Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדריך חלקי לרודוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. לך לממסי והוצא רשיון בינלאומי. עניין של 15 ש"ח ותחסוך סיכון - הרי בסופו של דבר מדובר בתרגום של הרשיון שלך.

2. עוד לא נתקלתי בחברת השכרה שמוסרת רכב עם מיכל מלא ולא מצפה לקבל אותו במצב זה. יתרה מזאת - אם אתה משאיר מיכל שאינו מלא לגמרי יקחו ממך מחיר מופקע על המילוי, ואני מתכוון לעמלה של 30 אירו על חוסר בדלק של 5-10 אירו.

3. בטיול שלי מילאתי דלק רק לפני החזרת הרכב, וגם אז רימו אותי בתחנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
1. לך לממסי והוצא רשיון בינלאומי. עניין של 15 ש"ח ותחסוך סיכון - הרי בסופו של דבר מדובר בתרגום של הרשיון שלך.

2. עוד לא נתקלתי בחברת השכרה שמוסרת רכב עם מיכל מלא ולא מצפה לקבל אותו במצב זה. יתרה מזאת - אם אתה משאיר מיכל שאינו מלא לגמרי יקחו ממך מחיר מופקע על המילוי, ואני מתכוון לעמלה של 30 אירו על חוסר בדלק של 5-10 אירו.

3. בטיול שלי מילאתי דלק רק לפני החזרת הרכב, וגם אז רימו אותי בתחנה.

אפשר קצת פירוט, איך רימו אותך?

פורסם

עבדו עלי עם החזרת עודף. עניין של כמה אירו, לא מספיק בכדי לקלקל טיול שפרט לארוע זה היה פחות או יותר מושלם.

מדובר בתופעה די נפוצה באירופה הים תיכונית - מיוון ועד ספרד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ערב טוב לכולם, חזרתי מהחופשה המדוברת ורציתי לספר לכם קצת על החופשה, ולתת גם כמה טיפים לאנשים שיהיו הקיץ ברודוס(מאוד מומלץ).

טוב נתחיל מהתחלה, היו הרבה התלבטויות לגבי מלון, בסוף בחרנו במלון Miramare Park http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g227883-d256143-Reviews-Miramare_Park-Ixia_Rhodes_Dodecanese.html

ופגענו בול, אני לא יפרט יותר מדי מי שמעוניין תכתבו לפרטי, בגדול זה מלון שנמצא באיזור איקסיה עם שטח ענק של צימרים, מקום יפיפה, חצי מטר מחוף הים ואני לא מגזים.

החלטנו לשכור רכב מיני, לאחר סקר שוק גדול התברר לי שיותר משתלם לי להזמין מחברות מקומיות והזמנתי בסוף מ"רודוס קארס" קיה פיקאנטו ל 4 ימים 90יורו כולל כל הביטוחים.

קיבלתי פיקאנטו עם 129 ק"מ על השעון, חדשה לגמרי, הופתעתי לטובה מהרכב, רכב מאוד נוח סוחב לא רע חסכוני מאוד!(נסענו 500 ק"מ ב4 ימים ובזבזתי 50 יורו על הדלק, יוצא 1-18 כולל נסיעות בהרים, אגב הדלק שם עולה 1.8יורו=9שקל).

כמה סיפורים מהטיול, הכבישים שם מאוד מסוכנים הרבה מאוד טיירים שלא אכפת להם מכלום מאוד צריך להיות זהיר, גם המקומיים שם משוגעים לא פחות, קו הפרדה לבן אצלהם אין לו משמעות, מהירות וכד' כנ"ל, בכל החופשה שלי ראיתי שם ניידת אחת וגם היא הייתה בתוך העיר.

בעייה נוספת שיש להם זה הרמזורים, הייתה לי תחושה שהם מנסים להחביא אותם, אתה מגיע למצב שאתה עובר באדום ואתה לא שם לב אפילו, כי הרמזור נמצא בתוך צמחייה ובלתי אפשרי לראות אותו, מה גם שהרמזורים שלהם לא סטנדרטיים הם קטנים בגודל, וחוץ מזה גם יכולים לשים לך במקום לא קשור שלא תבין בכלל שזה הרמזור שלך, בקיצור בלגן שלם, לא פעם קרה מקרה שהיה אדום הרכב שמלפניי עצר פתאות היה ירוק אבל שמאלה והבנאדם פשוט נסע ישר חשב שזה ירוק שלו ובעצם הרמזור שלו היה מעליו שהוא לא יכל לראות אותו, אני בקושי ראיתי שהייתי אחריו.

קרה נוסף היה לי שגם באתי אחרי רכב לרמזור (וכנראה הוא היה תייר) מאדום הרמזור התחלף לצהוב מהבהב התייר התבלבל בהתחלה נסע אחרי זה דפק ברקס ודיי נבהל אני הייתי אחריו וגם דיי לא ידעתי מה קשור הצהוב המהבהב מסתבר שזה היה ירוק וברמזור הזה היה רק אדום וצהוב מהבהב, וזה היה בצומת דיי גדולה לא באיזה כביש נידח.

מבחינת המקומות מאוד ממליץ על לינדוס כפר באמת יפייפה, כבישים הררים מדהימים עם נוף משגע שבא לך לסוע בהם שוב ושוב ושוב.

היינו בעמק הפרפרים, רק שהיה חסר פרפרים,קצת התבאסנו, קראתי שהעונה מתחילה בתחילת מאי, מסתבר שהפרפרים מגיעים רק באוגוסט, ככה שלפני אוגוסט אין שם מה לעשות שמורה יפה אבל לא משו שאין לנו פה בארץ, עם פרפרים כמובן(נראה לי) זה נראה אחרת.

השיא של הטיול שלנו היה ביום השלישי שהחלטנו לסוע להר הגבוהה באי שהוא הר אטוירוס, בהתחלה היה כביש טוב שנכנס לתוך יער עם נוף מאוד יפה, ולאט לאט שעלינו בגובה הנוף השתנה מעצים לאבנים התחלתי לחשוש טיפה כשראיתי שרק רכבי 4 על4 יורדים משם, לאחר כ 300 מטר הבנתי למה(אני מזכיר אני עם פיקאנטו), התחיל שביל עפר עם קצת בורות, אמרתי אני לא מוותר ועולה לאט ובזהירות בסוף עלינו לפסגה והיה שווה את זה עשינו שם פיקניק בשקיעה עם יין היה מדהים מאוד ממליץ.

בגדול ברודוס קצת יותר יקר מבארץ, אבל יחסית לעיר מאוד תיירותית היא לא יקרה, למשל ישבנו במסעדה ביום הראשון ל2 אנשים על 30 יורו(+5 השארנו טיפ) ביום השני כשעשינו סיבוב שלם של האי ובדרך לכפר לינדוס נעצרנו בטברנה מאוד איכותית שם התפזרנו על דליקטסים ושם הוצאנו 60 יורו אבל היה שווה את זה, בכלל אהבנו מאוד את השירות שם, אנשים מאוד חמים ומארחים יפה, כייף לשבת במסעדה שלהם פשוט, לא פעם נתנו איזו סלט הבית על חשבון הבית ועוד כלמיני דברים קטנים, שבא לך להשאיר טיפ יפה.

קצת תמונות...

נוף מירידות של הר אטוירוס

lzqzdjamxzwy.jpg

o0qqtmd4tog3.jpg

omykhyqvw2wz.jpg

zi3ltfm0mnmt.jpg

wy2xydiqyvnz.jpg

3z2jjtuyzqkv.jpg

wt3ngz5q1nnq.jpg

תמונות מהמלון

nta2xzmyrtyj.jpg

e4yzgdodynjj.jpg

0wqnn3ujjmnw.jpg

twmwxqmgndlf.jpg

כפר לינדוס

ihmj5otgybtz.jpg

zmd1clyztz1v.jpg

זה חנות על סירה של צדפות, ממש מיוחד

xwynm32umytx.jpg

עוד קצת נוף

mmm1mzdnjtbj.jpg

jmtn2mnnlbir.jpg

w3zmzunhyyjx.jpg

2hmimxdhitmr.jpg

nymmy5yntyij.jpg

פורסם
לצערי אין, הייתי עם אישתי, זה שאין תמונות לא אומר שאין מה לראות...

עכשיו אני מרחם עליך באמת, ולא בגלל מה שלא צילמת.

פורסם
מה גם שהרמזורים שלהם לא סטנדרטיים הם קטנים בגודל

תיקון זעיר:

הרמזורים "שלנו" בארץ הם אלה שאינם סטנדרטיים.

ברוב העולם הם קטנים יותר. באוסטריה הם ממש זעירים.

לא יודע איך זה יצא כך, אבל איך שהוא אצלנו הרמזורים הכי גדולים.

נשמע שנהניתם, תודה על השיתוף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש בעולם כמה סטנדרטים של גודל העדשה ברמזור, הקטנות ביותר הן בקוטר 20 ס"מ. אצלנו 25 או 30 (לא מכיר את התקן).

הבעיה ביוון היא מיקום הרמזורים - באוסטריה אתה יודע בדיוק הכין לצפות להם, ביוון הם יהיו תקועים מאחורי עץ או מרפסת של בניין.

כאשר הגעתי לראשונה ליוון - זה היה לכרתים - עצרתי צומת הראשון שאליו הגעתי כיון שזה היה צומת שכמובן לא הכרתי, ורק אז גיליתי שיש בה רמזור, מולי מאיר האור האדום ומשמאלי ניידת משטרה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עונת הטיולים בפתח וסביר להניח שגם השנה מישהו יפתח שרשור בנוגע לרודוס. הכתבה הבאה מהווה תירוץ נהדר להקפיץ אותו, ועל הדרך אולי גם למנוע פתיחת שרשור חדש של שאלות על רודוס שממילא כבר קיבלו תשובה כמה וכמה פעמים.

חג שמח!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לחברי הפורום - השרשור הנוכחי + שרשור נוסף נותנים הרבה יותר מידע מהכתבה השטחית מאד בטמקא. בכתבה חסרים אתרים - כגון החוף הצפון מערבי (עד מונוליתוס, כולל כמה כפרים קצת מזרחה לחוף), ההפלגה לסימי, השיטוט בכבישים שהפכו לשבילי קק"ל (שתארתי בשרשור המקביל), ואני קונה מפותח שרשור זה את העליה להרים (אישית לא עשיתי זאת).

• תוכן חדש...