Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקודה יצאו עם מבצע על סקודה רומסטר 1.4 ידני - 85,000 ש"ח.

האם למישהו יש מידע לגבי:

1. איך הרכב סוחב עם המנוע הזה.

2. צריכת דלק של הדגם הזה.

3. עלויות אחזקה וטיפולים.

ובכלל המלצות או ביקורות על רומסטר עבור משפחה עם 3 ילדים. אחד מהם עם בוסטר.

תודה.

דני

פורסם

לא מכיר את האוטו הזה על הכביש, אבל אין בכלל ספק שמדובר ביופי של קניה למי שהמרחב הפנימי חשוב לו. והתעוזה של העיצוב, גם לה אני מוחא כפיים. ובכלל, עד עכשיו לא מצליח להבין למה ייטי כל כך יקרה יחסית לאוטו הזה בגירסתו זהת המנוע.

פורסם

חבר שהלך לקנות את הדגם הזה קיבל הצעה מפתה לרכישת דגם ה-1200 TSI.הידני כמובן.

תוספת של כעשרת אלפים שח.

מדובר בקניה מצויינת למשפחה,בדוק רוחב מושב אחורי האם מספיק לשלושת ילדיך.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הרומסטאר היא מכונית משפחתית מצויינת - מאד מרווחת עם תכנון מצויין של תא הנוסעים בשילוב נוחות נסיעה טובה. החלונות הענקיים מאחור בשילוב עם מושבים גבוהים מעניק שדה ראיה מצויין לילדים (לאחר מתיחת הפנים, המכונית מגיעה עם חלונות כהים מאחור). שני המושבים האחוריים החיצוניים נעים על מסילה וזוית גב המושב של כל המושבים ניתנת לכיוון. לשלושה מבוגרים לא יהיה נח לשבת לאורך זמן כמו ברב המשפחתיות שאינן מצויידות בשלושה מושבים מלאים כמו במיקרוואנים גדולים יותר (סניק, C4 פיקאסו וכד'), אולם ניתן להזיז את המושבים החיצוניים מעט קדימה ואז להגדיל את מרחב הכתפיים של מי שיושב במושב השלישי - בכל מקרה ראוי לבדוק זאת באולם התצוגה.

מעבר לכך, שלושת המושבים ניתנים להסרה בשניות, כדי ליצור נפח העמסה ע-צ-ו-ם מאחור. מכונית וורסטילית במלוא מובן המילה.

הרומסטר כבדה בכ-200 ק"ג מהפאביה, ולכן מנוע ה-1.4 יספק ביצועים הוגנים (ביחס למחיר) אך נחותים משמעותית ממנוע ה-1.2 TSI החזק משמעותית. אם אתה יכול להוסיף 10K, מומלץ לבחור ב-1.2 TSI אשר מנפק ביצועים מצויינים בשילוב עם חסכון עדיף בצריכת הדלק.

הייתה לי פביה סטיישן המצויידת במנוע ה-1.4 וצריכת הדלק הממוצעת שהשגתי איתה הייתה כ-13.6 ק"מ/ל'. כיום יש לי רומסטר TSI וצריכת הדלק הממוצעת שאני משיג באותם תנאים היא 15 ק"מ/ל'.

עלויות הטיפולים רגילות למדי:

טיפול קטן בערך 500ש"ח (במורשה)

טיפול גדול בערך 1000 ש"ח.

למנוע ה-TSI אין חגורת טיימינג.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה לכולם.

אתם אומרים שה TSI עולה 10,000 ש"ח יותר. אבל ה 1.4 מוצע כרגע בהנחה של 10,000 ש"ח (85K במקום 95K).

אז אם ה TSI יקר ב 10K מהמחיר הרגיל של ה 1.4, אזי הוא עולה 20K יותר מהדגם 1.4 שבמבצע.

אלא אם ה TSI עולה אותו דבר (95K) ועליו אין הנחה.

אנא הבהירו את הנקודה.

פורסם

מחיר רגיל של רומסטר 1.2 ידנית הוא כ-100K, אז זה כבר לא 105 :-) בהחלט ייתכן שיש הנחה/מבצע של 5K, למרות שבסקודה לא אוהבים לתת הנחות ...

פורסם

מחיר המחירון של ה-TSI הידנית הוא כ-100K ש"ח. בסוכנות ישמחו למכור לך אותה לך אותה ב-95K ש"ח.

אני חושב שבמחיר הזה היא המשפחתית המעניקה את התמורה הכי טובה בארץ.

פורסם
מחיר המחירון של ה-TSI הידנית הוא כ-100K ש"ח. בסוכנות ישמחו למכור לך אותה לך אותה ב-95K ש"ח.

אני חושב שבמחיר הזה היא המשפחתית המעניקה את התמורה הכי טובה בארץ.

מני, אני חולק עליך - במידה ואפשרי כלכלית, תשקיע עוד 10K ותקבל יטי 1.2TSI ידנית. היא התמורה הטובה ביותר לכסף נכון לרגע זה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מני, אני חולק עליך - במידה ואפשרי כלכלית, תשקיע עוד 10K ותקבל יטי 1.2TSI ידנית. היא התמורה הטובה ביותר לכסף נכון לרגע זה.

אם מדובר ביטי 2X4 ידנית עם אותו מנוע, איפה היתרון שלה על גבי הרומסטר, ובעיקר כמכונית משפחתית? בסיס גלגלים קצר יותר, תא מטען קטן יותר.

היא רחבה יותר. זה היתרון היחיד שמצאתי.

האם אפשר לומר שבגרסת 2X4 הן מתחרות על אותו סיגמנט?

פורסם
אם מדובר ביטי 2X4 ידנית עם אותו מנוע, איפה היתרון שלה על גבי הרומסטר, ובעיקר כמכונית משפחתית? בסיס גלגלים קצר יותר, תא מטען קטן יותר.

היא רחבה יותר. זה היתרון היחיד שמצאתי.

האם אפשר לומר שבגרסת 2X4 הן מתחרות על אותו סיגמנט?

או או, יש מספיק סיבות להעדיף - בכל רגע - את היטי על פני הרומסטר, ואפרט:

בסיס מתקדם יותר (גולף MK6 לעומת סלט של פאביה MK2 עם אוקטביה MK1), עיצוב נאה משמעותית, מרחב פנים עדיף (למרות שב. הגלגלים קצר ב-3 ס"מ), תא נוסעים איכותי ונעים מ ש מ ע ו ת י ת, איבזור עדיף, בטיחות גבוה יותר, נוחות נסיעה טובה יותר, התנהגות כביש טוב יותר ואופציה לרדת לקצת יותר משבילים - במידה ורוצים או צריך.

הרומסטר ותיקה ומתיישנת, עם עיצוב מוזר ובקרוב היא תוחלף לרומסטר חדשה וקונבנציונלית מתמיד (טוראן עם סמל של שקודה).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל, עם כל הכבוד :-)

הרומסטר עדיפה על הייטי כמשפחתית בייחוד למשפחות עם ילדים קטנים - מרווח רגליים עדיף, מרווח ראש עדיף, שדה ראייה עדיף משמעותית בייחוד לילדים. כמו כן תא המטען שלה מרווח יותר.

הייטי עדיפה בכל מה שקשור להתנהגות ונוחות - היא מבוססת על פלטפורמת הגולף / אוקטביה II ( הרומסטר היא שעטנז של פביה וקוטביה I). כמו כן לייטי אכן תא נוסעים איכותי יותר (הרבה יותר...) ומצוייד יותר עם בידוד טוב יותר של רעשים, והילוך 6 בתיבה הידנית (לעומת 5 בלבד ברומסטר).

עיצוב הוא נושא אישי, אם כי אכן הרומסטר מעוררת יותר אנטגוניזם...

אישית אני מאד אוהב את העיצוב הייחודי שלה, אך אוהב מאד גם את עיצוב הייטי.

כיוון שהרומסטר הידנית נמכרת ב-95K, אז הפער מול הייטי הידנית הוא 15K ש"ח (כ-16%).

למרות שהרומסטר "קשישה" במונחים של גיל מכונית - היא עדיין מצליחה להיות מקורית ועדיפה מול מתחרותיה הצעירות יותר (C3 פיקאסו, קיה סול, טויוטה וורסו), ויחסית מהנה לנהיגה

פורסם
אוראל, עם כל הכבוד :-)

הרומסטר עדיפה על הייטי כמשפחתית בייחוד למשפחות עם ילדים קטנים - מרווח רגליים עדיף, מרווח ראש עדיף, שדה ראייה עדיף משמעותית בייחוד לילדים. כמו כן תא המטען שלה מרווח יותר.

הייטי עדיפה בכל מה שקשור להתנהגות ונוחות - היא מבוססת על פלטפורמת הגולף / אוקטביה II ( הרומסטר היא שעטנז של פביה וקוטביה I). כמו כן לייטי אכן תא נוסעים איכותי יותר (הרבה יותר...) ומצוייד יותר עם בידוד טוב יותר של רעשים, והילוך 6 בתיבה הידנית (לעומת 5 בלבד ברומסטר).

עיצוב הוא נושא אישי, אם כי אכן הרומסטר מעוררת יותר אנטגוניזם...

אישית אני מאד אוהב את העיצוב הייחודי שלה, אך אוהב מאד גם את עיצוב הייטי.

כיוון שהרומסטר הידנית נמכרת ב-95K, אז הפער מול הייטי הידנית הוא 15K ש"ח (כ-16%).

למרות שהרומסטר "קשישה" במונחים של גיל מכונית - היא עדיין מצליחה להיות מקורית ועדיפה מול מתחרותיה הצעירות יותר (C3 פיקאסו, קיה סול, טויוטה וורסו), ויחסית מהנה לנהיגה

מני, עם כל הכבוד - ויש הרבה כבוד, אתה יודע :wink:

אומנם אני לא מתנייד מידי יום ברומסטר כמוך, אבל יוצא לי פה ושם להיות הנוסע / נהג - וצר לי, אני רחוק מלהסכים איתך.

לרומסטר היתרון בכל הקשור לנפח תא המטען ועמסתו - ועל זה אין צל צילון של ספק או ספקון. ב-יטי תא המטען נפגע מהגלגל הרזרבי (שמן המידות) שגוזל לא מעט ליטרים מתא המטען. באירופה הן מגיעות עם ערכת ניפוח אוויר ותא המטען זוכה להגדלה בנפח.

מנגד - היטי רחבה / גבוה מהרומסטר באופן ניכר וקשה להתעלם מכך - זה בא לידי ביטוי בתחושת מרחב טובה משמעותית, בעיקר במימד הרוחב.

המושבים האחוריים מרגישים גדולים ומרווחים מאלו שברומסטר - למרות שמדובר בסידור מושבים דומה ובמערכת פירוק / הזזה זהה. מבחינת מרחב רגליים - היטי אינה נופלת מהרומסטר במאומה. מרחב הראש ברומסטר מעט נרחב יותר תודות למיקום נמוך של המושבים מול היטי, שם המושבים "יושבים" גבוה וכך גם תנוחת הנהיגה כמובן.

בכל הקשור לעידון / נוחות / איכות / איבזור - הרומסטר מראה את שורשיה הותיקים והמתיישנים. היא רועשת ונוקשה בפער משמעותית - ותא הנוסעים מבוסס הפאביה אינו מוסיף לה מול תא הנוסעים האיכותי, נעים ומוקפד משמעותית של איש השלג.

אחזק ואסכים שהרומסטר - מפתיעה - ומספקת הנאה חביבה בנהיגה. הנוקשות באה - לחיוב - בתחום הדינמי.

לטעמי ודעתי - היטי בהחלט מצדיקה תוספת של 10K. איש השלג גורם לרומסטר להראות חייזרית ומוזרה, ותיקה ומיושנת, זולה ורועשת - פערי הפלטפורמה והשנים קיימים ובועטים.

שמחתי לשמוע שהרומסטר הבאה תהפוך קונבנציולנית משמעותית. זאת תהיה גרסת שקודה לפולקסווגן טוראן - משמע, מיני וואן "נורמלי" :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל, אם תקרא שוב את התגובה שלי - אז אנו מסכימים כמעט על הכל (הייטי מכונית טובה יותר). יתרון הרוחב בספסל האחורי של הייטי לעומת הרומסטר בטל בשישים (יתרון של 1.2 ס"מ... לפי נתון רשמי של מרחב בגובה המרפק מדלת לדלת), לעומת זאת מרחב הרגליים והראש ברומסטר גדולים משמעותית (אמנם הייטי גבוהה יותר מעצם היותה קרוסאובר, אך תא הנוסעים של הרומסטר גבוה יותר מזה של הייטי, מה שמאפשר ישיבה גבוהה וזקופה יותר עם בונוס של בסיס גלגלים ארוך יותר).

לענייננו - פותח השרשור התעניין ברומסטר 1.4 שעולה 85K - הצעתי לו להוסיף 10K (כ-12%) כדי לשדרג למנוע ה-TSI. שדרוג נוסף לייטי משמעותו הוספה של 25K ש"ח (30% !!) מעבר לדגם הבסיס ששקל מלכתחילה.

פורסם

יטי ידנית ב- 110K זו הקניה הכי טובה היום בסקודה

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
או או, יש מספיק סיבות להעדיף - בכל רגע - את היטי על פני הרומסטר, ואפרט:

הרומסטר ותיקה ומתיישנת, עם עיצוב מוזר ובקרוב היא תוחלף לרומסטר חדשה וקונבנציונלית מתמיד (טוראן עם סמל של שקודה).

באיזה שנתון היא תוחלף?

לזה?

http://i.auto-bild.de/ir_img/7/3/6/9/6/0/Skoda-Roomster-Illustration-560x373-f7f3b2ab8f3aae45.jpg

• תוכן חדש...