Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמירת הערך שלה היא פונקציה של משתנים רבים. העובדה שפעם הייתה עדת מעריצים לטויוטה לא אומרת כלום.

אם חברות ההשכרה יהפכו את ה-C1 ללהיט השכרות, וימכרו בעוד שנתיים כאלה עם 50 אלף ק"מ במחיר של 40 אלף ש"ח, אז תהייה בעייה גדולה למי שקנה אייגו למכור אותה - כי מה לעשות, אנשים מעדיפים את אותו רכב ב-40K מאשר ב-52K.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמירת הערך שלה היא פונקציה של משתנים רבים. העובדה שפעם הייתה עדת מעריצים לטויוטה לא אומרת כלום.

אם חברות ההשכרה יהפכו את ה-C1 ללהיט השכרות, וימכרו בעוד שנתיים כאלה עם 50 אלף ק"מ במחיר של 40 אלף ש"ח, אז תהייה בעייה גדולה למי שקנה אייגו למכור אותה - כי מה לעשות, אנשים מעדיפים את אותו רכב ב-40K מאשר ב-52K.

אתה מחטיא את העניין.

אף אחד לא יודע איך השוק יתנהג.

אכן התחזית שלך אפשרית, אך גם בה, הסבירות שהטויוטה תאבד (קצת) פחות מה C1 הגיונית יותר.

חושב אחרת? תשכנע.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אתה מחטיא את העניין.

אכן התחזית שלך אפשרית, אך גם בה, הסבירות שהטויוטה תאבד (קצת) פחות מה C1 הגיונית יותר.

חושב אחרת? תשכנע.

אם אתה מחפש היגיון בשוק הרכב המקומי אתה במקום הלא נכון.

לשלם יותר על אותו אוטו בדיוק אשר מורכב על אותו פס יצור לטעמי לא חכם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

קודם כל תתחדש.

דבר שני שמעניין אותי, מה השיקולים לקנות רכב מיני, במחיר של סופר מיני (כגון: איביזה, פביה, קליו, והרשמה ארוכה..) שבשום אופן אי אפשר להשוות אותם עם הרכבים שהזכרתי (חוץ מעלות אחזקה אולי יותר טוב במיני, וגם בדלק למרות ששמעתי שה- C!, 107 עושות כמו האיביזה שלי !!)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

גיר אוטומטי... הסופר מיני שאתה מדבר עליהם ב70K הן ידניות, יש אנשים שלא מוכנים לשמוע על גיר ידני.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אתה מחטיא את העניין.

חושב אחרת? תשכנע.

הנה, הודעה מפורום המכוניות בYNET, השבוע:

"מנסה למכור את הרכב כבר 3 שבועות וכלום לא קורה.

פירסמתי ביד 2 עם מחיר ובלי מחיר, ולא קיבלתי אפילו טלפון אחד. 3 התקשרו בעקבות

המודעה שעל הרכב, אבל מתעניינים רק במחיר ולא במצב הרכב, ומציעים מחירים מגוחכים.

כנראה סוחרים.

מדובר בטויוטה קורולה 2007 (גיר אוטומטי, לא רובוטי) יד שניה, 2 ידיים פרטיות, 92000 ק"מ.

אני מוכר את הרכב ולא קונה רכב אחר אלא בעוד 3 חודשים, דבר שמונע ממני לעשות טרייד- אין.

במחירון הרכב 61600 ברור שלא אקבל מחיר זה כרגע מוכן למכור ב57000 אך אין מתעניינים.

בדקתי בכל זאת בטרייד אין של טויוטה במקום אחד הציעו 52000 במקום אחר הציעו 47000

אך כאמור זה לא רלבנטי.

סוחר רכב הציע 42000.

ונחזור לכותרת- התסכול הגדול נובע מכך שהרכב שמור בצורה קיצונית כפי שראיתי שחלק מחברי הפורום שומרים גם הם כך, על מכוניותיהם. הרכב בחניה מקורה בבית ובעבודה ולכן למשל הפנסים

מבהיקים כאילו הרכב יצא הרגע מהמפעל.

כואב הלב למכור ב10000 מתחת למחירון רכב כזה.

ולכן אני מתלבט האם להעמיד את הרכב לתקופה של 3 חודשים(אני נוסע לחו"ל) ולהמשיך להשתמש

בו לכשאחזור, או שאולי למי מחברי הפורום יש רעיון כיצד ניתן לקדם את נושא מכירת הרכב למרות

התקופה הקשה ומחירי הרצפה של חברות הליסינג.

תודה. "

בקיצור - יש מחירון, אבל כבר אין כמעט פראיירים שמוכנים לשלם אותו. ובתכל'ס - תהייה הגיוני - אתה תשלם 52K על רכב פרטי עם נסועה של 40 אלף ק"מ, או 40K על רכב מהשכרה עם נסועה של 50 אלף ק"מ?

ה-10 אלף ק"מ והסמל בחזית באמת שווים למישהו 12 אלף שקל? אני בספק גדול.

בפועל מבחינת מכירה - זה אומר שאתה צריך להוריד חזק ועמוק במחירון, לחתוך אותו לכיוון 45K בערך, שזה פחות או יותר גם מה ששילמת אקסטרא על הסמל של טויוטה.

אגב - לפני 3-4 שנים הסמל של מאזדה בחזית הבטיח לך מכירה מהירה. היום אלפי רכבי מאזדה נרקבים בנמל אילת, נמכרים כ-0 ק"מ מליסינג ב-20 אלף שקל פחות מהמחיר בסוכנות ועוד אלפי רכבים משתזפים להם במגרשי המכירה.

היית מאמין שבאמצע שנת 2012 עוד יהיו פרסומות לדגמי 2008 של מאזדה בחברות הליסינג?

מקווה שזה שכנע אותך שמותג בשוק הישראלי המשתנה, הוא לא ערובה לכלום.

פורסם

גיר אוטומטי... הסופר מיני שאתה מדבר עליהם ב70K הן ידניות, יש אנשים שלא מוכנים לשמוע על גיר ידני.

זה אפילו לא אוטומט, זה רובוטי.

אני מאוד מקווה שפותח הנושא טרח לעשות נסיעת מבחן שלא יהיה מופתע אחר כך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה לא ידני ואין לך שלוש דוושות - זו הכוונה המלאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הנה, הודעה מפורום המכוניות בYNET, השבוע:

מקווה שזה שכנע אותך שמותג בשוק הישראלי המשתנה, הוא לא ערובה לכלום.

ממש לא. משום מה, אתה לא יורד לסוף דעתי.

מדובר בהשוואה בין מכוניות זהות עם סמל שונה.

עקומת הביקוש של טויוטה גדולה יותר מזו של ה"צרפתיה" - במקרה שהן זהות.

אלו שמוכנים לקנות את הצרפתיה בד"כ יהיו מוכנים גם לקנות את הטויוטה, הפוך זה לא אותו דבר.

אני לא יכול להסביר את התנהגות ההמון וההגיון שלה. אבל ככה זה במקרה הספציפי הזה.

העובדה הכי פשוטה זה התמחור שלהן כחדשות. משום מה בכל זאת יש מי שמוכן לשלם יותר.

כל מה שאמרתי מתייחס למשהו מאוד ספציפי.

ולא, אני לא חושב שיש מישהו שיודע איך יתנהג השוק המשני מחר ובוודאי לא עוד 3 שנים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
ממש לא. משום מה, אתה לא יורד לסוף דעתי.

מדובר בהשוואה בין מכוניות זהות עם סמל שונה.

עקומת הביקוש של טויוטה גדולה יותר מזו של ה"צרפתיה" - במקרה שהן זהות.

אלו שמוכנים לקנות את הצרפתיה בד"כ יהיו מוכנים גם לקנות את הטויוטה, הפוך זה לא אותו דבר.

אני לא יכול להסביר את התנהגות ההמון וההגיון שלה. אבל ככה זה במקרה הספציפי הזה.

העובדה הכי פשוטה זה התמחור שלהן כחדשות. משום מה בכל זאת יש מי שמוכן לשלם יותר.

כל מה שאמרתי מתייחס למשהו מאוד ספציפי.

ולא, אני לא חושב שיש מישהו שיודע איך יתנהג השוק המשני מחר ובוודאי לא עוד 3 שנים.

לדעתי ההגיון שלך נכון אבל בתכלס זו טעות לשלם היום 10000 (או 7000) ש"ח יותר על אותו רכב בדיוק.

אני אסביר:

הרכב 3 (או4) שנים באחריות ולכן -אם לא היית מעורב בתאונה תשלם פעם בשנה עוד כ300 ש"ח על טיפול יקר יותר בפג'ו. זה בערך 1000 ש"ח על 3 שנים. אחרי שלוש שנים שאני לא חייב לטפל במוסכך היבואן ואם טרם מכרתי את הרכב אני אקח את הפג'ו שלי למוסך של טויוטה. מה יקרה אם עוד 3-4 שנים הפג'ו שלי פחות סחירה מהטויוטה? אני אחתוך עוד 5000 ש"ח מהמחירון ואהפוך אותה לסחירה יותר. אז לא הפסדתי ואולי הרווחתי קצת. והעיקר: חסכתי כעת 7000-10000 ש"ח בניגוד לאופציה (הספקולטיבית) של אולי לא להפסיד כמה אלפי שקלים עוד3-4 שנים

פורסם

אגב, אפשר לטפל בכל מוסך שרוצים מבלי לאבד את האחריות.

הרכבים כמדומני זהים לגמרי למעט כמה שינויים קוסמטיים והמנוע בוודאות אותו דבר - אז בשביל פילטר שמן ופילטר אוויר זולים יותר אפשר לגשת למוסך טויוטה ולטפל שם.

בשביל ספקולציה שיהיו אנשים שיהיו מוכנים לשלם יותר עבור הטויוטה בעוד X שנים, לשלם עכשיו כסף וודאי בסכום של 7K, נשמע לי קצת הזוי.

מה עוד שכבר מוכח שהעדר עוזב את טויוטה ומאזדה, ואפילו זונח לחלוטין את סובארו ומיצובישי, שהיו מלכות שנות ה-80 ותחילת ה-90.

פורסם
אגב, אפשר לטפל בכל מוסך שרוצים מבלי לאבד את האחריות.

הרכבים כמדומני זהים לגמרי למעט כמה שינויים קוסמטיים והמנוע בוודאות אותו דבר - אז בשביל פילטר שמן ופילטר אוויר זולים יותר אפשר לגשת למוסך טויוטה ולטפל שם.

.

אתה בטוח שאפשר לטפל בפג'ו במוסכי טויוטה מבלי לאבד את האחריות? המחשבה עברה לי בראש אבל לא נראה לי שלובינסקי יסכימו.

ועוד משהו: מישהו יכול לומר כעת כמה עולה טיפול 15K לאייגו במוסכי טויוטה? אולי גם הם "יישרו קו" ויקחו כמו מוסכי פג'ו 950 ש"ח?

פורסם
זה אפילו לא אוטומט, זה רובוטי.

אני מאוד מקווה שפותח הנושא טרח לעשות נסיעת מבחן שלא יהיה מופתע אחר כך.

הי, בהחלט ביצענו נסיעת מבחן והתיבה הרובוטית היתה בסדר גמור! היתרון הגדול של התיבה הזאת זה שצריכת הדלק כמעט זהה לידני. חוץ מזה, ניתן להעביר הילוכים ע"י מוטות מאחורי ההגה Paddle Shift ובמצב זה הרכב מגיב מעולה והעברת ההילוכים מהירה מאוד!

אין צורך להסביר לי על מחירי הסופר מיני הידניות, כי יש לי אחת כזאת - פאביה ידנית שקניתי במבצע של 69K ש"ח, אבל חברה שלי רוצה אוטומט..

פורסם
לדעתי ההגיון שלך נכון אבל בתכלס זו טעות לשלם היום 10000 (או 7000) ש"ח יותר על אותו רכב בדיוק.

אני אסביר:

הרכב 3 (או4) שנים באחריות ולכן -אם לא היית מעורב בתאונה תשלם פעם בשנה עוד כ300 ש"ח על טיפול יקר יותר בפג'ו. זה בערך 1000 ש"ח על 3 שנים. אחרי שלוש שנים שאני לא חייב לטפל במוסכך היבואן ואם טרם מכרתי את הרכב אני אקח את הפג'ו שלי למוסך של טויוטה. מה יקרה אם עוד 3-4 שנים הפג'ו שלי פחות סחירה מהטויוטה? אני אחתוך עוד 5000 ש"ח מהמחירון ואהפוך אותה לסחירה יותר. אז לא הפסדתי ואולי הרווחתי קצת. והעיקר: חסכתי כעת 7000-10000 ש"ח בניגוד לאופציה (הספקולטיבית) של אולי לא להפסיד כמה אלפי שקלים עוד3-4 שנים

מאיפה הגעת למסקנה ששילמתי 10000 יותר?! שילמתי מחיר זול יותר ב 1000 שקל מפיג'ו 107, אך יקר יותר ב 2000 מ C1. מצד שני קיבלתי שנת אחריות מלאה נוספת (כלומר 4 שנים) ובנוסף טיפול ראשון חינם! לכן הטויוטה היתה הבחירה ההגיונית.

כמובן שאם ההבדל במחיר היה גדול, אז לא הייתי לוקח את הטויוטה...

פורסם
מאיפה הגעת למסקנה ששילמתי 10000 יותר?! שילמתי מחיר זול יותר ב 1000 שקל מפיג'ו 107, אך יקר יותר ב 2000 מ C1. מצד שני קיבלתי שנת אחריות מלאה נוספת (כלומר 4 שנים) ובנוסף טיפול ראשון חינם! לכן הטויוטה היתה הבחירה ההגיונית.

כמובן שאם ההבדל במחיר היה גדול, אז לא הייתי לוקח את הטויוטה...

107 עולה 65 אלף. סיטרואן עוד פחות. למיטב ידיעתי(כך היה לפני 3-4 חודשים) אין חיוב על צבע מטאלי או שעון סל"ד. מרימי שמשות+קודנית+ חיישנים משיגים בד"כ במו"מ אבל נניח שתשלם עליהם- זה יוצא קצת יותר מאלף ש"ח. טיפול ראשון שווה עוד 950 ש"ח

אחריות לשנה רביעית עולה כ600 ש"ח.

יכול להיות שהמבצע שיש/ היה עד לא מזמן הוריד עוד3K מהמחיר.

אין לי פה מחשבון :) אבל שילמת יותר אלף-אלפיים עד 5 K (תלוי במחיר המבצע).

אם שילמת אותו הדבר או רק אלף ש"ח יותר אז יכול להיות שזו עסקה משתלמת רק בשביל הסמל של טויטה. בכל מקרה- עשית כבר את העסקה אז עזוב אותך מביטולים והחזרים ולרוץ כעת לסוכנות של פג'ו (זה לא ממש תענוג).

אם אתה יודע, תרשום פה כמה עולה טיפול 15K בטויוטה, זה מעניין.

• תוכן חדש...