Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי 40-50K אמין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

הסתכלתי על רכבים בלוחות יד שנייה, והופתעתי לגלות שהמחירים זולים יותר משחשבתי.

אבקש המלצה לרכב משפחתי לזוג עם 2 ילדים קטנים, שיהיה אמין ובטיחותי, ויחזיק כ5 שנים לפחות.

התקציב: 40-55 אלף שח

2 האופציות שחשבתי עליהן (שתיהן 2008 יד 1, עם קילומטראז קטן מ80000):

- סקודה רומסטר 2008 - מרווח מאד, טוענים שהמנוע רועש. אמין. 52000 שח.

- מיצובישי לנסר 2008 - מחיר זול יחסית למשפחתית מסוג זה (ביחס לקורולה / פוקוס / מאזדה 3) - 45000 שח.

יש גם את הפאביה ספייס, יונדאי מטריקס שפחות נראות לי. הייתי שמח לניסאן נוט אבל היא מעל התקציב כנראה.

לחילופין יש קיה פורטה / סיד, אבל הן נראות לי יקרות יותר מלנסר ללא סיבה מוצדקת.

מה דעתכם ?

תודה לעוזרים !

פורסם

לא יודע לגבי הרומסטר.

לנו היתה לנסר 2008 במשך 4 שנים מליסינג. רכב מאוד נוח (אגב יותר מרווח בפנים ממזדה 3), ומאוד אמין. האוטו לא היה במוסך פעם אחת במשך 4 שנים! רק טיפולים שוטפים. מומלץ.

פורסם

יש לנו במשפחה לנסר 2008, רכב אמין מאוד ונוח.

יונדאי מטריקס - לי המנוע הרגיש חלש וכל תא הנוסעים מיושן יחסית לטעמי, לא ממליץ, במיוחד שתא המטען שלו קטן משל הלנסר (עגלת תינוק וכיוצ"ב).

פורסם

תודה, שכנעתי אותי לבדוק ברצינות את הלנסר. נקווה למצוא מודל 2008 במצב טוב.

מפתיע כמה היצע יש בדגמי 2008, וכמה מעט דגמי 2009 יש.

פורסם

לנסר 2008 זאת הלנסר הקלאסיק, הצורה הישנה. ב-2009 הגיעה הדגם החדש עם הצורה החדשה וגם המנוע הוחלף מ-1,600 סמ"ק ל-1,500 סמ"ק.

הלנסר בהחלט מכונית שכדאי לבדוק, מחיר השוק שלה היום מאוד אטרקטיבי וכתוצאה מכך היא עסקה כדאית מאוד. לדעתי כל הלנסר 1,600 סמ"ק שנמכרו בשנה הזאת הלכו לחברות ליסינג אז כמובן שרצוי לבדוק שהסוכנות שמוכרת לך את הרכב היא סוכנות מסודרת ושהרכב שאתה רוכש תקין.

דרך אגב, יש גם הרבה לנסר מדגמי 2009 שמשתחררות כעת מעסקאות ליסינג אבל כאן המחיר גבוה מעט יותר.

אופציה קלאסית נוספת שכדאי לך לשקול במסגרת התקציב הזו היא רנו מגאן. כאן תוכל לקבל רכב שהוא קצת יותר מרווח, קצת יותר בטיחותי וקצת יותר נוח באותו המחיר בערך (קצת פחות) אבל היתרון הגדול הוא שתקבל שקט מלא לשלוש שנים. כלומר תקבל אחריות מלאה של היבואן לשלוש השנים הקרובות כך שלא תצטרך לדאוג מכל נושא האחזקה והתקלות.

פורסם

תודה. אני עדיין מוטרד מנושא התקלות ברנו מגאן. ברור לי שזה אוטו נוח ובטיחותי, ובמחיר מצויין.

הבעיה שאני שומע מחלק מהאנשים על הרבה תקלות והוצאות גבוהות בתחזוקה (אני מתכנן להחזיק אותו יותר מ3 שנים).

אפילו אם יש אחריות, זה לא כיף להתעסק עם מוסכים, גוזל המון זמן.

נשמע שעם מגאן זה קצת הימור - חלק מרוויחים אוטו מעולה במחיר טוב ואין להם תקלות, וחלק משלמים על האוטו בתשלומים.

מבחינתי זה פוסל את האופציה הזאת.

פורסם

חבל שאתה פוסל את הרכב בגלל דעות קדומות שאינן מגובות בנתונים מהשטח. נניח שאתה צודק ואכן הרכב סובל מבעיות רבות והוצאות גבוהות על תיקונים - האם רשת כמו קרסו הייתה יכולה לתת לך בביטחון מלא אחריות מלאה לשלוש שנים? האם היינו יכולים להרשות לעצמו להבטיח לך שכל תקלה תתוקן במוסך מורשה למרות העלויות הגבוהות שלה כביכול?

הנתונים שיש ברשותינו מראים בצורה חד משמעית כי רכבי המגאן הרלוונטים עבורך אינם סובלים מיותר בעיות בהשוואה למותגי רכב מובילים אחרים.

פורסם

בבעלותי מיצובישי לנסר שנת דגם 2007, יד ראשונה פרטית, 70 א' ק"מ. (נרכשה בחודש מאי שנת 2006) כלומר הרכב אצלי למעלה מ- 6 שנים). להלן רשמיי מהרכב:

אמינות- מצויינת, במשך כל הזמן שהרכב בבעלותי, לא קרתה תקלה אחת, חוץ מממיר קטליטי שהתקלקל לפני כחודש והחלפתי אותו.

תנוחת הנהיגה- אני מציין נושא זה מפני שאני יכול להגיד שתנוחת הנהיגה ברכב הזה לדעתי כמעט מושלמת, זאת לאור כך שמבנה הקונסולה המרכזית בין המושבים הקדמיים מאפשר הזזת המושב קדימה מבלי שרגל ימין תתקל בקונסולה כמו בהרבה רכבים אחרים. כך ניתן להגיע לתנוחת נהיגה נכונה (דהיינו כאשר הכתפיים צמודות לגב הכסא והיד נשלחת מתוחה קדימה, פרק כף היד נמצא על הקצה העליון של ההגה). לא הצלחתי להגיע לתנוחה כזו באף רכב אחר! גם לא ברכבים בעלי כיוון הגה למרחק. מלבד זאת הרכב צר יחסית אבל זה דווקא משפר עוד יותר את תנוחת הנהיגה לדעתי שכן משענת היד בדלת שמאל נמצאת קרוב לגוף וגם נמצאת בגובה מתאים ומאפשרת על כן הנחת מרפק שמאל עליה והחזקת ההגה עם יד שמאל בו זמנית. כמו כן ניתן להניח במקביל את יד ימין על המשענת בין הכסאות. זה מאפשר נהיגה מאד נוחה. ברכבים אחרים דלת שמאל רחוקה מהגוף והיד לא מגיעה למשענת הנמצאת בדלת, כלומר המשענת היא לקישוט בלבד. מלבד זאת הדשבורד נמוך ומאפשר שדה ראייה טוב (אני ממליץ להרים את המושב למצבו הגבוה ביותר שכן אחרת תנוחת הישיבה נמוכה מדיי).

מרחב פנים- תנוחת הנהיגה הזו אותה ציינתי, בה המושב הקדמי קרוב יחסית להגה, מאפשרת מרווח גדול במושב האחורי לברכיים, יותר מרווח ממאזדה 3 למשל. בציר הרוחב הרכב צר יחסית אבל לשני אנשים מבוגרים מקדימה ומאחורה אין בעיה. אדם שלישי לא יכול לשבת בין שני מושבי תינוק מסוג איזופיקס לאור חיבורי איזופיקס הממוקמים במרכז הרכב יחסית.

ביצועים- במצב נהיגה רגיל, הביצועים בינוניים לכל היותר וכאשר המזגן פועל הביצועים אפילו חלשים, בסל"ד נמוך חסר כוח אבל ההילוכים קצרים ומפצים על זה במידה מסויימת. חלק מהסיבה לכך היא שהגיר במצב רגיל מעביר הילוכים מהר מדיי. במצב נהיגה בו הגיר נמצא בשליטה ידנית והנהג שולט בהעברת ההילוכים, הביצועים טובים מאד, גם יחסית לרכבים אחרים. יחסי ההעברה הקצרים גורמים לסל"ד יחסית גבוה בנסיעה בינעירונית (2,900 סל"ד ב- 100 קמ"ש) דבר שגורם לתחושה לא נוחה ורעש מהמנוע.

נוחות- נוחות המתלים בינונית, הרכב קשה ומרגישים היטב כל סוג מהמורה. מצד שני אופי המתלים הוא מוצק בסגנון גרמני והרכב לא "מתרסק" לתוך מהמורות.

איכות- הרכב איכותי מאד, החלק העליון של הדשבורד והחלק העליון של כל הדלתות עשוי מחומר רך והדלתות מדופנות גם בבד (כזאת רמת גימור לא ניתן למצוא היום באף רכב משפחתי! לרבות לא בפוקוס ובג'טה- החדשות משש את דיפוני הדלתות שלהם ותבין). הרכב לא מצקצק ולא מרעיש בכלל מחלקי הפנים ואני יכול להגיד לך שעשיתי רק אתמול נסיעת מבחן ברכב חדש בו נשמעו ציקצוקים מכיון הדלתות. שום דבר לא התפרק ולא נקרע ושום חלק פלסטיק לא דהה או התקלף. הדגם שלי, למרות שהוא ברמת הגימור הנמוכה "אקזקוטיב", נמכר ספיציפית באותו זמן שקניתי אותו, עם הגה עור "מומו" עם חישורי ברזל וידית הילוכים מצופה עור. הם מוספים מאד למראה. המראה הפנימי בכלל נאה יחסית. כמו כן הדגם שלי נמכר גם עם ג'נטים מגנזיום.

תא מטען- הנפח טוב, אבל תא המטען צר מדי במימד הגובה "והמקלות" אשר מרימים אותו גוזלים נפח יקר ואפקטיבי. לא נוח להכניס ולהוציא עגלות עקב כך למרות שמבחינת נפח אין בעיה.

התנהגות כביש והיגוי- טובים מאד. התחושה מוצקה וגרמנית, זויות הגלגול נמוכה יחסית, ההיגוי טוב עם הרבה תחושה. ההגה כבד מעל הממוצע ובמהירויות חנייה זה קצת מפריע.

צריכת דלק- כמובן תלויה באופי הנסיעה ובאזור הנסיעה. אני נוסע באזור הררי וכמעט רק בעיר וכן מהירות הנסיעה שלי היא מעל הממוצע, תוך שימוש תכוף יחסית בשליטה הידנית בגיר. מצד שני אני כמעט לא נוסע עם מזגן, גם בקיץ. צריכת הדלק נעה בין 8-9 ק"מ לליטר. מחוץ לעיר במהירות קבועה של 120 קמ"ש הצריכה היא של 13 ק"מ לליטר.

בקיצור בסה"כ אני ממליץ (למרות שבאופן אישי הרכב הזה לא תואם את סוג האופי שלי- אני מחפש רכבים יותר מיוחדים, אבל רכשתי את המיצובישי בנסיבות מיוחדות...). ככל הנראה אני אמכור את המיצובישי בעצמי בזמן הקרוב. אני כרגע בודק רכבים חדשים לרכישה...

בהצלחה

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
חבל שאתה פוסל את הרכב בגלל דעות קדומות שאינן מגובות בנתונים מהשטח. נניח שאתה צודק ואכן הרכב סובל מבעיות רבות והוצאות גבוהות על תיקונים - האם רשת כמו קרסו הייתה יכולה לתת לך בביטחון מלא אחריות מלאה לשלוש שנים? האם היינו יכולים להרשות לעצמו להבטיח לך שכל תקלה תתוקן במוסך מורשה למרות העלויות הגבוהות שלה כביכול?

הנתונים שיש ברשותינו מראים בצורה חד משמעית כי רכבי המגאן הרלוונטים עבורך אינם סובלים מיותר בעיות בהשוואה למותגי רכב מובילים אחרים.

אני חייב להגיב

בבעלותי מגאן 2003 שקניתי בשנת 2008 עם קילומטרז של בערך 70,000.

בדרכי חזרה מהעברת הבעלות הביתה, בכניסה לחניון, עליתי על באמפר והחלון האחורי צנח ולא הסכים לעלות - הלך המנגנון, המוכר נשבע באימו שהכל היה תקין ואני ומכון הבידקה לא עלינו על הבעיה הנ"ל לפני הקנייה.

קיוותי שבזה זה יסתיים אך התבדיתי.

האוטו עבר טיפול כל 15 אלף קילומטר ובכל זאת רשימת התקלות הלכה והתארכה כשכל טיפול במוסך המורשה מחק לי משכורת מחשבון הבנק.

רשימת תקלות חלקית:

בכל אחד מהחלונות הלך המנגון (חלקם יותר מפעם אחד).

הלך הגיר.

בעייה ביוניט חום.

בעיה בפלאגים (לא זוכר למה הוחלפו).

ריפוד הגג קורס.

בצינור המזגן היה סדק אשר גרם לבריחת הגז.

נראה לי שזהו.

לפני שקניתי את הרכב ערכתי בדיקות וגם אני שמעתי לאנשים שאמרו אל תאמין לסטיגמות, בכל רכב ניתן למצוא רכבים מצוינים אך גם רכבים שלא ייצאו מהמוסך. לצערי אני הוצאתי על טיפוליכם לפחות את אותה העלות שהוצאתי כשקניתי את הרכב.

אני לא אומר שמגאן הוא רכב לא טוב אלא רק תיארתי את מה שאני עברתי עם הרכב שלי.

אני בעתיד לא יקנה יותר מגאן.

אגב, לאבא שלי יש מאזדה לאנטיס מאותה השנה ואותו קילומטרז.

הוא לא מקפיד על טיפולים כמוני ורכבו לא נכנס פעם אחת בכל השנים הללו למוסך.

• תוכן חדש...