Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פנדה vs. פיג'ו 107

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני שוקל עכשיו לקנות רכב,ומבקש את עזרת המשתתפים. תנאי הסף שלי הם הבאים:

1)רכב כמה שיותר קומפקטי (אני גר בתל-אביב).

2)רכב כמה שיותר חסכוני (מחירי הדלק.. ובכן, אני לא אחדש פה שום דבר לאף אחד:)).

3)רכב כמה שיותר אמין .

4)רכב עם יכולות סבירות (לא עגלה).

5)רכב כמה שיותר זול לקניה ואחזקה.

6)רכב עם מראה (פנימי וחיצוני) סביר.

רוב הנסיעות מתוכננות להתבצע בגוש-דן וסביבתו הקרובה - 30-40 ק"מ לכל כיוון, חוץ ממערב:). לא צפוי אצלי בקרוב ריבוי קניות וריבוי נוסעים בו-זמנית. וכן, גיר ידני זה לא מילה גסה בשבילי.

בגדול, בכר בשנה שעברה בחרתי בפיג'ו 107 בתור רכב הכי מתאים לתנאים שלי (ברגע אחרון לא קניתי מסיבות שונות). לצערי, הן יקרות מדי, אפילו המשומשות, ולכן לאחרונה התחלתי לשקול גם את פיאט פנדה. היא נראת טוב יותר מבחינת מחיר ונפח הבגאז', אבל יש כמה נקודות פחות מעודדות:

1)היו לי פיאטים - אונו מודל 94 ופונטו מודל 96 (אם אני זוכר נכון). שניהם נרכשו בקילומטראז' די גבוה (מעל 100.000), ובשניהם לא התרשמתי לחיוב מהאמינות. איך הפנדה לעומתן, האם יש לה בעיות אמינות ידועות?

2)המנוע של פנדה נראה חלש יותר - 60 כ"ס לעומת 68 בפיג'ו 107 (אגב, כמו שהבנתי, יש גם פנדה עם מנוע 69 כ"ס - האם זה נכון, ואם כן - ממתי הופיע המנוע החזק יותר?), מה שכנראה פוגע בביצועים לעוצת 107.

3)מיקום ידית הגיר בפנדה הוא די לא סטנדרטי לרכב פרטי. אני ניסיתי לשבת בפנדה ולשחק עם ידית הילוכים. נראה לי סביר, אבל איך זה בנהיגה פחות או יותר ממושכת?

מי יכול להגיד מה לגבי הנקודות האלו? והאם יש עוד נקודות לטובת דגם זה או אחר (או בכלל דגם שלישי, שלא חשבתי אליו)?

אשמח לתגובתכם העניינית.

פורסם

מניסיון של כמה חודשים עם שתיהן, (C1 ידנית = 107, פנדה ידנית 2012 - 69 כ"ס, לא מהשנתון שאתה רוצה)

הפנדה מרגישה בפנים ממש כמו הפונטו ספייס, שזה טוב, נוחה, "רכה". אני לא יודע איך צריכת הדלק של הדגם עם 60 כ"ס, החדש יותר עם ה 69 לא כזה חסכוני מהניסיון שלי, בסביבות ה 1-16.5, לפעמים קצת יותר ולפעמים פחות. הרכב זריז.

לגבי ה 107 - חסכונית יותר מהפנדה, בפער לא כזה קטן. 1-17.8 היה הממוצע המשולב שלי, ואני נהגתי בצורה לא הכי חסכונית, יש הרבה שמדווחים על 1-19, ויותר. אני חושב ש 1-17, 1-18 בדגם הידני זה מה שהרוב ישיגו וזה מצויין.

מבחינת הנוחות, אני מאוד אהבתי, אבל יש הרבה שיגידו שהרכב קשיח יותר. הוא יפה יותר וקטן יותר מהפנדה. זריז ומהיר יותר ממנה.

פורסם

הפנדה עם 69 נכנסה ב2011.

היא נחשבת דווקא לרכב אמין עקב הפשטות שבו,המנוע עצמו וותיק ודי אמין.

המיקום של הידית זה אחד הפלוסים החזקים בפנדה מאוד נוח,במיוחד אם אתה קונה משענת היד ממש ליד ההילוכים.

חודש הבא אני אפרסם מבחן בין הפנדה ל107,לי יש פנדה לאבא שלי 107,אם תוכל לחכות עוד 3 שבועות בערך,זה יעזור לך אולי. מעבר לזה פירסמתי פה את הדעה שלי לגבי הפנדה כשקניתי אותה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=385247

69 חסכונית באותה המידה כמו ה60 אולי אפילו יותר עקב כך שהמנוע קצת יותר חזק,אצלי הצריכה בתנאים קשים היא16.8-17.5,בכבישים ממוצעים בקלות ניתן להגיע לאזור ה 18-19

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה לכם על המידע.

yulianx, קראתי את הסקירה שלך פעם. היה מאוד מעניין, אבל אז בחרתי בפיג'ו, בגלל פער המחירים, שלא היה אז לטובת פנדה, צריכת הדלק הרשמית וניסיון שלילי עם קודם עם פיאטים. ייתכן ופסלתי מהר מדי.

ומה אתם (או משתתפים אחרים) יכולים להגיד על פנדות ישנות יותר? אתמול עברתי ליד מגרש המכירות של "קל-אוטו", אז קפצתי לשאול. הציעו לי פנדה שנת 2010 מהשכרה, עם 40 אלף קילומטר, ב40 אלף ש"ח (כולל אחריות וטסט לשנה). המחיר נראה לי קצת מוגזם, אך אם אצליח להוריד אותו במה אלפים - יכול להיות מעניין. מה שמדאיג אותי - שרכב זול בקניה לא יעלה הון בתחזוקה. בגלל זה:

1)איך האמינות והמוניטין של "קל-אוטו"?

2)איך האמינות (לאורך שנים), הביצועים וצריכת דלק של פנדה עם מנוע 60 כ"ס?

פורסם

הפנדה חד משמעית מרגישה הרבה יותר ״אוטו״ מה 107 וזה בא לידי ביטוי בכל הפרמטרים (דעתי האישית למען הסר ספק). 40 אלף שח למכונית מודל 2010 זה נשמע מאוד אטרקטיבי על פניו רק ממה שהבנתי, חשוב לטפל ביט כמו שצריך וזה ברמת הלדעת איזה סוג מים בדיוק לשים במיכל קירור הרדיאטור, כך שחשוב שתראה היסטוריית טיפולים.

אם בכל זאת ה 107 עדיפה בעיניך, אתה יכול גם לחפש סיטרואן c1 שנת 2010 שגם היא ידנית וכמו שאתה בטח יודע, זהה לחלוטין ל 107 למעט המראה החיצוני. אגב, בגלל שאמרת שאתה גר בתל אביב, אולי יש יתרון קל ל107 מבחינת גודל בחניות וכו אבל לא יודע אם זה כזה משמעותי.

• תוכן חדש...