Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגעה לפונדק הכושי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים , לעולם לא נסעתי לאילת לבדי .

רציתי לשאול אתכם שאלה

אם אני נוסע בכביש של מצפה רמון , האם הכביש יכול להוביל אותי לפונדק הכושי ?

על פי גוגל מפות נראה שרק הכביש של דימונה מוביל אל הכושי אך יש כביש המחבר בין שני הדרכים, השאלה היא האם היא מאפשרת הגעה אל פונדק הכושי .

אשמח לעזרה,מחר אני נוסע :-)

יפני זה הכי אחי

פורסם

אתמול עשיתי נסיעה ממרכז ת"א לבסיס שזפון (80~ ק"מ מאילת) ובחזרה - יצאתי ב 12:30, חזרתי ב 19:30 - הספק לא רע בכלל, וגם לא היה כזה משעמם, תודות לטרמפיסטית חפרנית ביותר. דרך מגוונת (כביש 40), עם שממון מדברי - עדיפה בעשרות מונים על כביש 90 (או 31, רחמנא ליצלן).

נסיעה בריאה שתהיה. ;)

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
כן, סע דרך מצפה רמון עד שתגיע לצומת ציחור, שם תפנה שמאלה ותמשיך עד לכביש הערבה, אתה תראה את הכושי מצד שמאל שלך.

טוב שיראה אותו מצד שמאל רק לא מאחוריו :oops::oops:

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
כן, סע דרך מצפה רמון עד שתגיע לצומת ציחור, שם תפנה שמאלה ותמשיך עד לכביש הערבה, אתה תראה את הכושי מצד שמאל שלך.

טוב שיראה אותו מצד שמאל רק לא מאחוריו :oops::oops:

כשתגיע לכביש הערבה פנה שמאלה (צפונה), אחרי ק"מ תראה את הכושי לשמאלך. אני מניח שעכשיו זה יותר ברור.

פורסם
שלום חברים יקרים , לעולם לא נסעתי לאילת לבדי .

לעולם מתייחס לעתיד, אתה מתכוון מעולם.

רציתי לשאול אתכם שאלה

אם אני נוסע בכביש של מצפה רמון , האם הכביש יכול להוביל אותי לפונדק הכושי?

על פי גוגל מפות נראה שרק הכביש של דימונה מוביל אל הכושי אך יש כביש המחבר בין שני הדרכים, השאלה היא האם היא מאפשרת הגעה אל פונדק הכושי .

אשמח לעזרה,מחר אני נוסע :-)

אני יודע שזה שרשור ישן, אבל קצת תיקונים למען הסדר הטוב והדורות הבאים:

לא פונדק הכושי, שנשמע אפילו קצת גזעני, אלא פונדק כושי רימון. אם תרצו, מפגש ה-101. כושי הוא שמו (כינויו) של מקים הפונדק שהוא אגדה מסוג מסויים, אבל עדיין לא זכה לשאת את הא הידיעה בתחילת שמו.

בניגוד לנהוג לחשוב כושי לא שירת ב-101 האגדית, שם הפונדק ניתן לו בזכות מיקומו, על הק"מ ה-101 מאילת. את עיקר פרסומו קנה בזכות האובססיה שלו לפטרה, אליה הגיע הרבה לפני השלום עם ירדן, כשהסתנן פנימה מחופש לחייל או"ם (למד מגבעת חלפון, אה? יש אומרים שהקטע בסרט מבוסס על מעשיו). את שאר פרסומו קנה בהיותו פושע שישב בכלא בגרמניה על סחר בסמים, ונדמה לי שישב גם בארץ על כל מיני עבירות.

גם על הפונדק עברו חיים לא קלים, הוא הוקם ללא אישורים ונהרס מס' פעמים, כאשר כל פעם חזר כושי ובנה מחדש, מפעיל את שריריו כנגד המדינה. מתישהו וכנראה בהתערבות חבריו ממוסדות השלטון (אריק שרון בינהם) קיבל אישורים והפונדק נשאר. יש טענות שעד היום התנהלותו בעניין חשמל ומים (ועוד) בעייתית, ולא ארחיב כאן כי איני יודע מספיק. מי שמכיר את הפונדק מכיר את חוסר הארגון מבחינת תשתית חניה וכניסה נאותה מהכביש הראשי, מדובר על סכנה לא קטנה לנוהגים על כביש הערבה.

אני לא אנטי כושי, חושב שהוא אדם מרתק ופיסת היסטוריה מהלכת, יש לי כמה הסתייגויות מדרכי פעולתו. לתוהים, אני מכיר אותו אישית, אמנם בצורה שטחית, אך יצא לי לשמוע ממנו ומאחרים עליו הרבה מאוד לאורך השנים.

לפותח השרשור, אם אתה עוד כאן, מה נגמר בסוף? הגעת?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לא פונדק הכושי, שנשמע אפילו קצת גזעני, אלא פונדק כושי רימון. אם תרצו, מפגש ה-101. כושי הוא שמו (כינויו) של מקים הפונדק שהוא אגדה מסוג מסויים, אבל עדיין לא זכה לשאת את הא הידיעה בתחילת שמו.

בניגוד לנהוג לחשוב כושי לא שירת ב-101 האגדית, שם הפונדק ניתן לו בזכות מיקומו, על הק"מ ה-101 מאילת. את עיקר פרסומו קנה בזכות האובססיה שלו לפטרה, אליה הגיע הרבה לפני השלום עם ירדן, כשהסתנן פנימה מחופש לחייל או"ם (למד מגבעת חלפון, אה? יש אומרים שהקטע בסרט מבוסס על מעשיו). את שאר פרסומו קנה בהיותו פושע שישב בכלא בגרמניה על סחר בסמים, ונדמה לי שישב גם בארץ על כל מיני עבירות.

גם על הפונדק עברו חיים לא קלים, הוא הוקם ללא אישורים ונהרס מס' פעמים, כאשר כל פעם חזר כושי ובנה מחדש, מפעיל את שריריו כנגד המדינה. מתישהו וכנראה בהתערבות חבריו ממוסדות השלטון (אריק שרון בינהם) קיבל אישורים והפונדק נשאר. יש טענות שעד היום התנהלותו בעניין חשמל ומים (ועוד) בעייתית, ולא ארחיב כאן כי איני יודע מספיק. מי שמכיר את הפונדק מכיר את חוסר הארגון מבחינת תשתית חניה וכניסה נאותה מהכביש הראשי, מדובר על סכנה לא קטנה לנוהגים על כביש הערבה.

אני לא אנטי כושי, חושב שהוא אדם מרתק ופיסת היסטוריה מהלכת, יש לי כמה הסתייגויות מדרכי פעולתו. לתוהים, אני מכיר אותו אישית, אמנם בצורה שטחית, אך יצא לי לשמוע ממנו ומאחרים עליו הרבה מאוד לאורך השנים.

הדבר היחידי שבגללו כשהיינו קטנים תמיד רצינו לעצור שם זה הנחש עם ה 2 ראשים.

2005-2006 Pontiac Grand Prix

2006-2009 Renault 19, 94

2009-2011 Mitsubishi Lancer 2001

2012 Audi A4 2003 Cabriolet

פורסם

החכמתי, תודה :)

• תוכן חדש...