Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידת מחיר סוויפט 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות סוזוקי סוויפט GLX שנת 2008 אבל לפי המחירון של לוי יצחק הוא מאבד 2000 ש"ח (=3%) לחודש בשלושת החודשים האחרונים - כמעט כמו רכב חדש.

הנה קצת מההיסטורייה של המחיר (הבסיס) של הרכב:

06/2011 - 72800ש"ח

11/2011 - 70720ש"ח - כלומר ירידה של פחות מ-3% בכמעט חצי שנה.

05/2012 - 64500ש"ח - ירידה של 9.1% בחצי שנה

06/2012 - 62400ש"ח - ירידה של 3.4% בחודש

07/2012 - 59300ש"ח - ירידה של 5.3% בחודש

איך זה היגיוני שאיבוד הערך כעבור שנה רק נהיה חמור יותר? אם לפני שנה הרכב איבד 3% מערכו הרי שעכשיו שכעבור שנה (כשכבר אינו חשוף למחיר החדשות) הוא מאבד את אותו אחוז מדי חודש? מה הסיבה?

חשוב לציין שהרכב הזה סחיר ביותר ואמין מאוד.

תודה

עומרי

פורסם

מחירון זה נחמד אבל הוא לא על פי המצאה והמצב רוח של כותבו - יש כוחות שוק וכו' שמשפיעים.

אני מניח שהמחיר בשנה האחרונה ירד יחסית הרבה מאחר ונכנסו עוד ועוד מכוניות קטנות לשוק (מיני הכוונה) שגרמו לסוויפט ומכוניות דומות להיות פתאום "יקרות" יחסית כשאחת מ-2008 עולה 60 אלף ובעוד אלפים בודדים אני לוקח לי פיקנטו נחמדה מהחברה, חדשה לחלוטין ועם אחריות וכו' וכו'.

פורסם

השוק כולו בהתרסקות - והמחירון מתאים את עצמו למחירי השוק.

כשיש ירידת מחירים כוללת בשוק גם הדגמים הסחירים (כביכול) נפגעים בשל העובדה שהמחיר של האלטרנטיבות יורד.

ירידת ערך של רכב לא נקבעת ע"י נוסחה מתימטית - אלא משקפת את המצב בשוק.

אם לדוגמא ליבואן פתאום לא יהיה מלאי של רכב חדש מחירי המשומשות מהשנים האחרונות יעלו - לעומת זה אם הוא יפצח במבצעים (כמו שקורה בתקופה האחרונה ב...סוזוקי למשל) מחירי המשומשות מהשנים האחרונות ירדו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אגנוב רגע את שתשומת הלב ואשאל. מישהו יכול להעריך כמה תהיה שווה סוויפט 2012 בעוד שנתיים שלוש ? בהנחה שהמחיר הוא 77 כרגע - ידנית .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
אגנוב רגע את שתשומת הלב ואשאל. מישהו יכול להעריך כמה תהיה שווה סוויפט 2012 בעוד שנתיים שלוש ? בהנחה שהמחיר הוא 77 כרגע - ידנית .

קשה להעריך, השוק עובר שינויים רבים ויש כל כך הרבה גורמים שישפיעו על המחירון בעוד שלוש שנים. לוי יצחק בעצמו לא יכול לספק לך תשובה.

אם אתה מתעקש על הערכה גסה, אז לדעתי זה בסביבות 45K לאחר שלוש שנים. משקף ירידה של בערך 40%.

פורסם

אכן החודשים האחרונים היו בעייתים מאד לסוויפט ואני מניח שגם לקטנות אחרות.

הסויפט 2008 כבר נושקת ל5 שנים (איכשהו אני בעיקר רואה כאלו שעלו ב2007) וזה כבר לא צחוק, אם נוסיף את המחירים החדשים של הקטנות הידניות ואת המבצעים של השנה שנתיים האחרונות דוקא נראה כאילו סוף סוף המחירון של הסויפט ירד למקום הגיוני.

באותו הזמן מחירון יד2 מפרגן לסוויפט קצת יותר, לדעתי פשוט כי הסוויפט נמכרת מעל המחירון של לוי יצחק.

אני מכרתי סוויפט GLX שנת 2008 ביום חמישי שעבר במחירון משוקלל + 3000. אבל זה לא היה קל - לקח 6 שבועות.

פורסם

אם כבר שאלות על מחירון, אז גם אני אנצל ואשאל שאלה.

מישהו יודע מה עם השוק של טויוטה יאריס לאחרונה? כי ע"פ המחירון וע"פ המחירים שאנשים דורשים ביד 2(שבטוחים שיש להם זהב ביד), באמת שקשה לי להבין איך יש אנשים שקונים יאריס ידנית חבוטה בת 10 בכמעט אותו מחיר כמו 107/אלטו/ספארק בנות 2-3 שנים.

פורסם

כי עדיין להרבה אנשים השם טיוטה מסכם הכול,גם אם המחיר לא הגיוני לפעמים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה לכל המשיבים...

גם אני חושב שמדובר בהשפעה של הקטנות:פיקנטו, i10 וכו'.

השאלה הבאה היא עד מתי צריך להמתין? מתי יגמר התיקון (של המחיר)?

עומרי

פורסם

שאלת מיליון הדולר... קשה לדעת. אם אתה זקוק לרכב - תקנה, אחרת תחכה עד אינסוף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני קניתי לפני 7 חודשים יונדאי I30 וגם שם המחירון בצניחה חופשית (מכ-94,000 ש"ח ירד לאיזור 82-83,000 )

וכאן מדובר על רכב שעוד לא הגיע לגיל 3.

כל השוק נמצא בקריסה,קניית רכב אינה השקעה או עסק כלכלי (אלא אם אתה סוחר/חברת ליסינג/השכרה).

מי שזקוק לרכב קונה ואם אתה חושב לנסוע על הרכב לפחות 3 שנים, לא צריך להיות אובססיבי מידי לגבי המחירון שלו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...