Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורות גבוהים בעיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באותה מידה מכעיס שיש אנשים שנוסעים עם אורות ערפל- כשאין ערפל!! וזה תופס גם לגבי אורות ערפל אחוריים.

+1. זה פשוט מכה. אנשים מדליקים פנסיע ערפל בכל הזדמנות שיש להם. בגשם זה חמור שבעתיים - אור ערפל אחורי של רכב שנוסע לפניך משתקף בטיפות ומסנוור אותך מאד. גם הקדמיים, ואני יודע שיקומו עכשיו כל אלה שטוענים שהם לא מסנוורים כי הם מכוונים למטה, מסנוורים מעצם קיומם. זה פשוט יותר מדי אור שאף אחד לא צריך. הם לא באמת עוזרים לנהג (חוץ מאולי להאיר פינה חשוכה בחניון) אך מפריעים מאד ליתר משתמשי הכביש.

האור הגבוה יכול מאוד לעזור ולכן בכל דרך חשוכה (או כזאת עם תאורה גרועה) יש להשתמש באור הגבוהכברירת מחדל ולהוריד אותו רק כאשר ישנו משתמש דרך אחר שעלול להסתנוור ממנו. לאחר שעוברים את הנהג/הולך רגל - מיד להחזיר את האור הגבוה!

אור הדרך מאיר חזק וברור יותר, למרחק גדול פי שלוש ויותר, וגם מאיר לצדדים. זה מאוד עוזר, במיוחד לנהגים שיש להם בעיה עם ראית לילה.

האור הגבוה לא יכול ולא צריך לשמש כברירת מחדל. זה בדיוק המתכון לכל הסינוורים. ב-99% מהמקרים מספיק אור הדרך הרגיל להאיר כל דרך בכל מהירות סבירה. האור הגבוה טוב ונכון לאותם קטעי דרך חשוכים ובלתי מוארים ולהם בלבד. אם להשתמש בו בהתאם להמלצתך, הדבר יוצר יותר מדי חופש במועד החזרת האור לאור דרך - האם מיד עם הופעת הרכב מולך? האם כמה מטרים לפני? 150? 200? מתי להחזיר? אין שום סיבה אמיתית לנסוע באופן קבוע עם אור גבוה.

אני עם גולף דור רביעי, ומי שמכיר את האוטו הזה יודע שאין מה לעשות, הפנסים המקוריים שלו מסנוורים אפילו שאני לא עם אורות גבוהים.

קרה לי יותר מפעם אחת שהנהג ממול הבהב לי "להוריד" אורות גבוהים, אז הבהבתי לו בחזרה עם האורות הגבוהים והנהג ממול היה פשוט ככה :shock:

כנראה יש לך (ולאחרים שאתה מכיר) פנסים שבורים מבפנים והם פשוט לא מכוונים טוב. לתקן או להחליף. תבדוק את זה, זה פשוט לא נכון. גם אני מכיר גולף IV ולא כולם חייבים לסנוור.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האור הגבוה לא יכול ולא צריך לשמש כברירת מחדל. זה בדיוק המתכון לכל הסינוורים. ב-99% מהמקרים מספיק אור הדרך הרגיל להאיר כל דרך בכל מהירות סבירה. האור הגבוה טוב ונכון לאותם קטעי דרך חשוכים ובלתי מוארים ולהם בלבד.

אם להשתמש בו בהתאם להמלצתך, הדבר יוצר יותר מדי חופש במועד החזרת האור לאור דרך - האם מיד עם הופעת הרכב מולך? האם כמה מטרים לפני? 150? 200? מתי להחזיר? אין שום סיבה אמיתית לנסוע באופן קבוע עם אור גבוה.

אין שום סיבה אמתית - מלבד לראות טוב יותר, שזה בערך הדבר הכי חשוב בנהיגת לילה. עוצמת התאורה וטווח הפעולה של אור המעבר - כולו שלושים מטרים וגם זה בעירבון מוגבל - הוא בלתי מספק גם במהירויות הנחשבות לנמוכות. אם נהג רגיל זקוק לכשניה אחת כדי להגיב ולעוד שתי שניות על מנת להגיע לעצירה בבלימת חירום ב-50 קמ"ש מסכנים - תעשה את החשבון תגלה שאם תצליח לעצור לפני מכשול בחושך - זה יהיה בחסד ולא בזכות.

לכן, יש לנסוע באור גבוה בדרך חשוכה ככל הניתן, גם אם יש תאורת רחוב - תלוי באיכות התאורה ובאיכות ראית הלילה של הנהג. יש לרדת לאור מעבר - רק כאשר משתמש דרך אחר נמצא בטווח אלומת האור (כ-100 מטרים) ולחזור לאור גבוה מהר ככל הניתן.

אם מדובר למשל ברכב הבא ממול - אפשר לחזור לאור גבוה עוד לפני שהרכב השני חלף על פנינו ולהימנע מזמן ההסתגלות שנדרש במעבר בין אור (כשחולפים ליד פנסי הרכב ממול) לחושך. גם כאשר רכב נוסע ממולנו באותו כיוון - ניתן לשמור רווח גדול יותר ממנו וכך לאפשר שימוש באור הגבוה מבלי לגרום לו לסינוור. כמו כן, בכבישים מפותלים ניתן לנסוע בפניות שמאלה עם אור הדרך מבלי לסנוור נהג מעברו השני של הסיבוב כלל!

העיקר - לראות ולהיראות (משמע - שלא לסנוור) הכי טוב שרק אפשר. מעבר לשימוש באור הדרך מסייעים לכך גם שמשות ואורות נקיים, שימוש במנורות איכותיות, כיוון פנסים תקין ועוד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מי שנוסע מכיוון אשקלון לבאר שבע, ברגע שעוברים את אופקים מגיעים לכביש שחוץ מצמתים אין בו מנורה אחת במשך כ20 ק"מ! עם כל הכבוד לאחרים ולהתחשבות, באמת שבכביש הזה כדי לנהוג בבטחה חובה להשתמש באורות גבוהים כמעט כל הדרך אפילו אם נוסעים 80.

פורסם

אישית אני משתמש באורות הדרך ("גבוהים") כל אימת שאני נוסע בדרך חשוכה - אבל מקפיד להנמיכם כאשר יש רכב מולי. למשל - בכביש 2 בין נתניה לחיפה. אני נתקל בלא מעט נהגים הנוסעים מולי באורות גבוהים ואינם מגיבים לסימון שלי כי אני מסונוור.

צריך להעיר כי במרבית המקומות תאורת הדרך אינה מספקת לצורך נהיגה, ונועדה בעיקר למנוע את הצורך בהסתגלות העין למעברים חדים בין אור לחושך.

יש מדינות בעולם בהן ההבהוב אסור - לפני 3 שנים באזור היער השחור נהגתי בלילה בכבישים צרים ומפותלים שהצריכו את האור הגבוה, ופעם או פעמיים שכחתי לעמעם - הנהגים ממול לא סימנו לי!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כנראה יש לך (ולאחרים שאתה מכיר) פנסים שבורים מבפנים והם פשוט לא מכוונים טוב. לתקן או להחליף. תבדוק את זה, זה פשוט לא נכון. גם אני מכיר גולף IV ולא כולם חייבים לסנוור.

בדקתי את זה במכון רישוי, הבדיקה יצאה תקינה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

ולפרוק קיטור בקארספורום :D

האמת שאין מה לעשות, גם הבהוב יעיל רק בכ-15% מהמקרים, אני כבר התיאשתי מלנסות. הכי טוב זה להתעלם ולהסתכל למקום אחר.

וכנ"ל לגבי פנסי ערפל !!!!11!!

פורסם
אם מדובר למשל ברכב הבא ממול - אפשר לחזור לאור גבוה עוד לפני שהרכב השני חלף על פנינו ולהימנע מזמן ההסתגלות שנדרש במעבר בין אור (כשחולפים ליד פנסי הרכב ממול) לחושך...

אה-יא-יאי (דוידוביץ') למה?!?! אם כבר נמנעת מלסנוור אותו, למה לא להתאפק עוד כמה מטרים. אני אישית שונא סינוור-מוקדם מדי לפני הזמן. בבקשה: תחכה שהרכב ממול יחלוף, ורק אז, כשאתה כבר לא מסנוור אף אחד - תרגיש חופשי לסנוור כמה שאתה רוצה.

אני רק מתקן אותך, כי לדעתי אתה כן אדם מתחשב.

פורסם

כשאתה עדיין ליד הרכב הבא ממול (בוא נגיד, פגוש לצד פגוש) אתה לא תסנוור אותו. בזוית של אלכסון - אין הבדל בין עוצמת האור באור המעבר ואור הדרך.

לעומת זאת, אם תחכה שיעבור אותך לגמרי ותפעיל את האור הגבוה אפילו רק שניה או שתיים מאוחר מכן - אתה תאלץ את העיניים שלך להסתגל לחושך שמעבר לאלומת האור של הרכב ממול. לידיעה כללית, זמן ההתאוששות העין במעבר מאור לחושך - חמש שניות לפחות!

פורסם
לכן, יש לנסוע באור גבוה בדרך חשוכה ככל הניתן, גם אם יש תאורת רחוב - תלוי באיכות התאורה ובאיכות ראית הלילה של הנהג. יש לרדת לאור מעבר - רק כאשר משתמש דרך אחר נמצא בטווח אלומת האור (כ-100 מטרים) ולחזור לאור גבוה מהר ככל הניתן.

100 מ' יפה אולי לספרי התיאוריה. במציאות אתה מסנוור במרחק גדול בהרבה. לעניין 3 מטרים של ראות באור הרגיל - אין לי מושג מאיפה הנתון.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המרחק המדויק אינו משנה כל עוד אתה מוריד מהירות ואז יורד לאור מעבר ומוקדם ככל הניתן - חוזר לאור הדרך.

ולגבי אור המעבר: אני אמרתי 30 מטרים (יחי ההבדל הקטן! ), וגם זה ביום טוב. עכשיו נניח שזמן התגובה שלך הוא שניה אחת. בשניה הזאת במהירות אטית של 40 קמ"ש עובר 12 מטרים. כלומר, שכשרק תתחיל לבלום המרחק בינך לבין המכשול יישאר רק 18 מטרים, שזה בערך מרחק העצירה במהירות כזאת.

אז מה הפתרונות:

1. לנסוע לאט (אין מה לעשות)

2. לתחזק ולנקות את האורות והשמשות

3. להשתמש באור הגבוה כמה שרק אפשר

4. להביט אל מעבר לאזור המואר ואם אפשר אז להיעזר באזורים המוארים על ידי אלומת האור של רכבים אחרים.

פורסם

לנסוע לאט - הכל יחסי. לנקות את השמשות והפנסים - טריוויאלי. חלק מריטואל הבוקר שלי, המגב עובר על השמשות והפנסים. להביט אל מעבר לאורות - ברובם המכריע של המקרים יספיק בשביל לא לסנוור את כל העולם ואחותו עם אור גבוה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נמאס לי להתווכח אז אני מביא את הדברים בשם אומרם:

Do you sometimes leave your headlights dipped where there's no possibility of dazzling other road users (perhaps on quiet suburban streets)? What do you gain from that? What would it be like to regard the full beam as the normal setting of your headlights, and to use the dipped beam only where consideration for other road users requires it?

פורסם

אתה באמת רואה את זה קורה? לא רק בישראל, בעולם בכלל?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חח מה זה האתר של של דון פאלמר, מי זה ? מומחה בנהיגה?

בכל מקרה, מצאתי ציטוט נחמד: בכל שנה כ-300 אלף נפצעים בתאונות דרכים. זה כמו עיר שלמה. בכל שנה. נפצעים. (באנגליה). אז סעו בזהירות ותקשיבו לדר פאלמר.

פורסם

בעיה נוספת זה שאנשים שמים נורות מסנוורות בשביל היופי, לא מבינים שהדבר הזה שקול לאורות גבוהים מבחינת סינוור. אני גר בצפון הרחוק, ויש פה הרבה כבישים חשוכים, בעליות לקרית שמונה יש כבישים של נתיב אחד, רכב סינוור אותי במשך 15 דקות, הפריע לי מאד לנהיגה. ששמתי אורות מצוקה זה לא עזר. ברמזור הראשון אמרתי לו שיפתח החלון ושאלתי איך הוא לא רואה שהוא מסנוור אותי כל הדרך ושזה מסוכן, הוא אמר שאלה האורות הרגילים שלו, היה לו אור לבן (קסנון?) בוהק שפשוט סכנה לנסוע ככה.

לא מבין איך הדבר הזה חוקי.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

• תוכן חדש...