Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחרונה אני מרגיש תחושה פחות טובה בעת בלימה ברכב קליאו ספורט 2003).

הרכב עדיין בולם מעולה, אבל מרגיש כאילו התגובה יותר איטית, ושהרכב דורש לחיצה יותר חזקה על הדוושה על מנת שיבלום כמו שצריך.

הרפידות ברכב יחסית חדשות (עבור 5000 ק"מ) והצמיגים הקדמיים חדשים ואיכותיים (T1R).

איך אפשר לשפר את התחושה ואת מהירות התגובה של מערכת הבלימה?

הכיוון שחשבתי אליו הוא רענון נוזל הבלמים, ומעבר לנוזל איכותי יותר. האם זהו הכיוון או שהבעיה (שאולי בכלל קיימת רק בראש שלי) נעוצה במקום אחר?

תודה, משה.

מגאן 265

פורסם

מהן הרפידות ששמת בטיפול האחרון?

האם אתה מרגיש שהבלימה מתעייפת בנסיעה מנהלתית, או לאחר מאמץ?

האם התופעה שאתה מתאר התחילה ביום בהיר אחד, או לאחר מקרה כזה או אחר ("טיול"\כניסה למוסך וכ'ו)

נ.ב - תביא את הקליאו שלך כבר לאיזה מפגש, שנוכל להשוואת גדלים :wink:

פורסם

היי אלי,

רפידות של TRW שנאמר לי שזהות למקוריות איתן בא הרכב.

הבלימה מרגישה יותר עצלה בכל תנאי נסיעה - בין אם בנסיעה מאומצת, ובין אם בסתם בלימה בעיר.

התחילה לאחרונה, ייתכן ואחרי הטיפול בו הוחלפו הרפידות.

יש לציין שאף פעם לא החלפתי את נוזל הבלמים באוטו, ולכן הוא החשוד המיידי שלי :)

נ.ב - נשתדל לקפוץ למפגש הקרוב :)

מגאן 265

פורסם

הבלמים המקוריים מעולים, ואין צורך במשהו אחר, תתחיל בנוזל בלימה רענן DOT 4 או למחמירים DOT5.1. במידה ולא יעזור שקול החלפת רפידות למקוריות כ180 שח ליחידה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

יוני, העניין הוא שהTRW הם אומנם תחליפיים, אך איכות הבלימה שלהם כלל לא נופלת כלל מזאת של המקוריים.

פורסם

לי עלו שני צינורות קדמים 550 ש"ח, רוצה שנשלח אותך לבחור שמיבא חלקים של חברת HELL הבריטית ומהם הוא מיצר צינור בדיוק לפי הצורך שלך, פנה אלי בפרטי.

פורסם
מה העלות של צינורות בלימה שזורים?

מה ההבדל בין נוזל בלמים 4.1 ל 5.1? יש חברה מומלצת?

אין נוזל 4.1 אלא 4 ויש 5 ו5.1, ה5.1 מכיל חומר שנקרא גליקוגל (אם לא טעיתי בשם - דרך אגב חומר הרסני שלא מתחבר היטב עם פלסטיק) אשר מצוי גם בdot 4 ולא מצוי ב5. ההבדלים זו נק׳ הרתיכה של הנוזלים, ה4 עומד על 240 וה5.1 270 אם אני לא טועה, בכל מקרה רצוי החליף נוזל כל שנתיים ואם הרכב משמש לנהיגה ספורטיבית עם הרבה ברקסים בריאים הייתי מחליף כל שנה. צינורות בלימה שזורים למעשה מונעים את התנפחות הצנרת הקיימת ומונעים תחושה ספוגית בדוושה כתוצאה מכך, עלותם כמה מאות שקלים עד לאלפים לסט תלוי באיכות. שכחתי לציין שהדוט חמש אינו סופח לחות ומים ולא מכיל גליקוגל מה שגורם למעשה למים להיות מופרדים מהשמן במערכת ולגרום לקורזיה וחלודה במקומות בהם המים עומדים.

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם
אין נוזל 4.1 אלא 4 ויש 5 ו5.1, ה5.1 מכיל חומר שנקרא גליקוגל (אם לא טעיתי בשם - דרך אגב חומר הרסני שלא מתחבר היטב עם פלסטיק) אשר מצוי גם בdot 4 ולא מצוי ב5. ההבדלים זו נק׳ הרתיכה של הנוזלים, ה4 עומד על 240 וה5.1 270 אם אני לא טועה, בכל מקרה רצוי החליף נוזל כל שנתיים ואם הרכב משמש לנהיגה ספורטיבית עם הרבה ברקסים בריאים הייתי מחליף כל שנה. צינורות בלימה שזורים למעשה מונעים את התנפחות הצנרת הקיימת ומונעים תחושה ספוגית בדוושה כתוצאה מכך, עלותם כמה מאות שקלים עד לאלפים לסט תלוי באיכות. שכחתי לציין שהדוט חמש אינו סופח לחות ומים ולא מכיל גליקוגל מה שגורם למעשה למים להיות מופרדים מהשמן במערכת ולגרום לקורזיה וחלודה במקומות בהם המים עומדים.

תודה על ההסבר. בעיקרון לרכב ששימושו בעיקר יום-יומי, וספורטיבי ממש מידי פעם אין סיבה להשתגע על 5.1 ו ה 4 אמור להספיק.

צינורות בלימה שזורים נהוג להחליף רק את השניים הקדמיים או גם את האחוריים?

מגאן 265

פורסם

אישית הייתי מחליף את כל הצינורות לכל 4 הקליפרים, אבל זה אני. לא הייתי משפר רק ברקסים קידמים מבלי לשפר אחורים על מנת לשמר את האיזון בעצירה, ממה שראיתי אצל אנשים ששיפורו רק קדימה כאשר הם מבצעים עצירה חזקה התחת רוקד להם, לא הייתי רוצה לבחון את זה בכביש. למרות שהברקס הקידמי הוא בערך 80 אחוז מכוח העצירה לאחורי יש חשיבות רבה וכמו שאמרתי אני אישית הייתי מנסה לשמור כמה שיותר על האיזון ולשים סט קידמי תואם לאחורי.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

לא מדוייק,

יש לי חברים עם בלמים מאוד משופרים מקדימה (קאליפרים עם 6 בוכנות) ללא נגיעה בבלמים אחוריים והרכב בולם מצויין.

כל עוד אין לך רכב חזק מ-א-ו-ד לא צריך להשתגע ולהחליף את כל מערכת הבלימה ברכב, בטח ובטח לא כשמדובר על צינורות בלימה.

אצלי ברכב מותקנים 4 צינורות בלימה, מאחור קליפרים מקוריים ומקדימה ברמבו 4 בוכנות, הרכב בולם מצויין ומאוזן עם נשיכה מאוד חזקה שמסייעת לבלימה בשילוב עם ABS ליברלי (נותן לגלגלים להנעל ואז משחרר).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

האמת לא ממש הבנתי מה בדיוק הבעיה.

בלמים מתחילים להאט בדיליי מסויים?

דוושה יורדת קצת לפני שאתה מרגיש התחלת הבלימה?

דוושה ספוגית יותר?

דבר ראשון תמיד תמיד זה שמן ברייקס חדש.

DOT4 עולה גרושים ויש להחליפו מינימום שבמינימום פעם בשנתיים.

אם כל הסיפור התחיל מהרפידות החדשות - סיכוי סביר שהן המקור לתחושה שלך.

אין שום קשר לבין יכולת האטה לבין תחושה ברפידות נותנות - ז"א הן יכולות לבלום מצויין אבל אתה יכול להרגיש לא טוב ולא בטוח איתן...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
האמת לא ממש הבנתי מה בדיוק הבעיה.

בלמים מתחילים להאט בדיליי מסויים?

דוושה יורדת קצת לפני שאתה מרגיש התחלת הבלימה?

דוושה ספוגית יותר?

דבר ראשון תמיד תמיד זה שמן ברייקס חדש.

DOT4 עולה גרושים ויש להחליפו מינימום שבמינימום פעם בשנתיים.

אם כל הסיפור התחיל מהרפידות החדשות - סיכוי סביר שהן המקור לתחושה שלך.

אין שום קשר לבין יכולת האטה לבין תחושה ברפידות נותנות - ז"א הן יכולות לבלום מצויין אבל אתה יכול להרגיש לא טוב ולא בטוח איתן...

בעיקר התופעות השניה והשלישית.

ברגע שלוחצים כמו שצריך על הבלמים הרכב בולם מעולה בכל מצב, אבל התחושה פחות פרוגרסיבית, אלא יותר קיצונית הייתי אומר.

מגאן 265

פורסם

קשה לתת עיצות באינטרנט כי התיאורים מבלבלים :oops:

פרוגרסיביות לעומת ON-OFF זה יותר קשור לרפידות.

דוושה יורדת קצת לפני הבלימה - זה יכול להיות הרבה דברים - נוזל בלמים ישן, קצת אוויר בתוך המערכת, גמישות בתוך המערכת (צינורות, קיר אש, קליפר עצמו - כולם מתעוותים !!!)

לא סיפרת האם תופעה זו הייתה לך לפני הרפידות החדשות.

עד כו הן החשוד העיקרי 8)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...