Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס C200 2007 מונית לשעבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, קבלתי לפני כמה ימים הצעה ממכר שהציע למכור לי מונית מרצדס C200 שנת 2007 עם 500 אלף ק"מ במחיר של 30 אלף ק"מ. ולפני שאני קונה אני רוצה לשתף ולהתייעץ איתכם לגבי ההתלבטות שלי והנה כמה דברים שחשבתי לעצמי:

1) נהג מונית, הפרנסה שלו היא להסיע אנשים ולכן הוא תמיד ישמור על המונית שלו במצב נסיעה טוב, יקח את הרכב לטיפולים בזמן וישמור על הסביבה הפנימית שלי הרכב במצב נקי...

2) אני שואל את עצמי מה ההשלכות של רכב (לא המנוע) שעבר 500 אלף ק"מ? אני לא יודע איפה מה לחפש לא בסדר ברכב... האם זה רק שלדה או שיש עוד דברים שנסיע המרובה משיפעה עליהם.

3)כמה באמת מחזיק מנוע דיזל? (ספציפית של מרצדס בשנתון הנ"ל אם למישהו יש ניסיון)

אני אשמח לתגובות, ואם יש למישהו עוד דברים להוסיף ולהאיר/להעיר להגבי הרכב הנ"ל אז אני יותר מאשמח.

ניר.

פורסם

אני ניתקלתי גם במנועי דיזל של מרצדס שגמעו קרוב למיליון ק"מ ! !

אבל זה לא העניין פה, גם אם הבן אדם שמר על הרכב ועשה את כל הטיפולים בזמן, עדין אין תרופת קסם שתוכל להחזיר את הק"מ אחורה...כל המשתמע מיזה זה לא רק המנוע שבטוחח נחלש מבחינת כוחות סוס,אלא גם שאר המרכיבים שחלקם בכלל לא זולים (משולשים,תפוחים,גומיות,בולמים,כל המשאבות למיניהם,מערכת חשמל,צריכת דלק בטוח תהיה גבוהה מהרגיל,כל מיני גומיות למינהם,נזילות שמן מהמנוע ומהגיר.....ועוד ).

חוץ מיזה רוב הסיכויים שהשלדה,הפלסטיקים וכל הפח שעוטף את הרכב כבר " עייף " והוא מרעיש תוך כדי נסיעה.

קח בחשבון שאם אתה קונה את הרכב הזה אתה אף פעם לא תוכל למכור אותו, אלא אם כן תחליט למכור אותו לברזל (1000 שקל לטון :lol: ) .

ככל שהק"מ יותר גבוהה כך תדירות התיקונים יותר גבוהה, קח בחשבון שאתה תשקיע 30K עבור הקנייה ופתאום יתברר שתצטרך להשקיע עוד 10K עבור יישור קו או עבור איזה תיקונים...שליש מעלות הרכב.

עוד דבר כשתוריד את המדבקות שם המונית יהיו הבדלי צבע בין החלק שהיה בו מדבקה לחלק שלא ויכול להיות אפילו שהמדבקה השאירה חותם על הפח ולמרות שתוריד אותה עדין יראו שכתוב " מונית" (אמרו כבר יישור קו/השקעה ...כנראה תצטרך גם לצבוע אותה שזה מגיע לסדר גודל של 6K פלוס מינוס ).

אישית לא הייתי קונה את הרכב הזה.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

לפותח השרשור: תלמד כלל לחיים- לא קונים רכב ממכרים.

תאר לך שתקנה את הרכב ולאחר שבועיים ילך גיר או מנוע. לא חבל על הקשר הטוב שהיה לך עם אותו המכר?

אבל לענייננו: מדובר ברכב שכמה שהוא שמור, עדיין, יש לו בלאי רציני מאוד.

לא חבל להשקיע 30,000 ש"ח במכונית שגמאה קילומטראז' כזה גבוה, כאשר ניתן באותו הכסף לקנות רכב בן 6 שגמא בסך הכל 60,000 ק"מ?

בשביל מה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

מה אתה צריך את העלויות של מרצדס קרועה?

מציע לך לברוח מזה כמו מאש.

פורסם

תיקח את הרכב לבדיקה - אח"כ תראה מה מצב הבלאי שלו.

בשביל זה יש מכוני בדיקה.

תקבל הצעה ליישור קו טכני\מכאני במוסך שהמונית מטופלת בו ותוציא היסטוריית טיפולים.

אם הכל בסדר ואין בעיות רציניות במנוע - אתה יכול להנות ממרצדס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שלום חברים, קבלתי לפני כמה ימים הצעה ממכר שהציע למכור לי מונית מרצדס C200 שנת 2007 עם 500 אלף ק"מ במחיר של 30 אלף ק"מ.

ואוו! זה ממש יקר, לא?! :lol: ברור שהתכוונת ל-30K ש"ח, אבל זה נשמע משעשע והייתי חייב...

לענייננו, מנועים כאלה במקרה שטופלו כראוי מגיעים ל-400K ק"מ וצפונה. כפי שמישהו ציין במקרים היותר טובים מגיעים גם למיליון, בפועל תמצא את עצמך איפשהו בין לבין. בעניין הניקיון ורמת האחזקה - לא הייתי אומר באופן חד-משמעי. חלק מהמוניות במצב קוסמטי רע מאוד. שעות הפעולה הרבות של המערכות ומספר הקילומטרים הרב עשה את שלו ושחק כל חלק אפשרי (אפילו צירי הדלתות ומנגנוני החלונות עשו שעות נוספות). בנוסף עלות דלק דיזל גבוהה יותר מבנזין ומשתלמת רק אם אתה נוסע כמות די גבוהה של ק"מ בשנה, אבל עם רכב כזה לא הייתי בוחר לנסוע הרבה.

מצד שני יש לך אפשרות להנות ממרצדס ואם הבדיקה תראה שמדובר בקניה משתלמת, בהתחשב בכך שאתה יודע שלא תוכל למכור את הרכב ובכל מקרה לא תחזיר את ההשקעה שלך - אז אולי שווה...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אל תשכח גם שרוב ה 500,000 ק"מ האלו היו בדרכים עירוניות עם עצירות רבות מה שמוסיף גם לעייפות החומר של כל חלקי הרכב.

אני לא הייתי שוקל קניה של רכב כזה גם ב 5000 שקל.

לדעתי אם לא תקנה ממנו את הרכב הוא לבסוף אחרי חודשים של ניסיונות ימכור את הרכב לחלקי חילוף.

פורסם
1) נהג מונית, הפרנסה שלו היא להסיע אנשים ולכן הוא תמיד ישמור על המונית שלו במצב נסיעה טוב

מנותק מהמציאות. יש כאלה שלא שמים פס על הרכב שלהם, אפילו שזו הפרנסה שלהם ואפילו שמדובר במרצדס.

קח את הרכב לבדיקה במקום שמבין במכוניות כאלה, ותראה אם זה משתלם לך.

נ.ב

ברשותי רכב כזה, מודל 2006 עם 370 אלף ק"מ.

אם תרצה המלצה למקום בו תוכל לבדוק את הרכב, צור קשר בה"פ.

פורסם

-איזו מונית זו, של נהג יחיד או מושכרת? מוניות של נהג יחיד נשמרות בדרך כלל יותר טוב, המושכרות לא.

-בדרך כלל מוניות שסיימו את תקופת האחריות מתוחזקות בקמצנות, אע"פ שזו מרצדס תחזוקת שבר תקטין את אמינות הרכב.

-מדוע מרצדס? אם ישנה סיבה יחודית כגון נסועה מרובה אז שווה לחשוב, אם לא אז נראה לי כי עדיף יותר רכב פשוט.

-אמנם עלות הטיפולים והתיקונים אמנם אינה גבוהה מאוד בהשוואה לרכב רגיל אך סביר להניח כי רכב עם כל כך הרבה נסועה ידרוש לא מעט טיפולים.

• תוכן חדש...