Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יתכן ונושא זה עלה כבר,אבל חשיבותו רבה.

איך מדבירים את התופעה,שהמתדלק בתחנת דלק מציע לבדוק שמן,בודק ומוסיף הרבה מעל

המידה,שמן לא מתאים וגורם נזק למנוע?

למוסך שלי מגיעות לא מעט מכוניות,עם עשן עולה מהאגזוז בגלל עודף שמן.

איך הגענו למצב שהחוק מאפשר למתדלק,סטודנט,שלא מבין כלום במכונאות

לבדוק ולמכור שמן ללא צורך,רק על מנת להרוויח עוד כמה שקלים,כנראה גם

בלחץ בעל התחנה?

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אי אפשר למנוע כליל את התופעה (כל עוד לא יחוקקו משהו בנידון), אך ניתן לנסות בעזרת הסברה והדרכה לצמצם את מוכנות בעלי הרכבים לתדלוק מכוניתם ב"עודפי שמן" מיותרים.

במחשבה והרהור שני - אולי תביעה ייצוגית יכולה לעזור ?

alfa 156 2.5.

פורסם

זה נכון שזה קורה.

העמלות של המתדלקים בנויות על מכירת שמן.

הבעיה שמרוב להיטות למכור שמן הם פשוט שמים עודף שמן,

מה שגורם נזק הרבה מעבר לחוסר שמן.

עד שלא יחוקק חוק זה ממשיך.

מצד שני לא בטוח שחברי הכנסת רוצים להרגיז את חברות הדלק ובעלי התחנות:shock:

לכן כרגיל הנהגים חסרי הידע ממשיכים "לאכול" אותה.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

הדברת התופעה (לא לגמרי כי זה בלתי אפשרי) ע"י הגברת המודעות אצל הנהגים לעניין, כי הרי לא תתן למוכר בחנות בגדים לבדוק שמן מיים, על אותו המשקל המתדלק.

עוד בעיה טמונה בהתנהגות של המתדלקים שמנצלים חוסר ידע של הנהג/ת ומפחידים שחסר לך שמן/מיים ואסור לסוע ככה כי המנוע יהרס.. לגיסתי עשו את אותו הדבר ובגלל שהיא לא הצליחה להשיג את בעלה בטלפון ולהתייעץ היא אמרה לו שיוסיף והוא שם לה שמן גיר במנוע...... שיטת המצליח הישראלית במלוא הדרה...

פורסם

לפני כחודש ראיתי בחור עוצר בתחנת דלק , שואלים אותו לידי "לבדוק שמן מים?" עונה כן, בודקים לו וכמובן המנוע חם, אומר לו המתדלק "שמע אין לך שמן במנוע בוא תראה" ומוציא לו תמדיד.

הבחור נלחץ (צעיר חייל בערך כנראה שלא מבין כ"כ, וזו היתה גולף TSI חדשה) ועונה לו חזרה "תמלא לי שמן שלא יהרס לי משהו!"

המתדלק שמח בא למלא באותו רגע פשוט אמרתי לבעל הרכב, המנוע חם, אתה אחרי נסיעה, והסברתי לו כמה מילים ודברים על השמן, באותו הרגע פשוט אמרתי למתדלק לעצור ולחכות כמה דק' בצד, הבחור עשה כמוני ובגלל שהתעכבתי בתחנת דלק לקנות כמה שטויות הוא ישב כ 10 דק' עד שיצאתי ובדק שמן, והופ איזה פלא לאחר כמה דק' שהמנוע התקרר מדיד השמן היה קרוב למקסימום ולא היה שום חוסר ושום נעליים.

הבחור נסע לשלום, כמובן שזכיתי מהמתדלק לכמה מילים נחמדות, ואולי בעצם לא היתי אמור להתערב, אבל עצבן אותי הקטע ועשה לי הרגשה טובה בלי שום קשר שיכלתי לעזור לבן אדם מאשר המתדלק.

והקטע הכי מטומטם הוא, שידוע שזה גורם נזק וכמו שאמרתם, אין שום חוק שימנע את זה.

Opel Adam S 2017

פורסם

יש דרך מאוד טובה למנוע את זה. להגיד להם - לא! מה הבעיה לבדוק שמן ומים לבד ולהשלים בהתאם לצורך?! המתדלקים עובדים, כמו שכתבו לך כאן, על עמלות ומתוגמלים על ידי התחנה ואף על ידי חברות התוספים עצמן, על כל קילו שמן או נוזל קירור שהם מוכרים ולכן הם מאוד להוטים למכור ועובדים על לקוחות בעינים. הבעיה היא שהם מנצלים את התמימות של כאלו שלא מבינים (ובעיקר - מבינות). חבר סיפר לי על ידידה שלו שבתחנת הדלק הראשונה אחרי שקנתה רכב חדש הציעו לה לבדוק שמן וכשהיא אמרה שזה אוטו שהרכב יצא מהסוכנות הפחידו אותה ואמרו לה שבדרך כלל היבואנים שמים פחות כדי לחסוך על חשבון הלקוח. בקיצור הצליחו לדחוף לה עוד שמן. כשבעלה שמע את זה הוא נסע לתחנה, הציג עצמו כעורך דין (אכן כזה) ואיים לתבוע אותו על נזק שיגרם למנוע. בעל התחנה נלחץ מהר מאוד והחזיר לו את הכסף על השמן.

פורסם

במשך לנושא:

מורה דלי ניגשה אלי יום אחד בבוקר שנידלקה נורה של "אלדין" כלומר יש חוסר רציני של שמן,כמובן שבמצב כזה זה לא ממש חשוב איזה שמן שמים זה היה יונדאי גטס שצריך 15-40 קיצר היה לי שמן 5-40 סינטטי מלא מילאתי לה ליטר שלם עד שזה הגיע למינימום.אמרתי לה אם היא רוצה שאני יוסיף לחצי היא אמרה לו ואמרתי לה שתמלא רק 15-40 (והמחיר הכי גבוע יכול להיות 150 ש"ח) למחרת אני שואל אותה נו מילאת? היא אומרת כן והשמן בבאגז' אני הולך להיסתכן חשבו עיניי! שמן מילראלי 20-50 לאוטו שצריך 15-40 ועוד מילאתי 5-40 כדי שלא יגרם נזק למנוע. שאלתי אותה מתי הטיפול הקרוב ויצאתי לדרכי.

קיצר אני לא יודע למה אנשים לא יכולים לדעת את הדברים הבסיסים האלה ועוד לא מבקשים ממכם להיות מהנדסי רכב רק לראות כמות שמן על מדיד ולדעת איזה שמן האוטו צריך (כאילו שלכל אחד יש צי רכב)

ואחרי זה אנשים בוכים שהולך להם מנוע ושם צריכים לעשות פלאשינג.

אלו הם דברי ניצן

how it's like to drive :twisted:

פורסם

כמו שלא תיתן לאינסטלטור לעשות לך בדיקת שיניים, ככה גם אין סיבה שתיתן למתדלק שאין לו שום ידע בנושא לבדוק לך את הרכב.

חבר שלי כשהיה מתדלק סירב למכור לאנשים שמן אם הם לא היו בטוחים ב100% שהם צריכים אותו. בשביל מה להסתכן שיתבעו אותו או שיפטרו אותו בגלל שלמישהו הלך המנוע?

הוא ניסה להסביר לאנשים שהוא לא עבר שום הסמכה ושהוא לא מבין בזה, אבל אנשים לא מוכנים להקשיב. "מה זאת אומרת?! אתה מתדלק, אתה אמור להבין בדברים האלה!"

מי שחשוב לו הרכב שלו, לא ייתן למתדלק לגעת לו במנוע (וגם בכל מה שקשור בדלק לא הייתי ממליץ).

דרך אגב, מתדלקים מרוויחים כ5% עד 10% ממכירות שמנים. כלומר גרושים.

המרוויחים הגדולים אלה בעלי התחנות והחברות שאומרים להם לדחוף את זה לכל מי שמגיע לתחנה.

פורסם

אני חושב שזה בעיקר עניין של חינוך, אין דרך אחרת "להדביר" דבר חוקי שכזה

וגם אין שום מניעה שמתדלק, סטודנט, שלא מבין דבר במכונאות, יבדוק שמן ברכב - שהרי זה בדיוק העניין - אתה לא צריך להבין כמעט שום דבר בעולם הרכב כדי לבצע פעולה כה בסיסית לבד

תחנות הדלק צריכות להצדיק את העסקתם של מתדלקים אנושיים, שהרי אחרת אפשר להפוך את התחנה כולה לתחנת שירות עצמי המאויישת בעובד אחד בלבד - בחנות הנוחות. מי שמסתמך על מערכת שכזאת שתדאג לריכבו - נשען על קנה רצוץ

אף נהג או נהגת לא צריכים לפתוח דלת של אוטו אם אינם יודעים לבדוק שמן מנוע, מי קירור, נוזל בלמים, לחץ אוויר בצמיגים כאשר הם קרים, וכן הלאה. ומי שמחזיק בגישה של "אני לא מבין בזה" או "אני לא משרת את האוטו, האוטו משרת אותי", בל יתפלא אם במפגש עם מתדלק ייצא עם נזק של כמה עשרות שקלים בלבד, במקרה הטוב, או עם נזק ממשי לרכב, במקרה הרע.

ואחזור שוב על תחילת דבריי - כמו מרבית תחלואות החברה האנושית - הפתרון הוא קודם כל חינוך

• תוכן חדש...