Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי הצנועה והלא מקצועית, הדיון הזה קצת מיותר. לא כל פעם שמאמצים חלק שאמור להתאמץ צריך להחליף אותו. נתקעתי פעם בפקק של 4 וחצי שעות בין ראשל"צ לנתניה והקלאץ' שלי הריח שרוף כמו יערות הכרמל.. זה לא אומר שהוא התפורר לחתיכות בשימוש הבא.

אגב, בנסיעה הראשונה שלי אחרי שקיבלתי רשיון נהיגה, נסעתי עם אמא שלי (מלווה וכו') והיא כ"כ אכלה לי את הראש שאני אסע בטוח, שלא שמתי לב שההנד ברייק קצת מורם. ככה נסעתי מחוף הכרמל עד קיבוץ בית אורן- כלומר עליה ארוכה ומאומצת של כמה קילומטרים טובים, וגם אז האוטו נורא התאמץ והיה ריח של רפידות צלויות אבל לא היתה שום בעיה עם הברקסים גם אחרי הנסיעה הזו. אז אם זה נראה תקין ועובד תקין ואתה בודק בנסיעת מבחן שהבלמים עובדים גם במצב חירום, שלח אותו לדרכו ורק תגיד לו שיבוא לביקודת עוד חודש למשל.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אושרי, ממש לא אמרתי שאתה צריך לדעת הכל אבל אם הרופא שלי היה פונה לפורום באינטרנט כדי לקבל עיצות איך לטפל בי אז הייתי בורח ממנו כל עוד נפשי בי.

אם יש לך ספק לגבי הרפידות אז פנה ליצרני הרפידות כי הם הסמכות (ולדעתי לא צריך להחליף כי הן נאפות בטמפ' יותר גבוהה ממה שהבלמים יכולים להגיע) בדיוק כמו שיצרני נוזל הבלמים הם הסמכות לקבוע אם הוא עוד שמיש אחרי רתיחה כזו (ואותו דווקא כן הייתי מחליף כי מדובר בפריט זול שאין ספק שחטף טראומה שמשפיעה לפחות על אורך חייו ובניגוד לפרידות מגלים שעבר זמנו רק כשהמשאבות נדפקות).

לגבי איפה אני עובד אין לך מה לדאוג. אני לא בתחום הרכב וגם לא בתחום המוצרים הביתיים אז אתה יכול להיות רגוע שלא תקבל נשיכה.

עכשיו ענית לענין,תודה וכאחד שמצוי בתחום הרפואה(אל תדאג לא מטפל) הלואי שרופאים היו נכנסים לפורום של החולים

שבמחלתם הם מטפלים,היו לומדים הרבה יותר ממה שאתה מאמין.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

ככה נסעתי מחוף הכרמל עד קיבוץ בית אורן- כלומר עליה ארוכה ומאומצת של כמה קילומטרים טובים, וגם אז האוטו נורא התאמץ והיה ריח של רפידות צלויות אבל לא היתה שום בעיה עם הברקסים גם אחרי הנסיעה הזו..

מזל גדול שלך ושל אמא (שלא ממש עשתה את עבודתה כמלווה) שהדרך הייתה מחוף כרמל לבית אורן ולא בכיוון ההפוך!

בכל מקרה, אתה זכאי לדעתך, חבל רק שברמה המקצועית היא שגויה לחלוטין! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
השמן הוא אולי המעורב היחידי בעניין שחובה להחליף אותו במלואו!

הוא רתח, הוא מלא עכשיו במים וכל התכונות ההידראוליות שלו שונות משמן חדש וטרי.

כאשר מכניסים גם את האלמנט הפיננסי הזניח, אין בכלל מקום למחשבה, להעיף את כל השמן ברקס.

כל, זה לא רק להביא מזרק ולשאוב מהמאגר אלא זה גם לפתוח 4 ניפלים בכל גלגל ולתת לכל השמן לזרום.

מעבר לזה, הייתי מתקין רפידות חדשות ובודק עיוותים לדרמים לאחר החלפת הרפידות.

בלי כוונה, יצאה לי תשובה גששית למהדרין עם ה"אלמנט" ועם ה"שמן ברקס", עכשיו רק חסר "פנימי גובלן".

עריכה- בזמן שכתבתי את ההודעה, נייט דרייבר כתב פחות או יותר אותו דבר כמוני כך שכל שנשאר לי הוא להצתרף לדעתו.

אתה לא חושב שזה קצת מוגזם ?

במהלך נהיגה ספורטיבית הרבה פעמים הבלמים ונוזל הבלמים רותחים ומגיעים לקצה גבול היכולת שלהם, עדי כדי

ירידה משמעותית ביכולת הבלימה. אז אחרי כל סשן כזה רצים להחליף נוזל בלמים ? אם ככה - אני צריך לגור במוסך :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בסשן אינטנסיבי הנוזל עובר חימום וקירור חלופות (שהרי אתה לא נוסע כל הזמן עם רגל על הברקס) ולכן הוא לא מגיע לרתיחה.

כאשר הבלמים לחוצים כל הזמן (כתוצאה מבלם יד מורם או נהיגה לא נכונה בירידה) השמן מגיע לרתיחה, כאשר הוא רותח עולים ממנו אדי מים שלאחר מכן מתעבים אבל לא מתערבבים חזרה בשמן וכך השמן מאבד מהתכונות ההידראוליות שלו.

בכל מקרה, אם אתה מהמתגרזנים בנס הרים, צריך להיות ידוע וברור לך שהחלפת נוזל בלמים צריכה להיות הרבה יותר תכופה מאשר בטויוטה קורולה הממוצעת.

בנוסף, ניתן גם להשתמש בשמן שיותר מיועד לשימוש אינטנסיבי (נמדדים ב DOT) .

פורסם

אהמ, למה שהנוזל בלמים ירתח בגלל הבלם יד? :-o

יכול להיות ש"להריץ" את הבלמים יעזור לגרד קצת שכבה שרופה מהרפידות האחוריות בכל אופן.

פורסם

כאשר הבלמים לחוצים כל הזמן (כתוצאה מבלם יד מורם או נהיגה לא נכונה בירידה) השמן מגיע לרתיחה.

אשמח להחכים, איך השימוש בבלמים גורם לחימום/רתיחת השמן. תודה.

פורסם

אז ככה, נוצר חיכוך קבוע בין הרפידות לדיסק (או התוף) אשר מפיק המון חום באזור הקאליפר (או משאבת האופן) שמרתיח את השמן שבצנרת!

נסה פעם לחמם סיר שמן (לציפס) עם מכסה עליו, אתה תראה שעל החלק הפנימי של המכסה מתעבות טיפות מים, כאשר תרים את המכסה ותטה אותו המים יטפטפו לשמן ויצרו של גהנום של בעבוע, קצף ושפריצים.

לאחר שהשמן יתקרר אתה תראה את טיפות המים בשמן מבלי שהן יתערבבו חזרה בשמן.

אם הן כן יתערבבו בשמן, (לדוגמא כתוצאה מפעולת המשאבות) השמן לא יחזור לתכונותיו המקוריות אלא תיווצר אמולסיה.

בא נשאל את שניכם שאלה אחרת, למה לדעתכם כאשר לוחצים כל הזמן על הבלמים (בירידה למשל), פתאום מאבדים את הבלמים.

מה קורה שם ברמה המכנית שפתאום אין בלמים?

פורסם

1. אני חושב שהשאלה לגיטימית לחלוטין.

2. גם רופא מומחה מתיעץ עם הקולגות שלו במקרים של ספק, ואם לא עושה כך וחושב שיודע הכל בעצמו - גרוע מאוד.

3. 10 דקות בפי הלקוח יכולות להיות גם חצי שעה ויותר של נסיעה עם בלם יד מורם.

4. בשביל השקט הנפשי ובטיחות הלקוח, אני הייתי מבצע החלפת נוזל בלם, משאבות בלם אחוריות, וכנראה גם רפידות.

5. הפורום הוא של חובבי רכב, אך גולשים כאן לא מעט בעלי מקצוע מהתחום. אני מניח שהשאלה הייתה מכוונת אליהם.

פורסם
1..

2. גם רופא מומחה מתיעץ עם הקולגות שלו במקרים של ספק, ואם לא עושה כך וחושב שיודע הכל בעצמו - גרוע מאוד.

3

זהו שזה לא פורום קולגות ולא סומכים על תשובה של מישהו שאין לך מושג מי הוא ועוד בנושא בטיחותי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ורק בכדי שתבינו איזה חום נוצר במערכת הבלמים בשימוש לא נכוi, הנה 2 אידיוטים שמדגימים את זה היטב.

http://www.youtube.com/watch?v=g4fQUMT0ul0&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הנה סרטון נוסף שמראה מעולה את החום שנוצר בשימוש אינטנסיבי, אבל נכון, תראו כמה מהר הדיסק מתקרר בחזרה.

בנוסך, רואים בברר את הקאליפר ואת הצנרת הגמישה, שם מתחמם השמן. תהנו:

http://www.youtube.com/watch?v=UCCdxfBu66U&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם
זהו שזה לא פורום קולגות ולא סומכים על תשובה של מישהו שאין לך מושג מי הוא ועוד בנושא בטיחותי.

אני לפחות, לאחר כמעט 10 שנות פעילות כאן מכיר את כל הגולשים הקבועים ויודע בדיוק, על מי אפשר לסמוך, ועל מי לא.

פורסם
ליאור, המד הזה לא יעיל במקרה הזה. הנוזל שרתח רתח בצינורות ויקח זמן עד שהוא יתערבב בצורה אחידה והמד יתן קריאה נכונה.

אם באמת רוצים לבדוק אז אפשר להוציא נוזל מהפיות ניקוז הקרובות לגלגלים ולבדוק חוץ מהבדיקה של הנוזל במיכל , אבל כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, אם זה באמת רק 10 דקות אני אישית הייתי בודק ויזואלית מבצע כמה בלימות במגרש ולא רץ להחליף כלום עד הטיפול הבא.. מצד שני אני היחיד שנוסע באוטו ושם לב ומכיר כל ציוץ (והרכב מצייץ בכיף :) )..

7767_21.jpg

זה המכשיר..

• תוכן חדש...