Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיר (וכל הרכב היום) זה מחשב.

במחשב המפתחים במפעל מכניסים לו פרמטרים כמו: בסלד X תפתח את שסתום 1 ותעביר את הילוך 1 ככה, וככה לכל ההילוכים, כמובן שזה משתנה בהתאם לכמה גז אתה נותן, הכל שם זה ערכים ופרמטרים. (שיש לך כוח מהמנוע Y תפתח את השסתום הזה ותסגור את זה, וככה).

זה מסובך, אבל ככה בערך פועל המחשב והעדכון תוכנה.

תחשוב שזה בנאדם רגיל עם גיר ידני, והוא משנה את המוד שלו מרגוע לספורטיבי.

ברגוע הוא מעביר הילוכים כל פעם שמגיע ל2.8K סלד ומוריד הילוך כל פעם ב1.4K סלד.

בספוטיבי מכניס הילוכים רק בשיא ההספק (6K סלד נגיד), ומוריד הילוכים כדי לא לחמם בלמים, נגיד מוריד אותם ב3K סלד.

ככה זה המחשב, רק שאם אני לא טועה, הכל עובד שם ביחסים.

ספציפית בAL4 (גיר דומה או בידיוק מה שיש לך במגאן), יש לו איזה 9 תוכניות פעולה שהוא קובע אוטומטית לפי אופי הנהג, מרגוע וחסכוני ביותר, לספורטיבי ביותר.

זאת אומרת שאם תתחיל נסיעה עם דוושה ברצפה, אז המחשב יבחר בתוכנית ספורטיבית. וככה לכל המקרים.

באופן כללי, הAL4 (כבר נוסע איתה 10 שנים), על כל זה שהיא לא אמינה ומתקלקלת מהר ואין סוף לתיקונים (אין פתרון), היא בכל זאת תיבה מצויינת וטכנולוגית מאוד (אם לא הכי) ביחס לשנות ה2000 וסוף ה90.

יאמר לזכותה, היא חסכונית מאוד!, מסייעת בבלימה! (תתן ברקס חזק בירידה ב80 קמש, תראה איזה בלימה הגיר מוסיף), בקיצור יש לה הרבה מאוד יתרונות.

אבל לצערי אחרי 10 שנים איתה, כבר נמאס לטפל בה, אין פיתרון לבעיה שלה, חבל, חבל שצריך לזרוק רכב ברמה גבוהה לפח בגלל שכל של מהנדס צרפתי.

(בינתיים אני מחכה למישהו שימכור את ה406 ידנית שלו, ואז אני מתכנן להחזיק אותה עד שיגמרו החלקים בעולם).

למה, עשית עדכון תוכנה וזה שינה לך משהו?

פורסם

החלפתי שסתומים ושמן גיר ויש מידי פעם הרגשה שההילוכים 2\3 מחליקים מעט וחושבים מעט יותר מהרגיל להעלות הילוך

אגב הרכב עם55000 קמ

פורסם

א. תיבת הילוכים היא לא מחשב אבל היא מבוקרת ע"י מחשב.

ב.בתיבת הילוכים מסוג AL4/DP0 יש סוף לתקלות כשמתקנים במקום הנכון.

ג.לא כל תקלה בגיר נפתרת ע"י החלפת ווסתים.

פורסם

התקלה אובחנה עי בעל מקצוע מהשורה הראשונה ועי סורק מתקדם ולא במוסך מדרכה

לטענתו עידכון ניתן לעשות בקרסו או מורשה אחר של רנו (הוא לא ביצע עדכון)

פורסם

רק בהחלפה של שסתום מהסוג הישן (פלסטיק ורוד) לשסתום מהסוג החדש (פלסטיק שחור) יש צורך בעדכון תוכנה.

אני לא בטוח שאצלך הוחלף מהישן לחדש.

פורסם

ידידי פה באמת התקלתה אותי וממש אין לי מושג, ולגבי העדכון הוא רק בגדר המלצה לטענותי

הרכב חובר שוב לסורק והגיר נמצא תקין טמפ עבודה תקינה וללא תקלות כלשהן

פורסם
רק בהחלפה של שסתום מהסוג הישן (פלסטיק ורוד) לשסתום מהסוג החדש (פלסטיק שחור) יש צורך בעדכון תוכנה.

אני לא בטוח שאצלך הוחלף מהישן לחדש.

נכון אבל יש עדכוני תוכנה גם בלי קשר להחלפת השסתום

שסתום הורוד כבר עבר מהמעולם וכמעט לא מוצאים אותו בגירים שמגיעים לתיקון או שיפוץ

לפי מה שהבנתי מרנו בעדכוני תוכנה יש שיפור במודוליצה של לחצי השמן בגיר ולא בתזמון של העברות ההילוכים ולכן יש תחושה של העברות הילוכים רכה יותר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
א. תיבת הילוכים היא לא מחשב אבל היא מבוקרת ע"י מחשב.

ב.בתיבת הילוכים מסוג AL4/DP0 יש סוף לתקלות כשמתקנים במקום הנכון.

האם תוכל להמליץ היכן אפשר לבדוק את הגיר ?

פורסם

קצת סדר:

אחרי טיפול בגיר צריך לעשות לימוד דוושה כדי לסנכרן בין הגיר למצערת. עדכוני תוכנה לגיר כבר אין מאז 2008.

זה הליך שמבוצע רק במורשה יבואן.

מגאן 2008 אמורה לדעתי כבר לבוא עם השסתומים התקינים...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ברנו מגאן 2 אין שום צורך לבצע לימוד דוושה כי המצערת היא אלקטרונית.

כל מוסך שמחזיק renault clip יכול לבצע עידכוני תוכנה.

פורסם

גם אצלי המצערת אלקטרונית ועדיין. C5.

אבל, אני לא מומחה, רק בעל רכב שחטף מספיק מהגיר הזה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

האים הבנתי נכון שבמגאן 2008 אין טעם לבצע עידכון תוכנה?

האים החלפת שמן בתיבת ההילוכים ישפר את תפקודה? מחליפים את השמן שבאגן או את כולו ?

האים יש סוג מומלץ לשמן גיר זה [אני יודע שהוא סינטטי מלא] .ומקום שיבצע טיפול זה?

• תוכן חדש...