Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלת זמן של רי"ש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל בשביל חברים.

החבר'ה חתומים פרקי זמן בין 12-24 חודשים, לפני כחודשיים הודיעו להם שכולם כולל כולם נשארים את כל הפרק זמן שרשום להם בחוזה. כאשר אני זוכר בוודאות שעוד בתקופה שאני ניסיתי לבטל את הרי"ש שלי קראתי סימוך משפטי או חוק צבאי שרי"ש זה רק לשנה וזה לא משנה בכלל איזה פרק זמן מופיע בחוזה.

בשעתיים האחרונות אני מנסה להגיע לאותו מסמך ולא מוצא אותו, יש מצב לעזרה?

פורסם

ממה שאני זוכר, שנת ר' לא מוגבלת בזמן והחתימה היא שקובעת (אם מחלטים להשאיר, כמובן) - אפשר כן לנסות להגיע למפקדים על הסדר של X זמן או שחרור, לא יכריחו חייל שלא מעוניין בקבע בכלל להשאר - זה לא תורם למערכת.

מה שכן, תמיד אפשרות לפנות לפניות הציבור - aka.idf.il/main/kapatz, קציני הערים או נקח"ל, אני מאמין שאחד הגופים יוכל להחזיר תשובה.

תומר.

פורסם

לא משאירים את מי שלא רוצה? אין לך מושג כמה אתה טועה, זה עובד רק במקרים ספציפיים.

קצין העיר לא יודע לומר דברים כאלה בשלוף, יש עורכי דין שכל המומחיות שלהם זה להתעסק עם הצבא. נזכרתי שמשם השגתי בזמנו את החוק/כלל/הנחיה.

פורסם

קצין העיר אולי לא ידע להגיד לך בשלוף, אבל כן יוכל לברר. זה התפקיד שלהם.

ביחידה שאני שרתתי (גדוד קשר פיקודי), רוב החיילים ממחלקת הטכנאים חתומים שנת ר'.

הכמות שנשארת בפועל - אולי 2 חיילים. הם במחסור רציני של קבע - למרות שעל הנייר חצי מחלקה חתומה.

תלוי ביחידה ותלוי במפקדים (מ"פ, מג"ד), אפשר להשתחרר מהחתימה הזו ודי בקלות. הצבא לא ישאיר איש קבע שלא מעוניין להישאר. זה פשוט לא משתלם.

תומר.

פורסם

ספר את זה לבסיס שאני נאלצתי להלחם עם השיניים בשביל להשתחרר, בפועל מתוך כ20 הנדסאים שהכרתי בבסיס רק אני ועוד בחור הצלחנו להשתחרר.

כל השאר עדיין שם (חוץ מעוד 2 שבינתיים פסלו קצוע)

פורסם

מתי הם חתמו על ה ר', לפני הגיוס?

התנו את השירות במקצוע בשנת ה ר'?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אני גם (מנסיון של אנשים שאני מכיר) יודע שמי שלא רוצה להמשיך, פשוט לא ממשיך. אבל, יש מקרים יוצאי דופן ושם משאירים אותך בכח, תרצה או לא :-(

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני חייב להגיד שאני מפספס את הבעיה כאן,

קבוצת אנשים חתמה על הסכמה מחייבת לבצע בין 12 ל24 חודשים קבע, הצבא החליט לממש את מלוא ההתחייבות הזאת, או במילים אחרות - לכבד את ההסכם שחתמו עליו אותה קבוצת אנשים מול הצבא.

בעצם, מה שאתה אומר זה שהצבא עמד בהתחייבות שלו (וזה מפתיע בפני עצמו) ולחברים שלך זה לא מתאים.

החברים שלך חתמו על תקופת ר' מרצון, אף אחד לא הכריח אותם כי זה בלתי אפשרי, רק סביר שכאשר חותמים על מסמך מצפים שהוא יתממש ולצורך העניין לוקחים סיכון מחושב שמלוא תקופת הר' תתממש - זה לנהל סיכונים. (מה שנקרא, שחברים שלך יעמדו כמו גברים בהתחייבות שהם נתנו, וזה בכלל לחיים, צבא או לא צבא)

לגבי שחרור מתקופת ר', ראיתי בשירות (הארוך) שלי מקרים לכאן ולכאן, אמירות כלליות של "ניתן לצאת מר' אם לא רוצים" ו"הצבא לא משאיר את מי שלא רוצה כי זה לא משתלם לו" - הם במקרה הטוב מקרה פרטי ולא מדיניות, פקודה או חוק, שלא יפיכו בך תקוות שב.

התשובה האמיתית היא שזה תלוי בהמון גורמים: רצון המפקדים לעזור, מצב התקנים ביחידה, זה שאשתו של מפקד היחידה בדיוק תפסה אותו עם הפקידה ועוד ועוד.

חשוב לזכור, לשחרר חייל מר' היא אופרציה שההשלכות שלה גדולות בהרבה מה"סיפור" של חייל כזה או אחר, שחרור לפני הזמן הוא איבוד תקן, כי בעצם המפקד אומר "אני לא צריך אותו", ואם הוא לא צריך אותו, הוא לא צריך את התקן, ועוד לא הכרתי את המפקד שמוכן לוותר על תקן קבע.

מעבר לזה, זה יוצר תקדימים, והצבא לא אוהב תקדימים.

צריך לקחת בחשבון שהצבא כן יכול להפתיע ופתאום להחליט שהוא לא מממש ר' של קבוצת אנשים, או של מישהו ספציפי והוא לא חייב יותר מדי הסברים, אין בדיוק הדדיות בקטע הזה.

ר' היא התחייבות קשיחה, אין הגבלה של זמן מקסימלי, יש רק את פרק הזמן שהוגדר בחוזה, לצורך העניין חייל שיוצא לקורס קצינים בקבע (לא משנה מאיזה סוג) מחויב לחתום 3 שנות ר' (כמובן גם לזה יש החרגות)

ענו בחוכמה קודמי כששאלו באיזה מסגרת נחתם הר', לרוב חתימה על ר' מגיעה עם התחייבויות כלשהם מכיוון הצבא, הכשרה מסוימת, עיסוק בתפקיד מסוים, הגעה ליחידה ספציפית וכו' - אי עמידה בהתחייבות הזאת מכיוון הצבא יכולה לגרור לביטול הר'

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

שוחרים חותמים על הח*א הזה בגיל 13+-. נו, מי זוכר את זה בכלל. אז הריש עדיין תקף גם שם? הרי בן 13 לא יודע על מה ולמה הוא חתם.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אמיר ט היקר,

אמנם לא ביקשתי את דעתך על ההחלטות או פעולות שלי ושל חברי אבל נעזוב.

רוצה לדעת למה כמעט כל ההנדסאים ממורמרים? אז הנה על קצה הלשון:

מגיעים נציגים של הצבא לילדים פעורים בני 14-18 ומתחילים לספר להם שהצבא צריך אנשים איכותיים ומוכן לשלם תמורת ההכשרה שלהם, הגיוני עד פה לא?

אבל מה לילד בן 14 ולרצון לשירות צבאי פרודוקטיבי? הוא מעדיף לשחק כדורגל.

המפרסמים והסגל מכללות יספרו לך כל מה שתרצה לשמוע רק בשביל שתחתום על הלימודים, יבטיחו יחידות פיתוח, יבטיחו קצונה, יבטיחו קריירה צבאית, יבטיחו קריירה במשרד הביטחון, יבטיחו שכר אסטרונומי באזרחות, כל מה שיכול למשוך את האוזן של הילד וההורים. אז מה, לא מפתה? בטח מפתה.

אבל אז נגמרים הלימודים ואתה נשאר עם הז*ן ביד, היחידות פיתוח ושירות במקצוע שרכשת יתחלפו במכונאי בסדנא או גדוד, הקריירה צבאית הופכת ל"אז מה שאתה יותר מבוגר ומשכיל, אתה שנה ראשונה בקבע כמו כולם זה שאתה הנדסאי לא מעניין" ציטוט של מ"פ דרך אגב.

אתה מגלה שהלימודים לא משנים לך שום דבר בשירות הצבאי, לא לטוב ולא לרע. ונעזוב את המשכורות כרגע כי גם שם זה לא שחור ולבן ובכללי לחסרי הנדסאי הרווח יותר גדול.

אז אתה מבין שבצבא אין כלום ואתה משתחרר. השירות הצבאי שלך לא נחשב בתור נסיון ברוב המקומות. הנדסאי גם עם נסיון זה כולה עוד פועל אבל עם ניירת.

ת'כלס? אם לא החוויה המטורפת של הצכללה הייתי קורא להנדסאי הזה אחת הטעויות הכי גדולות שלי.

נ.ב

תסביר לי בבקשה איך הנדסאי מכוטרוניקה (מכונות, אלקטרוניקה ובקרה) משרת בתור מכונאי טנקים וזה נחשב שירות במקצוע.

לך על זה טייגר.

פורסם

ת'כלס? אם לא החוויה המטורפת של המכללה הייתי קורא להנדסאי הזה אחת הטעויות הכי גדולות שלי.

אוי כמה שאני מסכים איתך!

ZOOM-ZOOM

פורסם
שוחרים חותמים על הח*א הזה בגיל 13+-. נו, מי זוכר את זה בכלל. אז הריש עדיין תקף גם שם? הרי בן 13 לא יודע על מה ולמה הוא חתם.

שוחרים לא חותמים על כלום, אם כבר ההורים שלהם חותמים, והנה מצאת למי לבוא בטענות :)

kookoo, אני לא מנסה לסנגר על הצבא, אני כן מנסה למנוע מהת'רד הזה להפוך ל"איך משתמטים"

לעניין, אין מה לסנגר על הצבא בנושא הזה, הוא דופק וידפוק עוד הרבה ילדים תמימים, ולא רק טכנאים או הנדסאים

אבל, אני בטוח שיש לא מעט הנדסאים, שכן מגיעים למקומות טובים, שכן רוכשים מקצוע לחיים, שכן משתחררים ומקבלים משכורות יפות, הרי לא הכל שחור (ואם צריך דוגמאות כאלה, אני יכול לתת בלי סוף חברים ששירתו איתי, הנדסאים, טכנאים ומה שלא תרצה שבזכות השירות זכו למקפצה מזהב לאזרחות)

אולי הכי נכון להגדיר את זה "שכר לימוד" של להתבגר ולהבין שלא כל מה שנוצץ זהב, בסוף אותם חיילים שמגיעים לבתי הספר לשכנע הם לא יותר מסוכני מכירות (ועוד לא בדיוק מקצעונים) בחסות הצבא, וכמו כל סוכן מכירות אתה בודק אותו בציציות לפני שאתה קונה. אני יכול אישית להעיד על מספיק מקרים של חברים \ הורים שפנו אלי בנוגע לדברים כאלה כי השכילו לברר והבינו שזה לא בשבילם

בתכלס כמו שאמרת, החברה האלה משתחררים ואין להם מקצוע, אין להם עבודה ואפשר לזרוק לפח את הלימודים האלה, אז במקום לעבוד בYELLOW או צוות בידור באילת, תן עוד שנה בצבא, אין לי ספק שגם בתור מגרז פטמות של טנקים אתה תורם יותר למדינה מאשר מתדלק, המשכורת מינימום היא אותה משכורת מינימום, אז "איבדת" 1/75~ מהחיים בשביל משהו שקצת יותר גדול ממך

אני מקווה שלא ישתמע ממה שאני אומר שאני מנסה להטיף, כי אני לא, אני חושב שכאשר יורדים העצבים של "עבדו עלי \ דפקו אותי" העז לא כזאת נוראית, וכן יש לה תרומה מסוימת.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

אני לא אכנס למתי הנדסאי זה טוב ומתי לא כי פשוט כבר נגמר לי האויר מלהסביר את זה.

אני רואה את זה בצורה כזאת - גוף מסוים שיקר לי, הבטיח הבטחות שלא קיים, החתים אותי על חוזה חד צדדי. לדעתי זה לגיטימי לפתוח מטריה.

והיי זה שחלק כן קיבלו את מה שהבטיח שלא אומר שלאלה ששיקרו להם אין זכות להתמרד.

ורק בשביל הקטע, אני התחלתי מכינה באונ', רוצה לנחש כמה הקלות קיבלתי? הבטיחו לי שהנדסאים פטורים מלפחות 2 סמסטרים ראשונים, בפועל? רק הקלות שוליות בתנאי קבלה.

משכורת מינימום... אוקיי נזרום איתך. בסיס יומיות, אין רמת פעילות, אין רמת סיכון. שכר שנה ראשונה, תחזיק חזק, 3800. תזכיר לי כמה המינימום?

ואנחנו מדברים על משרה מלאה, עם שעות נוספות כל יום, תורנויות ותפקידים שלא מגולמים בשכר.

המתדלק שלך מרוויח יותר מרי"שניק בשנה ראשונה.

פורסם

אתה לא צריך לספר לי על התנאים, גם אני עשיתי שנת ר' ואחריה עוד כמה שנים טובות בלי שאף אחד הכריח אותי להישאר.

אני חושב שזה מאד תמים להגיד הצבא הבטיח, הצבא לא קיים, הצבא שקרן.

מה עשית כדי לוודא שהם מסוגלים \ מחויבים לספק את מה שהם טוענים ?

מה שאני אומר, זה צריך שניים לטנגו - עם כל ההבטחות בשמיים שלהם, אתה זה שבחרת, באופן חופשי לחלוטין' להסכים לתנאים האלה, זה לא סוד שהחוזים מול הצבא חד-צדדים, שלא כולם מקבלים מה שהם רוצים, שהם מעגלים פינות במה שהם בוחרים לספר לך ומה לא. כל איש שיווק יספר לך את מה שאתה רוצה לשמוע וידאג להשמיט בטעות את מה שאתה לא רוצה לשמוע.

אתה לא צריך לשכנע אותי שדפקו אותך ואת החברים שלך, וכנראה עוד רבבות של צעירים וצעירות עם הבטחות שהצבא לא מסוגל לעמוד בהם. אני יודע שאתה צודק עוד לפני שניסית אפילו להוכיח את הנק' שלך.

השאלה שלי היא מה אתה עשית כדי לדאוג שלא ידפקו אותך? למה אתה לא מחפש את האחריות אצלך ? כי ביננו, זה הכי קל להגיד הצבא שיקר, אבל בסוף אתה זה שנפל בפח

אתה יודע מה הכי מפריע לי בדיון הזה ? זה בכלל לא קשור לצבא, זה לקחת אחריות ולא לזרוק אותה.

קיבלת החלטה לא טובה, לא משנה בגלל איזה שיקולים, תישא בתוצאות שלה.

המרמור שלך נובע מסיבה אחת, חוסר תיאום ציפיות, הציפיות שלך מהצבא לא תאמו את מה שקיבלת, ואתה יודע מה, יש כאן רק בנאדם אחד שיכול לקחת את האשמה על זה, וזה אתה, רק אתה ולא אף אחד אחר היית צריך לברר כמה מציאותיות ההבטחות שהצבא מבטיח, או לכל הפחות, לקחת בחשבון שהצבא מציג "happy flow" ולא מן הנמנע שזה לא מה שיקרה לך.

לא עשית את זה ? אז לקחת הימור, ובהימורים יש סיכוי לא רע להפסיד

ואם כבר העלאת את זה, קח את נק' המבט של הצבא, כמה חיילים מנסים לדפוק את הצבא ? כמה מנסים להשתמט מסיבות כאלה ואחרות כשבפועל אין להם שום הצדקה לא להתגייס ? כמה מוציאים גימלים על ימין ועל שמאל כי לא בא להם לשמור או לצאת לאבט"ש ?

לא מכיר את הנתונים האמיתיים, אבל ניחוש שלי הוא שיש יותר חיילים שדופקים את הצבא מאשר כאלה שהצבא דופק אותם (ונעזוב את זה שדופק זה סובייקטיבי לחלוטין)

אז על משקל דבריך, גם לצבא מותר "לפתוח מטריה"

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

אז לפני שאני לוקח משכנתא אני צריך לבדוק שהבנק לא עלול לפשוט רגל? אולי גם לדרוש שיציג לי מספרים חסויים בשביל שאני אהיה שקט שהוא יעמוד על תילו עוד 30 שנה?

הצבא יודע בדיוק לאיזה קהל הוא פונה ואיזה פירורי לחם הוא מעדיף ועושה בזה שימוש ציני. אני אשם שהסכמתי בצורה נאיבית להבטחות בעל פה ותמונה וורודה שציירו לי בגיל 16, צודק. רק אני מזכיר לך שבגיל הזה עדיין אסור לך לחתום על מסמכים כאלה, אז הם מפתים אותך בשביל שתחפור להורים שלך שיחתמו, יותר אפור מזה לא יכול להיות.

אני שמח שבחרת להשאר קבע, זה לא אומר שכולם צריכים. לא מעניין אותי על מה חתמתי, שיקרו לי לא הנציגים על דעת עצמם אלא הנציגים בהוראת הגוף שהם מייצגים. אם יש לי אפשרות לתקן את העוול שעשו לי אני אעשה את זה ואני ארגיש טוב עם זה.

חוץ מזה, מה הקשר של כל זה למה ששאלתי? אני כולה מחפש את התקנה שקובעת לפי חוק שתקופת רי"ש כנגד רצון המשרת יכולה להמשך מקסימום 12 חודשים. איפה זה ואיפה התחמקות מקבע?

עריכה:

לפי החוק כל מקום עבודה שמשקיע בך כסף בהכשרה צריך לתת לך את האופציה לשלם את העלות היחסית של ההכשרה לעומת פרק העבודה הנותר בחוזה בשביל לקנות את החופש שלך.

רוצה להסביר לי למה בצבא זה לא עובד?

עריכה 2 כי משעמם לי:

הרגע נפל לי האסימון שבכלל סובבת לי בהפוכה. הצבא לא מסוגל לקיים את מה שהוא הבטיח לי ביחס לשירות צבאי(תפקיד ואופציות לקריירה)??? תכף תגיד שכשאני קונה רכב היבואן לא יכול להבטיח לי איזה רכב אני אקבל בכלל, מה זה השטות הזאת?

• תוכן חדש...