Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפסקת שימוש ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב מהמאה הקודמת ואני לא מעוניין להמשיך לנסוע איתו (יש לנו עוד רכב במשפחה).

שלחו לי לשלם אגרה ממשרד הרישוי כשהרישיון פג ב-12 ליולי (עוד קצת פחות מחודשיים)- האם כדאי לי לבטל את הביטוחים, לא לשלם את האגרה ואז פשוט להשאיר את הרכב ליד הבית עד שאמכור אותו (יש לו בעיה במערכת הקירור שתקשה עליי למכור אותו ואני ממש לא רוצה להתחיל להסתבך איתה במוסכים וכ"ו)- מה אתם מציעים?

פורסם

תודה- לא ממש הבנתי את עניין החזר האגרה של הרכב- האם הם מחזירים לי את החלק היחסי של האגרה

ששילמתי בשנת 2011, הרי את האגרה החדשה אני לא מתכוון לשלם כי הרכב מושבת...

כמו כן מה הכוונה להפשיר בחזרה בשביל למכור? הרי אז אני צריך לשלם אגרה ואני בעצם רוצה למכור?

אם אני מבטל את הביטוחים ופשוט משאיר את הרכב אצלי בלי לנסוע ובלי להפקיד רישיון רכב עד שאני מוצא קונה?

פורסם

אוטו ישן בלי טסט לא שווה. תמכור עם טסט בתוקף, ותעשה גילוי נאות לגבי התקלה. ברגע שהרכב יתחיל להתייבש כבר לא יהיה שווה להתעסק איתו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם לא תפקיד רשיונות ומספרים, כלומר לא "תקפיא" את הרכב, יהיה עליך לשלם טסט על כל השנים שהלא עשית את זה.

פורסם
אוטו ישן בלי טסט לא שווה. תמכור עם טסט בתוקף, ותעשה גילוי נאות לגבי התקלה. ברגע שהרכב יתחיל להתייבש כבר לא יהיה שווה להתעסק איתו.

אין לי בעיה למכור אותו גם הרבה מתחת למחירון, אבל אני ממש לא רוצה להתעסק איתו יותר-לא אגרה, לא טסט ולא תיקונים.

פורסם
אם לא תפקיד רשיונות ומספרים, כלומר לא "תקפיא" את הרכב, יהיה עליך לשלם טסט על כל השנים שהלא עשית את זה.

מה הכוונה להפקיד מספרים?

פורסם

אם אין לך בעיה למכור אותו בזול, אז תמכור אותו עכשיו. להשאיר אותו ברחוב להירקב לא יעלה לו את הערך בשום צורה. אם הרכב יהיה ללא טסט מעל 3 חודשים, גם לא תוכל להעביר לו בעלות עד שתעביר אותו טסט. זה נכון לרכבים שהם לא רכבי אספנות, ואני מניחה ששלך לא אספנות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני אנסה למכור אותו בחודשיים שנשארו עד לטסט, אבל ללא שום קשר- אולי כדאי לי לבטל ביטוחים ולהפקיד את הרישיון אם לא אצליח לעשות את זה (ואז לשלם אגרה ולעשות טסט כשאפשיר את הרישיון).

פורסם

השאלה היא מה אתה מצפה שיקרה בתקופה שבה הרשיון יהיה מוקפא?

תמשיך לנסות למכור את הרכב? תחכה להזדמנות לתקן אותו? רכב בלי ביטוח ועם רשיון מוקפא- לא תוכל אפילו לתת לקונה פוטנציאלי לעשות עליו סיבוב. אתה משאיר ברחוב רכב שאפילו ביטוח חובה אין עליו, ושיתחיל לצבור עליו בלאי מואץ די מהר (צמיגים, מצבר, נוזלים שעומדים במקום, חלודה, גומיות מתפוררות) כך שחוץ מלהפשיר לו רשיונות תצטרך גם להשקיע בו עוד כסף בתיקונים לפני שהוא יהיה בכלל במצב נסיעה לטסט (אם לא יגררו לך אותו עד אז).

לדעתי- להיפטר ממנו כמה שיותר מהר בחודשיים הקרובים, אפילו במחיר רצפה. כל מחיר שתקבל עליו יהיה עדיף על פני האלטרנטיבה.

ואגב, אולי יעזור לנו לייעץ לך יותר מדוייק אם נדע באיזה רכב מדובר.

פורסם

גריטה רלוונטית אם הרכב שלך בן 20 שנה ומעלה (שנת 92 ומטה), אבל אלא אם יחדשו את התקציב, היא תחזור להיות רלוונטית רק בתחילת 2013, שזה לא עוזר לך.

• תוכן חדש...