Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני או כפול מצמדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות דיון על יעוץ לרכישת גולף GTI שהפך לדיון במה עדיף ידני או DSG, חשבתי שזה נושא מספיק כבד.

דעתי:

מכוניות היום כל כך מנותקות וכל כך "מושלמות" שהגיר הידני הוא עדיין הנצר האחרון למעורבות אמיתית בנהיגה.

כפולי מצמדים טובים מבצעים הרבה יותר טוב מכל נהג, וראיה לכך מסלולי המירוצים שבהם כפול מצמדים מחזק מעמדו.

אז אמנם מי ש 0-100 זה החיים שלו, או ק"מ\לליטר בצד השני של הסקאלה, כאן כפולי המצמד שולטים, הם פשוט טובים מהיכולת האנושית ;

אך מאידך, ראבק, החיים היומיומיים הם לא מסלול ורמת הביצועים של רוב המכוניות אינה ניתנת לנצול. לרוב המכוניות יש היום הגה אילם ואחיזת כביש סופר גבוהה, בנוסף למערכות ריסון והתערבות שונות (ונוותר על כל צירופי האותיות הנוצריות),

כך שמי שרוצה להרגיש חלק מתהליך הנהיגה מוצא לדעתי תענוג הרבה יותר גדול בגיר ידני.

וכן, זה נכון לא רק למכוניות הארדקור, אלא למרביתן.

בכלל, לדעתי, מי שיודע לנהוג טוב בידני, ינהג טוב יותר בכפול מצמדים ממי שלא יודע...

אני כמובן מדבר לחובבי הגה ולא לגברת או האדון שנוסעים עם אנדברקס משוך עד למכולת ואפילו לא מרגישים...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

למה מי שנוהג טוב ידני ינהג טוב יותר בDSG? שם לא צריך להוריד רגל מהגז כדי שהגיר לא יתן מכה קטנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למה מי שנוהג טוב ידני ינהג טוב יותר בDSG? שם לא צריך להוריד רגל מהגז כדי שהגיר לא יתן מכה קטנה.

פשוט. נהיגה בידני מחייבת קבלת החלטות שוטפת, פיתוח אינטואיציית נהיגה נכונה.

מי שיש לו את המיומנות הזאת, יוכל לפי בחירתו להחליף את החלטות המוח של כפול המצמדים.

למרות יכולת הביצוע הסופר גבוהה של כפול המצמדים, הוא אינו יכול לצפות מראש, מה שהמוח האנושי כן.

אתה כן יודע שלמרות שאתה מאיץ, אתה עומד להאיט ולא להמשיך להאיץ. זה מצב שכפול המצמדים מתכונן למהלך הלא נכון...

מי שיודע לנהוג בידני, מבין את המשמעות של בחירת הילוך נכון בהתחשב בטווח פעולה ועקומת המומנט.

מקווה שברור...

אבל מה שתארתי כאן, לא דווקא מתייחס להנאה שאליה התייחסתי בפתיח. אלא התייחסות למדוע יש לנהג ידני יתרון גם בכפול מצמדים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הרובוט די חכם,למשל בירידות הוא מוריד הילוך ואפילו 2 כדי לקבל בלימת מנוע.

למה עדיף ידני מDSG? לדעתי זה כיף להעביר הילוכים,דבר שני מכנית פשוט יותר ויהיה זול יותר לתיקון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מתקשה לוותר על גיר ידני אמיתי.

ניסיתי באלפא הקודמת סלספיד, שרדתי איתו שנה וחזרתי לידני.

האמת שדווקא בנהיגה ספורטיבית הוא טוב יותר כי הוא מחליף הילוכים מהר יותר (לפחות ממני) וזה של האלפא לא מתערב ומעלה הילוכים גם אם אתה יושב עמוק באדום. המקום שבו הוא היה פחות טוב מידני זה דווקא בנהיגה עירונית/פקקים בעיקר כי הוא לא יודע מה זה חצי קלאץ' לחוץ או להחליק בפקק עם הקלאץ' בלי לדרוך על הגאז ועוד כל מיני כאלה שהופכים את הנהיגה בפקק לנסבלת וחלקה.

פורסם

שתי מערכות מקבילות להעברת הילוך, אחת אחראית על ההילוכים הזוגיים עם קלאץ' אחד והשניה על האי זוגיים עם קלאץ' שני.

המערכת מנחשת מה יהיה ההילוך הבא שתרצה וכבר מכינה אותו עם "קלאץ' לחוץ"

ראה הסבר בסירטון:

פורסם

ואוו! אני לא נוהג ברכבים חדשים ולא נחשפתי לזה עדיין. האם באמת מרגישים את השינוי או שההבדל בין זה לבין אוטומט רגיל הוא רק הקמ״ל?

מה ההבדל בין זה לבין רובוטי?

האם זה לא גורם לבלאי מואץ של הקלאץ? טוב נו, הוא בטח בנוי לזה.

האם המערכת הזו אמינה? מבחינת תחזוקה ועבודה

פורסם

מרגישים את השינוי בעיקר בהתנהגות הרכב (העברת הילוכים חלקה יותר ומהירה יותר, האוטו מאיץ יותר טוב והתחושה שהאוטו מגיע לגבול היכולת שלו), אולי טיפה שינוי בצריכת הדלק לטובה אבל לא משהו מיוחד.

בVW יש בעיה ספציפית עם המנועים שמשדרכים לDSG בשירוקו ובאיביזה, והיה כאן שרשור גדול של בחור שהלך לו מנוע של שירוקו לאחר 70K. אבל בעקרון התיבה עצמה היא טובה, אך יש שאומרים שהבלאי המואץ בה יורגש לאחר מספר שנות שימוש (אנחנו עדיין לא יכולים לדעת כי המערכת חדשה יחסית ועדיין לא עברה מספיק שנים כדי שנדע האם הבלאי כל כך רציני ביחס לאוטומטית רגילה).

פורסם

הפטנט הזה הוא רק בוואגיות?

עד כמה חדשה המערכת? עניין של שנים או חודשים?

את השרשור על המנוע של השירוקו אני מכיר. חשבתי שהוא אחד שנכנס לסטטיסטיקה..

פורסם

DSG יש בארץ כבר מעל 6 שנים.

העדפות הן תלויות מצב. כיום ה- DSG עדיף לי, משום שאנו משפחה. לו היה מדובר ברכב שלא עומד בפקקים ולא מסיע ילדים, הייתי הולך על ידני. אני חושב על הנסיעה שלי לחיפה שלשום (חמישי) אחה"צ, ורק לדמיין נסיעה כזו בידני נראה לי לא בריא ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אחרי 9 שנים בידניות הסכמתי לעבור ל DSG בגולף GTI.

בגדול זה פשוט תענוג, התיבה מעבירה במהירות מדהימה וכמעט לא מרגישים.

מה שכן מעצבן אותי זה שלפעמים הרכב מכניס הילוך שישי ב 70 קמש,

החיסרון של כל תיבה על בן אנוש, היא שהרכב לא יודע לקרוא מה יהיה בהמשך הדרך והתיבה

לפעמים משדכת הילוכים לא קשורים למהלך הנסיעה.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

תיבה כפולת מצמדים נמצאת היום אצל יצרנים רבים פורד,אלפא רומיאו,יונדאי,קונצרן VAG .

מדובר בטכנולגיה שמשתפרת המון מבחינת אמינות והתנהגות,ממצה את יכולות המנוע טוב יותר מבחינת חיסכון ,ביצועים והורדת הכוח לכביש.

נהגתי על מספר תיבות שכאלו (לאמי וולוסטר מבית יונדאי וסקודה סופרב השייכת לסבא שלי) התפקוד מעולה ,חלק ,זריז מעט לוקה בהילוכים נמוכים (רמזורים ופקקים) בהם התיבה לא ממש חלקה ולא ברור לה האם לעלות הילוך,להוריד או להשאר מה שגורם לנדוד הרכב.

אני עדיין מעדיף להיות מעורב יותר ואוהב את בחישת ההילוכים ,הקלאץ' וכד',דווקא נהיגה במצב ידני בתיבות כאלו ואחרות מרגישות לי מאוד מלאכותיות ומקשות עליי בנהיגה,פשוט משאיר במצב אוטו' או ספורט.

פורסם

נהגתי על E92 M3 עם תיבת ה-DCT שלהם ובדיוק חשבתי על העניין,

מצד אחד אני לא אצליח להעביר הילוך במהירות כזו בשום מצב שבעולם, אבל מצד שני אתה מרגיש כ"כ מנותק מהרכב שזה פשוט מקלקל את כל החוויה...

רוב התיבות האלה לדעתי פועלות לאט מדי ומאוד לא עדינות (כשצריך) ובסופו של דבר תמיד ביום יום תמצא את עצמך דופק את הראש בהגה ולא מבין למה הן מחליפות בדיוק מתי שלא צריך ולהיפך, אבל גם כשהן טובות עדיין משהו חסר.

אני באופן אישי לא מוותר על ידני בינתיים...

• תוכן חדש...