Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע חדש לסובארו WRX 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה מנוע בזול מבחינתך? 20K?

עדיין זה לא שווה שהמחירון של הרכב 38K.

ובד"כ קומבינות זולות גם זה מה שהן שוות

תמיר.

פורסם

אימפרזות במצב טוב נמכרות גם בהרבה מעל המחירון.

ולא ניכנס לעניין הרגשי. אולי הוא אוהב את האוטו? בהשקעה במנוע חדש הרכב יחזור לחיים.

מה יתנו לו 19,000 שקל? כלום

פורסם
אחת העצות הטיפשיות ששמעתי כאן בפורום (ועוד ממשתמש ותיק וידוע כאן).

תעשה לכולנו טובה ועצות אחיטופל כפי שהצעת תשמור לעצמך.

כפי שאתה רואה, אני בניגוד אלייך יודע טוב מאוד להפריד בין הראש ללב.

עם כל האהבה לרכב, זה בהחלט לא כלכלי להשקיע עכשיו לפחות חצי משווי הרכב בשיפוץ מנוע שתוצאותיו לא יהיו ידועות.

אני יודע שיש בעלי מקצוע טובים שם בחוץ אבל מהניסיון שלי כל השיפוצים האלה לא תמיד יוצאים 100% והרכב אף פעם לא חוזר למצבו הקודם.

זהו פורום טכני ולא פורום עצות כלכליות.

אם הייתם רוצים לעזור לו אז הייתם משאירים לאנשים שמבינים למצוא לו מנוע בזול.

אז נגיד ומצאתי לו מנוע בזול, מי יתחייב לך על המנוע הזה? כל אחד יתן לך את האחריות המינימלית של 3 חודשים כי אי אפשר לדעת מה עבר על המנועים האלה (אני מזכיר לך שאלו מנועים שירדו מרכבי ספורט ולא מרכב משפחתי).

ואז אחרי שנה שנתיים המנוע ילך, ומה אז? שוב פעם להשכיב 20K ש"ח על מנוע?

אני יודע שזה נשמע תסריט רע אבל פגשתי מספיק אנשים שעברו את זה (ולא רק עם רכבי ספורט).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• ספונסר פורום
פורסם

אני לא מכיר מישהו|(הכוונה ליבואן מנועים או פירוקיה) שנותן יום אחריות על מנוע של WRX או STI.

אורן

פורסם
כפי שאתה רואה, אני בניגוד אלייך יודע טוב מאוד להפריד בין הראש ללב. אני לא מתכוון להתנצח איתך כאן בפורום. אינך מכיר אותי, אינך יודע מה השכלתי. כך שהייתי קורא לך קצת יהיר בתגובה הזאת.

עם כל האהבה לרכב, זה בהחלט לא כלכלי להשקיע עכשיו לפחות חצי משווי הרכב בשיפוץ מנוע שתוצאותיו לא יהיו ידועות. כאן אתה טועה. אם רצונו של בעל הרכב להמשיך לנהוג באימפרזה טורבו, אז זאת תהיה הבחירה הכי טובה בשבילו. אם ישמע לעצתך וימכור את האוטו בחצי מהמחירון, וירצה לקנות אימפרזה אחרת אז יוסיף 20,000 במקרה הזול ביותר ויקבל כנראה רכב שחוט. אם יקנה מנוע חדש אז יהיה לו שקט לשנים רבות וימשיך להנות מהרכב.

אני יודע שיש בעלי מקצוע טובים שם בחוץ אבל מהניסיון שלי כל השיפוצים האלה לא תמיד יוצאים 100% והרכב אף פעם לא חוזר למצבו הקודם. אתה מכליל מאוד. אני מציע לך לפגוש אימפרזות GT שכבר עברו החלפות בפעם ה 2 וה 3 והן גודשות יותר טוב משיצאו מהמפעל, הכל עניין של כסף ובעל מקצוע טוב

אז נגיד ומצאתי לו מנוע בזול, מי יתחייב לך על המנוע הזה? אף אחד כל אחד יתן לך את האחריות המינימלית של 3 חודשים כי אי אפשר לדעת מה עבר על המנועים האלה (אני מזכיר לך שאלו מנועים שירדו מרכבי ספורט ולא מרכב משפחתי).

ואז אחרי שנה שנתיים המנוע ילך מנוע לא הולך סתם ככה, אם כל היום חיים על המנתק הצתה אז זאת התוצאה, ומה אז? שוב פעם להשכיב 20K ש"ח על מנוע?

אני יודע שזה נשמע תסריט רע אבל פגשתי מספיק אנשים שעברו את זה (ולא רק עם רכבי ספורט).

ואני מכיר מספיק אנשים שעברו את התהליך והשד לא כל כך נורא
פורסם

אתה סותר את עצמך בתגובה שלך.

הכוונה שלי הייתה למכור את הרכב ולהתקדם למשהו חדש יותר ואמין יותר.

אני מאוד אוהב את הרכב המדובר אבל עם כל האהבה שלי לדגם הזה, לא מצדיק השקעה של למעלה מ-50% מערך הרכב על תיקון שסיכויי הצלחתו לא גבוהים ולא משנה איך תנסה לייפות את התמונה.

סתם בשביל להסביר לך שאני ממש לא אנטי שיפוץ/החלפת מנועים אני אספר לך שלחבר שלי שיש לו מיאטה גם הלך המנוע לא מזמן והמלצתי לו לרכוש מנוע מיבוא. אז מה שונה המקרה הזה מהמקרה הנ"ל:

א) לא מדובר במנוע מוגדש.

ב) מדובר במנוע מאוד אמין, ללא רצועת תזמון (שרשרת).

ג) (והכי חשוב) עלות החלפת המנוע היא כ-10% מערך הרכב.

ד"א, אני ממש לא מסכים עם המשפט האחרון שלך, מעטים המנועים ש"מתים" עקב בלאי מצטבר כתוצאה מגיל/ק"מ.

רוב המנוע מתפגרים עקב מערכת קירור אשר התקלקלה וכתוצאה מכך הרכב התחמם (והמנוע עבר "טראומה") ו/או נזילת שמן אשר גרמה לחוסר שימון המנוע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...