Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אם יש פה מישהו שמתמצא במערכות קירור (איציק? 8) ) אשמח לקבל תשובה לעניין הבא.

ב3 מוסכי יבואן של טויוטה אמרו לי שהשתנו להם ההנחיות בנוגע להחלפת נוזל הקירור.

ההנחייה הישנה היתה להחליף נוזל קירור כל 150 אלף ק"מ או 5 שנים (המוקדם מביניהם).

ההנחייה החדשה שלטענתם הגיעה מהיבואן-להחליף נוזל קירור כל 150 אלף ק"מ, ללא הגבלת זמן .

כששאלתי את נציג השירות האם מבחינתם זה תקין שרכב יסע עם נוזל קירור בן 8-10 שנים ויחליף בקילומטרז' הנ"ל, הוא אמר שאין עם זה שום בעיה בכלל והחלפה על פי זמן היא מיותרת לגמרי עכשיו. הדבר הזה נשמע לי לא הגיוני, כי אין נוזל ברכב שלא מאבד את תכונותיו עם הזמן.

1. זה הגיוני שנוזל קירור יכול להחזיק ברכב מעל ל5 שנים?

2. האם יכול להיות מצב שבו נוזל הקירור יגרום לקורוזיה ברדיאטור או במנוע עקב בלאי של החומרים בו?

3. במידה ורכשתי נוזל קירור (מקורי) והשתמשתי בחלקו, האם ניתן לשמור את עודפי הנוזל בבקבוק המקורי ללא חשש לאיבוד התכונות שלו במשך תקופה ארוכה? או שברגע שפתחתי את הבקבוק והשתמשתי בו, תוך כמה חודשים/שנה כבר צריך להיפטר ממנו?

פורסם

למרות שכבר דיברנו על זה בטלפון, לא יזיק שזה יהיה גם כאן על דפי הפורום לעולמי עולמייה :wink:

הנוזל המקורי של טויוטה (ואני בטוח שגם נוזלי LONG LIFE כאלה ואחרים של יצרנים נוספים) מוצהר להחזיק כ 5 שנים או 160,000 ק"מ.

כמו כל חומר כימי, גם נוזל קירור מאבד מתכונותיו עם הזמן ולדעתי (שמבוססת על הגיון בלבד, כימיה ואני אף פעם לא הסתדרנו) האפקטיביות של המרכיבים בנוזל יורדת ואף עלולה לפגוע במערכת הקירור.

ההמלצה של 5 שנים או 160,000 ק"מ נשמעת לי הגיונית ורק מאששת את ההשערה כי לנוזל קירור יש פג תוקף מסויים. המלצה של 160,000 ק"מ בלי קשר לגיל נשמעת לי תמוהה. יש גם רכבים בני 20 שלא הגיעו לקילומטרז' הזה, האם מישהו מאמין שהנוזל עדיין אפקטיבי? :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איך דפי אומרת? אני על זה.

(רק תן לי עוד כמה ימים שאסיים את המבחן המזורגג ביום ראשון).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדעתי , תחליף נוזל כל טיפול שאתה עושה לאוטו או לפחות פעם בשנה ..

ההוצאה לנוזל היא לא דבר יקר + אתה יכול להיות רגוע שהנוזל נמצא במצב תקין וכל זה בהשקעה של 50-70 שקל בשנה .

פורסם

לא יקר? יש לך מושג כמה עולה נוזל קירור מקורי של טויוטה?

אין שום סיבה בעולם להחליף אותו כל שנה.

איתמר.

פורסם

SmyiLe, נוזל קירור מקורי של טויוטה עולה יותר מ200 ש"ח. זה עושה לי חתיכת חור בארנק, במיוחד כי אני מחליף מסנן שמן מקורי+שמן סינטטי מלא כל חצי שנה.

פורסם

לדעתי כדאי להחליף נוזל קירור במלואו כל 5 שנים .

או רענון כל 3 שנים - ריקון רדיאטור - ומילוי נוזל קרור תואם חדש ( כך מבצעים במאזדה ומיצובישי, קאיה יונדאי )

כל נוזל מאבד מתכונותיו וסופח ליכלוך , ובמיוחד בתנאי מזג-האויר בישראל כדאי להצמד לצד המחמיר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לדעתי , תחליף נוזל כל טיפול שאתה עושה לאוטו או לפחות פעם בשנה ..

ההוצאה לנוזל היא לא דבר יקר + אתה יכול להיות רגוע שהנוזל נמצא במצב תקין וכל זה בהשקעה של 50-70 שקל בשנה .

אין צורך להחליף נוזל קירור כול שנה אלא לפי הנחיות הייצרן שלפעמים ההמלצה היא כול 5 או 10 שנים או 150K.

איזה כייף לי :)

פורסם

או רענון כל 3 שנים - ריקון רדיאטור - ומילוי נוזל קרור תואם חדש ( כך מבצעים במאזדה ומיצובישי, קאיה יונדאי )

כל נוזל מאבד מתכונותיו וסופח ליכלוך , ובמיוחד בתנאי מזג-האויר בישראל כדאי להצמד לצד המחמיר .

אייל .

המושג הזה, "רענון", נראה לי שקיים רק במוסכי ארץ הקודש.

לא ראיתי שום פרוצדורת יצרן עד היום שיש בה הגדרה כזו או תיאור פעולה דומה בעלת מטרה זהה.

איתמר.

פורסם

אייל .

מנסיוני עם מוסכי קאיה לצערי התאכזבתי מרמת הידע הטכני של המכונאים ואנשי השירות וגם ההמלצה על רענון של נוזל הקירור אינה נכונה.

יש להם קטע במוסך קאיה באיזור המרכז של ניקוי מסנן מזגן בעזרת לחץ אוויר במקום להחליפו. לאחר 3 שנים שחבר שלי נוסע על קאיה שנת ייצור 2010 המפוח הפסיק להוציא אוויר בגלל החירטוט של המכונאי שהיה מנקה את הפילטר במקום להחליפו (המכונאי אמר אין צורך להחליף את הפילטר).

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מבין למה מתווכחים פה... הרי אין ויכוח ששום דבר לא מחזיק לנצח וגם נוזל קירור מאבד מתכונותיו בשלב מסוים, תמשיך להחליף כל 5 שנים כמו שהיה עד עכשיו רק למען השקט הנפשי.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

מסתבר שהאמריקאים או מי שזה לא יהיה בפורום הזה די פאנאטים לגבי החלפת נוזל הקירור המקורי לטיוטות. יש גם כאלה שמשתמשים בו גם להונדה. או שהאנשים האלה מטורפים להחליף נוזל כל 50 אלף ק"מ או שהמחיר הוא כל כך זול שם בטירוף שהדבר אפשרי. לכאן או לכאן מדובר במטורפים שהרי גם את הפריסטון הירוק אני לא מחליף כל 50 אלף ק"מ. אבל אולי מצד שני זה הגיוני שהרי במילא אומרים להחליף נוזל קירור כל שנתיים. הנה, תראו מה הם מדברים שם וזה עוד מ 2008. http://www.bobistheoilguy.com/forums/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1099442

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם היצרן רכב קבע החלפת נוזל קירור לפי נסועה ולא לפי חודשים אז אין בכלל מה להיות מוטרד ולהחליף את הנוזל במועד שנקבע, גם זה יהיה אחרי 10 שנים.

בכלל נוזלי קירור מקוריים מחזיקים הרבה מאוד זמן ושומרים על המנוע יותר טוב מכל נוזל אחר, איכותי ככל שיהיה.

פורסם
SmyiLe, נוזל קירור מקורי של טויוטה עולה יותר מ200 ש"ח. זה עושה לי חתיכת חור בארנק, במיוחד כי אני מחליף מסנן שמן מקורי+שמן סינטטי מלא כל חצי שנה.

אתה יודע בדיוק כמה זה מעל 200 ש"ח? אני יכול אולי לקבל כזה נוזל ב200 ש"ח. אם זה עולה במוסך עוד כמה גרושים אז לא שווה לי את כל הטירחה הזו בשביל לחסוך כמה גרושים. אבל עם כזה נוזל עולה בצורה משמעותית (50 ש"ח) ומעלה אז בהחלט כדאי.

יש שני סוגים, ורוד ואדום. אחד מהם מדולם 50 -50 עם מים והשני לא.

בספר רכב בפיאסטה שיש לי הם טוענים שנוזל הקירור של פורד הוא תקין לכל חיי מערכת הקירור או הרכב בכלל.

חס וחלילה לא להבין שאני מעוניין בנוזל קירור של טיוטה לפיאסטה. לא לדאוג.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...