Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם רכב אספנות משתלם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

אני שוקל לקנות רכב לשימוש יומיומי לנסיעות של כ25 ק"מ כל יום, ואין לי בעייה מהבחינה שהרכב לא יהיה זמין חלק מהזמן, או שלא אוכל לסוע בין 7-9, כלאמר מהבחינה הזאת אספנות מתאים לי.

מבחינת האופי, מזדה 3 ממש לא בשבילי, BMW M6 דווקא כן.

אני אוהב מודרניות יקרות, במידה זהה לאהבתי לדגמי אספנות מסויימים.

גם מהבחינה של האספנות, לטוב ולרע, אני מתחבר לרכב אספנות במצב מקורי שנוסעת יומיום, וגם לאספנות בעלת שינויים קיצוניים, אם המון חלקים משופרים(יחסית למקוריים כמובן).

התקציב שלי דיי גמיש, אך כעקרון אני מעוניין להוציא כ20K על רכב ללא בעיות מכאניות.

המשמעות של הדבר והאופציות שלי:

-לקנות רכב יפני דיי מאפן, להשקיע בשיפוץ המכאניקה לא מאט(גם רכב שנת 2005 לרוב במצב רחוק ממושלם) ולהנות מהתוספות החדשות כמו מזגן, הגה כח, עלויות החזקה וכו'

או

-לקנות רכב אספנות שאני יאוהב את הבודי שלו, להשקיע בו כחצי מהתקציב על מנת להביא את המכאניקה למצב מעולה, ולהנות ממחיר אחזקה סביר יחסית לנסיעות של כ25ק"מ ביום.

מה דעתכם? והאם יש טעות במה שרשמתי?

בהמשך לשאלה הקודמת:

עד כמה קשה "לשפר" רכב אספנות לאומת רכב מודרני?

הכוונה ב"לשפר" היא לדברים כמו: החל מלהתקין מזגן, הגה כח, בלמי דיסק, מנוע אינג'קטור, ועד לעוד יותר מסובך.

כמובן שכל הנושא הזה לא נכנס בכלל לתקציב מהשאלה הקודמת.

לטוב ולרע, אם אני ילך על האספנות, אני לא יחזיר אותו למצבו המקורי, אלה יתקין בו כמה שיותר מערכות מודרניות.

ועוד, שוב ללא קשר לתקציב הרשום בהתחלה, האם שווה ומשתלם לייבא רכב אספנות נדיר, או שיותר זול(ולא רק כספית) לקנות אחד ייקר בארץ?

תודה על ההתיחסות

מיכאל

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדקת מחירים של רכבי אספנות רציניים ?? או שהחלטת רכב שהוא אספנות משמעו זול ??

במחיר הזה חיפושית תיהיה בחירה טובה ,גם חלקים זולים וגם ב20 אלף תמצא אחת במצב טוב ,שאינה זקוקה לשיפוץ .

אם אינך מעוניין ברכב מיוחד ,יש מספיק אופלים קאדטים ופיז'ו ,וולוו, ישנות שיספקו את הסחורה ,אבל קרוב לוודאי שב 20 אלף לא תצליח להביא שום רכב אספנות למצב פנינה ,אלא אם כן תקנה אותו מוכן ,מה שיעלה לא מעט .

חלקים די נדירים ,יחסית קשה למצוא בימינו ולהביא מחו"ל ,זה חתיכת כאב ראש .

אתה צריך להיות מוכן נפשית לפרויקט ,כי הרכב יכול להתקע חודשים בלי חלק מסוים .

מה גם הרכב יסע די הרבה ,משהו שאינו טריוויאלי ויש לקחת בחשבון ,מבחינת בלאי ותחזוקה שוטפת , אל תשכח אתה קונה רכב בן 30 לפחות .

פורסם

אני לא אוהב לייאש אנשים שרוצים להכנס לתחום אבל במקרה שלך - רד מזה.

אני מניח שאתה בחור צעיר עם תקציב מוגבל. בתקציב שלך יש רק מכוניות לפני שיפוץ בטח ובטח מכוניות מעניינות.

כל שיפור שרשמת הוא אלפי שקלים. מזגן מנוע מוזרק ועוד תופינים.

מנסיון הכי טוב וקל לנסות להחזיר למקור ולא להכנס להרפתקאות יקרות.

בקיצור- או חיפושית או יפנית משנות התשעים.

פורסם

תודה לעונים

מצד אחד אני מבין את כוונותיכם, מצד שני לא הסברתי את עצמי טוב כנראה.

אותם ה20K מיועדים לרכב נוסע ללא חלודה, השאר פרוייקט שלי.

את המחירים לא יצא לי ממש לבדוק, היות והם משתנים בקיצוניות מאלפים בודדים למאות אלפים, מה שכן, רכב חדש של שנת 2008+ בנתונים זהים בטוח יעלה יותר.

עוד דבר שלא ממש הזכרתי, אני רוצה מרכב שאני יוהב, ללא חלודה, צבע וגימורים פחות חשוב, מה שחשוב שהמכאניקה תהיה במצב לנסיע.

חלקים מקוריים קאב ראש רציני, וגם אני לא מעוניין להחזירה למצב מקורי, אני מעוניין להחליף כל מערכת(בלמים,מתלים,מנוע,חשמל) למשהוא מתקדם הרבה מעבר למה שהיה בזמנים ההם, אך כמו שרשמתי, כל זה לא כלול באותם ה20K.

המצב השתנה, או שעדיין מומלץ רק יפנית מכוערת?

מיכאל

פורסם
תודה לעונים

את המחירים לא יצא לי ממש לבדוק, היות והם משתנים בקיצוניות מאלפים בודדים למאות אלפים, מה שכן, רכב חדש של שנת 2008+ בנתונים זהים בטוח יעלה יותר.

עוד דבר שלא ממש הזכרתי, אני רוצה מרכב שאני יוהב, ללא חלודה, צבע וגימורים פחות חשוב, מה שחשוב שהמכאניקה תהיה במצב לנסיע.

חלקים מקוריים קאב ראש רציני, וגם אני לא מעוניין להחזירה למצב מקורי, אני מעוניין להחליף כל מערכת(בלמים,מתלים,מנוע,חשמל) למשהוא מתקדם הרבה מעבר למה שהיה בזמנים ההם, אך כמו שרשמתי, כל זה לא כלול באותם ה20K.

מיכאל

שמע זה אפשרי, יש מציאות...

אבל אתה צריך לקחת בחשבון שההשקעה שאתה מדבר עליה יכולה גם להגיע לפי 2 ממחיר הרכב.

אתה מדבר על התקנת מערכות רציניות, אני מניח שאתה לא בעל מקצוע בתחום וכל הדברים שאתה מדבר עליהם לא פשוטים בכלל (וגם לא זולים).

מראש גם תצטרך למצוא רכב שמתאים לכל השינויים האלו, שיש מערכות תואמות חדשות.

בקיצור אפשרי, השאלה אם אתה מבין בכלל לאן אתה נכנס.

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

פורסם
מה דעתכם? והאם יש טעות במה שרשמתי?

יש הרבה טעויות ולא כאלו הקשורות לעניין הרכב.

עצה - לפני פרסום הפוסט תכתוב אותו ב word ותעבור על כל מה שמופיע באדום - ככה תמנע מהרבה "תעויוט"...:wink:

פורסם
תודה לעונים

מיכאל

שלום מיכאל !

יש משפט שאומר שלעיתים הזול יוצא לנו ביוקר. ויש עוד משפט שאומר שפראיר משלם פעמיים.

אתה יותר מתחבר כנראה למשפט הראשון בשלב זה לפני רכישה כלשהי. הבעיה היא שכאשר אתה קונה רכב אספנות לשיפוץ ולו הכי "קטן" , אתה יודע לאן אתה נכנס אולי בהתלחה, אך אין לדעת איך תצא מזה ובמקרה שלך כמה תשקיע כלכלית.

20K לאספנות "ללא חלודות שנוסעת כמו שצריך" אולי תמצא במשפחת החיפושיות, לעיתים המחיר שנקבת בו הוא רק המחיר של הרכב אותו קונים למטרת שיפוץ יסודי.

בכל מקרה אני ממליץ לך לקרוא את הנושא הבא שפתח בחור באותה השאלה לפני כמה ימים בודדים, ראה את תגובתי שם - carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=434681

בהצלחה בכל מקרה !

פורסם

שוב תודה, אני הולך לשקול את האפשרויות...

אכן יש לי "תעויוט" רבות, לא מצליח להתגבר על הבעייה.

ובינתיים בבקשה עוד שתי שאלות:

א. כמה יבוא רכב אספנות מורכב? כמו רכב רגיל/יותר פשוט/הרבה יותר מסובך?

ב. כמה מורכב זה לשפר רכב אספנות, נגיד לשים בלמי דיסק לרכב שאף דגם זהה לא היה אם בלמים כאלו?

*LiranEyal, אני לא בעל מקצוע ברכב, אך בהחלט בעל מקצוע במכונות, ורובו הגדול של הפרוייקט יתבצע על ידיי.

מיכאל

פורסם

לך על וולוו. הגה כוח, מזגן, בלמי דיסק כסטנדרט. נוחות גבוהה, שיוט נעים במהירות בין-עירונית, זמינות חלקים גבוהה ואמינות לא רעה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

לך על וולו 240!!!

אמינה לא עולה כסף אין אחזקה יציבה מאד על הכביש גבוהה יחסית בשטח...

רק תקפיד שהמזגן עובד.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
ובינתיים בבקשה עוד שתי שאלות:

א. כמה יבוא רכב אספנות מורכב? כמו רכב רגיל/יותר פשוט/הרבה יותר מסובך?

ב. כמה מורכב זה לשפר רכב אספנות, נגיד לשים בלמי דיסק לרכב שאף דגם זהה לא היה אם בלמים כאלו?

מיכאל

א. יבוא אישי לא מסובך בסה"כ, רק העלויות יהיו הרבה יותר גבוהות מ 20K

ב. רכב אספנות ניתן לשפר ע"י בעלי מקצוע מומחים - מצד אחד העלות גבוהה מאוד , מצד שני הכדאיות לדעתי האישית אפסית.

פורסם
בעניין: האם רכב אספנות משתלם

לא.

עודד, אני לא מסכים איתך, רכב אספנות מאד משתלם!

הוא משתלם: לפחחים, מכונאים, זגגים, רפדים, יבואני חלקים, יבואני שמנים,

לחברות הדלק, לדואר ישראל, למדינה, למשרד הרישוי, לצמגאים, למוכרי תכשירים לרכב.

ספקי חלפים, לחניות כלי עבודה, למגרשי גורטאות, וסתם עמך ישראל....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...