגרים', וזאת מבלי לאבד את ייחודיות הרוח הצעירה, כך אני רואה זאת בכל אופן.

בכל זאת, נתוני המכירות של הגולף עדיין טובים משל הלאון ובהפרש משמעותי, וזאת על אף העיצוב המאוד שמרני ולא יומרני של הגולף. אולי מישהו בפולקסווגן הבין שכדי שסיאט תצליח באמת להגיע ליעדים האמיתיים שלה (משמע, להפוך למותג רווחי), יש צורך לפנות לקהל יעד רחב יותר, וזאת מבלי לאבד את השיק. אלפא היא לעולם לא תהיה, אבל מצד שני, לאלפא אין את האיכות של פולקסווגן.

אז הנה, אמרת שהם רוצים לפנות לקהל רחב יותר ומבוגר יותר אזי רכב שנראה כבר יותר סולידי ומשעמם יותר. שוב, היא לא נראית רע, היא חמודה אבל לא מעבר והרבה פחות ממה שציפיתי אחרי 7 שנים. אישית אני לא אוהב קווים חדים ורשמתי שלדעתי זה מזכיר לי את ההונדה סיוויק האצ'בק שהיתה לי והחדשה שיצאה, הקודמת יותר יפה ומעוגלת מול החדשה שנראת כמו רובוטריק לא מובן עם משולשים וזוויות בכל כיוון.

רכב שרוצה להראות פן ספורטיבי צריך להיות קצת יותר "עגול" אז נכון שהיא לא ספורטיבית כן, אבל למה לבטל את המראה העגלגל שלה שזה היה יפה לטעמי. שוב, הכל סובייקטיבי והשקפה אישית של כל אחד, בוא באמת נראה אותה במציאות ונראה עם איזה מנוע היא תגיע - הערכה שלי מנוע חזק יותר ועל בסיס ה-A3 החדשה. אם כן, אז זה כבר סיפור אחר ובאמת יפה ללאון (אבל לא עיצובית :-o )

פורסם
בדיוק ההיפך. הלאון החדשה מייצגת את מילכוד 22 ש-VAG נתונה בו. מחד, ציפו מחטיבת סיאט להיות החטיבה הצעירה והלטינית של הקבוצה(פעם הגדירו את זה כתואם אלפא רומיאו. היום הם כבר זהירים יותר). מאידך לא השקיעו בה את המשאבים הדרושים ובכל פעם התאכזבו מחדש מרמת המכירות הנמוכה...

ומאחר וכל מה שנותר לסיאט להציע הוא תמורה נאה למחירים זולים(מה שגם סקודה עושה אך עם תדמית סולידית יותר), הרי שברמה האסטרטגית קצת קשה לראות איך סיאט שורדת לאורך זמן בלי DNA ראוי.

הם יכלו להתפרע קצת עם העיצוב(מישהו אמר ג'ולייטה?) - אך לא עשו זאת.

הם יכלו להציע חוית נהיגה מעט שונה - אך לא עשו זאת.

הם יכלו להציע גרסאות חמות יחודיות לאיביזה - אך לא עשו זאת.

הם יכלו לוותר על ה-Mii - היא מיותרת לארסנל שלהם.

הטולדו? - רכב כזה יכניס מעט מכירות ולא יתרום במאום לתדמית. גם כך, אני מניח שהסקודה ראפיד תהיה פופולרית ממנו.

בקיצור, חוסר חזון וניהול גרוע לאורך כל הדרך.

+1

חששתי שהם יצליחו לתכנן דגם טוב (גם יפה וגם אופה), אפשר לנשום לרווחה, זה לא קרה :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...