Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברכב שעשה 170 אלף ק״מ נוסע מצויין (16 שסתומים).

יש נזילת שמן כבר תקופה, הייתי בטוח שהיא מהמכסה שסתומים, הלכתי למוסך ומתברר שזה יותר למטה ככל הנראה בין הראש לבלוק, מה שכן אין סימפתומים של בריחת קומפרסיה .

המכונאי אמר לי השרכב כבר עבר שיפוץ ראש(לא יודע איך הוא רואה) והמליץ לי שלא שווה לי להתחיל עם זה .

השאלה היא האם זה רק הורד ראש והחלפת אטם או שצריך לשלוח ליישור ? כי הראש כנראה כבר עבר חריטה ולא נראה לי שבריא לעשות לו שוב יישור.

הנזילה מבחינת איבוד שמן מזערית מאוד אבל הריח של השמן שנוטף על הצינור פליטה עושה לי בחילה ונמאס לי מהכתמים של השמן בחנייה!

מה לעשות?

אגב אני משתמש בשמן סינטטי מלא 10w40 , אם אני יעבור לשמן אחר אולי רמת הנזילה תפחת? אם כן , לאיזה סוג?

פורסם

בפונטו יש כמו גשר כזה מפלסטיק שעליו עוברים חוטי ההצתה, כשעושים ראש מנוע צריך לחתוך אותו וכשמסיימים מלחימים אותו חזרה, מבט זריז לאיזור ותוכל לדעת האם האוטו עבר ראש מנוע.

לגבי ראש מנוע בפעם השניה, הפונטו שהייתה בבעלותי עברה ראש מנוע אצל הבעלים הקודמים ואחרי כמה עשרות אלפי קילומטר נאלצתי שוב לעשות ראש מנוע. מכרתי אותה 40K קילומטר אחרי הפעם השניה והכל היה בסדר למיטב ידיעתי, כך שכל עוד אתה עושה את העבודה במקום טוב זה בסדר.

אני אישית במקומך מבקש עוד חוות דעת לפני שתחליט מה לעשות(ממליץ על מוסך שמשון ביהוד, לא זול אבל אמין ב100%).

פורסם

מוסך שמשון ביהוד בעל שם טוב אבל ממש לא רלוונטי אליי אני גר באיזור נהריה , המוסך היחיד שנוגע לי באוטו זה של חבר טוב, מוסך מקומי. זה שהמליץ לי שלא כדאי כי זה להוריד ראש ומלא עבודה ולא שווה לי כלכלית.

משום מה אוליי זה פסיכולוגי אבל אני חושב שהנזילה רק מחמירה עם הזמן והרצון בי לסדר את זה הולך וגובר.

אני יקפוץ אליו להתייעצות נוספת בשבוע הבא.

יש למישהו סברה לגביי הנזילה כי לא בטוח שהיא באמת בין הראש לבלוק, האם זה הגיוני שתהיה נזילה כזו ולא תהיה בריחת קומפרסיה?!

פורסם
מוסך שמשון ביהוד בעל שם טוב אבל ממש לא רלוונטי אליי אני גר באיזור נהריה , המוסך היחיד שנוגע לי באוטו זה של חבר טוב, מוסך מקומי. זה שהמליץ לי שלא כדאי כי זה להוריד ראש ומלא עבודה ולא שווה לי כלכלית.

משום מה אוליי זה פסיכולוגי אבל אני חושב שהנזילה רק מחמירה עם הזמן והרצון בי לסדר את זה הולך וגובר.

אני יקפוץ אליו להתייעצות נוספת בשבוע הבא.

יש למישהו סברה לגביי הנזילה כי לא בטוח שהיא באמת בין הראש לבלוק, האם זה הגיוני שתהיה נזילה כזו ולא תהיה בריחת קומפרסיה?!

בהחלט יתכן נזילת שמן דרך אטם ראש ללא איבוד דחיסה.

ממליץ לנקות הייטב את איזור הנזילה ולבדוק שוב על מנת ללוודא כי הנזילה אכן מכוון אטם הראש.

אם כן, ידרש רק החלפת אטם וכנראה שלא יהיה שום צורך להתעסק עם הראש מנוע עצמו, אלא אם כן הוא אינו ישר.

מציע גם לבדוק בהזדמנות, כשהראש מנוע מופרק, כי המשטח העליון של הבלוק ישר.

פורסם

עדכון: שיחה טלפונית עם המכונאי ואמר שאם מורידים את הראש להחליף את האטם אז צריך לשלוח להשחזה על מנת לקבל גמר מקצועי בהרכבת הראש ולקבל התאמה טובה יותר של האטם.

עכשיו בגלל שהראש כבר עבר שיפוץ הוא אמר שיש סיכוי שלא יהיה ניתן לשחיזו שוב ומכאן העסק מסתבך!

מה דעתכם?

• ספונסר פורום
פורסם

יש מידה מסוימת לכל ראש מנוע עד כמה ניתן להשחיז, אם תעבור את המידה הזו הראש יפסל ותאלץ לקנות ראש מנוע אחר.

פורסם

העלות לא כל כך מדאיגה אותי כי זה חבר מאוד טוב, ובדרך כלל הוא לוקח ממני סכומים מינימליים מאוד,

לא שאלתי אותו על המחיר כי אמר שהוא מתייעץ עם מכונאי אחר שהוא יותר מנוסה ברכבי פיאט בפרט אמר שיתייעץ איתו ויעדכן אותי.

• תוכן חדש...