Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי מצערת - מה זה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

קראתי פה בפורום הטכני על אפשרות של ניקוי מצערת לרכבים. הבנתי שזה אמור לתרום לביצועים ולצריכת הדלק.

אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי קצת על התהליך ויתרונותיו וחסרונותיו.

יש לציין כי לפני שבוע עשיתי אינפוזיה לרכב בגלל בעיית דטונציה. האם זה משפיע על ניקוי המצערת?

הרכב שלי הוא מאזדה לאנטיס 2003 והמנוע 1.6

תודה

אלון

פורסם
שלום חברים

קראתי פה בפורום הטכני על אפשרות של ניקוי מצערת לרכבים. הבנתי שזה אמור לתרום לביצועים ולצריכת הדלק.

אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי קצת על התהליך ויתרונותיו וחסרונותיו.

יש לציין כי לפני שבוע עשיתי אינפוזיה לרכב בגלל בעיית דטונציה. האם זה משפיע על ניקוי המצערת?

הרכב שלי הוא מאזדה לאנטיס 2003 והמנוע 1.6

תודה

אלון

מצערת זה בעצם תריס שמווסת כניסת אוויר למנוע, ע"י שימוש בכבל הגז, לצורך העניין פול גז - התריס פתוח, בלי גז - סגור.

כדי לאתר אותה, תעקוב אחרי הצינור שמתחבר לפילטר אוויר, בצידו השני הוא מחובר לבית המצערת. כדי לנקות אותה צריך לפרק את הברגים שמחברים אותה, בדרך כלל תצטרך לנתק את הקונקטור שיושב לידה, ולהזיז את הכבל גז. הניקוי מתבצע עם ספריי קרבורטורים, ואחר כך ליבש טוב עם מטלית. לאחר הניקוי בדרך כלל יש צורך "ללמד" את המערכת את הגבולות.

מיכאל.

• אהבתי 1

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
מצערת זה בעצם תריס שמווסת כניסת אוויר למנוע, ע"י שימוש בכבל הגז, לצורך העניין פול גז - התריס פתוח, בלי גז - סגור.

כדי לאתר אותה, תעקוב אחרי הצינור שמתחבר לפילטר אוויר, בצידו השני הוא מחובר לבית המצערת. כדי לנקות אותה צריך לפרק את הברגים שמחברים אותה, בדרך כלל תצטרך לנתק את הקונקטור שיושב לידה, ולהזיז את הכבל גז. הניקוי מתבצע עם ספריי קרבורטורים, ואחר כך ליבש טוב עם מטלית. לאחר הניקוי בדרך כלל יש צורך "ללמד" את המערכת את הגבולות.

מיכאל.

תיקון קטן,

אומנם נקוי בית מצערת משפר את חדות הנהיגה, ואת התגובות לדוושת הגז, אך זה נכון כאשר ברכב קיימת מצערת ממוחשבת.

הכוונה במצערת ממוחשבת, שאין קשר, באמצעות כבל גז, בין דוושת הגז לבית המצערת.

בדוושת הגז ישנו פוטנציומטר, אשר קורא כמה אתה לוחץ על הגז.

המחשב מתרגם את הקריאה הזאת, ומספק מתח להזזת הפרפר שמונע ע"י מנוע חשמלי.

כתוצאה מפיח ישנו מצב שהמחשב יבצע פתיחת מצערת ב - X זוית, אך כתוצאה מהפיח לא יכנס כמות האוויר הדרושה למנוע.

ברכב עם כבל גז, אין לך את הבעיה הזאת כיוון שאין לך את הצורך שהמחשב יתרגם כמה אתה לוחץ על דוושת הגז כדי לפתוח את המצערת.

המצערת נפתחת באמצעות הכבל.

הייתי מנקה את המצערת ברכב עם כבל גז, כדי לנקות מעברים של המנוע צעדים, שתפקידו במצב סרק לשמור על סרק יציב וקבוע כאשר אתה לא לוחץ על הגז.

כמובן שברכב עם כבל, אין צורך בלמוד לבית מצערת, כיוון שאין למחשב למעשה שליטה על הפתיחה והסגירה של הפרפר מצערת.

מקווה שחידדתי במעט את הנקודה.

פורסם

חברים תודה על התגובות.

ASIX,

איך אני יכול לדעת האם יש לי כבל גז או לא? מה זה מנוע צעדים? האם צריך לנקות גם אותו?

מיכה,

מה ז"א ללמד את המערכת גבולות? אתה מתכוון לכך שההספק יעלה ולכן אני צריך ללמוד את תגובות הדוושה מחדש?

יש לך המלצה על ספריי מסויים?

תודה רבה לשניכם.

פורסם

במזדה לאנטיס 1.6 הבית מצערת מונע ע"י כבל.

יש צורך לנקות גם את המנוע צעדים והמעברים שלו.

שלא תבין לא נכון, אין שום נזק בנקוי בית מצערת שמונע ע"י כבל גז, אך גם לא תפיק מזה יותר מדי תועלת, מלבד סבובי סרק יותר יציבים בעמידה ללא לחיצה על דוושת הגז.

פורסם

אני מבין.

את מנוע הצעדים אפשר לנקות גם בעזרת הספריי קרבורטורים? לרסס ולנגב עם מטלית? תוכל להסביר איפה הוא נמצא ואיך הוא נראה?

בעצתכם ניגשתי וקניתי ספריי קרבורטורים.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

חברים, בעצתכם ניגשתי וקניתי ספריי קרבורטורים, ריססתי אותו אחרי הפילטר אוויר, ז"א ליניקית אוויר באופן ישיר, בעזרת הפרפר הזה שיש שם נתתי קצת גז בזמן שריססתי כדי שהמנוע לא ייחנק וידומם. אחרי נסיעה בעליות של טבריה אני מרגיש תגובה הרבה יותר טובה של הדוושה! פשוט מדהים!!

אני מניח שחלק פסיכולוגי (כמו שמרגישים שהאוטו זריז אחרי תדלוק פול) אבל חלק בוודאות אמיתי.

רוקנתי בערך רבע מיכל (של בערך של 260 מיל). כמה צריך להוסיף או שזה מספיק?

אשמח לקבל הצעות לניקוי נוסף (פנימי) של המנוע. תוספי דלק של BG K44 כבר שמתי והרגשתי הבדל.

יש לציין שכשקניתי את הרכב בנובמבר בבדיקה התגלתה בעייה של דטונציה.

פורסם

כדי לנקות בצורה יעילה את מנוע הצעדים ואת בית המצערת רצוי מאוד להוריד אותם מהרכב. לא בריא ולא מומלץ לרסס את הספריי הזה ישירות לסעפת היניקה שהמנוע עובד. תעלה צילום של איזור המצערת וניתן לך כיוון מדוייק יותר איפה נימצא כל דבר ואיך לנקות.

פורסם

מאור,

אעשה זאת מחר בערב מיד אחרי העבודה. תודה.

קובי,

הבוחן במכון הבדיקה ומכונאי שאני סומך עליו אמרו שמספיק לעשות אינפוזיה של K44 כדי לפתור את הבעיה. יש לך ידע אחר? אשמח לשמוע.

פורסם
תיקון קטן,

אומנם נקוי בית מצערת משפר את חדות הנהיגה, ואת התגובות לדוושת הגז, אך זה נכון כאשר ברכב קיימת מצערת ממוחשבת.

הכוונה במצערת ממוחשבת, שאין קשר, באמצעות כבל גז, בין דוושת הגז לבית המצערת.

בדוושת הגז ישנו פוטנציומטר, אשר קורא כמה אתה לוחץ על הגז.

המחשב מתרגם את הקריאה הזאת, ומספק מתח להזזת הפרפר שמונע ע"י מנוע חשמלי.

כתוצאה מפיח ישנו מצב שהמחשב יבצע פתיחת מצערת ב - X זוית, אך כתוצאה מהפיח לא יכנס כמות האוויר הדרושה למנוע.

ברכב עם כבל גז, אין לך את הבעיה הזאת כיוון שאין לך את הצורך שהמחשב יתרגם כמה אתה לוחץ על דוושת הגז כדי לפתוח את המצערת.

המצערת נפתחת באמצעות הכבל.

הייתי מנקה את המצערת ברכב עם כבל גז, כדי לנקות מעברים של המנוע צעדים, שתפקידו במצב סרק לשמור על סרק יציב וקבוע כאשר אתה לא לוחץ על הגז.

כמובן שברכב עם כבל, אין צורך בלמוד לבית מצערת, כיוון שאין למחשב למעשה שליטה על הפתיחה והסגירה של הפרפר מצערת.

מקווה שחידדתי במעט את הנקודה.

לטכנולוגיה הזו קוראים FLY BY WIRE. משתמשים בה באופנועים שמשתתפים במירוצי המוטו גי פי ובמטוסים. ימאהה היו הראשונים ששמו את המערכת על אופנוע ייצור סדרתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...