Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קרה לי הדבר הבא,

נכנסתי למדרחוב אצלנו בעיר והיה מאחורי פקק של מכוניות והייתי צריך להוריד חבר אז בשביל לא ליצור מצב של צפצופים ועוד יותר פקק

נכנסתי לרגע לחניית נכים להוריד חבר ואיזה שוטר קלט את זה הוא היה באוטו שלו והוא נכנס כבר לכיכר שיש לי המדרחוב ועשה רוורס בכיכר

וחסם לי תאוטו כדי שלא יוכל לצאת מהחניית ובא לתת לי דווח של 1000 שקל..

מלבד זה הוא גם רשם דברים שלו היו כמו שאמרתי לו שאני מחנה רק 2 דקות למרות שלא יצאו לי דברים כאלו מהפה.

אני רוצה ללכת איתו למפשט האם אני יכול לצאת נקי ומה כדי להגיד?

אני עם רישיון שנה וחודשיים ללא שום עברה..

רכב בהווה-פיג'ו 206, מנוע 1.6,110 כ"ס-למכירה

רכב בעתיד-עדיין בחיפושים!

מחפש אוטו-עזרו בנושא שבקישור

פורסם

התקנה מדברת על העמדת הרכב, ולא רק חניה.

יש במקום תמרור?

אתה יכל לגשת ולהשפט, נקי להערכתי אתה לא תצא.

בשביל מה נכנסת לשם מלכתחילה?

אני משערת שהחבר שלך בחור צעיר ובריא, עוצרים את הרכב על הנתיב או במקום הסמוך למדרכה,

והוא יורד במהירות ולא קורה כלום, עיניין של 5 שניות בדיוק לא?

גם בעיר שלי קיימת אותה בעיה ואף חמורה יותר מכיוון שיש מוניות שירות שמורידות ומעלות נוסעים,

עוצרים למספר שניות מעלים/מורידם את הנוסעים וממשיכים בנסיעה.

אף נהג מונית או רכב לא קיבלו על כך קנס.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תעלה סריקה של הדוח.

נהגת ברכב פרטי או במשאית?

(כי ציינת ששני המסלולים שהיו בכיוון "יתקעו").

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
יש מוניות שירות שמורידות ומעלות נוסעים,

עוצרים למספר שניות מעלים/מורידם את הנוסעים וממשיכים בנסיעה.

אף נהג מונית או רכב לא קיבלו על כך קנס.

עד כמה שזכור לי, למוניות יש הקלה - יש מקומות אסורים לעצירה, שמותר למונית לעצור ע"מ להעלות/להוריד נוסע.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יש מקומות בהם מצוקת החניה גדולה מאוד, עד מצב שבו חייבים לעצור על נתיב

למספר שניות ולהמשיך בנסיעה.

כמו למשל רחוב הרצל בת"א ששם עוצרים על נתיב הנסיעה,

מעמיסים את הרהיטים על המשאית וממשיכים בנסיעה.

ל'

פורסם

ל'

זה שעוצרים בהרצל להעמיס רהיטים, לא אומר שזה מותר. זה אומר שזרועות האכיפה מתעלמות.

ההתעלמות הזאת גורמת לנו לפתח הרגלי נהיגה לא נכונים.

כשמספר פעמים ביום, בכל יום ויום, נהג מגיע לצומת עם שני נתיבים ועומד בימני ומגלה שתיכף אחרי הצומת עומד רכב שעצר לקנות סגריות/עיתון/לוטו/טוטו וכד', הרכב הזה חוסם לו את נתיב הנסיעה ומאלץ אותו להחליף נתיב בתוך הצומת כדי להמשיך בנסיעה. החלפת נתיב גורמת להאטת זרימת התנועה. אחרי שעושים זאת 1,000 פעם ברציפות, מתפתחת סוג של "אדפטציה" להחלפת נתיב בצומת ובלי להרגיש עושים זאת גם כשלא מאולצים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא אמרתי שזה מותר, ויש חוק.

לכן לעיתים מפעילים שיקול דעת, אחרת היית רואה שהפורום הזה היה הרבה יותר פורה בהודעות על קבלת דוחות.

יש לי תחושה שאומרת לי שאם הוא היה עוצר ומוריד את הנוסע שלו, (דבר שלוקח בדיוק 7 שניות),

הוא לא היה מקבל דוח.

אבל הוא נתפס עומד בחנית נכים ולכן נרשם לו דוח.

ל'

פורסם

גם אני נוטה להאמין שעל השניות שלוקח לרדת, אף שוטר לא ירשום דו"ח.

יש כאלה שכשהם עוצרים להוריד מישהו, עוד מסיימים שיחה שהחלו בה, וזה כבר לוקח יותר מכמה שניות.

.

פורסם

במצב כזה שיתנו לו דוח על הפרעה לתנועה.

חסימת נתיב.

(ואני בטוחה שיש עוד סעיפים שניתן למצא בחוברת נוסחי האישום).

ל'

פורסם
זה היה או להיכנס לחנייה הזאת או לתקוע שתי מסלולי נסיעה....הפעלתי את שיקול הדעת וכנראה שטעיתי..

הבעיה שלך (ושם רוב נהיג ישראל) היא שאתה רואה רק שתי אופציות, לעמוד בחנית נכה או לחסום את התנועה.

כלל לא עלה על דעתך לחפש מקום אחר לעמוד בו לא תחסום את הכביש ולא תחנה בחנית נכים, ושהחבר הלא נכה ילך כמה מטרים ברגליו הבריאות.

אז נכון, לעיתים עמידה ל-5 שניות להורדת נוסע לא מפריעה בצורה מהותית לתנועה וזו עבירה שעוד אפשר להעלים ממנה עין אבל איכשהו נהגים בארץ יוצאים מהנכה שאם צריך להוריד/לאסוף משהו או מישהו, זה חייב להיות בדיוק מול היעד.

יוצא לי לראות רכבים עומדים בחניה כפולה כאשר 10 מטרים משם יש חניה חוקית למהדרין.

בכל מקרה, בחנית נכים לא עומדים גם לא לשניה.

פורסם
עד כמה שזכור לי, למוניות יש הקלה - יש מקומות אסורים לעצירה, שמותר למונית לעצור ע"מ להעלות/להוריד נוסע.

נכון לגבי תמרור 818 "אדום-לבן" ו-433 "אוסר עצירה", בקטע דרך עירונית.

pug206

כמו שנאמר, אסור בכלל לעצור ליד תמרור 437 המסמן מקום חנייה לרכב של נכה, כך שהזמן לא רלוונטי.

באפשרותך גם, להגיש בקשה לביטול הדוח (סיכוי נמוך שיבטלו).

• תוכן חדש...