Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטעם הרע שובר שיא חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
א) לגבי הברית מילה, אז לעשות צריך, אבל לא משיקולים דתיים, אלא משיקולי בריאות (יכול להווצר זיהום מתחת לעורלה). מה שכן, זה משהו שבאמת צריך לעשות כירורג בחדר ניתוח, ולא מישהו עם ציפורניים שחורות באמצע מסעדה.

האדם הוא תוצר של מיליוני שנים של אבולוציה, פרט לתוספתן (שכנראה יעלם בהמשך) אין בו שום חלק מיותר, גם לא עורלה.

נושא הזיהום שייך לתחילת המאה הקודמת, בימינו בעולם המודרני כולם יודעים מה זה הגינה ומקלחת.

אם כבר ברית מילה אז בבית חולים על ידי רופא כירורג

בדיוק מה שעשינו.

עד כאן דיבורי בולבולים, תכף מרק יכנס לשירוש והכל יתדרדר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מרק בקטע של להאריך ולא לקצר.

למזלי יש לי בנות אבל ברור לחלוטין שאם היו בנים אז האופציה היחידה היה רופא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
למה לא משיקולים דתיים? אם אדם יהודי עם זיקה למסורת, מדוע שלא יעשה זאת?

הכוונה שלי שיש גם סיבות אחרות לעשות את זה חוץ מסיבה דתית.

אין סיבה שלא יעשה. מצידי שינסר לעצמו את הראש מתוך זיקה למסורת, מה אכפת לי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
האדם הוא תוצר של מיליוני שנים של אבולוציה, פרט לתוספתן (שכנראה יעלם בהמשך) אין בו שום חלק מיותר, גם לא עורלה.

נושא הזיהום שייך לתחילת המאה הקודמת, בימינו בעולם המודרני כולם יודעים מה זה הגינה ומקלחת.

בדיוק מה שעשינו.

עד כאן דיבורי בולבולים, תכף מרק יכנס לשירוש והכל יתדרדר.

עד היום לא ממש בטוחים מה תפקידו באמת. למרות זאת ידועים מקרים של אנשים שנולדו ללא תוספתן ולא ידוע על מחלות או תחלואים שקרו להם.

למי שרוצה לקרוא קצת.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%AA%D7%9F

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אם כבר ברית מילה אז בבית חולים על ידי רופא כירורג או להשאיר את ההחלטה בידי הילד שיהפוך למבוגר באם הוא רוצה לעשות זאת לעצמו.

חוץ מזה, תן סיבה טובה אחת לעשות את זה. לגבי אלה שיגדו שזה אות לברית שהאל כרת איתנו? ובכן, האל הפר את הברית עם בני ישראל עוד ממזמן. אלה הם ה 63 שנים הראשונות במשך כמה מאות טובות שבהם יהודים חיים בלא פחד על חייהם מפוגרומים ומפרעות וזה לא בזכות האל.

תראה, אני חילוני מוחלט ורוב הסיכויים שאפילו אתה יותר דתי ממני... :lol:

ישנה סיבה אחת ששלושת הבנים שלי עברו מילה והיא הלחץ החברתי, אני לא מקנא בילד שילך לשירותים בביה"ס ואח"כ בצבא שיש לו כלי חריג בצורתו שמהווה מוקד עלייה לרגל לסקרנים.

אם נגזר לעבור את הטקס הברברי הזה - עדיף לעשותו בגיל 7 ימים, שאז הסבל מינימלי וקצב ההחלמה רצחני.

פורסם
עד היום לא ממש בטוחים מה תפקידו באמת. למרות זאת ידועים מקרים של אנשים שנולדו ללא תוספתן ולא ידוע על מחלות או תחלואים שקרו להם.

למי שרוצה לקרוא קצת.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%AA%D7%9F

אני מאמין שזה שריד של איבר מסויים שהיה לנו בזמנו ועכשיו אין בו צורך.

בעוד כמה אלפי שנים כולם יוולדו ללא תוספתן כמקובל בתהליך אבולוציוני תקין.

אפרופו בולבולים, כבר היום ישנם יהודים שנולדים ללא עורלה.

זו אחת הדוגמאות החזקות שלי כשאני מנסה להסביר לחבר'ה שבטוחים שקוסם ברא אותם על תהליך האבולוציה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
תראה, אני חילוני מוחלט ורוב הסיכויים שאפילו אתה יותר דתי ממני... :lol:

ישנה סיבה אחת ששלושת הבנים שלי עברו מילה והיא הלחץ החברתי, אני לא מקנא בילד שילך לשירותים בביה"ס ואח"כ בצבא שיש לו כלי חריג בצורתו שמהווה מוקד עלייה לרגל לסקרנים.

אם נגזר לעבור את הטקס הברברי הזה - עדיף לעשותו בגיל 7 ימים, שאז הסבל מינימלי וקצב ההחלמה רצחני.

אני מבין אותך בהחלט. הרשה לי להרגיע אותך. אתה לא היחיד. הרבה זוגות חילונים עשו את זה מתוך "פחד" שהבן שלהם יהיה שונה ויסבול מכך. אבל הזמנים משתנים.

שאלה לי אלייך, יש את אלה שטוענים שברית מילה מפחיתה את הסיכויים לחלות במחלות מין כאלה ואחרות. האם אתה בתור גבר שמלו אותו היית מקיים יחסי מין אם אשה שאתה לא מכיר אבל היית מרגיש מוגן כי מלו אותך? ברור שלא. היית פשוט משתמש באמצאי מניעה וזהו זה. למה לסמוך על המזל?

דבר שני, גבר אחד מתוך מאה אלף גברים חולה בסרטן הפין. לעומת זאת, אשה אחת מתוך 9 נשים בישראל חולה בסרטן השד. אז מה? נתחיל לכרות את השדיים מעכשיו והלאה לכל תינוקת בכדי למנוע ממנה כביכול סרטן עתידי?

עוד דבר, הסיבות לעריכת ברית מילה אצל בנים יהודים שוות לעריכת ברית מילה לבנות מוסלמיות. אותן טענות דתיות, שהן יהפכו יותר קדושות לאל וכל החרטה הזה. לא סוד שהמילה בקרב נשים נועדה לצמצם את החשק המיני שלהן. כנ"ל בהיהדות. הרמב"ם בעצמו מודה בספרו "מורה נבוכים" שהדבר גורם נזק מבחינת פגיעה בעונג המיני. כמו כן, אנשים מבוגרים שהיו ערלים ועברו ברית מילה העידו שהדבר פגע להם בהנאה של יחסי המין.

בכל מקרה, אני אשאיר את הבחירה הזו לילדי. במקום לעשות לו משהו בלתי הפיך אני אשאיר את ההחלטה לו. במידה והוא ירגיש שהוא צריך את זה אני האחרון שימנע ממנו אבל אני לא אגזול ממנו את זכות הבחירה.

עוד דבר אחרון, הגיעו למסקנה שברית ללא הרדמה שווה לעקירת שן ללא הרדמה

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1731195

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אפרופו תוספתן ומידת הצורך בו, לי הוציאו לפני כשנתיים את כיס המרה ללא שום תופעות לוואי מכל סוג או צורה.

פשוט חיי נמשכים כרגיל (עד כמה שאפשר לקרוא לזה רגיל).

התהיות שאני העליתי בנוגע לברית המילה היא לא האם לבצע או לא ומאיזה סיבה אלא התכוונתי שבטח עמים אחרים מסתכלים על המנהג הזה כאילו אנחנו איזה עם ביזארי וברברי.

לקחת את הבן התינוק שלך, בן 8 ימים ולחתוך לו את הקצה זה לא בסל האינסטינקטים הבסיסי של ההורה הממוצע.:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לכל החוכמולוגים שהגיבו כאן על הברית ושהם יתנו את הבחירה לילד בגיל מאוחר ובלה בלה בלה ....

אני די בטוח שרובכם או לא נשואים או ילדים שחצו מעט את גיל הטיפש עשרה.

כאשר יגיע הרגע המיועד(ואני מאחל כאן לכל אחד שיגיע) ויוולד לכם בן זכר,אין לי ספק ש99.9% יבצעו ברית מילה לילד,מי דרך מוהל ומי דרך רופא כירורג.

זה חלק מהחברה הישראלית,כמו בכל חברה שיש בה דברים שלאחרים נראים מוזר מבחוץ,אף אחד לא ירצה ילד שירגיש שונה מהחברים שלו וכבר בגיל קטן מאוד הם בוחנים ושואלים וסקרנים ולא צריך הרבה בשביל שילד יהיה מנודה או מושא ללעג.

אתם יכולים להסתכל על העניין כמו גילוח ותספורת(כמובן שונה באלף הבדלות),למה להתגלח ולהסתפר? האבולוציה כנראה מוצאת סיבה הגיונית שהשיער ימשיך לצמוח לא? אז למה לקצר אותו? התשובה היא פשוט שבחברה שבה אנו מסתובבים,להראות פרא אדם ייתן עלייך פרספקטיבה מסויימת שלא חייבת להיות אמיתית,גם אם אתה מלאך אמיתי.

למה כל החפירה? להסביר שחלק מהדברים שאנו עושים קשור לחברה שבה אנו מסתובבים ולהיות שונה זה לא תמיד דבר קל.

נ.ב

אני חילוני גמור,בעתיד במידה ויהיה לי גם בן(ואני מקווה מאוד שיהיה אחרי 2 בנות),אני אבצע לו ברית כמו שנהוג וכמו שמקובל ואני לא רואה בזה דבר חריג\ברברי.

נ.ב 2

הסיבה שרשמתי נשואים בתחילת התגובה,כי לפעמים אתה מתחתן עם אשה שלא באותה אג'נדה שלך(וזה לא דבר רע או משונה) וגם אם אתה חושב שלבצע ברית זה דבר :screwy: והאשה חושבת הפוך,כנראה שהברית תבוצע(אלא אם אתם ממש הפכים שלא ממש ברור מה הסיבה שהתחתנתם אחד עם השניה).

פורסם

לחכמולוג שחושב שכולם נכנעים למה שכולם אומרים. בוא ואגלה לך סוד קטן. בפעוטון או בגן (אלה הם הגילים בו הילד נחשף לזרים) מי שמרכלים אלה הן המטפלות. אם כי בגן פחות נתקלתי בזה. בוא ואומר לך עוד דבר, הן מרכלות על איך שהילד לבוש, איזה אוטו יש להורים, למה רק האמא מוציאה אותו וכיוצא בזה. אז לדבר על הילד מאחורי הגב שלו זה יהיה בכל מקרה.

לגבי נישואים, זה החוכמה בכל העניין, למצוא מישהי שחושבת כמוך ויש לכם מכנה משותף.

נכון, אני לא נשוי אבל אני לא בן טיפש עשרה. ואם לא הייתי טיפש ועיוור בעבר הייתי כבר נשוי באושר עם ילדים, בית, מכונית ושלושה אופנועים. הבעייה שהייתי מטומטם בזמנו וחשבתי שמי שלא הולך לפי X,Y,Z הוא לא יהודי טוב. ככל שאני לומד את היהדות לעומק אני כבר לא בטוח שאני רוצה להיקרא יהודי בכלל. אם תרצה אני אשמח לפרט לך למה זה ממש לא גאווה להיות יהודי בימינו או כל דת אחרת לצורך העיניין.

פורסם
לחכמולוג שחושב שכולם נכנעים למה שכולם אומרים. בוא ואגלה לך סוד קטן. בפעוטון או בגן (אלה הם הגילים בו הילד נחשף לזרים) מי שמרכלים אלה הן המטפלות. אם כי בגן פחות נתקלתי בזה. בוא ואומר לך עוד דבר, הן מרכלות על איך שהילד לבוש, איזה אוטו יש להורים, למה רק האמא מוציאה אותו וכיוצא בזה. אז לדבר על הילד מאחורי הגב שלו זה יהיה בכל מקרה.

לגבי נישואים, זה החוכמה בכל העניין, למצוא מישהי שחושבת כמוך ויש לכם מכנה משותף.

נכון, אני לא נשוי אבל אני לא בן טיפש עשרה. ואם לא הייתי טיפש ועיוור בעבר הייתי כבר נשוי באושר עם ילדים, בית, מכונית ושלושה אופנועים. הבעייה שהייתי מטומטם בזמנו וחשבתי שמי שלא הולך לפי X,Y,Z הוא לא יהודי טוב. ככל שאני לומד את היהדות לעומק אני כבר לא בטוח שאני רוצה להיקרא יהודי בכלל. אם תרצה אני אשמח לפרט לך למה זה ממש לא גאווה להיות יהודי בימינו או כל דת אחרת לצורך העיניין.

ראית שמשהו מהתגובה שלי קשורה לדת???(חוץ מזה שרשמתי שאני חילוני).

לגבי השאר,אולי אתה ספציפית תהיה אאוטסיידר(ויש סיכוי שגם לא-גם אתה עדיין לא יודע מה יקרה כאשר תתברגן) .

אני אומר שכנראה עדיין אין לך את ניסיון החיים בשביל לקבוע חד משמעית את מה שרשמת שתעשה.

אחרי שתהיה נשוי(או לא) עם ילד ,כשתחליט שאתה לא תבצע ברית מילה כי הוא יחליט לבד בגיל שמותר לו ,מבטיח לך שאוריד את הכובע בפנייך.

איך אני?

פורסם

זה חלק מהחברה הישראלית,כמו בכל חברה שיש בה דברים שלאחרים נראים מוזר מבחוץ,אף אחד לא ירצה ילד שירגיש שונה מהחברים שלו וכבר בגיל קטן מאוד הם בוחנים ושואלים וסקרנים ולא צריך הרבה בשביל שילד יהיה מנודה או מושא ללעג.

אתם יכולים להסתכל על העניין כמו גילוח ותספורת(כמובן שונה באלף הבדלות),למה להתגלח ולהסתפר? האבולוציה כנראה מוצאת סיבה הגיונית שהשיער ימשיך לצמוח לא? אז למה לקצר אותו? התשובה היא פשוט שבחברה שבה אנו מסתובבים,להראות פרא אדם ייתן עלייך פרספקטיבה מסויימת שלא חייבת להיות אמיתית,גם אם אתה מלאך אמיתי.

למה כל החפירה? להסביר שחלק מהדברים שאנו עושים קשור לחברה שבה אנו מסתובבים ולהיות שונה זה לא תמיד דבר קל.

מה שאתה אומר היה הגיוני אם:

א. היינו חיים כנודיסטים, וישר אפשר היה לראות הכל.

ב. לעורלה לא היתה תכלית.

ג. עורלה היתה צומחת מחדש כמו שיער.

ד. הפעולה לא היתה כרוכה בכאב.

בהתחשב בזה שאף אחד מאלו לא נכון, אתה כנראה מדבר שטויות.

לגבי להיות מנודה, גם לי היה חבר לא נימול שעד כמה שאני יודע אף אחד לא הציק לו בצבא.

מה שנכון זה שצריך להבהיר את העניין עם הבת זוג עוד לפני החתונה אפילו.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...